לפי התקופה בפריז גם מסי לא מקצוען למופת.
הטענה שלי היא שאמבפה מתנהל בצורה כזו רק כי הוא משחק במועדון כמו פריז. זה כמובן עדיין לא סימן טוב, אבל לא דיל ברייקר.
תגדיר חלוץ.
חלוץ זה בהכרח שחקן גבוה, חזק שלא יוצא מהרחבה וכתוב לו 9 על הגב?
הוא חלוץ מסגנון אחר, אחד שנוטה לזוז לאגפים ובעצם סוג של אול אראונד כזה. האם זה יעבוד? רק הזמן יגיד, אבל קל לראות שגם מהעמדה הזו הוא כובש המון והוא שחקן מדהים.
לזה אני מוסיף את ההבדלים בין ההתקפה של ריאל איתו לבין ההתקפה של פריז איתו. הבדלים מאוד משמעותיים מבחינה טקטית בנוגע לשחקנים שמשחקים לצידו. מסי וניימאר שניהם שחקנים של כדור לרגל, הם לא עושים הרבה תנועה ולא רצים יותר ממה שצריך. ויניסיוס ורודריגו מצד שני רצים המון ועושים המון תנועה לשטח, מה שיוריד המון מהמעמסה הזה מאמבפה ויהפוך אותנו לפחות צפויים.
אני לא חושב שנאמר עליו פה משהו מעבר לכך. אני לא חושב שאפילו מישהו כתב פה שהלוואי שיגיע בלי איזה תוספת על כמה שהוא מעצבן.
החזיקו אותו בכוח עד עכשיו וסינוורו אותו בכסף בשניה היחידה שהיה יכול לברוח.
אני לא הופך אותו לאיזשהו מסכן, אני רק אומר שזו סיטואציה בה הוא לא יהיה בריאל, לא זוכר שהיה בריאל שחקן שרצה לעזוב ולא אפשרו לו ללכת במחיר סביר.
חוץ מזה, שאני לא רואה בעיה כל כך גדולה במה שעשה. הוא עושה הכל כדי לעזוב, כמו ששחקנים מוערכים עשו בעבר.
דעה לגיטימית לחלוטין, אני לא מסכים איתך וחושב שיהיה לנו טוב יותר איתו.
קצת קשה לי עם גישת ה"מה הבעיה? נביא את האלאנד". אני מבין למה בנו על רונאלדו בזמנו ולמה בנו על אמבפה, מדובר בשחקני על שהצהירו שהחלום שלהם זה לשחק בריאל, היה ברור תמיד שזה זמני שהם לא פה.
אבל האלאנד זה מקרה שונה לגמרי. קודם כל, הוא לא הצהיר מעולם שרצה לשחק בריאל, למעשה אפילו באיירן הייתה לפנינו בהיררכיה שלו (על אף ששיחק ביריבה). הוא כרגע נמצא במועדון טוב מאיתנו, בליגה מעניינת מאיתנו, ומקבל שכר גבוה משיקבל אצלינו. אפילו מבחינת הרגש, הוא במועדון שאבא שלו שיחק בו.
אגב, לא אתנגד לקיין אם אמבפה מובטח לנו עונה הבאה בחינם. אך זה ממש לא משהו מובטח. לא פוסל שפריז יאיימו על אמבפה שיאלץ למצוא לעצמו קבוצה אחרת אם ירצה לשחק עונה הבאה.
מה שכן, אני חושב שאפשר להביא את קיין ולסחוט את פריז עד סוף הקיץ כדי שימכרו את אמבפה בזול יותר. אני חושב שזה המצב הטוב ביותר לכולם, חוץ מלרודריגו/ויניסיוס, שאחד מהם יאבד את מקומו בהרכב. אך הוא יקבל עדיין המון דקות כמחליף ראשון של כל העמדות בהתקפה ככה הנראה. בכל מקרה אני בטוח שלא היינו מסוגלים להחזיק בשניהם עוד זמן רב ובמוקדם או במאוחר אחד מהשניים היה עוזב. במצב הנוכחי זה כנראה יהיה רודריגו, אך לא פוסל שאמבפה ישתלט על אגף שמאל ואז זה עלול להיות ויניסיוס.