דיון ההעברות והפנטזיות :: ארדה גולר כבר כאן, מה עם הצב? (חלק 1)

איטי מדי. זידאן לא מתחבר לשחקני התקפה איטיים, בטח לא באגפים.

מה, לא ראינו מספיק את חאמס בקווים? הוא לא מתאים לשם, בדיוק כמו שקרוס לא מתאים להיות קשר אחורי, מה גם שזה עוד שחקן שאוהב כדור לרגל בנוסף להאזר, בנזמה וכל אחד מהקשרים שלנו. אנחנו כבר מספיק סטטים.

חאמס היה מעולה אצלנו בימין שהיה חצי קשר חצי קיצוני אצל אנצ’לוטי

חאמס יכול להיות אחלה תוספת לסגל, יש לו יכולות שאין לאף שחקן בסגל שלנו ויכול לתת אספקט שחסר מאוד בקישור האפרורי. הוא יתרום הרבה יותר מאיסקו לדעתי, בטח מבחינת סטטיסטיקה. לצערי, כל זה לא רלוונטי כי הוא מאוד לא אהוד על ידי זידאן ולכן, אין כמעט סיכוי שיהיה חלק מהסגל.

חאמס יחד עם מוראטה היו האקס פאקטור בעונה ההיסטורית של הדאבל, לא מבין למה לא רוצים אותו…גם אם לא מבטיחים לו הרכב הוא ישחק המון בשיטת הרוטציה של זידאן.
הוא שחקן שמשחק לעומק, אין לנו שחקנים כאלה בסגל של העונה שעברה(יש אחד אבל הוא תמיד פצוע), יכול לתת מסירות/קרוסים שמייצרים מצבים וגם להבקיע הרבה שערים בנוסף לכדורים החופשיים המצויינים שלו.
אז הוא קצת איטי וקצת פחות טכני מהדרישות של זידאן, אבל יש לו איכויות שאין לרוב שחקני הסגל.

בתקופת השיא של הקבוצה של אנצ’לוטי כשניצחנו וניצחנו חאמס שיחק בכנף ימין כשהוא נכנס כל הזמן למרכז ומייצר מצבים.

בטוח רוצים אותו לרוטציה, הוא רואה את עצמו כ-כוכב ודי בצדק. הוא רוצה להיות בהרכב וכל פעם שהוא לא בהרכב הקלוזאפים העצובים שלו מתחילים להופיע. הדברים האלה הרסניים לחדר הלבשה בריא גם אם השחקן מתנהג למופת, צריך היררכיה ברורה ומקובלת וזידאן הזכיר את נושא ההיררכיה לא פעם ולא פעמיים.
כולם מודעים לאיכויות המיוחדות של חאמס, אבל גם לחסרונות. הוא שחקן איטי מאוד ובעל רגל אחת בלבד.

זה היה ב442, לא ב433, כלומר, הוא ישחק במקום אחד הקשרים ולא במקום אחד משחקני ההתקפה. מה גם שהוא לא היה כזה שוס, הוא סהכ היה בסדר. השיא שלו הגיע כששיחקנו 433 והוא היה הקשר ההתקפי מהשלישייה.

אגב, אני אוהב מאוד את חאמס ובטח שיותר מאת איסקו, אבל לשניהם אין ממש מקום בסגל. אם זידאן מחליט שאנחנו עוברים לשחק יהלום מעתה והלאה יהיה לו מקום בתנאי שאיסקו יעזוב.

אגב 2, אם ימכרו אותו זה יהיה כנראה בסכום של 60 מיליון± ובמחיר קרוב יהיה אפשר להביא אחד ממיליון קשרים שיכולים לתרום יותר- אריקסן, נדומבלה, סראביה, לו סלסו… חוץ מהראשון כולם קשרים מרכזיים שהרבה יותר מתאימים ורובם יסכימו לקבל תפקיד של רוטציה.

רשמי. שיהיה בהצלחה.

16 שערים ו-15 בישולים בליגה האנגלית. 21 שערעם ו-17 בישולים בכל המסגרות והצגה גדולה בגמר הליגה האירופית. הבלגי מגיע אמנם לא צעיר במיוחד כמו כריסטיאנו או בייל בזמנו אבל אחרי העונה הגדולה בקריירה שלו.

האמת אני ממש מתרגש, זה משהו שהיה חייב לקרות. כבר לפני שנתיים. הדריבל(!!!), הקסם, המהירות והרעב. אין לי ספק שיצליח כמו בצ’לסי (בזבוז זמן) והפרטנרים שלו בהתקפה יהיו טובים יותר. הגלאקטיקו הראשון האמיתי מאז בייל ואולי אפילו מאז כריסטיאנו רונאלדו. מצטרף לרשימת הענקים ההיא. אחרי כמה שנים של תרדמת - פלורנטינו מכה שנית(שלישית). אני כבר מחכה להזמין חולצה. מי הבא בתור…

לשם שינוי אנחנו מסיימים את רוב הרכישות בתחילת הקיץ ולא מחכים לסוף אוגוסט. זה יאפשר לשחקנים לעבור הכנה מלאה לעונה ולהשתלב מהר יותר. פלורנטינו בהחלט בא לעבוד הקיץ.

הזאר פותר לנו בעיה קריטית בשנים האחרונות - החוסר ביצירתיות. איתו יהיה יותר קל להכניע הגנות צפופות. מאמין שהעונה נראה פחות הגבהות סרק ויותר משחק צירופים ודריבלים.

הזאר שחקן של משחקים גדולים. הוא כמעט תמיד התעלה מול הקבוצות הגדולות בפרמיירליג, במשחקים אחרים הוא לא תמיד היה מחויב. מדובר גם בשחקן שלא אוהב לעזור בהגנה ולא משתתף במשחק הלחץ מה שהוביל לכמה סכסוכים עם קונטה בזמנו. זה משהו שאפשר לחיות איתו בקלות כל עוד שאר השחקנים עובדים קשה. סארי שיחרר אותו מעבודת הגנה וקיבל את השנה הכי פוריה של הזאר מאז הגיע לצ’לסי. ברור שהרכב שכולל את הזאר, בנזמה וקרוס לא יכול לעשות משחק לחץ אפקטיבי. אי אפשר לשלב יותר מידי שחקנים רכים. הזאר שווה את החיסרון הזה, קרוס ובנזמה פחות…

לדעתי השיקול העיקרי זה להרוויח כמה שיותר זמן כדי למכור שחקנים בלי להיות לחוצים על הגב אל הקיר. התנהלות כלכלית זה גם טיימינג.

למצוא קבוצה שתקנה את בייל הולך להיות הפרויקט הכי מאתגר עבור המועדון הקיץ… אף קבוצה גדולה באנגליה לא מראה סימני התעניינות בו. זה מדאיג. לא רק שלא נקבל עליו כסף בסוף גם יצטרכו לשלם לו את רוב המשכורת כשהוא בקבוצה אחרת. בייל לא עד כדי כך גרוע בשביל לא למצוא קבוצה, רק שהתדמית שלו בשפל וכולם בורחים ממנו.

מקווה מאוד שנצליח לקבל סכומים משמעותיים עבור איסקו, חאמס, קובאצ’יץ’, לוקאס, נאצ’ו, מריאנו וסבאיוס.
מבחינתי גם את קרוס ומרסלו אפשר למכור אם מקבלים הצעה טובה. אין סיכוי שזה יקרה.

חבל שמוכרים את יורנטה. אם יגיע קשר כמו פוגבה או אריקסן אז הסגל שמסתמן עד עכשיו מראה נקודת חולשה רצינית אחת וזה הגיבוי לקאסמירו. ואלוורדה פוטנציאל ענק אבל הוא ממש לא קשר אחורי. פציעה של קאסמירו תחסל לנו את העונה. אם מוכרים את מרקוס חייבים להביא קשר אחורי נוסף.

חשבתי על זה גם וזה מעט מדאיג, בנזמה אמנם יותר אפטי מעצלן(בשנתיים האחרונות הוא לוחץ ברמה סבירה מאוד לחלוץ) ,אבל אם פוגבה יצטרף ובמשחקים שמרסלו ישחק יהיה לנו חצי הרכב מאוד (מאוד) סטטי, מה שכנראה יבטיח לנו הרבה דקות של לוקאס, למרות שבעיני הלחץ שלו ממש לא מספיק כדי לחפות על כזו כמות של שחקנים; אני מאוד מקווה שהקשר שיגיע יהיה שחקן אנרגטי שמכסה שטחים.

אז אתה אומר לא להתלהב מהידיעות על 100+בייל על פוגבה?.
הבעיה בבייל שהוא משדר נמאס לי מכדורגל, אני פשוט רוצה את החוזה שלי.
מה גם שיש לו שם של טיפוס אנטי חברתי. כמו שאמרת זה כנראה יותר תוצאה של
חוסר התאקלמות והמלחמה בין הצדדים, יותר מאשר מציאות ואמת מוחלטת אבל עדיין זה יוצר נזק.

אתה בטוח שזה המצב? אני לא רואה את זידאן נכנס לעונה עם 4.5 שחקנים על 3 עמדות בקישור.
השאלה האם יש איזה כשרון צעיר שאתה רואה סיכוי שיביאו כדי שיהיה חלק מהרוטציה.
הייתה התעניינות שלנו בקשר אחורי בכלל?.

זה די ברור שזידאן לא סופר את יורנטה והוא גם היה בדרך החוצה בקיץ שעבר. אחרי שזידאן עזב יורנטה החליט להישאר עוד עונה. הקשר ההגנתי היחיד שקושרנו אליו הוא אנדומבלה וגם הוא לא בדיוק קשר אחורי קלאסי. הוא תופקד לא מעט פעמים העונה כקשר 50/50 מאשר השחקן האחורי בקישור. מה שכן הוא יותר הגנתי מקרוס ומודריץ’. בכל מקרה רוב הדיבורים הם על פוגבה או אריקסן ופחות עליו.

נראה שזידאן מחשיב את ואלוורדה כקשר אחורי, הוא וקאסמירו על עמדה אחת. אני מקווה שלא נלך לעונה שלמה עם קשר אחורי טבעי אחד. זה מצוין שזידאן מעריך את ואלוורדה ובונה עליו, הלוואי זה היה בעמדת הקשר 50/50 ולא בתור קשר אחורי.

https://twitter.com/RMadridInfo/status/1137688221276655616
לוקאס :open_mouth:

אחת ההודעות המשמחות בחודש האחרון.
קובאציץ לא התאקלם וכבר לא ילד, ולוקאס תקוע לי אישית כמו עצם בגרון.
שחקן שנותן הכל, אבל הוא ההגדרה של שחקן בינוני.
כמעט כל תחליף שתביא יהיה עדיף עליו.

יש פרסומים(לא מי יודע מה אמינים) שהסוכן של קוליבאלי הגיע שוב לפגישה בנוגע אליו, מה שהעלה לי את הרעיון- אולי השינוי במערך שזידאן רמז אליו הוא לחמישה בהגנה? משחק האגפים המועדף עליו הוא במילא מהמגנים, ושחקן הגנה נוסף יכול לעזור לנו מאוד עם ההגנה השבירה. ב5212 יהלום למשל אין צורך בקשר כמו קאסמירו, אפשר לשחק עם 2 קשרי אמצע אנגרטיים(נגיד-מודריץ וקשר רכש).
משהו כמו:
יוביץ-----------בנזמה
האזר
מודריץ-----------X
קרבאחל------------מרסלו
וראן-------X------ראמוס
קורטאה
או:
האזר-----------בנזמה
X(פוגבה?אריקסן?)
מודריץ-----------X
קרבאחל------------מרסלו
וראן-------X------ראמוס
קורטאה

אני לא מאמין שזידאן ישחק עם חמישה בהגנה. לפחות לא רשמית.
בשתי העונות האחרונות שלו קסמירו אכן תפקד יותר כמו בלם (לא הצטרף להתקפות כפי שמצופה מקשר) וקרבחאל ומרסלו תקפו כמו קיצוניים (שניהם ביחד ובכל התקפה). אבל רשמית? יאכלו אותו חי. להרכיב שלושה בלמים בקבוצה כמו ריאל מדריד, המשמעות של המהלך הזה היא לכרות לעצמך קבר.

יותר מסתבר לי האפשרות שוראן או ראמוס ממשיכים עם הקונצים ובמועדון מחפשים להם מחליף. האפשרות שהכי מסתברת לי שזו עוד שמועה…

יהיה עצוב לראות את לוקאס ואסקס עוזב כי הוא מדרידיסטה ענק, היה עולה וטורף את הדשא. מצד שני, כנראה שזה הזמן ובעונה הבאה במקום שחקנים ‘מנוסים ורובוטיים’ יהיו חבר’ה צעירים שיעלו להציל את המולדת. לוקאס, ההוא שסיבב את הכדור על האצבע, הפנדליסט הראשון בסאן סירו, היה משב רוח מרענן בעונת הבכורה, בישל המון בעונה השנייה והמשיך לשחק בעונה השלישית, כשבעונה האחרונה להוציא חודש אחד טוב באמת היה קצת מעצבן לראות אותו מחרב התקפות. במבט לאחור לוקאס יהיה גאה: הוא היה חלק מאחת הקבוצות הגדולות בהיסטוריה של המועדון הזה, אשכרה גירד את ה-200 משחקים בלבן והיה חייל נאמן של זידאן עם שנתיים בהן שיחק 50 משחקים. מקווה שנוכל להרוויח כסף גם ממכירתם של מאתיה קובאצ’יץ’ (ואין צורך ‘להקל’ על צ’לסי שהוציא לנו את המיץ לגבי הזאר), וחאמס.