-
יוביץ׳ לא חלוץ קלאסי. ביחד עם בנזמה, שכידוע גם לא מאד מתחבר לסגנון (רק נשאר שיגידו שהוא 8 מדומה), יש שני חלוצים (כביכול) דינמיים. הזארד אף הוא מרבה לחתוך לכיוון הרחבה. יהיה מעניין
-
הזארד ובנזמה נראה שילוב טבעי. שניהם חכמים ויכולים ליצור משחק צירופים טוב.
-
כמובן שאין בזה כדי להתנבא על רמתו העונה של קארים
המשפט הזה צריך לסיים כל פריוויו לכל עונה.
הייתי מחלק את זה לשניים. מבחינה כלכלית ההתנהלות הייתה אחראית ומאוזנת. מבחינה מקצועית ההתנהלות הייתה מופקרת וחירבה לנו את הספסל הטוב באירופה. בקיץ הקודם הרסנו גם את ההרכב הראשון עם המכירה של רונאלדו בלי תחליף הולם. זה בסדר למכור את פפה, חאמס, מוראטה ואפילו רונאלדו אם הוא רוצה לעזוב. זה פחות הגיוני להחליף אותם בואייחו, סבאיוס, מיוראל/מריאנו ו-ויניסיוס. הברזילאי הוא רכש טוב לעתיד, אי אפשר היה לצפות ממנו לתת מספרים כבר בעונה הראשונה באירופה.
כנראה שהאנגליות היו מוציאות יותר על יוביץ’ ומנדי, זה לא מופרך. אני מאוד שמח שהחתמנו את יוביץ’ והמחיר גם סביר בשוק הנוכחי. מצד שני צריך לזכור שיוביץ’ נתן בסך הכל עונת אחת טובה באמת בקריירה. בבנפיקה הוא נכשל טוטאלית והיו איתו בעיות מחוץ למגרש. העונה הראשונה שלו בפרנקפורט הייתה עונת התאקלמות בינונית. מדובר על פוטנציאל גדול אבל גם סוג של הימור. ראינו הרבה חלוצים שהיו סוג של one season wonder. יש לי הרגשה טובה בקשר ליוביץ’ כי הוא היה סקורר לאורך כל שכבות הגיל של נבחרות סרביה הצעירות. הוא סקורר טבעי, כנראה רק היה צריך למצוא את המקום הנכון לפרוח בו. אם הוא יתאקלם פה מהר ויצליח להתרכז בכדורגל ופחות בבילויים כמו בליסבון, אז אין סיבה שהוא לא יצליח פה.
בקשר למנדי אנחנו משלמים עליו לליון כמעט פי 2 ממה שבארסה שילמה להם על אומטיטי. המחירים קפצו אחרי עסקת ניימאר אין מה לעשות.
החסכנות בשנים האחרונות הביאה אותנו לעונת נפל בלתי נמנעת. לפחות הקופה שלנו מלאה כדי לתקן את הטעויות של השנים האחרונות. אפילו באיירן הבינה שהזמנים השתנו וצריך לשלם מחירים משוגעים. עד לפני שנה הם לא היו מעזים לשלם 80 מיליון יורו על בלם. אחרי לוקאס הרננדז הם גם רוצים לשים 80-100 מיליון על לירוי סאנה.
בשורה התחתונה אני מסכים איתך, פלורנטינו מבין בעסקים והעיקר שמביאים סוף סוף את השחקנים הנכונים. בינתיים אין לי סיבות להתלונן על הקיץ הזה. לא שזה ימנע ממני להתלונן…
העסקאות טובות אבל בינתיים בשקט בלי ששמנו לב אנחנו כבר על 150 מליון יורו הקיץ בלי רכש באמת משמעותי (רודריגו, מיליטאו ויוביץ’). אם אכן מנדי והזאר יגיעו בסכומים המדוברים הגענו כבר ל-320 מליון יורו, כשרק רכש אחד מיועד להרכב, ובלי שהבאנו קשר אמצע ובלי אמבפה.
ללא מכירות משמעותיות זה סכום כבד גם עלינו, בטח כשמדובר בחיזוק הספסל בעיקר (וזה חיזוק חשוב, בינתיים אני מרוצה). צריך להתחיל למכור, ובהרבה כסף. ויש לי הרגשה שהנכסים שלנו לא שווים כזה הרבה כמו שנדמה לנו.
לפי המארקה, עסקת מנדי כבר סגורה. הודעה לתקשורת תצא תוך ‘זמן קצר’. 50 מיליון יורו.
גם לדעתי הנכסים שלנו לא שווים הרבה, אבל יש לנו המון נכסים.
חאמס, בייל, סבאיוס, יורנטה, נבאס, דה תומאס, קובאצ’יץ’, תאו, סילבה. ככל הנראה כולם יימכרו.
לפחות חלק מרגילון, חכימי, אודגרד, מיוראל, רודריגו, לונין ואוסקר יושאלו.
ויש עוד כמה שחקנים שמעמד לא כ"כ בטוח.
מריאנו, איסקו, ואייחו ואולי אפילו מודריץ’ וואסקז.
יש כאן בערך 20 שחקנים. לא כולם יימכרו או יושאלו, אבל מספיק 10-15 כאלה כדי להכניס לנו לא מעט כסף.
אפשר להגיע להכנסות של 300 מליון יורו.
ריאל מדריד מחפשת קשר מרכזי. לפי ה- AS, קיימת מחלוקת בין זינדין זידאן למועדון, כאשר המאמן מעדיף את פול פוגבה אבל במועדון חושבים שכדאי לצרף דווקא את כריסטיאן אריקסן. מצד אחד זידאן מעריך את פוגבה, שוחח איתו ושכנע אותו להגיע. הוא גולר טוב יותר. מצד שני, אריקסן יסיים את חוזהו בטוטנהאם ב-2020 וסכום ההעברה אמור להיות 70 מיליון יורו, כמחצית מזה של פוגבה, שהעברתו תלויה גם באפשרות למכור את גארת’ בייל. לזידאן, כזכור, הובטחה שליטה מלאה בבניית הקבוצה, ועוד ציינו כי אם הזאר או ניימאר הם ‘הגלאקטיקוס של פלורנטינו’, אז פוגבה נחשב לבן המועדף של זידאן.
לא ממש… ב-3 העונות האחרונות הם יושבים על יחס שער/משחק כמעט זהה בליגה. אצל פוגבה יותר מחצי מהשערים הובקעו העונה, אצל אריקסן החלוקה מאד אחידה. אפשר לטעון שזה בגלל הצוות המסייע, ולפוגבה בהחלט יש יתרונות התקפיים מסויימים על אריקסן, אבל סיכון ישיר לשער הוא לא אחד מהם בעיני.
בעניין הזה אני לגמרי עם המועדון,במחיר של פוגבה אפשר להביא את אריקסן ואנדומבלה ביחד,מאמין שזה יתרום לנו מקצועית הרבה יותר,אבל האריכו חוזה לקרוס אז…
מקווה מאוד שזידאן יתפשר, במיוחד אם אריקסן עולה חצי מפוגבה.
ושאר הכסף יוכל להיות מופנה לרכש נוסף, כל שחקן במצב הנוכחי יוכל רק לתרום למערכת.
יש לנו כבר המון המון שחקנים בינונים, אם רוכשים אז צריך לעומק ולא לרוחב. כמו שרשמו אולי שלושה שחקנים ממי שרכשנו ייכנסו להרכב, צריך רכש שבבירור טוב מהקיים.
אני חצוי. מצד אחד אני מאוד לא מעריך את פוגבה מבחינה מקצועית, בלשון המעטה. פוגבה בעיניי שחקן שמשחק עבור עצמו ולא עבור הקבוצה, ולמרות שעל פניו יש לו תרובה רבה, בעיניי הוא יותר הורס מאשר מוסיף לקבוצות בהן הוא משחק.
מצד שני, הגיע הזמן שלספינה יהיה קפטן אחד. ואם זידאן הוא הקפטן אז שההחלטות יהיו שלו. אולי כל מה שפוגבה צריך זה שינוי בקריירה? אולי כל מה שהוא צריך זה לשחק עם קבוצה שהוא יוכל להרגיש שהוא לא היחיד שיכול לעשות משהו בה? אולי זידאן הוא האיש שיוכל לשנות אותו?
אני מאוד אמביוולנטי בנוגע לרכישה אפשרית גם של אריקסן שלא הרשים בעשרים המשחקים בערך שצפיתי בו משחק אצל טוטנהאם בשתי העונות האחרונות. מצד שני, כל קשר שיכול לתרום להתקפה הוא אופציה מעניינת היום בריאל.
אני עדיין מקווה שיביאו את נדומבלה ו-ואן דה ביק. ישחררו כמה מיותרים כדוגמת סבאיוס בקישור ונסגור עניין.
אריקסן מבחינתי הוא בגדר חלום. שחקן שעובד מאוד קשה ובא מקבוצה לוחמת, עם ראיית משחק אדירה וחוש לא רע לשערים. אני חושב ששילוב של שחקן כזה, שיכול לשחק כמעט בכל עמדות הקישור ולעשות את זה מצוין, יחד עם האזרד (הלוואי שאמבפה) ובתקווה גם יוביץ’, יכול לעשות פלאים ולתת מימדים שלא ראינו כאן שנים.
לגבי פוגבה אני סקפטי. קודם כל הוא בא עם מטען כבד שעונה לשם מינו ראיולה. פרז סולד מעסקים איתו, ולא סתם. חזיר מארץ החזירים שידוע שחוץ מכסף לא מעניין אותו שום דבר. דבר שני, זה שחקן בסגנון ניימאר - בא לעשות פוזות ורוצה את אור הזרקורים עליו, משקיע באינסטגרם ובשיער הרבה יותר ממה שהוא משקיע באימונים ובמשחקים, ובעיקר בא אחרי שנים שהוא די מחלטר ביונייטד - לא בהכרח באשמתו, אבל עדיין.
לגבי שאר גזרת הרכש: לא מתחבר לפרופילים של השחקנים כ"כ. לא יודע אם יוביץ’ זה השחקן שאנחנו צריכים לסגנון שלנו. האזרד כבר בן 28 ולשפוך עליו סכומים כאלה, הופכים אותי לסקפטי לגביו. מספרים בקנה מידה רציני ספק אם ייתן. מיליטאו בבירור לא מגיע להרכב ומנדי אמור להתחרות עם מרסלו. מבחינתי המאמצים היו צריכים להיות בשדרוג ההרכב הראשון באופן ישיר, ורק אחר כך לרוחבו של הסגל.
אגב, רודריגו נקנה כבר לפני עונה, אני מאמין שהוא לא נכנס למאזנים של החלון הנוכחי. גם לגבי מיליטאו אני לא סגור. בכל הנוגע להתנהלות כלכלית, אני משאיר את זה לפלורנטינו. סומך עליו, אבל חלק מההתנהלות מגדילה את הסיכויים שנראה כאן את פוגבה בסופו של דבר על חשבון אריקסן, דבר שאני באופן אישי פחות רוצה לראות.
פיירפליי זה פר 3 שנים.
לפי השמועה שרצה לאחרונה יש הגבלה של 100 m פר חלון. בשלוש שנים האחרונות בכל מקרה אני מניח שאנחנו במצב מעולה
מדהימה אותי ההשפעה של המוניטין של ריאל מדריד. גורמת לשחקנים כמו אריקסן והזארד (וחצי אמבפה) להצהיר בפה מלא על רצון לעזוב ולריאל מדריד. מה שכמובן מקל ומוזיל את העסק. עם כל הכבוד לעושר של האנגליות והשייחים, לא מדמיין אף שחקן בכיר בקבוצה בכירה עושה כזה דבר עבורן.
גם על ברצלונה אנחנו עולים במובן הזה, כשכל שחקן שקושר לשתי הקבוצות בשנים האחרונות הגיע אלינו לבסוף.
יש את דמבלה וקוטיניו שעשו זאת בדרך מעט מלוכלכת (אחד מרד, השני יצא בינואר) והקארמה בהתאם. נקווה שגם אצלנו זה יהלום את אופי השחקנים.
באל צ׳ינגריטו מדווחים דיווח דרמטי לפיו אדן הזאר חתם בריאל מדריד תמורת 100 מיליון אירו. לפי הדיווח, ריאל מדריד תוציא הודעה תוך 24 שעות. הידיעה הזו סותרת דיווחים קודמים שאומרים שמנכ״ל ריאל מדריד, אנחל סנצ׳ס, לא הצליח להגיע להבנות עם מנכ״לית צ׳לסי בפגישתם האחרונה בלונדון.
נחכה ונראה.
לדעתי אנשי המפתח הם: בייל, איסקו וכנראה גם נבאס. המטרה היא לקבל עבורם כמה שיותר כסף (אני מאמין שיתנו לאיסקו ללכת אם תבוא הצעה ראויה ובמקרה שלו בהחלט תיתכן כזו). בשוק של היום שלושתם יכולים להיות שווים 100 כמו גם 250, זה הכל תלוי גחמה של מועדון זה או אחר.
עריכה: כמעט שכחתי מחאמס שנותרה לו עונה לסיום חוזה
הייתי משאיר את חאמס ונותן לו לשחק בכנף ימין.