אנקדוטות ושאר ירקות

יאפ

אדגיש למען שמירה על שמי הטוב, אם מתישהו ארוץ לראשות ההתאחדות ואזדקק לקולות שלכם, שמדובר היה בתרגיל מחשבתי בעיקרו. כשאהיה יו"ר ההתאחדות זה ממש לא השינוי הראשון שאקדם, אלא ביטול הגבלת הזרים.

אם כבר לשנות שיטת הניקוד, אני לא הייתי נותן פרס לזה שקבוצה טובה קורעת קבוצה גרועה מעבר ל 3 הנקודות.
מה שכן, לא הייתי נותן נקודות לקבוצה שלא הבקיעה. אולי זה ידרבן קבוצות להתבנקר פחות.
גם אם קבוצות היו מסכמות בינהן " בוא נבקיע שער אחת לשניה ואז נתחיל לשחק" אף אחד לא ייפגע מזה.

לא רואה סיבה בה שינוי של כמות הנקודות יביא למשהו חיובי.
מה שכן אפשר לעשות זה לחשב את הפרש השערים באופן מעט שונה שיעודד הבקעות. למשל להביא למצב בו הפרש שערים של 100-50 ייחשב טוב יותר מ90-39, למרות שההפרש עצמו של 90-39 גדול יותר.
מדבר יותר רעיונית, אבל פשוט להתייחס לכל שער זכות כ2 שערים למשל (וכל שער חובה כ1).

מעבר לכך, לא רואה סיבה לשנות את המשחק. חלק מהיופי שלו הוא גם ההגנה, והגנות חזקות היא הסיבה שאנחנו בכלל מעריכים את הגולים ומתרגשים מהם יותר מסל בכדורסל.

יצאתי מבולבל קצת :slight_smile:

מעניין איך נראו הדיונים כשעברו מ2 נקודות על ניצחון ל3 נקודות על ניצחון

היה פעם דיבור על זה בליגה הישראלית שלא יהיה ניקוד למשחק שמסתיים ב0-0 בתקופה שהיו קבוצות שהתלהבו מהשיטה של הפועל ת״א בזמנו (״הבסנו אותם 1-0״) וכולן היו מתבנקרות בשביל לא להפסיד דבר ראשון.

אני לא מתלהב מהרעיון כי יש משחקים של 0-0 שמהנים הרבה יותר ממשחקים של 1-0 ולפעמים גם של 4-0.

אפשר להוסיף גם מימד של כמות בעיטות ומסירות מפתח אבל לא נצא מזה.

אני מוכן לקחת סיכון שהקבוצה שלי לפעמים לא תקבל נקודות במקרה של 0-0. אבל קשה לי עם הקבוצות שעבורן בונקר ו 0-0 זאת שיטת משחק .

על בעיטות ושערים לא צריך לתת נקודות, זה פרס גדול מדי . אבל אולי אפשר לחלק כסף. למשל 10% מסך הכסף שהליגה מחלקת יחולק לפי כמות השערים שהקבוצות הבקיעו.

התכוונתי שאין סיבה לתת פרס גדול מידי לגולים.
לתעדף גולים שהבקעת על פני גולים שחטפת ואולי טיפה על פני הפרש השערים (לא בצורה מוחלטת) זה דבר אחד.
לתעדף גולים על פני נקודות זה דבר אחר לגמרי.

כמובן שסתם נתתי את רעיון הפי 2 כי זה הכי אינטואיטיבי, אפשר להחליט שכל גול שהבקעת שווה 1.5 להפרש השערים.
לטעמי זה ישפיע כמעט ורק במצבי מאבק הירידה.
לצורך העניין בכל 31 השנים של הפרמיירליג (מאז שהעבירו את ההכרעה במקרה של שיוויון להפרש שערים) היה שיוויון נקודות פעם אחת בלבד (2012) וגם אז סיטי לא רק שהחזיקה בהפרש שערים עדיף אלא גם כבשה יותר.
במאבקי הירידה לדעתי לגיטימי לפרגן לקבוצה שלא באה להתבנקר מול יתר הקבוצות וניסתה לשחק כדורגל.
כמובן ששוב, זה אף פעם לא על חשבון נקודות, וגם פה זה מעולם לא יהיה משמעותי מידי.

לא יודע לגבי הלא מקולקל, הליגה הספרדית בלתי נסבלת.

מה אתם אומרים?

כמובן שאני הכי שנאתי את ריאל וצ’לסי של מוריניו, אבל הכי עקבית הייתה ריאל. אצל הבלאנקוס יש שני רק שני שחקנים שהיה קשה לי לקלל: קסיאס ומודריץ’ אם מחשיבים נבחרות, אז מברזיל כמובן שמדובר על אלבס ורונאלדיניו, אבל זה מרגיש לי כמו רמאות כי שניהם שחקני בארסה.

שנים אהבתי את בנזמה והחמצותיו. כבר לא אוהב אותו.

קל, מגווייר :grin:

ועכשיו ברצינות, סקולס.

דוד וייה!
וואו כמה שאהבתי אותו בולנסיה ורציתי שיבוא לריאל להיות היורש של ראול
נשבר לי הלב שעבר לבארסה

פאטו אבונדנסיירי.
כמה אהבתי אותו כשוער נבחרת ארגנטינה ככה לא סבלתי אותו וסבלתי ממנו כשוער של בוקה

אני לא יהיה מקורי או יוצא דופן כי זה די קלישאה אבל סתם לצאת לידי חובה כי אני אוהב את השחקנים האלו.

איקר קסיאס לדעתי מעבר להיות שוער מדהים הוא היה היה גם קפטן אמיתי ואמיץ במיוחד, למי שזוכר את המחיר שהוא שילם מול מוריניו והקהל של מדריד על לעשות את הדבר הנכון בנבחרת מול שחקני ברצלונה.

ראול אין יותר מידי מה להוסיף למה. כי זה ראול.

אחרון חביב מודריץ . אחח כמה קלאסה .

ואומנם שהוא היה במגרש די יצא לי לקלל אותו ולא מעט אבל מחוץ למגרש זה ראמוס. הביקור הכפול שלו בישראל אצל הבן של השוטר שנרצח בפיגוע. אחלה ראמוס.

נ.ב כל עוד מסי שחקן פסז באופן רישמי אז הוא השחקן הכי אהוב עלי מהקבוצה שאני הכי הרבה שונא ומתעב בעולם. יותר מריאל. ואפילו יותר מאספניול…

גם אצלי זה מודריץ’ , קסיאס וראול.
מהקבוצה השניה שאני הכי שונא - ראול טמודו ודהלהפניה.

היו קסיאס וראול, ולפעמים גם אלונסו. אבל הכי הכי - לוקה מודריץ’. בפער.

תמיד אהבתי את מרסלו שתמיד העלה תמונות עם הבן שלו. אז הבן הזה גדל והוא אחד השחקנים הכי מבטיחים במחלקת הנוער של ריאל (אנסו אלבס).

קצת משעשע שקסיאס וראול עולים שוב ושוב בשיחות כאלה. אני יכול להבין למה כמובן, אבל לדעתי זה נובע גם מסיבות די דומות לזה שבתכלס, כל אוהד ריאל מדריד יודע בתוך תוכו, כמה ששניהם היו סמלים בריאל, הם גם היו קצת… אוברייטדים.

זה די ידוע לגבי ראול, אבל לגבי קסיאס לקח לי קצת זמן להודות בזה ביני לבין עצמי כי תמיד הייתי מכריז עליו בגאווה גדולה כאחד הגדולים אי פעם. אני חושב שהזמן שעבר מקל עלי להודות בזה שזה פשוט לא המצב. אני גם חושב ברצינות שלצורך העניין גם קורטואה היה שוער טוב ממנו, לאורך הקריירה, ובטח בשיאו.

אני כתבתי את ראול ואת קסיאס כי הם היו ספורטאים למופת, לא ליכלכו על היריבות, לא כיסחו והיו שחקנים גדולים מאוד .
אני בטוח שאצל רוב אוהדי ריאל פויול ואינייסטה היו זוכים ליחס כזה, בניגוד לשחקנים גדולים אחרים של בארסה, כמו מסי, ניימאר, סוארז, צ’אבי, פיקה, אלבס, בוסקטס וכו’.