אנקדוטות ושאר ירקות

זה לא פעם ראשונה שביוון מזמינים שופטים זרים לשפוט, זה אפילו די נהוג, בעיקר במשחקים רגישים.

בעונת 2021 אפילו הזמינו את שופטים מישראל לשפוט שם כמה פעמים כשופטים ראשיים וכשופטי VAR

WTF שלי לא בא בגלל שביוון זימנו שופטים מחו"ל.
אלא מההתנהגות של השופטים האלה.

כן…גם זה :sweat_smile:

מטאו לאהוס ושופטים ספרדים מקבלים זימון למשחקים בערב הסעודית. את הסיבה האמיתית אני אשמור לעצמי :thinking:

קיץ 2024:
14.7-14.6 אליפות אירופה בגרמניה
14.7-14.6 קופה אמריקה בארהב.

אחלה קיץ

https://twitter.com/TrollFootball/status/1646209060335763475?t=G1O9UwrFNoXfUeqFdsfcHQ&s=19

אחד הקורעים

אולי בעצם דה חאה לא מטומטם אלא שלרגע היה שמה בלוקאאוט והוא חשב שהוא משחק בספרד ומוסר לאחד בוסקטס?

התשובה הזו טובה מדי מכדי שאני אשים אותה בדיון הכדורסל. פשוט תצפו:
(רקע לשונאי כדור כתום - הקבוצה עם המאזן הטוב בליגה בתום העונה הסדירה הודחה בסיבוב הראשון של הפלייאוף, והעיתונאי שאל את הכוכב שלה האם העונה שלהם היא כישלון)
https://twitter.com/cjzero/status/1651456934237687808

ריאל לא נכשלה העונה בליגה, היא פשוט עשתה צעד לקראת הזכיה הבאה בליגה.

זה מה שלוזרים מספרים לעצמם אחרי שסיימו לבכות בלילה.

במקרה של ריאל - אחרי עוד כשלון בליגה.
במקרה של בארסה - אחרי עוד הדחה מביכה מאירופה.
במקרה של האלאנד- אחרי עוד משחק בלי שלושער.

במקרה של הארי מגווייר - אחרי עוד משחק.

תיירי הנרי העלה הצעה שקבוצה שמבקיעה שלושה שערים תקבל נקודה נוספת. אני אוהב את הרעיון. מה דעתכם?

רעיון מזעזע. אם הקבוצות לא מסכמות מראש להבקיע אחת לשניה שלושה שערים ואז להתחיל לשחק (חוץ מבמקרים של קבוצות שקרובות אחת לשניה בצמרת) - שתיהן מפסידות.

אני לא רואה שום סיבה לתמרץ עוד כיבושים בכדורגל. אנחנו נמצאים בתקופה נהדרת מבחינת כיבושי שערים ואקשן, בטח ובטח לעומת העשורים הקודמים, ובמיוחד בליגת האלופות. אין לי נתונים מסודרים אבל אנחנו נמצאים באינפלציה רצינית מאד של מהפכים משוגעים, תוצאות אסטרונומיות וכו׳ כבר כמה שנים טובות.

אני חושב שיש איזון יפה בכדורגל באשר הוא, ודווקא כן יש יתרון בדמות הפרש שערים של קבוצה אחת על פני השנייה. לתת העדפה רק לשערי זכות לחלוטין מפר את האיזון פה. קבוצה טובה צריכה גם להגן טוב וגם לתקוף טוב אידאלית.

בספרד, שם רוב הביקורת שלי, הבעיה שלי היא שאין הרבה קבוצות טובות התקפית, או יצירתיות, לכן כברירת מחדל הרבה מעדיפות לפנות למשחק ההגנה. הלוואי וזה ישתנה בקרוב עם הגעת מאמנים עם רעיונות התקפיים טובים.

מנחש (ואם לא - מציע תיקון להצעה של הנרי) שהכוונה שקבוצה שתנצח בהפרש של 3 שערים ומעלה תקבל נקודה נוספת (אגב, הקבוצה שתפסיד בהפרש 3, היא נענשת על זה או שהיא עדיין נשארת עם 0 נקודות בשני המקרים?).

לגבי ההצעה - זה מזכיר לי שפעם חשבתי שיהיה נחמד אם במקום נקודות, קבוצות ידורגו פשוט לפי הפרש שערים.

זה יכול להיות מעניין, אבל זה ישנה מאוד את המשחק, וקשה לעשות שינויים כאלה כשלא ברור שיש בעיה במצב הקיים. גם VAR היה שינוי גדול (קטן יותר מההצעה הזו), אבל שם היה ברור מאוד מה הבעיה, והיא הייתה נוכחת בצורה משמעותית יותר מהסיטואציה הנדירה של משחקים שמגיעים להפרש 3 ואז הקבוצות הולכות לישון עד שריקת הסיום.

כמו כן, משקשק מהיום שיציעו ששער מחוץ לרחבה יהיה שווה כמו שני שערים.

רעיון אפילו יותר גרוע מההצעה של הנרי, מהסיבה הפשוטה שזה אומר ששער מול אלמריה שווה שער מול ברצלונה.

המטרה בכדורגל היא לנצח את המשחק במסגרת של 90 דקות, לא להבקיע כמה שיותר ביחס לספיגות. זה מוסיף אלמנט טקטי, ואסטרטגי, שבלעדיו המשחק יהפוך משעמם טילים והרבה הרבה הרבה פחות דרמטי (וגם פחות ספורטיבי).

זה בעיקר ישנה מאוד את האופי של המשחק
ואם זה לא מקולקל, אז אין סיבה לתקן

בגדול זה גם היום ככה…
משחק נגד ברצלונה הוא “משחק על 6 נקודות” כי זה 3 שאתה לוקח ו-3 שברצלונה לא לוקחת
אז אותו דבר בשיטה החדשה, כל +1 שאתה מקבל יהיה שווה כפול, כי הוא יהיה גם -1 לברצלונה

לא ירדת לסוף דעתי. אתה מתייחס לסיטואציה שבה שתי הקבוצות נלחמות על אותו המקום והן צמודות בנקודות אחת לשנייה. אני מדבר על משהו הרבה יותר כללי: מול אלמריה פערי הרמות גדולים ואתה יכול להוביל כבר 3 ו-4, ועדיין שער נוסף מולם יהיה שווה ערך לשער מול ברצלונה כשהתוצאה צמודה או אפילו ממש 0-0. זה מגוחך.

אכן לא ירדתי לסוף דעתך קודם, אבל גם עכשיו שאולי כן הבנתי אותך, עדיין לא השתכנעתי, אבל חושש שהויכוח סמנטי לחלוטין

שנינו מסכימים שזה משנה מאוד את האופי של המשחק, ברמה שבכלל כבר אין משמעות למושג “ניצחון”, אלא התוצאה של כל משחק היא רק מספר, שיכול להיות -5, יכול להיות 0, יכול להיות 2, ויכול להיות כל מספר שלם אחר. זה שפעם אנשים קראו לזה הפסד/תיקו/ניצחון - זה עניין שלהם.

לגבי ההשוואה הספציפית של ברצלונה/אלמריה זה פשוט קורה גם היום. אתה מקבל 3 נקודות כשאתה מנצח את ברצלונה ואתה מקבל 3 נקודות כשאתה מנצח את אלמריה. כלומר, החלק של “ברצלונה = אלמריה” קיים גם היום. לגבי החלק של “ניצחון = תיקו”, אני מסכים שמדובר בשינוי תפיסתי גדול, שאינו בהכרח טוב.

אתה מתקרב לסוף דעתי, הנקודה המרכזית שלי היא ששער שווה שער לא משנה אם התוצאה 0-0 או 3-0, ומכיוון שהתוצאות יהיו צמודות הרבה יותר במשחקים קשים, זה גם אומר שזה ממש לא משנה אם הבקעת מול אתלטיקו או חטאפה. זה לא המצב היום מכיוון שהמשחקים הקשים אכן יותר צמודים ויש משמעות לניצחון, תיקו והפסד.

בכל אופן, שנינו מסכימים שזה שינוי שהופך את המשחק הזה לאחר לגמרי שהמטרות בו שונות לחלוטין.