בסוף מה שיש לך, ולי, זה תחושת בטן. לא יודע על סמך מה החלטת שטיעון נוגד מציאות שמנקה המון שערים אמיתיים עדיף על ההוא שלא. זה לכל הפחות דורש אישוש כלשהו.
לא טענתי שזו דעתך, סתם דעה רווחת שציינתי.
אם תשאל אותי אז אליפות > גביע. מה שכן, שלבי השמינית, הרבע, החצי והגמע נערכו כולם ב2012. רק שלב 32 הגדולות (שבו בארסה וריאל נכנסו למפעל, ושיחקו מול קבוצות ליגה שלישית) נערכו ב2011. דווקא לקלאסיקו של ה3-1 בתחילת אותה עונה לא צריכה להיות חשיבות.
אני חושב שהשאלה צריכה להיות אם אתה עומד עכשיו ב-1.1.12, עם הידע שיש לך עכשיו על איזו שנה מסי הולך לתת ואיזו שנה רונאלדו - את מי היית מעדיף בקבוצה שלך? אני אישית הייתי בוחר ברונאלדו על פני מסי רק ב1.1.14, ואין שנה אחרת שבה לא הייתי בוחר במסי, אז לא יודע כמה אני אובייקטיבי. בכל מקרה ב2012, אני חושב שרוב האנשים היו מעדיפים את מסי.
בגדול זה היה סוג של פרס על שבירת הסטיגמות של “מסי לא יצליח בקבוצה ברמה של נאפולי” (הלוואי שהיינו ברמה של נאפולי ) ו"מסי לא יכול לקחת תואר עם הנבחרת". אני לגמרי בסדר עם זה, כי לא היה מישהו אחר יוצא דופן שהגיע לו יותר.
באותה מידה הייתי מרגיש בנוח עם זכיה של לבנדובסקי, כי זה בושה שהוא לא לקח ב2020, ואני לא מבין למה לא מתקנים את העיוות הזה. תנו לבן אדם כדור זהב בדיעבד על 2020.
אני מדבר על הזכייה בכדור הזהב ב-2012. אז ה-1:3 של ברצלונה בסנטיאגו ברנבאו בקלאסיקו ב-2011/12 לא ממש רלוונטי. בכל מקרה תשמע בליגה כל קבוצה ניצחה את יריבתה במשחק החוץ אבל הקלאסיקו השני הצטייר כמעין משחק אליפות, ריאל מדריד ניצחה 1:2 בקאמפ נואו וכריסטיאנו כבש את שער הניצחון. בחודש פברואר אפילו ריאל פתחה פער של 10 נק’ יתרון והפער בסופו של דבר עמד על תשע, כך שזה כן היה נוקאאוט מסוים לפחות לדעתי.
ב-2017 לדוגמא כריסטיאנו זכה בדאבל עם ריאל מדריד, פיניש מטורף בצ’מפיונס שאני לא חושב שצריך באמת להסביר אותו וגם בחצי השני של אותה עונה בליגה שהוא רלוונטי מבחינת התארים - הוא גם כן היה טוב. לא קטלני, אבל טוב מאוד. כמובן שזה משפיע.
לא ממש עונה לך על השאלה אבל רונאלדו לא היה עובר שחקנים בסגנון של מסי או פליימקר כמוהו - מעולם. מה שכן, עד 2014 ואפילו קצת מעבר, הוא כן היה שחקן יוצר לכל דבר מבחינתי ולא רק רגל מסיימת. הוא כן היה משחק בכנף ולא רק ברחבה.
העמדות שלנו לא כל כך רחוקות לדעתי. בכל מקרה, כל מי שחשב שמסי מצליח רק ליד גלאקטיקוס ושחקני על הוא אידיוט. ברור שהוא יצליח גם בקבוצה פחות זוהרת ונוצצצת ושקל לשחק לידו. זוהי לא מהות הדיון אבל לדעתי העונה שלו בפ.ס.ז’ הייתה לא טובה.
אני חוזר בי מכל מה שטענתי נגד סנטיאגו. אנחנו צריכים ברצלונה תחרותית, בהקדם. רק כדי שלא נחזור שוב לדיוני מסי-רונאלדו מראשית העשור הקודם.
מודה שלא בטוח איפה לשים את זה אבל הידיעה פה היא החשובה
לסבסטיאן האלר חלוצה החדש של דורטמונד התגלה סרטן באשכים
הוא כמובן עזב את מחנה האימונים לטובת בדיקות
ריאל מדריד, מנצ’סטר סיטי, יובנטוס ופסז לא הצליחו לנצח הערב את היריבות שלפחות עך הנייר היו אמורות לנצח.
מה הסיכויים שכל זה יקרה בערב אחד?
תגידו מה חושבים על הפנדל+אדום שטומורי קיבל היום במשחק של מילאן? אחת ההחלטות המשוגעות שראיתי. אני לא מבין איך דברים כאלו קורים בליגת האלופות… ואר, לא ואר, בסוף תמיד שופט יכול להרוס משחק.
עזבו אתכם שטויות. עזבו אתכם פוליטיקה.
עזבו אתכם סתם השחקנים הטובים ביותר אי פעם, הטובים ביותר של ריאל מדריד אי פעם, הברזליאים הטובים ביותר אי פעם, או אפילו הטובים ביותר שלא זכו בצ’מפיונס.
ישבו אנשים רציניים ובעלי ראש מבריק, שפשפו את פדחתם ומרטו את שערות ראשם, בניסיון להביא משהו חשוב באמת - הקירחים הטובים אי פעם:
במערך 3-4-3 הקלאסי והמסעיר. אז מה אתם אומרים - מי יצא קירח מכאן ומכאן? מי השעיר לעזאזל? והאם אתם חושבים שתצליחו למצוא חבורה שעירה מוכשרת מזו - בלונדינית, שחרחורת, או לא עלינו - ג’ינג’ית?
בין העונים נכונה יוגרל פרס מתנת - הד אנד שולדרס.
נובמת,
לספור את סניידר, רובן והנרי כקרחים זה לאנוס את הפורמט.
בעד פורמט של… הפדופיל. ריברי יקבל הרכב קל
(לכבדים ולנפגעים, הכוונה נטו לפרצוף לא למעשים וכו)
אם כבר קירחים בספרד, נתקלתי בפנינה המעניינת הזאת תוצרת CANAL+. זה כמובן הומור מאוד ספרדי, ולצערי אין עם כתוביות, אבל יש שם קטעים גדולים. זה איחוד של כל הפרקים במעקב אחרי תומאס גרבסן.
מי מכם יודע מה זה ה- GRAVESINHA?
הבדלים תרבותיים:
אנגלים צבועים ומלוקקים: הטרדה מינית, סוף העולם ואשתו. נושא כל כך חשוב וקריטי שמיד יש כתבה על הנושא באתר פרופגנדה ממדינה זרה. זעזוע היסטרי וחוסר בהומור.
ואילו באיטליה שרים לחברה של קיריוס Fuori le tette
(תוציאי החוצה את הציצי) וכולם צוחקים על זה, כולל היא וגם מנופפת להם:
מרגשים.
את פורלאן האגדה הייתי לוקח כל יום במקום מורטה, הוא גם נראה בכושר.
וריקלמה עדיין הגבר היפה בעולם .
כמה געגועים לעידן אחר.
השחקנים שלנו במסר לרותם מנסנו שנפגע בפיגוע לפני חודש.
סאביץ’ אחלה גבר שבעולם
WTF???
בליגה היוונית יש פליי-אוף, והם מזמינים שופטים זרים. השופטים מפולין הגיעו שיכורים ,התפרעו במטוס והתעמתו עם נוסעים אחרים ממוצא יווני.
המשחק לא יידחה, ההתאחדות היוונית מצאה שופטים מקומיים.
מעניין למה מלהתחילה הם מייבאים שופטים מבחוץ. השערה שלי - השחיטות שם עברה בהרבה את קייס נגריירה.
גם בארץ ניסו את זה פעם שהיה חשש שהשופטים הישראלים לא עומדים בלחץ ו/או טועים המון.
הבעיה שהביאו שופטים בשקל וחצי וכמובן בדקו אותם ב7 עיניים וצלבו אותם על כל טעות.