אנקדוטות ושאר ירקות

אז תואר באותה עונה לטוטנהאם ולהארי קיין וזה לא ביחד

עד כמה מקולל צריך להיות כדי לעזוב את טוטנהאם לבאיירן, לא לזכות בשום תואר עם באיירן בעונה הראשונה, ועד שאתה זוכה בתואר - פאקינג טוטנהאם זוכה גם כן, וכל מה שיזכרו זה שהם עשו את זה בלעדייך?

בטיס שמו לב לתופעת הציפורים השנה והוסיפו ציפור סמל לפני גמר הקונפרנס ליג :joy:

אלוהים שישמור. מנצ’סטר יונייטד כבר מעל עשור שלשול ברמת הכדורגל, שילשול מבחינת תארים, על הפנים בשוק ההעברות - ולנצח תהיה מקום 1-2 בשווי. איך ייתכן?

:red_circle: 1. Commercialization Pioneer

United were the first football club to truly globalize their brand like a multinational corporation:

• In the 1990s–2000s, they toured Asia and the U.S. aggressively before it became common.
  • They signed massive global sponsorships—Chevrolet, TeamViewer, Adidas—often unrelated to football.
  • They turned fandom into a consumer base, long before others.

:money_bag: 2. Revenue Independence from Success

Whereas clubs like Milan or Napoli see direct revenue drops from underperformance, United insulated themselves with guaranteed revenue streams:

• Long-term commercial contracts.
  • One of the highest merchandise sales globally, year after year.
  • Huge social media presence = marketing power = ad revenue.

They can finish 15th and still sell shirts, attract sponsors, and trend globally.

:globe_showing_europe_africa: 3. Unrivaled Global Fanbase

According to multiple estimates, Man United have 600–750 million fans globally:

• That dwarfs Bayern, Milan, even City.
  • Many fans outside England remain loyal regardless of results—because they started supporting United during the Ferguson era.

No other club besides Real Madrid comes close to such global emotional investment.

:chart_increasing: 4. Stock Market & Business Transparency

• United are (partly) publicly traded (NYSE), which adds to their valuation through investor perception and liquidity.
  • Financial analysts value them more like a brand than a team.

:stop_sign: 5. Other Clubs Have Handicaps

• Barcelona: Struggling with severe debt. Forced to sell assets (“palancas”).
  • Bayern: Hugely successful, but more conservative in marketing and expansion.
  • Liverpool: Rising fast but only recently rebuilt its global brand.
  • City: Still fighting perception of being a “new money” project.

:warning: 6. Milan: A Cautionary Case

You’re right about Milan—they were huge in the early 2000s but:

• They didn’t build a global commercial brand the way United did.
  • Lack of stadium ownership and reliance on matchday revenue hurt them.
  • Italian football’s overall commercial decline also dragged them down.

:end_arrow: Summary

Manchester United = Apple in decline
Even if the “product” underdelivers, the brand equity is so massive it holds value. That’s why they’ve “failed upwards” for over a decade—and why it will take a generation of failure for the valuation to collapse.

Let me know if you want a side-by-side table comparing these clubs’ financial models.

תשובה של גיפיטי.

זה אמנם נראה כך במיקרו-קוסמוס של הפורום, אבל אני לא המטומטם היחיד שנשאר נאמן למועדון הזה (ומשלם ממברשיפ כבר עשור ברצף למרות שלא רואה את עצמי טס לשם בשנים הקרובות).

בטראמספרמארקט יש דירוג שונה לגמרי וגם הסכומים שונים לגמרי.
גם שם ריאל במקום הראשון, אבל עם 1.4 מיליארד יורו ולא עם 6 מיליארד.
סיטי שניה ויונייטד רק עשירית.

לא יודע איך פורבס מחשבים שווי שוק של מותג. במקרה של יונייטד, היא נסחרת בבורסה, ושווי שוק שלה הוא 2.4 מיליארד דולר (2.15 ביורו) לכן פורבס מדברים שטויות.
במקרה של טראנספרמארקט, אני חושב שהם מציגים את שווי השחקנים בלבד, בלי שווי של המותג ושווי הנכסים.

נראה לי זה שייך לפה.
בזמן שבבארסה אנחנו מדברים האם מספיק 4 בלמים או שצריך 5, בצ’לסי יש התלבטות אחרת.

למי שלא הבין : הם מאוד מרוצים מ 4 שוערים שכבר יש להם, אבל רוצים גם את החמישי.

כולנו כאן עסוקים במשחק של ספרד מול פורטוגל.
המארקה עכשיו:

בפודקאסט הפודיום של אורן יוספוביץ סיפר שורד השבי אור לוי - ידיעה שראיתי ב-וואלה! ספורט - על כך שדיבר עם מחבלי חמאס/שוביו על כדורגל כדי להפיג את הזמן והם אפילו ניהלו את ויכוחי הכריסטיאנו רונאלדו-ליאו מסי ושיתף שתמיד שאל כל מחבל “חדש” ששמר עליו מי הפייבוריט שלו. ואפילו ניסה להטריל.

זה פשוט מטורף. לא נעים לי להגיד כי זו סיטואציה פסיכית ובלתי אפשרית אבל זה העלה לי חיוך. כאילו וואו - “הכוח” של הכדורגל. ולאותה שנייה אחת, אולי - הם היו..בני אדם שאוהבים כדורגל. גם חלאת האדם שממול אוהב כדורגל.

אמש, רגע לפני המשחק מול קאטר, הופתעו שחקני אוזבקיסטן לגלות שורת רכבי BYD שחנתה לצד המגרש.

הרכבים נמסרו לשחקנים ולצוות המקצועי במתנה מנשיא אוזבקיסטן, כאות הוקרה על העפלת הנבחרת למונדיאל בפעם הראשונה בתולדותיה.

לא ידעתי איפה לכתוב את זה: לירוי סאנה “מזנק” אל גלאטאסראיי הטורקית בגיל 29 בלבד, כשבאיירן מינכן לפי הדיווחים הציעה לו משוכרת שמנה ומכובדת. “אהבתי את השאפתנות והאמביציה שלהם”, אמר סאנה.

איזו נפילה. באיירן מינכן ממש עבדה קשה כדי להביא אותו ממנצ’סטר סיטי. מסתמן כמו אחד מאלה שיהיו הראשונים לעקם פרצוף כשלא הולך. או.קיי הוא שחקן מהיר ודריבליסט לא רע, אבל פחות או יותר שם זה נגמר. זה מרגיש שגרמניה ייצרה בעשור האחרון עוד שחקנים רבים כמוהו. כמה דיברו עליו. אני מסתכל גם מספרית, באיירן זה ה-מקום לנפח מספרים בבונדסליגה. גם מי ששחקן אדיר כמו הארי קיין למשל - נהנה מזה. אז לבטח לשחקנים בינוניים. עשרה שערים, 14 שעריםX2, עשרה שערים, 13 שערים בעונה האחרונה. על מה כל ההתלהבות?

פפ גווארדיולה על קון אגווארו: “אנקדוטה אישית שלי שתמיד מרגשת אותי? אני אוהב את סרחיו ‘קון’ אגוארו. הוא אחד השחקנים הגדולים הכי צנועים שראיתי אי פעם. הוא בחור נחמד שכבש את השער הכי חשוב בהיסטוריה של מנצ’סטר סיטי. עם השער הזה, שהיה אליפות הפרמייר ליג הראשונה שלהם - המועדון התחיל להאמין בזה. אני זוכר את היום שאמרתי לאגוארו שאנחנו לא הולכים לחדש לו את החוזה; זה היה מאוד קשה עבורי, עבורו, עבור כולם. באותו יום באימון, הממזר כבש 200 שערים באימונים במשחקים קצרים. היה לו פרצוף של, ‘אני הולך להראות לממזר הזה… 200 שערים!’ ואז - אמרתי לו, ‘סרחיו, אני הולך לחדש לך את החוזה, טעיתי!’ ואז הוא כבש שני שערים במשחק האחרון. בשבילי, זו הייתה זכות לאמן את אגוארו. היה לו כישרון ייחודי”.

מנקודת מבט אחרת:
גיל 29 זה אומר ששיאו כנראה מאחוריו, הוא לא ילד מוכשר שכל עתידו לפניו.
הוא עם 3 עונות ו-2 אליפויות בליגה הטובה בעולם.
הוא עם 5 עונות ו-4 אליפויות בקבוצה הטובה במדינה שלו.
האם זה הזמן האידיאלי לחתוך לטובת הכסף? לדעתי לא. האם זה זמן מופרך לחתוך לטובת הכסף? לדעתי גם לא.

כל עוד באיירן מינכן עשתה מאמץ להשאיר אותו (גם נשאר במדינה שלו). אתה יודע, זה לא שהוא משחק בבורוסיה דורטמונד וסליחה מכל הצהובים-שחורים - אז נראה לי תמוה שהוא עייף או שבע או רוצה את החיים הקלים. הוא כאילו לא מעריך את מה שיש לו. אגב לפי מה שהבנתי ההבדלים בשכר הם לא תהומיים. הטורקים זו מדרגה אחת לפני סעודיה כנראה, אבל עדיין אין את הסכומים של סעודיה. זה פוגע בו לדעתי גם בסיכוי להיות בסגל הנבחרת למונדיאל בשנה הבאה.
מה שציינת שם שייך למנצ’סטר סיטי זה היה מזמן…לא בדקתי אבל אני חושב שהוא היה חלק ממכונה עובדת, הוא לא היה הדומיננטי. לא ברמות של אגוארו ודה בריינה ודויד סילבה וגם לא שחקן בדרג נמוך קצת יותר כמו ריאד מאחרז או ראחים סטרלינג. אבל מקבל את נקודת המבט שלך

אני חושב שאנחנו צריכים לקבל את זה ולהבין שיש שחקני כדורגל שיש להם חיים אחרים ונקודת השקפה שונה על כל עניין התחרותיות וההישגיות. הוא אולי לא היה מאושר בבאיירן, יותר מדי אינטנסיבי בשבילו. אולי לא בא לו להיות עוד אחד בבאיירן, הוא מעדיף חיים קלים ונוחים יותר מבחינה מקצועית בטורקיה. ואולי גם הכסף באמת שווה לו יותר.

תראו איזה יופי
במונומנטל יש חדר מיוחד, חדר סנסורי לאנשים עם צרכים מיוחדים שאם הם צריכים הם נכנסים אליו ויש שקט, לא שומעים קהל
כניסה נפרדת מיציע שלהם

גם בברצלונה יש מתחם שקט כזה, קוראים לו “המונז’ואיק”.

@EHUD , איך פיספסת את זה?
בלם בוקה לא ישחק באליפות העולם כי לא קיבל ויזה לארה"ב.
הסיבה - רקורד פלילי רשום.

אולי הרשויות בארה"ב חושדות שהוא הולך לבצע רצח, ביזה, סחר בסמים או אונס.
או להישאר בארה"ב בצורה לא חוקית כדי לשטוף כלים במסעדה.

גם חלוץ אינטר טארמי לא יצטרף לקבוצה בטורניר.
הפעם מסיבה אחרת.
הוא אירני, ההתקפה תפסה אותו באירן והוא לא יכול לצאת.

בטח אומר לעצמו שהוא מת לעוף על טיל מפה.