תסגר על עצמך יקירי.
יש פה שתי טענות שלא ברור מה הקשר בינהן -
אתה טוען ש50/50 זו לא העמדה הטבעית שלו ולא היכולות הטבעיות שלו. אתה טועה.
הוא לעולם לא ייתן את הדברים שקאסמירו נותן. אתה צודק.
לא ראיתי מעולם את התשלומאני שאתם מדברים עליו ולכן אין לי עניין להכנס לדיון אם הוא 6, 5.5 או רבע לארבע. טענת שברנרדו סילבה לא 50/50 והגדלת לעשות כשבחרת את אסנסיו כדי להבהיר את הנקודה. על זה הגבתי. מה הלאה?
טשומאני זה לא מחליף טבעי לעמדה של קאסמירו, זה שחקן להרכב. לפי המקורות שהסתמכת עליהם כאן מדובר ברכש של 50-100M אירו.
קאסמירו הוא 6 שמשחק גבוה מעצם היותו שחקן בקבוצה סופר-התקפית שמחפשת את השער ב90% מהזמן. הדיבור על טשומאני שהוא תואם קאנטה- קשר אמצעי הגנתי שלוחץ יריבים עד לרחבה שלהם. אם תרצה- קמאבינגה ולא קאסמירו או רודרי.
בכל מקרה אני מציע שלא נתדיין על סגנון המשחק של שחקן ששנינו לא צופים בו על בסיס קבוע.
אתה יכול לנסות את אותו הדבר עם השם של קמאבינגה וגם שם יעלו תוצאות. זה לא טיעון רלוונטי.
חוזר לזה, ברנרדו משחק כ50-50 כבר לפחות 2 עונות. אגב, שחקנים שהתחילו בהתקפה כמוהו ושיחקו אתמול כ50-50:
קרוס, דה בריינה, סבאיוס ולדעתי גם מודריץ’ היה משחק מתחת לחלוצים בספרס. מה הוא היה בבנפיקה לא משנה אחרי שפפ עבד 5 שנים על להפוך אותו לקשר אמצע.
בנוגע לסט היכולות אכתוב שוב, עכשיו הפורום עובד כמו שצריך אז אפשר להעלות תמונות:
מבחינת מספרים נטו בהגנה ברנרדו לא נופל מקרוס. זה שהוא יודע לתקוף לא אומר שהוא לא יודע להגן.
מבחינת סגנון וההשוואה לאסנסיו נירו הסביר כבר. הוא שחקן דינמי ובולדוג שרץ בלי הפסקה.
שלישיה של קאסמירו-קמבאינגה-ברנרדו לגמרי עובדת על הנייר. וואלורדה יכול להחליף את מירו כל עוד משחקים באמת בסגנון של לחץ גבוה, זה עדיף מלהחתים שחקן ב80M שישחק פעם בירח מלא.
*אגב אני מקווה שאלאבה יקבל ניסיון כאחורי אם וכאשר יגיע בלם. הוא ההיפוך המוחלט לקאסמירו בעמדה הזו רק שבניגוד לקרוסים וקאמבינגות הוא שיחק שם לא מעט בנבחרת ובכלל, סט היכולות שלו מתאים מאוד לשם.
לדעתי ההשוואה לקרוס לא נכונה, שני שחקנים שונים, ההשוואה הנכונה היא שוב למודריץ’, סילבה יכול לקבל כדור בין 4 שחקנים והוא ישתלט בקחות על הכדור ויסתובב לאן שהוא רוצה וצריך ויכדרר כאילו הוא בין קונוסים. קרוס הכי רחוק מזה, יש לקרוס כמובן יכולות שהופכות אותו לוורלד קלאס, אבל לא אותו סט יכולות כמו סילבה ומודריץ’.
קלופ עם ליברפול שלו לחצה אותו עם 3 שחקנים שהקיפו אותו, ליברפול שיודעת ללחוץ הכי טוב בעולם, והברנרדו הזה לא התרגש, כאילו לבד קיבל את הכדור בתוך הלחץ ובלי מאמץ בכלל החזיק אותו ומשך אליו 3 שחקנים ושבר את הלחץ, זה לא משחק בודד, כל התמודדות מולם הוא מפתיע ומדהים ומתסכל אותי, כמובן שהוא עושה זאת בכל משחק ואני מציין את ליברפול כי היא לוחצת הכי חזק וטוב.
אני מת על שחקנים כאלה, זה סוג השחקנים שאני הכי אוהב, מבחינתי חלום שישחק עם מודריץ’ איזה שנה שנתיים יחד בריאל, ואז נראה מי יצליח ללחוץ אותנו.
בשמחה. קסמירו בעונה הבאה בן 31. אם ימצא שחקן עם פוטנציאל הגנתי כמו שלו, ויכולות הנעת כדור אפילו יותר טובות, אין לי בעיה שהחפיפה תתחיל כבר מהעונה הבאה.
מאוד בעד. כל מה שניסיתי לומר זה שיש איזושהי הסכמה גורפת שריאל מדריד מעוניינת בטשואמני כמחליף הבא של קסמירו.
בנוגע לברנרדו. אני חושב שבכך שהזכרתי את אסנסיו נוצר בלבול והדיון סטה למקום אחר לגמרי. הדיון התחיל מכך שאמרת שאם זה ברנרדו סילבה או טשואמני, אז עדיף ברנרדו סילבה. בהמשך גם אמרת שיש מקום לעוד קשר אחד.
הנקודה שלי הייתה שאין מקום לתלות את הגעתם של האחד בשני, כי ברנרדו סילבה יגיע על תקן קשר יותר התקפי (גם אם הוא ישחק כ5050, לא קריטי, המאפיינים שלו התקפיים יותר) וטשואמני יגיע על המשבצת ההגנתית יותר. שניהם יכולים לתקוף ושניהם יכולים להגן, אבל הם שחקנים שונים במהות שלהם, ובתפקוד שלהם בקבוצה.
אתה אמרת שאין מקום לעוד קשרים, אני הבדלתי בין שני סוגי הקשרים, הגנתיים יותר והתקפיים (או מאוזנים) יותר. בסוגי הקשרים ההתקפיים יותר אני אשים את מודריץ’ קרוס קמא סבאיוס ופדה. בהגנתיים יותר ניצב לו קסמירו לבדו. ולכן, אין מקום לתלות את ההגעה של ברנרדו סילבה בטשואמני.
אגב בנוגע להאם קמא יותר התקפי או הגנתי, מעבר לכך שקמא עושה לא מעט טעויות מיקום בהגנה ועבירות מיותרות, מול סביליה למשל ראינו כשקסמירו היה חסר, קרוס שיחק את הקשר האחורי וקמא את ההתקפי יותר.
כשאין ברירה אז היו גם דקות שקמא שיחק אפילו בלם, אבל אני חושב שראינו אותו כקשר אחורי כי לא היה פתרון אחר. אני לא חושב שמישהו במדריד בונה עליו כקשר אחורי פרופר, אבל הזמן יגיד.
קמאבינגה קשר אחורי מצויין, יש לו הכל כדי להיות אחד הטובים בתפקיד הזה, אבל כמו שקרה לו בקבוצתו הקודמת ראן שבא עשה את הפריצה הגדולה שלו בגיל 16 בתפקיד הקשר האחורי ואז הוסב לתפקיד יותר התקפי בגלל הכישרון המטורף שלו וכדי שיוכל לתת תפוקה גם הגנתית וגם התקפית כך גם בריאל רוצים אותו כ 50/50.
גם כ 50/50 הוא יהיה וורלד קלאס, אבל התפקיד המקורי והמועדף עליו זה תפקיד הקשר המרכזי האחורי.
אני לא מסכים. כדי להיות קשר אחורי אמיתי אתה קודם צריך לראות את המשחק כמו קשר אחורי, וזה כולל לכסות על הבלמים כשצריך ולדעת לאיפה לנוע כשהיריבה תוקפת. קמא לא קורא את המשחק כמו קשר אחורי. הוא תורם המון הגנתית ומשחק הלחץ שלו מהרמה הכי גבוהה אבל קשר אחורי הוא לא. לא מעט הוא רודף אחרי היריב כדי להוציא לו את הכדור בתיקול. קשר אחורי אמיתי זה מישהו כמו בוסקטס, שיעמוד במקום הנכון ויעצור ליריבה את ההתקפה. נדיר לראות את קסמירו רודף אחרי שחקן, הוא נכנס לו לתנועה (או לקרסול, אבל זו לא הנקודה).
היכולת ההגנתית של קמא נובעת מזה שהוא בעל פיזי מאוד, מהיר, אינטנסיבי ועקשן. יש לו גם תיקול לא רע. לאו דווקא כי הוא קורא את המשחק מספיק טוב. דווקא את משחק ההתקפה הוא קורא הרבה יותר טוב לדעתי.
בכל מקרה אם אני מבין נכון שנינו מסכימים שעדיף שישחק כ5050, אני חושב שככה גם מתעדים אותו במועדון. במקרה כזה צריך לחשוב על מחליף לקסמירו, למרות שכששיחקנו 4213 זה עבד מול כל סוגי היריבות, ממנצ’סטר סיטי ועד הסרחים העודפים של הליגה הספרדית.
כמו עם מקרה אלאבה ונאצ’ו שאמרת שאחד חור והשני סביר ואני לא ראיתי הבדל ביכולות הגנתיות גם כאן אני לא מצליח לראות את מה שאתה מתאר.
כמו עם פפה שבגלל יכולות אתלטיות אדירות שידע לסגור חורים היו מעלים נגדו ביקורת שהוא לא יודע לעמוד נכון ורק יכולותיו האתלטיות מצילות אותו ככה עם קמאבינגה, זאת סתם אשלייה, שניהם יודעים איך ואיפה לעמוד ולסגור נכון ובנוסף יש להם בונוס ענק שבגלל יכולות אתלטיות מהרמה הגבוה הם גם יכולים לסגור חורים שנוצרים שקשרים/בלמים אחרים לא יכולים.
הטעויות שקמאבינגה עושה הם מועטות וסבירות יחיסת לחוסר הניסיון שלו ויחסית לזה שהוא תמיד מנסה ליזום ולייצר ולדחוף קדימה, עם הניסיון יבוא גם היציבות והבאלאנס הנכון.
אולי אני מגזים, אפשר יהיה לשים לב לזה במשחקים הבאים אם יתופקד שם.
בכל מקרה לסרס אותו מאחורה לדעתי יעשה לו עוול אמיתי. הכדורים שהוא מכניס לרחבה, הדריבלים שלו וזה שהוא יכול ללחוץ כל כך גבוה, לכסות המון שטחים, מחייב אותנו לשחק איתו כ8. במשחקים האחרונים כששיחק 8 אני עפתי עליו.
לא אומר שיהפוך לקשר אחורי במשרה מלאה, מסכים עם המאמנים שלו בראן ועם הצוות שלנו, חבל שכישרון כזה “יתבזבז” בלהיות קשר אחורי בלבד, אבל יש משחקים שהוא מאוד יכול לתרום, כמו אתמול שאני ממש רציתי אותו מההתחלה, בנוסף לזה שהיה קשר מרכזי הוא הכין את הגול הראשון והשלישי והיה לו עוד כדור עומק ארוך שהעמיד את בנזמה מול שוער.
גם קאנטה שהיה קשר אחורי הטוב בעולם הוזז לעמדה יותר קדמית כדי לנצל אותו יותר.
קמאבינגה קשר בוקס טו בוקס מצויין, אבל שוב, יש מצבים שאני מעדיף אותו קשר אחורי עם הסגל הקיים.
למה להביא שחקן לעמדה של הקשר האחורי כשגם ואלוורדה גם קמאבינגה גם קאסמירו כמובן ואפילו אלאבה במידת הצורך יכולים לשחק בעמדה הזאת?
קאסמירו לא בעונה טובה אבל ראינו מול סיטי שכשהוא טוב הוא אדיר, לא הייתי קונה לו מחליף בשלב הזה, ובטח כשזאת עמדה עם כל כך הרבה אלטרנטיבות.
חוץ מזה, דאבל פיבוט של ואלוורדה וקמאבינגה + רביעייה התקפית (או מודריץ’/סבאיוס כ-10) כמו שראינו מדקה 70 נגד סיטי יכול לעבוד מול 75% מהמשחקים של ריאל בעונה נתונה, כל קבוצות הליגה הספרדית ממקומות 6-20, הקבוצות הקטנות בצ’מפיונס, ומשחקי גביע למיניהם. מגנים חדשים ובתקווה ברנרדו סילבה ואנחנו מסודרים.
קאמסירו גם בכללי בעונה רעה, ולפי גילו זה לא נראה כמשהו מקרי.
בלי קשר קאסמירו קשר אחורי מאוד מוגבל. איטי, נוטה לטעויות ולא טכני מספיק. גרזן במצוא מובן המילה. טשואמני הוא לא סתם יורש, אלא מסתמן כשדרוג של קאסמירו מבחינת סט היכולות.
איך זה ישתלב? שאלה טובה, אבל שווה הימור.
גם כלל אצבע, אם קלופ רוצה שחקן כלשהו למרות שהוא יקר, סימן שבאמת יש בו משהו מיוחד.
חברים, מיותר לקבוע באיזו עמדה קמאבינגה צריך לשחק בעונת בכורה ופריצה בגיל 19(!)
תנו לו לשחק כמה שיותר, לתת לקרלו לעשות כמה שיותר דינמיקה ושינויי עמדות, ורק אז נוכל לתת את דעתנו.
ברנרדו סילבה נשמע כמו חלום רטוב, הוא יכול להיות מחליף מושלם למודריץ’, שכבר נמצא בדמדומי הקריירה שלו.
פדה זה קשר ימין קלאסי, עם סיבולת לב-ריאה של אצן.
אני מאמין שהתרומה ההתקפית שלו תניב פירות החל מהעונה הבאה, עד כה הוא נתן את חייו על המגרש כדי להוכיח את יכולותיו במשחק לחץ ותיקולים, זה מתאבן לקראת ההמשך. הוא צריך להתחיל לבעוט יותר מחוץ לרחבה.
קמאבינגה עוד לא קורא את המשחק כמו קשר אחורי
הילד בן 19, נכון שהוא עדיף כ50/50 ושכרגע הוא לא מספיק טוב הגנתית במיקום וקריאת המשחק כקשר אחורי, אבל חייבים להבין שהוא בן 19 ועם הניסיון הוא גם ישתפר המון בעתיד באספקטים האלה
יש מעט מאוד קשרים אחוריים בגיל הזה שעומדים בסטנדרטים האלה שאנחנו מצפים ממנו בריאל, ואני בטוח שהוא ישתפר ויגיע לרמה טובה אם יעבוד על זה. כל הקשרים האחוריים הטובים בעולם היום פרצו בסביבות גיל 22-23 ואולי אפילו יותר מאוחר, אז לדעתי כן כרגע הוא לא מספיק טוב לשם מבחינה הגנתית,אבל בעתיד הוא יכול להיות גם בעמדה הזאת הטוב בעולם.
הוא הרבה יותר טוב ונהדר כבר עכשיו כ8, אני מצפה ממנו בעתיד שיהיה נהדר גם כקשר אחורי ויהיה חכם וטוב יותר שמה מהבחינה ההגנתית
בנוגע לדיבורים פה על הבחירה בין ברנרדו סילבה לטשואמני - ברנרדו בלי למצמץ פעמיים. וורלד קלאס ומחליף מושלם למודריץ׳
שחקן עם יכולת הגנתית גבוהה יש לנו את קאסמירו לעוד שנתיים שלוש בטופ לפחות ואני חולק עם האמרה שחייב קשר אחורי טוב חדש(עכשיו) כי זאת שאלה של איך רואים את הקישור העתידי - אם רואים 433 עם קשר אחורי אז כן נצטרך, אבל אם אנחנו עומדים לשחק 4231 עם דאבל פיבוט שזה לדעתי הצעד הנכון אז להביא את טשואמני עכשיו זה לא צעד של התאבדות ובטח שלא על חשבון ברנרדו סילבה.
בגלל זה חשוב שקמא כן ישתפר כקשר אחורי, כי אז נוכל לשנות עם ברנרדו בין 433 ל4231 כל רגע, ובמשחקים שנרצה לשחק 433 נוכל להביא קשר אחורי צעיר וטוב או לשחק עם קמאבינגה שם, ושוב לדעתי אם יעבדו איתו ושילמד קצת מקאסמירו עוד שנתיים הוא יהיה טופ גם שם, הוא לא יהיה מפלצת הגנתית כמו קאסמירו אבל הוא עדיין יהיה טוב מאוד