על חינוך וכל זה

מזכיר לי משפט: עדיף להיות בריא ועשיר מאשר חולה ועני.

לא סתם התעלמתי מהמשך הפסקה, אלא כדי להביע מה שאני מרגיש ממה שאתה בא וטוען. ואני לא מאמין שאתה מעדיף “מורה שלא יודע את החומר”, זה כבר אבסורד. מי שיכולותיו לא מאפשרות לעבור בגרות- איך ילמד לבגרות?

הרי ברור שאין מטרה להציף את המקצוע באנשים שרק רוצים לעשות השלמת הכנסה. הדיסקליימר של חנן על הנחת העבודה של המחסור החמור הנוכחי במורים שרק ילך ויגדל, מלמד שלא מזלזלים במקצוע ההוראה, אלא מנסים לפתור בעיות נקודתיות.

לאחרונה נתקלתי ביותר ויותר הייטקיסטים שרוצים לעשות הסבה להוראה בתחומים בהם הם מבינים (מתמטיקה ופיזיקה לרוב). האם הם יודעים להחזיק כיתה? אפשר לקוות, אבל אני חושב שזה לא רע להביא אנשים איכותיים למערכת, בטח לתיכונים.

מלבד זאת אני חושב שיש אנשים סופר איכותיים בתעשייה שיכולים להיות מורים מעולים, גם שלא ביחס לאיכות הירודה היום. זה שבנאדם התברג בתעשייה לא הופך אותו לנכה רגשית שלא יוכל (כמובן לאחר הדרכה וניסיון מעשי) להחזיק כיתה 2-4 שעות בשבוע, בטח כיתות של ילדים יחסית גדולים שמסוגלים כבר לשבת ללמוד בכיתות י-יב.

אני חושב שהמורים מרוצים מהמחסור הקיים ורוצים ליצור מצב של תלות בהם, כדי להעלות לעצמם את השכר, גם אם זה אומר שהילדים נפגעים.

הבוקר שיתפתי את המחשבה עם כמה חברים מהעבודה, זה אמנם גרר שיחה שכללה המון ירידות על מערכת החינוך, אבל כולם אמרו שהם בכל מקרה לא יעשו דבר כזה כי הם לא רוצים להכנס למערכת החינוך. אחת אמרה שהיא עושה שיעורים פרטיים בכל מקרה, זה יותר קל ויותר ממוקד וגם מכניס טוב.

אני חושב פשוט לפרסם כאן באזור ולקחת כמה ילדים ממשפחות מעוטות יכולת, ואעזור לקדם אותם בהתנדבות.

מבורך.

לפעמים זה עניין פדגוגי של להחזיק כיתה וכו׳, מסכים לגמרי. אבל לפעמים, ובטח במקומות שהם לא הכי, יש הרבה ילדים שלא יודעים שהם מסוגלים ולא שמעו יותר מדי שמאמינים בהם. מספיק שנוצר קשר של אמון עם איזו דמות והעניינים יכולים לעלות על מסלול טוב.

כשהייתי חייל, קיבלתי אישור עבודה להיות מורה למתמטיקה במתנ”ס. באו ילדים די גדולים, בדרך כלל לפני בגרות, שרצו ללמוד. מסתבר שאני מורה טוב, הם העדיפו אותי על פני כל מורה אחר שהיה שם. לא סבלתי כי הרגשתי שהם רוצים ללמוד ואני עוזר.

כשהייתי סטודנט, הייתי משגיח בבחינות בגרות. שכונה לא משהו, אבל זה היה כסף קל. בחיים אני לא אלמד בכיתות כלליות, לא רוצה שום קשר לקופים האלה. לא מבין איך המורים מתמודדים עם זה, אולי גם הם כאלה.

איזה הייטקיסט ייוותר על משכורת כפולה או משולשת כדי לעבוד עם ילדים חסרי כבוד, בכיתה עם מזגן מקולקל והורים שמאשימים אותו על כשלונות ילדיהם?

כולם מדברים על היעדר משמעות ההייטק ותחושת מיצוי. הולכים להוראה כי מרגישים צורך לתת, נשארים שנים ספורות חוזרים להייטק בגלל כסף

אתם לא מפספסים את הסיבה שאנשים לא רוצים להיות מורים?

אני לא יודע אם אני צודק אבל לתחושתי אנחנו בדור מפונק וח*א עם הורים גרועים לא פחות ואנשים אומרים לעצמם למה לי להתעסק עם הזבל הזה ולהיות מורה.

אי אפשר ללמד, אי אפשר להשתלט על כיתה, ההתנהגות ברצפה והמשמעת והיכולת לחנך כמעט ולא קיימת ועוד בסוף האשמה נופלת על המורה בשם כל ארגוני שמירת הילד וזכויותיו.

יבוא הייטקיסט שרגיל לדבר בטימס בנחת ויעמוד F2F מול חבורת מופרעים שהדבר האחרון שמעניין אותם זה המשוואות שלו - הוא תוך 5 דק’ ימצה את הרעיון.

בדיוק על זה כתבתי @Dovi . בפסקה השניה.

זה מוזר מאוד. סביר להניח שלא הייתי מזמין לראיון בכלל את ההייטקיסט שעזב את ההייטק ורוצה לחזור אחרי כמה שנים. יש מספיק מועמדים שלא עזבו , שעבדו כל הזמן בתעשיה, אז למה לי להזמין מישהו שעזב?

היעדר משמעות בעבודה אני יכול להבין. לעזוב לגמרי את ההייטק בשביל קריירה אחרת אני גם יכול להבין. אבל לעזוב זמנית ולסכן את הקריירה , אפילו למטרה נאותה, אני לא יכול להבין.

אף אחד סביבי לא חושב על דבר כזה. חלק קטן חושבים על קריירה אחרת, הרוב המוחלט נשארים בגלל הכסף ובגלל שאנחנו לא יודעים לעשות שום דבר אחר.

פספסתי את זה.

מסכים ב100% כבן לאמא מורה לאנגלית וחמי שמחנך (וזה עוד בחינוך החרדי שכן יש יותר כבוד, יראה ומשמעת).

לא הבנתי למה להביא הייטקיסטים? אם יש מחסור במורים לא עדיף להביא מורים? אתמול הלכתי למוסך והמוסכניק לא היה אז המזכירה התקשרה והזמינה שליח פיצה. הוא לא הצליח לתקן לי את האוטו…

אנשים עם כישורים גבוהים בישראל, כולל כאלה שמתאימים להוראה, מגיעים להייטק הרבה יותר מאשר לחינוך. ספציפית במקצועות הריאליים, אבל ממש לא רק. אבל הפתרון לא יהיה עם איזה תכנית נקודתית.

יש אותם

הם יוצאים נגד החולאים של המערכת ומציגים אלטרנטיבה כיצד אפשר להשיג חינוך טוב יותר ושכר ראוי

אני אומנם לא עובד הייטק אלא תעשייה ביטחונית, אז לא יודע לגבי תחושת מיצוי, אבל גם אם הייתה לי אחת כזאת יש גבול לדאונגרייד. למרות שהנושא חשוב לי ואני נהנה ללמד, אני לא הייתי עובר ללמד במשרה מלאה, בטח לא כמחנך. ללמד 2-4 שעות בשבוע, כבר יש על מה לדבר, ולו בשביל להשתיק את המצפון שלי כדי לספר לעצמי שאני עושה את המעט שאני יכול.

להגיד לך שאני לא חושש מסיטואציה כזאת - זה יהיה שקר. אבל אני מאמין שלא כולם צריכים להיות רופאים או מדענים, ואני אתן למי שכן רוצה להשקיע ולהצליח. מי שלא ירצה ללמוד אני לא אלחם איתו. יש ילדים שרוצים ללמוד ואין מי שילמד אותם - ולהם אני דואג.

ברור שעדיף, תביא. למה מתלוננים שחסר מורים אז? פשוט שיביאו מורים. כל כך פשוט.

לא פשוט. צריך להבין למה חסרים מורים ואז לטפל בבעיה. אני מניח שהסיבה היא שרמת הלימודים נמוכה ולא אטרקטיבית ושתקרת השכר נמוכה מידיי למרות שהגביהו אותה.

כי הסתדרות המורים וארגון המורים

הגביהו אותה בעיקר למורים הותיקים (כי הסתדרות המורים וארגון המורים), מה שלא כל כך מושך אנשים חדשים להיכנס למקצוע.

הם אחלה, אבל האתגר הוא לא למצוא פתרונות, פתרונות פשוטים כדי לשפר משמעותית את המצב ידועים יחסית (למשל מה שחנן הציע, למשל מה שהם מציעים). הבעיה זה לגרום לציבור (עיין ערך התגובה של ליאור) להבין שמקור החולי של המערכת הוא הסתדרות המורים וארגון המורים, כדי שהאחרונים לא יוכלו לאיים בשביתה בתמיכה ציבורית רחבה בפעם הבאה ששר האוצר ינסה להתעמת איתם ועם השלוחה שלהם במשרד החינוך.

בימים האחרונים לא רק פה העלתי את הנושא הזה, והתשובות שקיבלתי היו שהם לא היו נכנסים למעגכת החינוך גם לא שעתיים בשבוע. כולם כולל כולם טוענים שהמערכת רקובה מבפנים והם לא יכנסו אליה בשום אופן.

בסופו של דבר יש 2 אנשים שהולכים להיות מורים ונשארים כאלה למרות הכל. או שאלה אנשים שזה “בדמם”, הם חיים בשביל זה ממש וזה מספק אותם, או אנשים כאלה שלא הצליחו להתברג בענף טוב יותר. אני מניח שהקבוצה השניה הם הרוב.

בשביל תקרת שכר יותר גבוהה צריך תקציב גדול יותר, שאין, וכנראה גם לא יהיה בקרוב נוכח השנתיים שעברנו. צריך פתרונות יותר יצירתיים.

ולגבי ההשוואה שלך ממקודם להייטקיסטים ושליחי פיצה, ההבדל הוא שלשליחי פיצה מעולם לא היה ניסיון בתיקון רכבים. בכל מקרה, אם תכשיר במשך שנה שליחי פיצה להיות מוסכניקים, רובם גם יצליחו לתקן לך את הרכב. בוגרי תארים ריאלים לעומת שליחי הפיצה שהפכו למוסכניקים עברו את המסלול בהצלחה כילדים, הרבה גם התעסקו בחונכות או התנדבויות במהלך הלימודים, ובסופו של דבר מדובר באחת האוכלוסיות הכי איכותיות שיש לך בחברה. אם תכשיר אותם (ושים לב שלא אמרתי לרגע לזרוק אותם בכיתה מהיום הראשון), אמנם לא להיות ממש מחנך אבל כן איך להחזיק כיתה, אתה תוכל להרוויח אנשים איכותיים מהתעשייה שיעזרו בנקודות שהכי חסרות בתחום החינוך.

מלבד זאת, אתם יוצאים מנקודת הנחה שכל המורים, לפחות רובם, הם גאונים גדולים ועילויים פדגוגיים מיוחדים. הם לא. רובם דפרים.

זה קורה מאד לאט ולהבנתי הם מנסים לעשות את זה. קסמים - אין

נכון, והפעילות שלהם מבורכת בעיניי, אם בטעות הובן אחרת.

מה הבעיה הגדולה בהסתדרות המורים בעצם?

איפה @Shusaku בכל הדיון הזה?