אבל אין קורלציה בין חופש ילדים לעבודת הורים… איפה ההיגיון? איך אמורים בני אדם שהם לא מורים לעבוד?
מה שמעניין, זה שבכל בדיקה שהיא, גם ביחס למה שקורה במדינות אחרות, וגם ביחס לימי העבודה בארץ של עבודות אחרות - יוצא שהמורים עובדים כמות סבירה לגמרי של ימים.
תשאלו בצדק, איך זה יכול להיות?
אז החטא הקדמון בהקשר הזה, הוא שמשום מה ימי הלימודים בימי שישי, שכוללות 3 שעות מסכנות - נספרים משום מה כימי לימודים/עבודה מלאים לכל דבר ועניין, ולכן בספירה הכוללת יוצא כאילו המורים עובדים כמות ימים סבירה.
מכאן שהפיתרון המיידי והכי קל ליישום, לכאורה, הוא לבטל את ימי שישי ולהכניס במקומם עוד הרבה ימי לימודים מלאים, במקום החופשות המוגזמות והלא פרופורציונאליות בשום צורה לשוק העבודה. אממה - מסתבר שבמערכת הכבדה, מסורבלת, מיושנת, ואולטרא-שמרנית שנקראת מערכת החינוך בישראל - אפילו שינוי פשוט ומתבקש כל-כך, לא מצליח לעבור כבר למעלה מ-20 שנה.
מכיר לא מעט בתי ספר שכבר ירדו מימי שישי.
יש לא מעט הורים בישראל שיום שישי הוא היום החופשי שלהם ויש להם ׳שקט׳ גם מהילדים אבל עדיין מסכים לגמרי שזה צריך להיות הפתרון ההתחלתי לפחות אבל המורים בחיים לא יסכימו לזה.
אתה היית מסכים שיורידו לך יום של 3 שעות באווירת קייטנה ובמקום זה יוסיפו לך יום מלא ביולי/אוגוסט?
זה נכון גם לימי חופש המקוריים שטל ציין.
אני עובד גם בפורים, אין לי חופש 16 ימים בפסח ועוד כאלה. גם חול המועד סוכות אני עובד.
אם החליפו להם 3 ימים ב 3 ימים אחרים אז אני לא מבין את התלונה. היית נדפק בכל מקרה.
התלונה שלי היא נקודתית… בספטמבר השנה לא היו חגים אבל אם נספור את הימים שהבנות שלי היו בבי"ס לא נגיע ל10 (פה ממילא לא לומדים בשישי). אז אחרי חודש וחצי שלא לומדים אפשר היה לבטל את הגשר המטומטם הזה.
מה שאני מבין מכל השיחה פה היא שלאף אחד אין ילדים ילד בגילאי תיכון, או מכיר ילדים בגילאי תיכון. הם מסיימים כל יום סביבות 16:00, גמורים ועייפים ואז עוד עמוסים בשיעורי בית, עבודות ולמידה למבחנים.
אגב, מעולם לא יצאתי מבית הספר ביום שישי לפני 13:30. כן יצאתי יצאתי בחלק מהשנים אחרי 15:00, ולקראת בגרויות אין סיכוי שאני יוצא לפני 17:00. גם בשישי.
למי שיש ילדים בגילאי בית ספר יסודי, אז א. הגשר הזה לא חדש, אני לא מבין למה ההפתעה הגדולה, וב. היית קודם מוחא על זה שמי שמלמד אותם עברית וחשבון זה השרת. בית ספר אמור להיות מסגרת חינוכית לפני שהוא קייטנה.
זה צריך לקרות בלי קשר. ילד לא צריך להיות במוסד שישה ימים בשבוע. מה גם שכל הקונספט של ‘שעות הקסם’ של יום שישי שבו ההורים סופסוף יכולים לפנות לעצמם זמן לסיבוב קניות פלוס ‘ארוחת בוקר ישראלית’ ואולי אפילו להספיק לאמן קצת את מערכת הרבייה בשיא הלחץ עד שהילדים חוזרים - סתם לחוץ ומיותר. סופ"ש צריך להיות סופ"ש