לא רק ספרדי ואנגלי: ת'רד הכדורגל הכללי

ישראלי בעקבות המלחמה זה ממש לא קל… תאר לך מה היה קורה אם המונדיאל בקטר היה מתקיים החורף, למשל. זו היתה כוונתי. תוסיף לזה, מהצד השני, את האפשרות הממשית מאד של נורמליזציה מול סעודיה עד אז + תזוזה משמעותית שלה לכיוון המערב בזכות MBS ובכלל קשה לחזות.

אם להסתכל על זה רגע רק מהזווית של מי שנוסע למשחקים אז טורניר גדול הוא אידאלית באירופה, מדינה בגוגל בינוני עם תחבורה טובה, היכלי כדורגל ומרכזי ערים שאפשר לשתות בהם בירה ולחגוג את האירוע.

אופציה שניה היא מה שהיה בקטאר (וכנראה לא יחזור לעולם) שזו עיר אחת של כדורגל למשך חודש שלם.

מרוקו זו בדיחה (ספרד פורטוגל עוד איכשהו אפשר לקבל) כמו גם המונדיאל ה’ביניבשתי’.

מהזווית של הצופה בבית - טורניר לא מאד מעניין, מעדיף את היורו

וואלה ולא מאיזה סנטימנט מיוחד שיש לי לסעודים (אין לי), אבל בעיניי זה סביר בסה"כ. בטח בהשוואה לפארסה המגוחכת של המונדיאל בקטאר.

סעודיה בסה"כ היא מדינת כדורגל רצינית, גדולה, עם מיליונים רבים של אוהדים, שעולה פעם אחר פעם לטורנירים הגדולים. זה שמדובר במדינה לא דמוקרטית, עם ערכים מנוגדים לאלו של המערב - זה מרגיז, אבל מה לעשות - הספורט הוא של כולם. גם בסין התקיימו אולימפיאדה ותחרויות ספורטיביות גדולות אחרות, כנ"ל ברוסיה וכדומה.

לגבי האנקדוטה לאוהד הישראלי - אכן מעניין, אבל קשה מאוד (=בלתי אפשרי) לדעת מה יהיה כאן עד 2034, לכאן או לכאן. רק תחשבו על ה-5 השנים המטורללות האחרונות שעברנו, ואז תכפילו את זה בשתיים. פאק איט, באיזור שלנו אי אפשר לדעת מה יהיה בעוד שבוע מהיום, let alone עשור קדימה.

מי בא איתי לסעודיה ברכבת ישירה מאילת?

הם שונאים את הפלסטינאים יותר. יהיה בסדר.
לא מזמן בספרד סירבו להכניס ספינת נשק אמריקאי עבור ישראל. איפה היא עגנה? במרוקו.
הסעודים אירחו את הסופרקופה התורכית. הקבוצות רצו להניף דגלי פלסטין והסעודים אמרו לא. הסופרקופה בוטל.
יש גם סיפורים שבחאג’ האחרון השוטרים הרביצו לכל מי שמצאו דגלי פלסטין או צמידים בצבע הדגל שלהם.

אחד הפוסטים אוחד לנושא קיים: ליגת האלופות 24/25: הפורמט החדש יוצא לדרך

הממשלות שלהם רוצות לצאת איתנו בסדר בגלל כל מיני אינטרסים ,אבל האזרחים במדינות האלה שונאים אותנו שנאת מוות.

לא התעמקתי בנושא.
יש טיולים למרוקו. לא שמעתי שהעם עושה בעיות. במצרים וירדן יותר מפחיד. גם בתורכיה עכשיו.
אני לא יודע מה הסעודים חושבים על הישראלים, אני קראתי שהם שונאים פלסטינאים שנאת מוות.

אני זוכר במונדיאל בקטאר שהאוהדים של מרוקו היו מאוד נלהבים בכל מה שקשור להנפת דגלי פלסטין,לגבי סעודיה אני פחות יודע אבל קשה לי להאמין שמה שקורה ברשתות החברתיות פוסח דווקא עליהם.

האזרחים במדינות ערב שונאים את הפלסיטינים כמעט כמו שהם שונאים אותנו. הבעיה שאותנו הם שונאים יותר…

אל תבלבל, תבדוק למשל איך הפלסטינים חיים בלבנון…

יש גם את השיעים נגד הסונים וכל זה והמזל הגדול של חמאס שיש אותנו, כי בלעדינו אירן וחיזבאללה היו מוחקים אותם.

מספיק לראות את המצרים הצבועים שמפגינים נגדנו אבל חס וחלילה לקלוט פלסטינים פליטים אצלם במדינה.

אבא שלי חי במרוקו, הולך ברחוב עם כיפה ומדבר עברית וכל מי שמכיר אותו יודע שהוא יהודי (הוא לא פחות מרוקאי מישראלי בהרגשה אבל לא נראה לי שזה מעניין פרו-פלסטינים). המצב שם לא כזה בינארי.

בוכום - יוניון ברלין.
במצב של 1-1 בדקה ה89 נזרקה מצית מיציע של אוהדי יוניון שפגעה בראש שוער בוכום. הוא לא יכל להמשיך, אבל בוכום כבר ביצעה את כל החילופים, ושחקן שדה נכנס במקומו.
בוכום נשארה ב 9 שחקנים, כי כבר היה לה אדום קודם.
למרות זאת, שחקני ברלין הסכימו לא לתקוף, ובשאר הזמן שתי הקבוצות התמסרו ביניהן במרכז המגרש ןשרפו את הזמן שנשאר.
יפה מאוד מצד שחקני יוניון ברלין. לא ברור מאליו.
לא רואה את זה קורה בליגה הספרדית.

באיזה סרט השופט לא פוצץ את המשחק עם הפסד טכני?

אף פעם לא נותנים הפסד טכני על המקום.
אחר כך מחליטים על העונש, אבל לא השופט הראשי מחליט.

והנה במשחק של ריאל קרה בדיוק אותו הדבר, רק בלי שאף-אחד קיבל קודם מצית בראש

יכל לשרוק לסיום המשחק באותו רגע.

שוער PSG דונארומה, המעריץ הגדול של פאו קוברסי.

עוד בלגן בליגה הצרפתית.
הליגה תובעת את רשת השידורים DAZN כי שבתשלום האחרון DAZN העבירה רק חצי מהסכום , 35M במקום 70M.
DAZN טוענת שההכנסות שלה נפגעו בגלל שהליגה מסרבת להילחם בשידורים פיראטיים. אז בתור עונש היא שילמה פחות. הליגה מצידה דוחה את הטענות ודורשת תשלום מיידי לפי החוזה.

עוד קצת פרטים על מצב השידורים של הליגה הצרפתית.
DAZN אמורה לשלם כ 400M בשנה על הזכות לשדר 8 מתוך 9 משחקים בגבולות צרפת. עוד 100M משלמת רשת BEIN הקטארית על משחק פריים טיים של המחזור. אתם יכולים לנחש לבד איזו קבוצה משדרת BEIN בדרך כלל.
זכויות השידור מחוץ לצרפת כמעט ולא קיימות, פחות מ 100M, כי הליגה הזאת לא מעניינת אף אחד.
DAZN חתמה הקיץ על עיסקה ל 4 שנים, וכבר יש בעיות. לפי הערכות, היא צריכה כ 1.5M מנוים כדי להצדיק את התשלום, אבל יש לה רק 0.5M. לא פלא שהם לא רוצים לשלם .
ל DAZN יש אפשרות לצאת מהחוזה אחרי שנתיים.
בעיסקה הקודמת, עד 2024, מדיהפרו שילמה כ 700M לשנה. לא רק שהסכום ירד , גם זה לא משתלם לחברות השידור.
לשם השוואה, הליגה הספרדית מקבלת 1200M רק משידורים בתוך ספרד, למרות שיש פחות אוכלוסיה ופחות כסף לאנשים. עוד 900M מחוץ לגבולות ספרד.

קלאב לאון המקסיקנית גורשה מאליפות העולם לקבוצות שתתקיים הקיץ.
הסיבה - הם ומועדון מקסיקני אחר פאצ’וקה שייכים לאותם הבעלים, וזה מנוגד לחוקי ההשתתפות בטורניר.
אל תשאלו אותי איך הליגה המקסיקנית מאפשרת את זה ופיפ"א לא.
המועדון כנראה יערער בטענה שהם מתנהלים בצורה עצמאית למרות הבעלות המשותפת. באופ"א זה התנאי, ולכן סיטי וג’ירונה, או שתי הקבוצות של רד בול יכולות לשחק באותה תחרות.

הקטע המוזר זה שאת פאצ’וקה שגם משתתפת בגביע העולם למועדונים לא גירשו

קלוב לאון ופאצ’וקה יושבות תחת “אמריקה מובייל” ותחת “קבוצת קרוסו”, שתיהן קבוצות רכישה שרוכשות מנדלן לתחבורה עד לכדורגל ומנוהלות ע"י קרחוס סלים, עד לפני כמה שנים האיש השני הכי עשיר בעולם.

ריאל אוביידו מהליגה הספרדית השנייה גם תחת קבוצת קרוסו

חלק מהטענה בהחלטה של פיפ"א הייתה שהם לא הצליחו למצוא הוכחות שהן מתנהלות בנפרד.