לא רק ספרדי ואנגלי: ת'רד הכדורגל הכללי

אחד הסרטונים האדירים שתראו מהניצחון של ריבר פלייט בליברטדורס לפני יומיים.
אין אהבה כזאת :heart::white_circle::red_circle:

מישהו באמת מאמין שסביליה של העונה יותר טובה מיוניטד? מישהו באמת מאמין שבעונה שצלסי וליברפול בעונה שהם בלשון המעטה ירצו רק לשכוח זה מה שמייצג את הכדורגל האנגלי? ארסנל פאקינג עדין מקום ראשון שם למרות שהיא במיטב המסורת עושה הכל בשביל לבעוט בדלי בלוזריות שאופיני רק לה… מיטב המסורת שלה.

דרך אגב, אם אני לא טועה בשלוש ארבע שנים האחרונות כל החצי והגמר בצמפיונס מלאים בקבוצות אנגליות. אז מה חצי עונה רעה זה מוחק את הכל?

שסביליה עלתה ל3-0 שלחתי הודעה לרביע שעכשיו כל ההודעות האלו יצופו.

אני לא מתרשם מהצמפיונס או איזה מפעל אירופי בתור מדד ל"לקבוצה או הליגה הכי טובה באירופה" , גם שהספרדיות קיבלו בראש השנה (זיכרון מאוד קצר יש לכמה פה) לא התרשמתי שזה לבדו מראה משהו על החוזק של הליגה הספרדית או ההפך.

מספיק מראה עינים, תצפו בפרימיר ליג ובלה ליגה השנה וזה יספיק בשביל להבין מי הליגה הכי טובה באירופה.

הלואי שאני טועה, אני לא סובל את הסנובים מאנגליה. ומת כבר להחזיר אותם לחור שלהם.

אתה לא טועה, אבל חלק גדול מזה זה מיתוג והנדסת תודעה. שלא תבין אותי לא נכון, הכסף שמוזרם בליגה האנגלית ללא ספק מייצר כדורגל איכותי אני לגמרי מסכים. אבל בעונה-שתיים-שלוש האחרונות אני מתחיל לשים לב לדברים בליגה הספרדית שלפני זה לא שמתי לב. לדוגמא כמעט בכל משחק הקהל מעודד ושר, מה שלפני כמה שנים היה מיוחס סוג של אך ורק לליגה האנגלית (״הקהל הטוב בעולם״). בגדול מה שאני מנסה להגיד זה שעם הבנייה של איצטדיונים חדשים בליגה הספרדית ועם קצת יותר כסף שיוזרם לקבוצות, אני רואה מצב שהליגה הספרדית מרימה את עצמה.

אולי הבעיה היא מנטלית. לספרדים יש גישה קצת שונה מהאנגלים… לי באופן אישי קשה לצפות בשידורים בליגה הספרדית: הדשא לא נראה טוב, הזווית ואיכות צילום ישנות, וכו… אבל יש פוטנציאל.

אליאנסה לימה הפרואנית ניצחה הלילה 2-1 את ליברטאד הפרגוואית בחוץ במחזור השני של שלב הבתים בגביע הליברטדורס.
מה כל כך מיוחד בניצחון הזה? זה ניצחון ראשון של אליאנסה בליברטדורס מזה 11 שנה (השתתפה בכל העונות) ואחרי 30 משחקים ללא ניצחון.
הניצחון האחרון שלה בעונת 2012 על נסיונל האורגוואית 0-2 בבית.

תצפו בסרייה א’ ותשאלו את עצמכם איפה הייתם ב-5 השנים האחרונות.

אני עוקב אחרי הליגה האיטלקית כבר כמה שנים, ומשחקים שם לרב חוויה לצופה. כבר שכחתם את אטאלנטה? רוברטו דה זרבי שעכשיו מכייף בברייטון היה כל השנים האחרונות סיפור הצלחה בססואולו.

ושלא נדבר על הקהלים החמים באיטליה. אל תתנו לסיפורים על מבנה האיצטדיונים להרוס לכם.

באיירן מפסידה 3-1 למיינץ, דורטמונד מובילה 0-4 (דקה 70) על פרנקפורט ובדרך לעקוף את באיירן בראשות הטבלה עם נקודה יתרון כשנשארו 5 מחזורים לסיום.

או כמו שמיכאל יוכין אמר:

באיירן פשוט חירבנו לעצמם בפנים. לדעתי זה היה מאוד מיותר לפטר את נלגסמן בשלב כזה של העונה. אני לא בטוח שאיתו באיירן היו מודחים מליגת האלופות.

ארסנל: מלטדאון של החיים
דורטמונד: הולד מיי ביר

(אני לא מנסה לעשות פה נאחס, למעשה מאוד חשוב לי שבאיירן תיקח אליפות ולא תשובץ איתנו בבית שוב)

אני חושב שזה יהיה הדבר הכי קורע בהסיטוריה של ההגרלות שתזכו באליפות רק כדי להשתבץ עם באיירן בבתים.

באיירן זה מובן מאליו, מזל שעולות 2 קבוצות.
רק שלא נוגרל עם אינטר\בנפיקה\רומא\ליברפול\יונייטד\פרנקפורט

כרגע זה נראה פחות סביר :slight_smile:

אתה יותר אופטימי מאוהדי ליברפול עצמה :grin:

נו, הבנתם אותי.

אולי בליגה האירופית אז? :wink:

אלא אם סיטי תפשל ממש בליגה, וגם לא תזכה באלופות, עוד נינצל מבאיירן אבל נקבל את פפ והלאנד על הראש.
הייתי מקווה שפפ ירחם עלינו קצת במקרה כזה, אבל אריק ופראן.

בכל מקרה, ברור לי שנקבל את סיטי/באיירן, אינטר, וצרפת, בזמן שפורטו יקבלו את סביליה, סאות’המפטון ודה גראפשחאפ.

ככה זה כשהדרג הראשון נתפס באופן מלאכותי על ידי אלופות הליגות במקום דירוג באירופה.

שחקני כדורגל של טוטנהם יחזירו לאוהדים שנסעו לניקאסל את עלות הכרטיסים.
כזכור , הם חטפו שם חמישיה ב 20 דקות ו 6-1 סה"כ.

יפה מאוד. קלאסה של שחקנים, לפחות מחוץ למגרש.

הארי מגוויר בתגובה - :fu:

הארי מגווייר מרוויח 150 אלף פאונד בשבוע, ואם היה צריך להחזיר כסף לאוהד אחד על כל טעות-שוות-גול שלו היה פושט רגל מזמן.

אני והוא בערך באותה יכולת. למה אני לא מרוויח 150 אלף יורו בשבוע?

טל, הכל עניין של שיווק, בדיוק כמו זמרים ודוגמניות.

עם דרכון בריטי כל אחד יכל להגיע ליונייטד של סולשיאר תמורת סכום העברה מגוחך פלוס שכר מגוחך לא פחות. אני די בטוח שהמלכה אליזבת פשוט התעייפה אחרי כמה אימונים כמגנה ימנית.