לא רק ספרדי ואנגלי: ת'רד הכדורגל הכללי

חבל , היה כמעט סגור בנאפולי.
מעבר מוזר. אני יכול להבין למה בחור צעיר מעדיף כסף במקום תהילה. אבל חשבתי שלסעודים אכפת בעיקר משמות נוצצים ולא מכשרונות צעירים שעוד צריך לפתח.

טוני קרוס מגיב לידיעה אצל פבריציו:

אני לא מבין משהו אחד.
אם החלטה כזו תתקבל אצל מותגים כהחלטה עסקית נטו - איפה הבעיה? למשל, אם ברנד מסויים מבין שדעת הקהל היא בעד מחזור אז הוא מצהיר שהבגדים שלו הם מפלסטיק ממוחזר - זו החלטה עסקית. אם נייק תחליט לעשות את ה- 50%-50% הזה - זה יהיה בדיוק אותו דבר. כרגע, אין לה שום סיבה. אם תיהיה דרישה כזו של הציבור - היא תשקול ותחליט שכן אם זה יועיל לשורת הרווח. ואז, אם כן, זה שומט את הקרקע מתחת לטיעון שלך שזה מגוחך. הגיחוך הוא כי אין לזה שום תועלת עסקית, הרי. אבל אם תיהיה אז הפירמות יעשו את האדפטציה, הרי בפני עצמן אין להן במאמת אידאולוגיה כשלהי.

הסיטואציה היא איננה שחוקק חוק שכופה או דבר דומה כזה או אחר.

די נו אורי, אתה ממש ממש ממש תמים.
דבר ראשון:
לא מגיע לנשים את הכסף הזה כי הן לא מייצרות את הכסף הזה. בדיוק כפי שאף אחד לא משלם זכיות שידור לאיטלקית כמו לאנגלית.

דבר שני:
החברות האלה לא יוסיפו כסף לנשים, אלא ייקחו ממה שמגיע לגברים.

אם נייק משלמת 100 מיליון לברסה גברים ועכשיו רוצה לעשות 50 50, היא לא הולכת להוסיף 100 מיליון לנשים. מאיפה הכסף?? אלא אולי 60 לגברים ו 60 לנשים. שזה הפסד לגברים ופרס לא מוצדק לנשים.
לא נראה לי שנשים יתחילו לראות כדורגל במספרים כאלה גדולים שזה יצדיק הוספת 100 מיליון על אלה של הגברים.
אז ברור לי שתהיה פגיעה בגברים.

דבר שלישי:
זה לא יעצור פה. זה סרטן שמתפשט. פתאום תהיה דרישה להתחלק גם בכספי זכויות השידור. נכון?

העולם שאנחנו חיים בו כל כך מטורלל שאנשים משתמשים בסיסמאות יפות של שיוויון כשזה חסר היגיון לחלוטין.
אני עדיין לא מבין למה נשים משחקות 3 סטים בג"ס ומקבלות את אותו הכסף כמו הגברים. הרי הם טוענים שאין הבדלים פיזיים בין גברים לנשים.
אז למה אותו הכסף למרות שיש פחות עבודה? זה בגלל שהן מביאות קהל? אני בטוח במיליון אחוז שהקהל ממילא שמה כי יש גם משחקי גברים. הלוואי שטורנירי הנשים יהיו אחרי אלה של הגברים. כך שתתפוצץ הבועה הזו, כי אף אחד לא יופיע להם.
ובגלל המשחקים הקצרים שלהן, אפילו זמן שידור ארוך יותר לפרוסומות אין.

אותו דבר לנשים המבחילות של נבחרת אמריקה: הן מקבלות אחוז גדול יותר מהכסף של ההתאחדות לעומת הגברים אבל בגלל שכדורגל הנשים הוא ספורט כל כך נחות אין שמה הרבה כסף, והן מקבלות בסופו של דבר פחות מהגברים, אז עכשיו הן דורשות טיפול פריבילגי ויותר כסף ממה שמגיע להן!
והנה, במונדיאל הזה הן ייצרו הרבה פחות כסף מהגברים אבל ייקחו בדיוק כפי שהגברים לקחו. זה שיוויון זה?

מטורף.
אין היום חוקים הגיוניים. יש רק חוק אחד: לתת לנשים מערביות את מה שהן דורשות.

נראה לי שהעולם נשלט על ידי ילדי כפות עלובים שרק קיבלו מכות בבית הספר ובחיים לא ידעו מה זה כ** של אישה ופתאום החנונים האלה נמצאים במעמד חזק והם יכולים לתת הכל לנשים כדי להשיג קצת תצומת לב, קצת כמו זכרים פימינסטיים. והנה התוצאה. לא סתם רק 40% מהגברים בהיסטוריה התרבו. הם בטוח לא היו ילדי כפות.

באמת שאין לי שום הסבר אחר לזה שאישה ברמת ילדון בן 12 דורשת כסף כמו שחקני וקבוצות העל ואולי תתחיל לקבל ואילו השחקנים בליגיות המשנה לא מעיזים לדרוש כסף כי הם יודעים שלא מגיע להם.

הלוואי שנשים היו מבקשות שיווין בעבודה במכרות, בזבל, בבניין.
זה תמיד במעמדים הגבוהים ואיפה יש כסף טוב שהן רוצות את זה.

שיביאו יותר קהל ויקבלו יותר גסף. קל.
לתת להן רק בגלל מה שיש להן בין הרגליים (שאחרי כמה בנות אתה מגלה שזה לא כזה מדהים) זה תקדים מסוכן.

בדרך כלל אני מסכים איתך, אבל אתה מתעלם ממה שכתבו לך, נייקי ואדידס הם חברות עסקיות, ואם הן חושבות שיותר כדאי להן להשקיע בספורט נשי כך יהיה וזה בסדר כי זאת החלטה עסקית.
השחקנים לא מייצרים את הכסף, מי שמייצר את הכסף זה האוהדים שקונים את המוצרים, ואם נייקי תגיע להחלטה שהאוהדים יקנו יותר אם ישקיעו יותר בכדורגל נשים כך יהיה וזה בסדר כל עוד זאת החלטה עסקית טהורה.

כמו הכדורגל נשים בעצמו,זו לא החלטה עסקית טהורה,ברור שזה פופוליזם טהור וזול,נסחפים ברוח התקופה והם מספיק גדולים וחזקים כדי להפסיד קצת כסף בשביל זה,כמו כל מועדוני הכדורגל שמחזיקים קבוצות נשים.

אותו דבר אמרו על דיסני ותעשיית הסרטים… תראה מה קורה איתם
בבירור לא מדובר בהחלטה עסקית טהורה, אם נייק כן יחליטו לצאת בצעד כזה מן הסתם אין לי איך להוכיח שלא מדובר בהחלטה עסקית, אבל בוא לא נהיה תמימים

אבל טיטי לא התעלמתי. פשוט לא מסכים עם הטענה.
הכסף הזה לא יבוא מהצופים כי צריך שיותר נשים יראו את המשחק וזה לא קורה.
צריך גם שיותר גברים יראו את משחקי הנשים, וזה בחיים לא יקרה (כל עוד לא ישחקו עם חצאיות) אז הטענה שלי שזה ישתלם להם עסקית בגלל טרור ה ESG Score. וזה עסק רציני.

לגברים זה לא ישנה. אולי לכמה תל אביבים יפה נפש שחושבים שהשמש זורחת להם מהפרח שלהם.
אבל אם הנשים יתחילו לייצר כל כך הרבה כסף שיביאו יותר זכויות שידור בגלל האוהדים החדשים? אז אני אהיה הראשון שיגיד שיש לשלם להן יותר. נקודה.

אבל פשוט כמו כל דבר היום, צריך לאנוס את הסדר הטבעי של הדברים כדי להתאים את הכל לאג’נדה.
וזה מה שעושה Vanguard עם הESG score שלה.

גם EA Sports עם החלטה פרוגרסיבית הזויה,לא יודע כמה מכם מכירים את מוד האולטימייט טים בפיפא,אבל זה מוד שגילגל להם מיליארדים בגלל שמלא שחקנים קנו חבילות בכסף אמיתי,השנה הם משלבים שחקניות ביחד עם השחקנים הגברים ואנשים יוכלו אשכרה לבנות קבוצות מעורבות של נשים וגברים (כשהנשים כמובן מקבלות יכולות וסטטים הזויים-למשל יש שחקניות עם פיזיות יותר גבוהה מזלאטן😂) אני בטוח שהצעד האידיוטי הזה יעלה להם הרבה מאוד כסף.

רק לחדד, טענתי שאם זאת החלטה עסקית טהורה אין בעיות, לא מה שדיסני עשו ועושים.

אבל עסקית למה? גם להיכנע לוואנגארד זה עסקי.
הדבר הכי טוב שזה לא באמת יצליח. ניפוח כדורגל הנשים לא יצליח כי אם בעסק הזה יהיו מילונים אס אני מבטיח לכם שהמון גברים יתחילו, בצדק, להזדהות כנשים.

זה באמת יהיה כיף ומשהוא שאשמח לראות.

תראה, אם יקבלו עוד ועוד תגובות כמו שקרה עם בירה באדוויזר בארה"ב אז זה לא יקרה, כל עוד נשתוק לצערי ולצערך לשם אנחנו צועדים.

אפרופו הפורמט החדש של ליגת האלופות בשנה הבאה, כולם מדברים שזה מוזר, אבל יש משהו אחר מעניין.
מספר הקבוצות המשתתפות יעלה מ 32 ל 36. מאיפה יגיעו עוד 4 קבוצות?
2 מתוכן יהיו מהמקום ה 5 של המדינות עם ההישגים הטובים ביותר בעונה הנוכחית. לא ממוצע של 5 שנים כמו עכשיו, אלא רק העונה הזאת.
סביר מאוד להניח שהמקום ה 5 בליגה האנגלית יוביל גם הוא לליגת האלופות.
מקום נוסף תקבל המדינה שתסיים במקום ה 5 בעונה הזאת.
עוד מקום אחד תקבל קבוצה לא מעניינת שתעלה ממסלול האלופות של מדינות קטנות.

די מוזר שאופ"א זונחת את המקדמים שהשיגו המדינות לאורך השנים האחרונות ולוקחת בחשבון רק את העונה הזאת. לפי הבנתי זה תקף רק ל 4 הקבוצות הנוספות, לא לשאר הייצוג של מדינות ב CL.
שנה שעברה 5 המדינות על הדירוג הכי גבוה היו אנגליה-איטליה-גרמניה-ספרד-בלגיה.
ב 22\21 אלה היו אנגליה-הולנד-ספרד-צרפת-גרמניה.

פורטו סיימה ב-1-1 בבית מול ארוקה הקטנה…עד כה סביר

הסיפור מתחיל דקה 90 השופט שרק פנדל לפורטו שלא היה, הואר בדק ובדק ובדק ובסוף החליט לא פנדל.
הוסיפו 17 דקות תוספת, דקה 114 עוד פנדל לפורטו שהפעם היה אבל השוער הציל.
דקה 121 פורטו כובשת בנבדל,הואר מאשר.

ראיתי כתבות סיכום של חלון ההעברות שמבליטות את החולשה של הליגה הספרדית. הקבוצות הספרדיות הוציאו הרבה פחות מ 4 הליגות הבכירות האחרות.
למשל במארקה

אבל כל הכתבות האלה מתיחסות לבזבוזים בלבד, בלי לקחת בחשבון כמה הקבוצות הכניסו ממכירת השחקנים.
כלומר אם קבוצה מכרה ב 100 וקנתה ב 100 בתוך אותה הליגה, זה נחשב 200 בכתבות האלה.

משום מה לא מצאתי סיכום של מאזן שמשווה את הליגות הבכירות, כלומר הכנסות פחות ההוצאות. אז עשיתי סיכום כזה בעצמי, לפי הסכומים בטראנספרמארקט פר קבוצה ורק לחלון הקיץ.
ספרד - הכנסה של 116M
איטליה - הכנסה של 161M
גרמניה - הכנסה של 293M
צרפת - הכנסה של 44M (בלי PSG הכנסה של 253M)
אנגליה - הוצאה של 1302M
סעודיה בדקתי גם - הוצאה של 820M .

אז טבאס או לא טבאס, הליגה הספרדית באותה סירה כמו גרמניה, איטליה וצרפת למעט PSG. זה לא שכולם מוציאים ורק לה ליגה לא.

מעניין גם לראות מי הקבוצות שבזבזו מעל 100M יורו בחלון הזה.
image
3 קבוצות מסעודיה.
המשוגעים של צ’לסי ו PSG.
עוד 8 קבוצות מאנגליה.
ריאל מדריד אחת.

למעט כל אלה, הקבוצה עם בזבוזים הכי גדולים שהיא לא מאנגליה או סעודיה, היא דווקא בנפיקה עם 49M.
באיירן, למרות שהוציאה 150M על קיין וקים, דווקא הרוויחה 18M בחלון הזה.

לא יודע מה אתכם, אותי המספרים הפתיעו במידה מסוימת.

תמיד עניין אותי איך הסיכומים האלה היו נראים בלי העברות בתוך הליגה. זאת אומרת, ניפוחי סכומים לרב קורים בין קבוצות מאותה ליגה שעושות טובה כחלק מקשר חברי, וגם כי מדובר בשחקנים שכבר רגילים לשחק בליגה ולהגיע לרמת כושר מסוימת.

בסוף, כשיש ליגות עם הרבה כסף, מה שמעניין באמת זה מאיפה הן קונות הכי הרבה שחקנים. והגעתי למסקנה שכשיש הרבה מאמנים ספרדים באנגליה, יגיעו לאנגליה יותר שחקנים מספרד וכו’.

רק חבל שהקניות האלה מחוץ לליגה לא בסכומים גבוהים כמו שהם מתוך הליגה. אבל שוב, כמו שאמרתי, מובן למה קבוצות מרשות לעצמן יותר לבזבז כסף מתוך הליגה.

נשמע לי שכשקונים מקבוצה באותה ליגה גם עניין התחרות משחק תפקיד בקביעת המחיר. אם טוטנהאם מוכרת ליונייטד את הארי קיין, היא כמעט מבטיחה ליונייטד מקום בליגת האלופות, ולעצמה מקום בליגה האירופית. עדיף שלא לעשות את זה, אבל אם כבר עושים את זה - התגמול הכלכלי צריך לשקף את ההפסד הפוטנציאלי. כשהיא מוכרת לבאיירן היא אמנם נחלשת אבל לא מחזקת יריבה ישירה ולכן אפשר למכור בפחות כסף.

הנסי פליק הפך להיות המאמן המפוטר הראשון (!!) בהיסטוריה של נבחרת גרמניה :de:

אחד המועמדים להחליף את פליק בתפקיד הוא יוליאן נגאלסמן המובטל.

לאורך 123 שנים המאמנים בנבחרת גרמניה אך ורק התחלפו כשעזבו את העבודה.
זה נתון משוגע.

זו הרשימה:
• 20 שנה ראשונות נבחרת גרמניה שיחקה ללא מאמן
• אוטו נרץ: 1926 - 1936
• ספ הרברגר: 1936-1964
• הלמוט שון: 1964-1978
• יופ דרוואל: 1978-1984
• פרנץ בקנבאואר: 1984-1990
• ברטי ווגטס: 1990-1998
• אריך ריבק: 1998-2000
• רודי וולר: 2000-2004
• יורגן קלינסמן: 2004-2006
• יואכים לב: 2006-2021
• הנסי פליק: 2021-2023

מעמד המאמן בגרמניה הוא משהו שאפשר להתפאר בו.

מי שיחזור אל כסא המאמן הראשי הזמני הוא רודי וולר, עד אשר גרמניה תמנה מחליף רשמי.

הוא פוטר גם מבאיירן נכון?

נכון