אני חושב שהרבה פעמים שמענו על החמרה במצבו בשנים האחרונות והוא תמיד יצא מזה, כשכל אוהדי הכדורגל גם יחד החזיקו אצבעות. הרגשנו שהוא בן אלמוות, לא האמנו שזה יכול לקרות מתישהו. אני חושב שמעטים ראו אותו באמת משחק אבל זה לא משנה. כולם גדלו עליו והעריצו אותו והשם ‘פלה’ תמיד הלך לפניו, השם שישר זורקים בדיונים האלה של ‘הגדול בהיסטוריה’, השחקן הראשון שקראתי עליו בספר הכדורגל שהיה לי בכיתה ג’ על השחקים הגדולים בין אם אלה ילדים קטנים שבעטו בפעם הראשונה בכדור או מבוגרים שיכולים לספר שהם היו שם במגרש במונדיאל ב-1970 וכן הלאה. פלה מסמל את הכדורגל וזה לא משנה איזה קבוצה אתה אוהד. בשורות עצובות, יהי זכרו ברוך. תודה על כל מה שנתת לכדורגל.
מותה של אגדה
R.I.P
שמראדונה מת, פלה כתב
יום אחד, אני מקווה, נשחק יחד כדורגל בשמיים. נשחק יחד באותה קבוצה. וזו תהיה הפעם הראשונה שארים את האגרוף באוויר בניצחון על המגרש בלי לחגוג שער. זה יהיה בגלל שסוף סוף אוכל לחבק אותך שוב.
שתי אגדות ענק שאינן עוד איתנו
אומנם בתור נתנייתי יש לי לא מעט הערכה למוט’לה שפיגלר, אבל הוא גדל להיות קשקשן גדול על ימי בנו אנו שלו, עם סיפורים שמזכירים את אל בנדי האגדי (FOUR TOUCHDOWNS IN ONE GAME), אבל הסיפור היחיד שאיכשהו הצלחתי להקשיב לו עד הסוף היה מה שהוא סיפר על פלה שכבר הגיע עייף וכביכול “שבע” לארה"ב. הסיפור על מה הברזילאי המנוח אמר במחצית מתאר מערכת יחסים שלמה שיש לפלה עם הכדורגל והספורט, ולמה הוא כזאת דמות ששווה להתייחס אליה מעבר לתארים והשיאים האישיים, או שהוא כביכול היה מהראשונים שתקע את היתד שלו בפסגת האולימפוס של הכדורגל.
הוא הגיע מעוני מחפיר מהשכונות הרעות של סאו פאולו כמו עוד לא מעט סיפורים הזויים של ילדים שחיו חיים מזעזעים עם סיפורי קורעי לב מהאשפתות לתהילה. הוא הראשון שעשה את מהר ולקח את התהילה הזאת הכי גבוה שאפשר. בגיל 17 להיות מי שהופך את ברזיל לראשונה בתולדותיה לאלופת העולם ב 1958, ולהיות הסיבה העיקרית בגללה היא עדיין שיאנית הזכיות עם עוד שתי זכיות נוספות במפעל נתן לו מקום של כבוד בברזיל כשכבר מגיל 17 הוא זכה לשיר FILHO MARAVILHA - ילד פלא ע"י אחד היוצרים הכי גדולים ומשפיעים בברזיל ג’ורג’ה בן ג’ור( כתב גם בין היתר את PAIS TORPICAL- או בגרסא העברית: יש לי ארץ טרופית יפה).
E novamente ele chegou com inspiração
Com muito amor, com emoção, com explosão em gol
Sacudindo a torcida aos 33 minutos do segundo tempo
Depois de fazer uma jogada celestial em gol
Tabelou, driblou dois zagueiros
Deu um toque, driblou o goleiro
Só não entrou com bola e tudo
Porque teve humildade em gol
Foi um gol de classe, onde ele mostrou sua malícia e sua raça
Foi um gol de anjo, um verdadeiro gol de placa
Que a galera, agradecida, se encantava
Foi um gol de anjo, um verdadeiro gol de placa
Que a galera, agradecida, se encantava
בתרגום סביר של גוגל:
And again he arrived with inspiration
With a lot of love, with emotion, with an explosion in goal
Shaking the crowd in the 33rd minute of the second half
After making a celestial play in goal
Tabled, dribbled two defenders
Gave a touch, dribbled the goalkeeper
Just didn’t come in with the ball and everything
Because he had humility in goal
It was a class goal, where he showed his malice and his race
It was an angel goal, a real home goal
That the grateful crowd was enchanted
It was an angel goal, a real home goal
That the grateful crowd was enchanted
החלק המעניין במסע הזה של פלה מעבר לתארים והזכיות והאהבה של כל המדינה עבור מה שהוא עשה זה הצורך שלו להחזיר חזרה. לאנשים, לברזיל כולה ואפילו לכדורגל. אם זה לטוס לארה"ב ולא רק בשביל שהפנים שלו יהיו על איזה פוסטר וכמה ג’ובות, אלא רצון אמיתי להפוך את הכדורגל לבעל משמעות במדינה הזאת שלא מכירה בענף שעזר לו לברוח מהאשפתות, אם להתמנות שנים לאחר מכן לשר הספורט של ברזיל בשביל שתהיה לו אחריות ישירה על הספורט שהוא אוהב במדינה אותה הוא אוהב.
אם עד לא מזמן היה לנו מסי מול כריסטיאנו, היה לנו פעם פלה מול מאראדונה, שכל אחד מהם קיבל את המשמעות והאהבה שלו בעם אותו הוא ייצג. פלה הפך להיות הסיפור הברזיאלי הגדול ומארדונה האגדה העממית של ארגנטינה על עוד ילד שהגיע מהשכונות הכי רעות כדי להיות אחד הגדולים ביותר איי פעם. שניהם ייצגו את דרום אמריקה ושניהם דאגו “להכניס לאירופאים” ולתת לעם שלהם גאווה מקומית. לא אכנס להשוואה שלהם בכדורגל כי זה מרגיש לי לא מתאים, אבל הקונצנזוס המשמעותי ביותר הינו סביב הדרך בה פלה סיים את תקופתו כשחקן, המשיך וסיים את חייו כמי שרצה להחזיר חזרה לכדורגל ולעם הברזיאלי, והתחיל להיות מהראשונים שתפקדו כשגרירים בכל העולם.
מה אני אגיד לך אהוד, אני מקווה שזה עוד רחוק, אבל אם אני יוצא מנקודת הנחה שאכן המוות שלי יבוא כמו שהוא לכולם, גם אני מקווה לראות אותם משחקים יחד.
שיר אחרון ממני לפלה, MUITO OBRIGADO PRA VOCE.
לא יודע אם אני רואה פה את המשחק לבד ואם אני כותב כאן לעצמי, אבל שיהיה. נרגיש כמו אוהדי יונייטד פה בפורום ליום אחד.
משחק העונה בליגה הצרפתית, שמפגיש בין קבוצת הכוכבים של פסז’ המוליכה כמובן, לבין לאנס ההפתעה הנעימה של העונה, שהתבססה לה במקום השני - הבטיח, ומקיים.
משחק מעולה ובקצב גבוה, שיוויוני ביותר, עם מצבים בשני הצדדים. בסיכומה של מחצית ראשונה, לאנס המארחת מובילה בצדק רב. ייתכן שההיעדרות של מסי וניימאר משפיעה מטבע הדברים, אבל זה פשוט נראה שלאנס רוצה את זה יותר בכל מהלך - ראשונים לכל כדור, ולא מפחדים להתלכלך ולהיפגע - לעומת הפריזאים שנראים בדיוק להיפך. די מזכיר את גמר המונדיאל למען האמת, כשבתפקיד נבחרת צרפת נמצאים נציגיה מהבירה.
כמה נקודות קטנות:
- מדהים אותי כל פעם מחדש עד כמה פסז’ זאת קבוצה בלי קישור - לא בהתקפה, שם המהלך הקבוע היחידי של סולר זה לחפש את אמבפה פעם אחר פעם (ולהיכשל בניסיונות האלה פעם אחר פעם) ; ולא בהגנה, שם כל איבוד כדור על שפת רחבת ה-16 (!) של היריבה, הופך לחצי שער בצד השני. מצטער, וראטי זה פשוט כבר לא זה.
- אם כבר קישור - אז אני מבין עכשיו למה מי שפותח בד"כ הוא זה שפותח. התחליף, פאביאן, זה חתיכת קטסטרופה מהלכת. אם הייתי צריך הסבר למה הנתון של ‘אחוזי הצלחה במסירה’ הוא חשוב, אז קיבלתי אותו היום. כל ניסיון מסירה שלו - אם זאת הרמה בגובה, אם זאת הרמה על הרצפה, ואם זה סתם פס פשוט - הולך ישר אל היריב, ומיד הופך כאמור להתקפת נגד קטלנית.
- אופנדה הבלגי הצעיר של לאנס, זה חתיכת שחקן מוכשר. אם רק יתרכז יותר בכדורגל ופחות בתלונות לכל השאר, צפוי לו עתיד מזהיר.
- אנחנו אוהבים לדבר על השיפוט (בעיקר בכדורגל הספרדי), אז במקרה הזה - שיפוט תענוג. שריקות שקטות ומדויקות, בלי ניסיון לגנוב את ההצגה, בלי דרמה מיותרת על “התחצפויות”, צהוב כשצריך (ובלי כשלא צריך) - כל זה במשחק חם עם קהל ביתי להוט ופוטנציאל נפיצות לא קטן. בכלל, ההתרשמות שלי מהשיפוט הצרפתי היא חיובית ביותר. חבל שלא ראינו ממנו יותר במונדיאל, במקום כל מיני ליצנים שהועסקו שם במשרה מלאה.
עריכה: נגמר. 3-1. יש ליגה בצרפת.
אם פריז חשבה שתוכל לשייט לה לאליפות קלה, אז עכשיו עם אמבפה שלא ברור עד כמה אפוי הוא חזר מהמונדיאל (לא שלפני הוא היה לגמרי אפוי), מסי שלא ברור עד כמה הוא יחזור עם חשק מפסגת האולימפוס, וניימאר - שאיתו שום דבר אף-פעם לא ברור - היא עוד עשויה למצוא את עצמה בלא פחות ממחדל, עם איבוד אליפות רביעי (!) ב-12 שנות שלטון קטארי. אפילו לליון הקטנה בהרבה זה לא קרה בזמנו.
מה שחסר לליגה הצרפתית כדי להעלות את קרנה זה הצלחה באירופה, ולא של פריס סן ז’רמן. בדיוק כמו הבונדסליגה, זו ליגה שמייצרת כשרונות, אבל הקבוצות כמעט ולא מצליחות מול יריבות מליגות בכירות אחרות.
הזכייה של פרנקפורט באירופית אולי מבשרת על משהו, אבל עד עכשיו זה לא קרה, לא בצרפת ולא בגרמניה, וכל עוד זה יימשך ככה הצופה הממוצע יזלזל בליגות ששולטת בהן קבוצה אחת.
התעניינות הצופים בליגה מסוימת מתבטאת בסכומי הסכמי השידור.
ליגה גרמנית מושכת פי 2 יותר כסף מהליגה הצרפתית. וכל זה למרות שהאלופה ידועה מראש.
אני חושב שהפער בין PSG לבין שאר הקבוצות הוא הרבה יותר גדול מהפער בין באיירן לשאר הקבוצות בליגה, וגם הקבוצות עצמן בגרמניה משחקות יותר טוב מהצרפתיות (על סמך מה שאני רואה בליגת האלופות).
בכל אופן, ליגה גרמנית בעליה, חוזים חדשים של זכויות השידור יותר גבוהים מהקודמים. בצרפת זה בדיוק הפוך.
עריכה:
פער של PSG לעומת שאר הליגה אכן יותר גדול מהפער של באיירן מול שאר הליגה.
בונוס - היות ורוב האנשים כאן הם אוהדי הקבוצות הספרדיות, אז יש גם את זה.
שנת 2023 מתחילה חרא
גאנלוקה ויאלי נפטר בגיל 58 ממחלת הסרטן יהי זכרו ברוך
נכון שחושבים שהשייחים משתלטים על הפרמיירליג? לפחות ככה היה נראה לי. מסתבר שלא.
מי שמשתלט על הפרמיירליג הם דווקא האמריקאים.
רק 2 קבוצות שייכות לשייחים. אבל 8 מתוך 20 קבוצות הפרמיירליג שייכות לאמריקאים, כולל 4 מתוך 6 הגדולות.
הבריטים שולטים רק ב 5 קבוצות , ורק 1 גדולה, אם אפשר לקרוא לה ככה (טוטנהם).
אני לא יודע מה האוהדים של קבוצות כאלה חושבים לעצמם. הבעלות זרה, כל השחקנים זרים, איצטדיון עם שם מסחרי. קבוצות טובות אין ספק, גם אני נהנה מכדורגל טוב, אבל קשה לי להבין איך אפשר להיות אוהד.
האם הטרייד המנופח בין פיאניץ’ לארתור קשור?
בנוסף להפחתת הנקודות, בין היתר קיבלו הרחקות פאביו פרטיצ’י לשנתיים וחצי (העונש תופס גם באנגליה), פאבל נדבד ל-8 חודשים, אנדראה אניילי לשנתיים.
זה חלק מהקטגוריה “ניפוח שווי השחקנים”, כלומר תת סעיף של תת סעיף.
עיקר ההאשמות הם בישול הספרים ותשלומים לשחקנים מתחת לשולחן. הוזכר גם שם אחד ספציפי - רונלדו. החרא הזה יכול לעוף עד אליו.
אבל חכו עם המסקנות והורדת הנקודות. עכשיו מתחיל שלב העירעורים ועירעורים על עירעורים.
יובנטוס גם טוענת שקבוצות אחרות נחקרו ונמצאו אשמות בעבירות דומות , ולא הורידו להם נקודות.
סיפור מאוד משונה, בין היתר הודעה מנהל המוזיאון שלהם לשנה וחצי(מה?).
יובנטוס אכן לא הייתה הקבוצה היחידה על המוקד, אבל היא היחידה שנענשה, לא בפעם הראשונה שזה קורה.
אנקדוטה נחמדה, יובנטוס מערערת במשך שנים על הקאלצ׳יופולי ועל כך שהיא נענשה בצורה שאינה מידתית. למילאן ועוד הרבה קבוצות פשוט הופחתו נקודות, אבל יובנטוס הופשטה משתי אליפויות להורדה ליגה ואילו אינטר לא נענשה למרות שמוראטי היה מעורב גם בעצמו. לפני כמה שנים בית משפט הכיר בעובדה שיובנטוס צודקת.(אם כי ראוי לציין שהבקשה להחזרת האליפויות נדחתה).
עסק ביש.
זו הסיבה האמיתית למה הוא עזב את יובה. הציעו לו כסף בשחור, וברח משם בצדק.
זאת דעה שלך או תוצאה של חקירה או משהו שהוא אמר?
אני אשמח ללינקים, הסיפור מעניין אותי.
מעניין מאוד אם היית שואל את אותן שאלות אם זה היה ‘מסי’ ולא רונאלדו.
זה בנוגע לקטע של רונאלדו
זה הסבר של הקורבה של יובה.
אם אתה יודע איטלקית, הסבר מעולה.
אין כרגע את כל המידע. הוא יפורסם בעוד 9-10 ימים עם נימוקי ההחלטה.
משהו מעניין שקראתי.
אתמול היה משחק יובנטוס - אטאלנטה, אבל הצופים בצרפת לא יכלו לצפות בו.
הסיבה - הספונסר על החולצה של אטאלנטה הוא חברה Plus500 שמתמחה בהשקעות עם סיכון גבוה (בתרגום חופשי - תן לנו את הכסף שלך ואנחנו נפסיד אותו יותר מהר מהמתחרים). מסתבר שבצרפת פירסום כזה אסור לפי החוק.
החברה נותנת חסות גם לקבוצה מהליגה הפולנית והליגה השוויצרית. יש להם גם הסכם עם שיקאגו בולס, אבל רק על הטריינינג קיט, לא כספונסור ראשי על החולצה.
לא הוזכר בשום מקום, ואני מניח שאין קשר, שהחברה היא ישראלית מחיפה, והליגה האיטלקית בצרפת משודרת על ידי beIN sports הקטארית.
זה תקדים מעניין. גופי שידור גדולים אולי יוכלו להשפיע על בחירת ספונסרים של הקבוצות. אם הספונסור לא מתאים להם, הם יכולים לאיים בהפחתת תשלום לליגות כי יש להם פחות משחקים לשדר.
היא הייתה גם הספונסרית הראשית של אתלטיקו מדריד הרבה שנים
זאת חברה של 6 בוגרי טכניון שהשקיעו 400 אלף דולר בשיאה ב-2018 הייתה שווה 2.2 מיליארד דולר.
מאז היא קצת ירדה ושווה “רק” בערך 600-500 מיליון דולר.
כן, היה מוכר לי הלוגו מאיפשהו. חשבתי שמאטאלנטה בליגת האלופות.
בכל מקרה, העניין מבחינתי הוא לא הישראליות של החברה, אלא התקדים.
זה יכול להתפשט לאיסור הלוגו של חברות בירות במדינות ערב, פרסום של חברות סיניות כמו huawei בארה"ב, והשד יודע מה. מצאתי את זה מעניין.
אם אני לא טועה, כבר היו תקדימים דומים בליגת האלופות בהם קבוצה עלתה עם חולצה ללא ספונסר. לא זכור לי המקרה הספציפי אבל אני די בטוח שאני לא ממציא.