לא רק ספרדי ואנגלי: ת'רד הכדורגל הכללי

רציני? הוא כנראה אוהב לשחק כדורגל…

Uruguayo טיפוסי זה.
גם אוהב לתת ביסים בבשר וגם לא יודע לעשות עסקים..

חצי גמר גולד קאפ, ארהב המארחת מול גוואטמלה.

באיצטדיון בעל 22 וקצת אלף צופים יש בערך 20-19 אלף גוואטמלים.
חושב שאף פעם לא היה עליונות כל כך גדולה של 90 אחוז של קהל “אורח” למשחק.
בארהב יש 2 מיליון מהגרים גוואטמלים שרק חיכו להגיע למשחק כזה.

על המגרש ארהב ניצחה 1-2

לא היה אף פעם מאז שאוהדי בארסה מכרו את הכרטיסים שלהם לאוהדי פרנקפורט

אני חושב שזה עניין-זיכרון “אוניברסאלי” ומתאים יותר לכאן ולא רק לפורום של ריאל מדריד

כמעט 20 שנה - בדיוק 19 שנה היום - ואני זוכר זאת היטב. אני אוהד נבחרת ספרד אבל באותו ערב - ברור לכם. 19 שנה מגמר מונדיאל 2006 הטראגי, מבחינתי הכואב בתולדות הטורניר, כרטיס אדום תרתי משמע וסיום כואב לקריירה של גאון.

הכל היה מוכן לריקוד אחרון נפלא. זינדין זידאן בחודש האחרון של הקריירה לקח על גבו את צרפת עמוסת הכישרון (תיירי הנרי עוד שם, פטריק ויירה, דויד טרזגה עדיין, פרנק ריברי בעונת פריצה) אבל חיוורת ונטולת מנהיג - כעדר ללא רועה, נבחרת שלא ניצחה את ישראל. שלב הבתים היה קשה מאוד עבורה. ואז..? הצגה נגד ספרד (שהייתה המרעננת הרשמית בשלב הראשון), מופע נגד הכוכבים של ברזיל, פנדל וניצחון בחצי הגמר מול פורטוגל וגם משחק גדול בגמר נגד איטליה ופאננקה עם קור רוח מדהים בפנדל מול ג’יאנאלואיג’י בופון.

בהארכה הוא כמעט ניצח את המשחק בנגיחה אדירה. עוד מונדיאל כבר היה בדרך, התקרב לאט-לאט, עורכי הדירוגים כמעט החלו לעדכן את הרשימות. הוא גם ככה נחשב לדעת רבים לאחד הגדולים איי פעם - ועדיין. בופון הדף את הכדור לקרן, בהמשך מרקו מטראצי התגרה וזיזו לא שלט בעצמו, ולא בפעם הראשונה, אבל הפעם… אדום לזידאן, לקריירה שלו, לצרפת, לאוהדיה ולמיליוני אוהדי הכדורגל.

זיזו נבחר לשחקן המונדיאל (פאביו קנבארו המדהים היה ראוי לא פחות עם תצוגת בלמות מושלמת והכי טובה שאני ראיתי - בית ספר) אך זו נחמת עניים. והיום כשבקלות יתרה מחלקים שבחים, מעניקים כתרים ומכריזים על מונדיאל היסטורי (לא קשור לליאו מסי - נשבע לכם - אין עוררין על היכולת שלו ב-2022)- שווה לקבל אולי פרספקטיבה נוספת, להיזכר ולראות מה זה טורניר היסטורי

עברו שנים וזיזו כמובן פה ושם נשאל על המאורע אבל אני חושב שבעיקר כלי התקשורת ראו שהוא לא רוצה ‘לפתוח’ את זה ושמרו על הפרטיות שלו כביכול ועל כבוד כלפיו. הקריירה של מטראצי מאז נסקה לכמה שנים טובות, הוא היה ‘כוכב’ ב-2006/07, היה חלק מאינטר שזכתה בטרבל אם כי בעיקר דמות בחדר ההלבשה, ובמונדיאל הוא לא היה אמור לשחק אבל אלסנדרו נסטה נפצע.

שינוי מבורך ביתרון הביתיות בליגת האלופות.
באופ"א קיבלו החלטה לצ’פר קבוצות שסיימו גבוה בשלב הליגה בכך שיארחו משחק הגומלין בשלב הנוקאאוט בבית.
בשמינית גמר קבוצות שסיימו 1-8 יארחו את הגומלין בבית - כמו בעונה הקודמת.
ברבע גמר הקבוצות שסיימו 1-4 יארחו את הגומלין בבית.
בחצי גמר הקבוצות שסיימו 1-2 יארחו את הגומלין בבית.

אבל באופ"א גם החליטו שאם אחת הקבוצות הנ"ל מפסידה, הקבוצה שניצחה אותה “יורשת” את יתרון הביתיות שלה עד הסוף.
זאת בעיניי החלטה מוזרה, הייתי מצפה שבכל מפגש הקבוצה שסיימה יותר גבוה תקבל את היתרון.

אבל זאת ההחלטה ההגיונית ולכן אופ"א לא יקבלו אותה.

המשפט האחרון שלך זה גם דבר שהיה קורה במוקדמות ליגת האלופות בעבר, אם הצלחת להדיח קבוצה חזקה ממך, אתה מקבל פרס בדמות המקום שלה בתור קבוצה מדורגת.

נשמע לי לגיטימי ביותר.

לי זה לא נשמע לגיטימי. אם קבוצה שסיימה 12, איכשהו ניצחה את הקבוצה שסיימה 4, למה שתקבל יתרון על פני קבוצה שסיימה 5? הרי לקבוצה 5 לא היה צ’אנס לנצח קבוצה 4, והיא סיימה מעל קבוצה 12 בשלב הליגה.
כל המטרה היא להמריץ קבוצות לשפר את המיקום שלהן בשלב הליגה גם כשהמקום בנוקאאוט מובטח. אז למה שקבוצה שסיימה גבוה תיענש בגלל שקבוצה אחרת פישלה? לא הגיוני בעיניי.

אתה מגיע פה למסקנה שאני לא מסכים איתה.
אף קבוצה פה לא נענשת.
הקבוצה שסיימה 5 יודעת בדיוק איפה היא עומדת, בהתאם למה שקרה בשלב הליגה.
היחס שלה למי שסיימה מקום 12 כבר לא רלוונטי ברבע הגמר, כי מקום 12 עשתה את שלה כדי להרוויח את היתרון המדובר.
את ה’‘פאשלה’’ עשו מקום 5 בשלב הליגה, ומי בכלל הבטיח שהם יגיעו לרבע הגמר?

לא חושב שזה ביג דיל.
הבעיה העיקרית העונה הייתה שמלכתחילה לא היה יתרון ביתיות לקבוצות הכי מצליחות.

לא ביג דיל, אבל בכל זאת לא פייר.
אם קבוצה 4 פישלה והפסידה לקבוצה 12, אני חושב שיותר פייר לתת יתרון ביתיות לקבוצה 5 מאשר לקבוצה 12 אם יהיה מפגש ישיר בינהן.
אני בעד הראיון של לצ’פר קבוצות שסיימו יותר גבוה בשלב הליגה, אז שיקבלו את העיקרון גם אם אחת האחרות הפסידה.

אני לגמרי עם דימה פה.
ברור שזה לא ביג דיל, בעיני גם השנה לא היה ביג דיל יתרון הביתיות ועדיין מבחינת הוגנות והיגיון יותר נכון לתת את היתרון לאורך כל הדרך למי שסיימה גבוה יותר בשלב הליגה כמו בNBA.

לתת פרס לקבוצה שסיימה גבוה יותר בשלב הליגה עושה הרבה הרבה הרבה יותר שכל מאשר לתת פרס לקבוצה שבמקרה הצליחה במפגש כפול להדיח קבוצה שסיימה גבוה יותר בליגה (שהיא 8 מפגשים, לא מפגש כפול).

אני לגמרי בעד לתת את הביתיות לאורך כל השלבים לפי הליגה בלבד.

ההבדל ב"הוגנות" זניח בעיני. לנצח קבוצה עדיפה בנוקאאוט לא קורה ב"פוקס" בדרך כלל. יש לזה משקל. אם הדחתי את מקומות 1 ו-4 בדרך לחצי הגמר, לא ברור שקבוצה שסיימה שביעית בליגה צריכה לקבל עדיפות על פניי. כמו שאריאל כתב, יש תמריץ ברור להתברג גבוה בליגה גם ככה.

ובגלל שההבדל זניח, אני הולך עם הפתרון שלהם כי הוא פשוט יותר. אפשר לדעת מראש את החלוקה לבית/חוץ של כל העץ.

ספק אם היתה אי פעם גניבת דעת גדולה כמו מונדיאל 2006 של זידאן.

לדעתי הייתי אוהד נבחרת צרפת היחיד באותה תקופה בספורטאנטר, זכורה לי התמונה הבאה ש @Leyser שיתף:

מוכן להתערב שאני בין הבודדים שראה את הזוועות בשלב הבתים, למעט ברזיל לא היה מדובר באותו קוסם למרות שכולם רצו לקוות שכן.

כולם זוכרים את ההרחקה מול איטליה, מעטים זוכרים את ההרחקה מול דרום קוריאה (תיקו) ואת הזוועתון שקדם לכן מול שוויץ (תיקו מאופס). דווקא מול טוגו של אדבאיור (ללא זידאן) הנבחרת יכלה לשחק בשטף ולהעפיל מבית שאמור להיות קליל. תזכורת נוספת למנהיגות המהוללת בשלב הבתים:

קצת פרופורציה לגבי הצוות המסייע:
תוראם, גלאס, אבידל, ויירה, מקללה, הנרי, ריברי ואלו רק חלק מהשמות.

רוב אוהדי זידאן לא אהדו את צרפת, אני זעמתי על הפספוס.

אם כבר התחלנו לדבר על זידאן אז ממליץ לכל חובביו לצפות בסרטון הבא:
(ובכללי ברוב הסרטונים שהערוץ הזה מפרסם)

אני חושב שאתה גונב דעת עכשיו אבל בסדר. שלב בתים בינוני מאוד - זוכר אותו מת מחום נגד שווייץ ומנסה לזוז שם ב-16:00 עם יתר “הכוכבים” שנכשלו. שלב נוקאאוט נפלא. נגד פורטוגל היה המשחק הפחות טוב שלו, השאר מבריקים. הוא רקד על המגרש וברזיל הייתה חסרת אונים. הבישול ממצב נייח אבל זה משחק אדיר גם בלי המספר.

הוא היה מוקף באחלה שחקנים, חלילה, גם כתבתי. הוא לא עשה גמר עם נגרים. הייתי ממעריציו הגדולים של תיירי הנרי. והם נכשלו כשהוא היה פצוע במונדיאל 2002 והיו חלשים במוקדמות בבית הישראלי. להיפך זה מראה לך כמה איתו האחרים השתפרו. איזו הרחקה? הוא אכן לא שיחק נגד טוגו.

צודק לחלוטין! הוא קיבל צהוב שני ולכן לא שותף מול טוגו.

הנרי וזידאן מעולם לא התחברו באמת מבחינת כדורגל, אישית לא ראיתי את הפנאנקה בתור גאונות אלא בתור זלזול שהיווה המשך ישיר לזריקת הסרט מול דרום קוריאה.

ציינתי שהמשחק מול ברזיל היה יוצא דופן, כל השאר לא. לא זכור לי קמפיין חלומי בשום שלב, בעיקר ניפוח של התקשורת שקיוותה לראות את אותו קוסם שהתגלה ב98.

אתה טועה מאוד…גניבת הדעת הגדולה יותר הייתה זידאן של 98.
טורניר חושך, 2 נגיחות בגמר ובום יש פה סופרסטאר

בקרוב: “פלה ושלושת המונדיאלים - היה או חלמתי חלום”