אם אני לא טועה בשני הוא היה פצוע עד החצי או הגמר, והשלישי הוא כבר היה על תקן זקן השבט.
יצא לי לקרוא את האוטוביוגרפיה שלו. חמוד.
אם אני לא טועה בשני הוא היה פצוע עד החצי או הגמר, והשלישי הוא כבר היה על תקן זקן השבט.
יצא לי לקרוא את האוטוביוגרפיה שלו. חמוד.
אז הערעור של ליון התקבל והיא נשארת בליגה.
הבעלים האמריקאי ג’ון טקסטור עזב , אבל למיטב הבנתי החברה שלו עדיין נשארת הבעלים, רק שהוא עצמו יצא מניהול בפועל.
המנהלים החדשים שכנעו את מנהלת הליגה הצרפתית שליון מסוגלת לשלם את החובות.
בינתיים כמה שחקנים כבר הספיקו לעזוב, וליון צריכה לרכוש כמה במקומם. מצפה להם קיץ קשה.
אני חושב שהוא היה פנטסטי נגד נבחרת ספרד נגד שחקני הדור הבא כמו צ’אבי, כמו אנדרס אינייסטה, וגם בגמר הוא היה מצוין. כמובן שאני לא יכול לנתק את הנגיחה ההיא אבל זה היה בדקה ה-110. אתם לדעתי מפספסים פה נקודה. אתה אומר לי כאילו תראה עם איזה שחקנים הוא הגיע לגמר, זה לא לקחת את נבחרת קרואטיה למשל לגמר. מצד שני אותם שחקנים בידיוק עם המאמן המנחוס ריימונד דומנק - לא ניצחו את ישראל פעמיים וככה ברגע האחרון בקושי-רב עלו למונדיאל עם ניצחון חוץ מהמקום הראשון.
להבקיע צמד בגמר זה מדהים ובטח כשאתה לא חלוץ ואני לא אחלוק על כך שבגלל זה הוא קיבל את הבלון ד’אור. טורניר הנבחרות הכי טוב שלו לדעתי היה יורו 2000, וגם ביורו 2004 הוא היה מעולה.
לגבי זינדין זידאן ותיירי הנרי זה נכון, גם לי זה הרגיש ככה, כאילו עניין “חברתי” בחדר ההלבשה או לא יודע למה, על פניו שניהם יכלו לעזור זה לזה.
אגב כמובן מה שאמרתי “גניבת דעת” זה לא חלילה אישית נגדך אלא על “התזה” שלך בסוגייה הזו כאילו היה לו מונדיאל סביר, אבל נסכים שלא להסכים ![]()
בלי חילוקי דיעות אין טעם לפורום, כמובן שאני לא לוקח שום דבר באופן אישי!
זידאן 2006 זו קונספציה נפוצה ולי יש אג’נדה בנושא כבר עשרים שנה. באופן כללי אני חושב שזיזו לא שחקן יעיל כפי שנדמה, הטאץ’ המלאכי והאיטי שלו גורם לכל אדם שפוי להתאהב ולאבד כל קשר עם ההיגיון.
שאר השחקנים לא זכו לאותה הילה אלוהית בנבחרת ומשום מה הנרי תמיד היה מתחת לרדאר הביקורת, אבל בגדול הצד ההגנתי עשה את שלו והתקשורת היתה עסוקה בלשחוט את דומנק (ובצדק).
זידאן היה שחקן ענק, אבל אני יכול להבין אנשים שאומרים שהוא אוברייטד. לדעתי גם במונדיאל 2006 הוא לא היה כזה גדול כמו שעושים ממנו.
מסי במונדיאל 2022 זה אחד המונדיאלים הכי גדולים ששחקן נתן, אולי הגדול מכולם. הבישולים נגד הולנד וקרואטיה, הגולים נגד מקסיקו ואוסטרליה. הוא אשכרה כבש ובישל בכל שלב.
אני חושב שחלק גדול מהמיתוס של זידאן 2006 היה קשור לבועה האדירה שהיתה נבחרת ברזיל. אני חושב שבמרחק הזמן זה נשכח, אבל אנשים דברו על ברזיל כזוכה בטוחה. נשים בצד את זה שמבחינת מונדיאלים ברזיל היתה ברצף מטורף שבו היא זכתה פעמיים מתוך השלוש מונדיאלים האחרונים, והעובדה שהיא לא זכתה בשלושה רצופים היתה בעצם ‘תאונה’ של גמר 98 שבו היה סוג של קונסנזוס שהיא היתה ‘אמורה’ לזכות בו.
בקיץ 2006 רונלדו עוד נחשב לאחד החלוצים הטובים בעולם, רוברטו קרלוס נחשב לאחד המגינים הטובים בעולם. ורונלדיניו היה בדרך להיות אחד השחקנים הטובים בהיסטוריה. אני זוכר שקראתי לפני המונדיאל חוברת שמסכמת את הקבוצות בטורניר והפיסקה על ברזיל דברה על זה שקשה לצייר סיטואציה בה נבחרת ברזיל לא תזכה. העובדה שזידאן נזכר לתת את המשחק הכי טוב שלו דווקא נגד ברזיל, היה הדבר המרכזי שבנה את המיתוס הזה
אם כבר: מונדיאל 2018, ראקיטיץ׳ או מודריץ׳?
תלוי אם מגיעים לפנדלים
מונדיאל 2022, מסי או אנחל קוראה?
לגבי זיזו - אני קצת מוטה, כפי שאפשר להבין מתמונת הפרופיל שלי, אבל אין ספק שזידאן הוא אולי הפרה הקדושה שהכי נהנים לשחוט על ימין ועל שמאל כאן בפורום.
אני מתחבר לדברים של בני, אבל בניגוד אליו - אני לא רואה בזה “בועה”, כמושג עם קונוטציה שלילית שרומזת שאין מאחורי הבועה הזאת שום-דבר. ברזיל ההיא אכן הייתה הנבחרת הגדולה ביותר בעולם, בפער, ועם אחד הסגלים הטובים ביותר בהיסטוריה של הנבחרות אולי. היא אכן הייתה אמורה לקחת את המונדיאל הזה, בלי שום צל של ספק כמעט.
ולכן, עצם העובדה שזידאן, על-סף פרישה, לבדו כמעט (שאר שחקני צרפת, בדגש על ריברי ועל הנרי, היו במשחק בינוני למדיי), הצליח להדיח את ברזיל הגדולה - זה אכן חתיכת הישג מטורף, שראוי שייבנה סביבו “מיתוס”.
כאן נכנס העניין החשוב בעיניי. מסי ורונאלדו הרגילו אותנו לסטנדרטיים לא אנושיים כמעט של ‘לונגביטי’ - היכולת שלהם לשמור על הרמה הגבוהה ביותר שלהם, משחק אחר משחק, לאורך כמות לא נתפסת של שנים. היכולת הזאת לא הייתה נכונה למשך מרבית היסטוריית הכדורגל, ואם אני צריך לנחש - היא גם לא תהיה נכונה קדימה במרבית במקרים, על-אף ההתקדמות הטכנולוגית והרפואית, כפי שניתן לראות כבר כיום, כשכל שחקן שני מקבל את תואר ‘השחקן הטוב בעולם’ למשך דקה וחצי של כושר טוב.
ולכן, בעולם שבו אין מסי ורונאלדו - הסטנדרטים והקריטריונים אחרים. ובסטנדרטים האלה, נהוג להסתכל לדוגמה על יכולת פיק, ולא רק על יכולת שמוכפלת באורך הזמן. ומהבחינה הזאת - בדיוק כפי שיש רבים שרואים ברונאלדיניו את אחד השחקנים הטובים אי פעם, ואולי אפילו הטוב אי פעם בשיאו - בגלל היכולת שלו בפיק, ועל-אף שהשיא הזה נמשך בקושי 3 שנים - יש רבים שרואים גם בזידאן את אחד השחקנים הגדולים ביותר אי פעם, בגלל היכולת שלו בשיא. ההבדל הגדול בין השניים, הוא שאצל רונאלדיניו היכולת הזאת נדחסה ל-3 שנים, בהן היכולת שלו הייתה יחסית עקבית, בעוד אצל זידאן התנודתיות הייתה גדולה יותר, אבל יכולת השיא שלו באה לידי ביטוי על-פני מספר שנים גדול בהרבה.
זידאן היה שחקן יחסית “עצלן”, במובן הזה שלא היה לו “כוח” להתאמץ בכל משחק ומשחק, והיה רחוק מאוד מלהביא את יכולת השיא שלו בכל משחק ליגה שולי למשל. אבל כשהוא כן עשה את זה - ולא פעם, הוא גם השכיל וידע לעשות את זה דווקא במשחקים החשובים ביותר (המשחק מול ברזיל כמשל) - הוא אכן שיחק כמו אחד השחקנים הגדולים ביותר אי פעם. ומבחינת אוהדים ופרשנים רבים - בשל כך מגיע לו המעמד לו הוא זוכה בעולם הכדורגל.
אנחל קוריאה אף פעם לא כבש בהפסד של אתלטיקו בליגה. מעל 50 כאלה.
וברצינות, למה זה כזה קונצנזוס? הרגע נפתח דיון דומה על שחקן אחר.
-לדעתי איבן ראקיטיץ’ גולר טוב יותר ואפילו עשיתי השוואה די מביכה אחרי קלאסיקו שהותיר אותי כועס, אבל לוקה מודריץ’ הוא ה-נבחרת וראקיטיץ’ היה גג השחקן הכי טוב וחשוב אחריו ולא מעבר.
לגבי זינדין זידאן - אחלה שאין פה קונצנזוס, בסדר גמור. אבל אני חושב שהיה לו מונדיאל אדיר לא רק בגלל משחק אחד. אני כן לוקח בחשבון גם את הגיל שלו אבל לא רק בגלל זה. כאילו העלו פה השוואות ל-1998 מה זה רלוונטי למה הציפייה שהוא יהיה באותה היכולת או מצב פיזי?
אנשים שוכחים איך צרפת הגיעה לטורניר וגם למשחק הראשון הקשה באמת - נגד ספרד. זידאן עשה להם בית ספר, ושיחק טוב גם נגד פורטוגל והיה מעולה בגמר מול השחקנים ברמה הגבוהה ביותר.
נבחרת ברזיל הסתמנה מראש כנבחרת לא מאוזנת מספיק. אני לא חושב שאני סימנתי אותה כפייבוריטית פשוט התלהבתי לראות כילד כל כך הרבה שמות. רוביניו היה אחרי עונה ראשונה בטופ באמת, והיה ברור שלשחק עם ארבעה למעלה זה יותר מדי - מזכיר לי קבוצה מסוימת בימים אלה. רונאלדו גם שמר רגליים למונדיאל מדצמבר בערך וחווה עונה לא טובה בריאל מדריד (למרות רקורד של גול פר דקות משחק).
זידאן לא נתן להם לגעת בכדור בכלל, רקד על המגרש וריחף, יצר מצבים ובסוף גם בישל במצב נייח. נניח נגד ברזיל הוא נתן משחק של ציון 8.5, זה לא אומר שהוא שיחק ‘רק 6’ במשחקים הבאים.
אגב המספרים לא היו טיעון שלי אבל שער ובישול נגד ספרד, בישול נגד ברזיל, גולים נגד פורטוגל ונגד איטליה - כאילו פנדלים זה חלק מהמשחק וברוב הטורנירים זה מהווה משקל וחלק חשוב מהגולים. כלומר אין שחקנים של שערי שדה בלבד, למשל אנטואן גריזמן ביורו 2016 או משהו כזה. גם מסי כבש בפנדלים ב-2022 מבלי להוריד מהטורניר הבאמת אדיר שלו בו ראינו מסי מנהיג.
אני בקושי זוכר הופעות חלשות של זידאן בנבחרת מאז שנת 2000. בכל מקרה מתחבר להגדרה של “משחקים גדולים” ופחות הבוץ האלה באוססונה, גם בריאל מדריד.
לא בהכרח השוואה אבל במונדיאל 2006 השחקן שדיברו עליו הכי הרבה היה ר-ו-נ-א-ל-ד-י-נ-י-ו שאיכזב מאוד בשיא הקריירה שלו, לדעתי גם בגמר ליגת האלופות נגד ארסנל הוא היה לא טוב על אף המסירה המדהימה שסידרה את הכרטיס האדום המוקדם ליינס להאמן.
הנה תרומתי הצנועה - אני מארגן פה דיונים ![]()
מי היה ראוי להילה גדולה כמוהו? תיירי הנרי איכזב ב-2002 וספג אדום לא? ביורו הוא פישל גם כחלוץ הטוב בעולם ואולי השחקן הטוב בעולם. לדידייה דשאן הייתה הילה גם בזכות הנבחרת, בעיקר לפביאן בארטז שבשל כל מנצ’סטר יונייטד טעתה וצירפה אותו…דויד טרזגה היה גיבור לאומי. זידאן היה המייצג הטוב ביותר של הנבחרת..
גם ב-2002 זידאן לא היה שני משחקים ובשלישי שיחק פצוע, ב-2006 הנבחרת הייתה חרא בלעדיו - זה מראה כמה הוא חשוב ושיפר את הרמה של היתר והיה המאמן האמיתי.
יודע שאשמע לא אובייקטיבי אבל הנבחרת הכי טובה במונדיאל 2006 הייתה בכלל ארגנטינה ששיחקה כדורגל יפייפה בבית המוות של הטורניר עם ריקלמה וקרספו בשיאם (גם סביולה היה בטורניר מעולה) וסבלה ממחלת הפנדלים מול גרמניה.
עדיין טוען שפאטו אבונדנסיירי לא היה חוטף את הגול שלאו פרנקו קיבל מקלוזה, חבל שנפצע.
אבל זה כמובן לשחק בנדמה לי..
בהחלט יכול להיות. כל נבחרת נתנה שניים וחצי משחקים טובים (איטליה הסריחה מאוד נגד אוקראינה וגם בשלב הבתים), ושער הטורניר זה שלכם. אני זוכר את הקרב נגד הולנד על ראשות הבית כדי משעמם יחסית. לארגנטינה היו כלכך הרבה אופציות בהתקפה כמעט כמו ב-2002..אתה לא מסוגל לנצח בפנדלים אז אל תגיע לשם. היה אפשר להכריע את גרמניה במשחק השוטף.
מישהו פה ראה את מראדונה ב 86?
לא רק תקציר של שני הגולים המפורסמים מול אנגליה, אלא את כל הטורניר?
אף אחד: מכיוון שלא היה שחקן בהיסטוריה ששיחק כמו זידאן בוודאי לא היה שחקן שמזוהה כל כך עם ההצלחה של הנבחרת הצרפתית בפיק הראשוני של הכדורגל העולמי (98).
הנרי כדמות בנבחרת לא קרוב ועל השאר מיותר לדבר*, עצם זה שהיכולת של זידאן באותן קמפיין נופחה מעבר לכל פרופורציה לא בהכרח משאירה מקום בספרי ההיסטוריה של הכדורגל למאלודה, וילתורד ורותן.
אם נגנוב את הדיון לפרספקטיבה כואבת יותר עבור אוהדי זידאן, בעיני באופן כללי הוא שחקן הרבה פחות יעיל מכפי שנדמה. האימפקט של מודריץ עם מגה גלופלקס הרבה יותר גדול במבחן התוצאה וגם במבחן העין.
האיטיות של זידאן היא זו שהופכת אותו לצייר על המגרש, אבל לא הייתי לוקח את לאונרדו דה וינצ’י בשביל לצבוע לי את הבית.
*ובכל זאת: בארטז בכלל לא היה צריך לפתוח, גרגורי קופה היה טוב ממנו.
היה אפשר וצריך להכריע לפני אבל לעומת הכישרון והכישלון של 2002 בזאת של 2006 היה גם המון חיבור וכדורגל שהתבשל במן.
חושב שזאת הנבחרת הכי טובה של ארגנטינה שלא זכתה בתואר לפני עידן מסי ודי מריה.
גם לזאת של 94 היה המון כישרון ומי יודע מה היה קורה אם דייגו לא היה מורחק מהמונדיאל הגם ככה מוזר הזה שהיה, אבל פה אני סתם כבר נסחף בשיחה.
אבא שלי, חכה אפתח לו משתמש ותדברו
אף אחד לא זכה להילה כמוהו כי היו הרבה פחות טובים ממנו למעט תיירי הנרי שבנבחרת היה פחות טוב, לא כי התמקדו בו. פלורן מאלודה שחקן בינוני לחלוטין עם כל הכבוד לשנתיים טובות בצ’לסי ותקופה בנבחרת בה עשה בעיקר עבודת לחץ והגנה. ביחס ליכולת-אסתטיקה-תאכלס של זידאן - מאלודה היה נגר ממעלה ראשונה. כשאתה מדבר על לוקה מודריץ’ ועל זינדין זידאן באותו משפט אז ניחא. האיכות של זידאן בנתה אותו ולא הקצב האיטי. החוכמה בניהול המשחק, היכולת להתעלות במאני-טיים, המסירה שלו הייתה מושלמת, שערים אייקונים. לא כבש מספיק אבל לדעתי הייתה לו בעיטה נפלאה לשער. הוא שיפר את מי ששיחק לצידו.
אתה התייחסת לפביאן בארטז מודל 2006 נקודתית. אני אומר שהוא נהנה לתפוס טרמפ על נבחרת אגדית ותמיד היה סתם שוער. הוא כן הרוויחה ‘מההילה’.
אין על מה לדבר, אני לא זוכר פרטים, רק זוכר את התחושה שלי של וואו, זה לא מהעולם הזה.
הייתי טינייג’ר בברית המועצות, לא היו שידורים מאירופה, אז זה נחת עליי כמו חייזר.
לא האמנתי שיהיה עוד שחקן כזה, עד שמסי הגיע. זה כולל את כל הזידאנים ורונאלדואים בין לבין.
מודריץ’ הוא שחקן כדורגל ברמה אחת (לפחות) מעל ראקיטיץ’, ובהתאם התרומות היחסיות שלהם לנבחרת. יחד עם זאת, ההופעה שלו באותו מונדיאל לא הייתה צריכה להצדיק זכייה בשחקן הטורניר (על חשבון גריזמן, הכוכב והמנוע של אלופת העולם), וההופעה שלו באותה עונה לא הייתה צריכה להצדיק זכייה בכדור הזהב (לא על חשבון רונאלדו, הכוכב של אלופת אירופה, ולא על חשבון מסי, השחקן הטוב בעולם, והכוכב והמנוע של אלופת הליגה של אלופת אירופה). באופן כללי האיכות של מודריץ’ עצומה, אך ארון התארים שלו (שכולל זכייה בכדור הזהב ושיא זכיות בליגת האלופות) עצום עוד יותר.