חייב לציין שראיתי את ההתגרויות של שחקני ריאל באוהדי את׳. וואו. 0 קלאס. זאת לא ריאל מדריד שאני מכיר וזוכר כילד. זה באמת חטאפה עם כסף.
לא יעזור מה שיגידו, ויניסיוס זה קוף. אין קשר בכלל לצבע עור, הוא פשוט מתנהג כמו קוף-0 מוח, רק אמוציות. מגיע לו כל קללה שהוא מקבל במגרש, מצטער. בעבר ריחמתי עליו, היום אני חושב שזה דמעות תנין והוא חלאה קטנה שאפילו נהנה מזה.
אני לא יודע איך בכלל אפשר להשוות אותו לניימאר במשהו. ניימאר מבחינת קלאס ובגרות 700 רמות מעליו.
שביט שחקני ריאל הלכו לחגוג מול הקהל שלנו שהיה בפינה העליונה במגרש, לא חושב שהם הלכו דווקא לחגוג מול אוהדי אתלטיקו, החריג היחיד הינו ויניסיוס, שיעשה הכל כדי לקבל קללה ולריב עם כל העולם.
טל עדיין חושב שזו הגניבה הכי גדולה בהיסטוריה או שהוא נרגע קצת?
חייב לחזק ולהוסיף על זה עוד נקודה. סימאונה הביא את אתלטיקו לגדולות עם סגנון משחק מאוד מסויים. כדורגל נוקשה, טקטי, מכונת מתפרצות ו1-0ים. הסייקל הקודם נגמר, ולקבוצה החדשה שהוא בנה הוא בנה מערך חדש לגמרי, כדוגל אחר לגמרי, הרבה יותר מתקדם ומתאים לשחקנים שלו. אתלטיקו החדשה משחקת כדורגל סופר מתקדם, התקפי מאוד, איפה זה ואיפה סימאונה של פעם. טוב אולי ספציפית לגבי אתמול סימאונה הישן חזר להופעה קצרה אבל בסך הכל אתלטיקו מאוד מרשימה.
אני לא חושב שאפשר להגיד את זה על אף מאמן אחר, שהוא שינה בצורה כל כך קיצונית את האני מאמין שלו והחזיק מועדון בינוני מטבעו בטופ האירופי שניים שלושה סייקלים ברציפות. בדרך כלל מאמנים שמגיעים להצלחה עם סגנון מסויים, ואפילו מערך מסויים, דובקים בו לאורך כל חייהם ועוברים מקבוצה לקבוצה עד שפורשים. הוא לא, הוא לומד ומתקדם ומשנה את עצמו ואת הקבוצה שלו.
הבנאדם אגדה.
לראות אותם מתנהגים ככה כואב לי יותר מהרביעייה התקופתית שאנחנו מקבלים מבארסה.
מסכים ומחזק, אבל לפני שאני מחמיא לו גם כן: אתה לא חושב שדייגו סימאונה לא היה קצת חסר תעוזה אתמול? הוא תמיד חיי את המשחק ומדרבן ודוחף קדימה אבל אני מדבר על שינויים טקטיים או על לנסות כן להפעיל לחץ כבד יותר על ריאל מדריד שבמומנטום לא טוב ובפיגור מהיר. הוא אולי נתן למקריות קצת לשחק תפקיד. והוא שיחק במשחק בית. בגדול שיטת המשחק היא להעמיס שחקנים בצד ימין, דאבל על פרלאן מנדי כי אף אחד לא עוזר לו ועוד. ההתקפה לא מגוונת.
דיברת על הרקורד שלהם בליגת האלופות וזה אכן מטורף ודווקא ה-0:0 ב-2014-5 זכור לי כמשחק מצוין שלנו עם לא מעט החמצות ויאן אובלק גדול אחד - בעיקר קארים בנזמה. אני תמיד אזכור איך הם העיפו את באיירן מינכן וברצלונה המדהימות ב-2015-16.
אמרו על סימאונה שהוא גמור אבל הוא בנה שם שלוש קבוצות מוצלחות וזו הקבוצה הגדולה השלישית. אף מאמן לא יעשה את זה טוב ממנו. הוא שינה את ה-DNA של המועדון לנצח. כדי להפחית ממנו אני כן אגיד שאנטואן גריזמן מאכזב מאוד לאחרונה. הסגל של אתלטיקו הוא עמוק אבל לבטח לא איכותי משתי הגדולות, הרבה פחות שחקני הכרעה. אני חושב שיאן אובלק העונה שווה לטיבו קורטואה שקצת בירידה. פשוט סימאונה מוציא מכל אחד את ה-120% אז זה נראה שיש סגל שהוא באמת כל כך טוב. הוא מרגיש מי בכושר ומי לא, יודע מתי אנחל קוראה יבקיע, מתי זה זמן אלכסנדר סורלות’ וכדומה.
לזכות אתלטיקו ייאמר שאחרי שנתנו לסימאונה יותר כח בבניית הסגל והביאו מנהל מקצועי בובה, והניסוי הזה כשל, הם איזנו הכל. אני מת לראות מי בסוף יהיה המנהל המקצועי בקיץ, כי ניסו להביא את מטאו אלמאן אבל זה לא הסתדר.
אני חושב שהניהול סיכונים של סימאונה היה מאוד סביר. כן, בדיעבד הוא הפסיד בפנדלים אז זה יותר קל לומר שהוא היה צריך להמר יותר, אבל הוא מודע לגמרי למגבלות של השחקנים שלו מול אלו של ריאל, במיוחד בפן האתלטי וראינו מה קרה בפעם היחידה בשני המפגשים שאמבפה קיבל קצת שטח.
אם הוא היה מהמר על שער, הוא בסבירות גבוהה יותר בעיניי היה סופג. בסוף גם לקוריאה היה מצב מצוין והוא חרבן אותו כמו השחקן הממוצע שהוא. לאתלטיקו פרט לאלבארז שהיה כבר גמור יש שחקני התקפה בינוניים ביותר, ללכת על משחק מצד לצד מול השחקנים של ריאל בעיניי זאת התאבדות.
בסוף ריאל קבוצה איכותית הרבה יותר מאתלטיקו, ובהנתן ההנחה שפנדלים זה 50-50, מבין למה סימאונה לא מהר להסתכן לוותר על האופציה הזאת.
גריזמן? דה פול? שני שחקנים אנדרייטד שהיו יכולים להוסיף להרבה קבוצות שציינת. אני יכול גם להגיד הספציפית בארסה הייתה יכולה להרוויח אם היו אצלה שחקנים כמו מולינה וגם סורלות’. אני אומנם מעריך מאוד את סימאונה ובאמת שהוא עשה שינוי ענק באתלטיקו בזמן שהיה שם, אבל כל ניסוי התקפי שלו לא צולח ללא קשר את מי הוא מנחית בקבוצה. המצב של בארסה ואתלטיקו ובטח הפערים בין הסגלים (כי הם קיימים על הנייר בטח אם הייתי שואל פה את כל האוהדים מה חושבים לפני שהעונה התחילה) ממחישים לי שלפני הכל כדורגל התקפי הוא קודם כל גישה, לפני סגל התקפי ולפני חלוצים יקרים. סימאונה ענק, אבל הוא מתקשה לייצר דינאמיות באתלטיקו מדריד, ולדעתי זה מה שמנע מהם בסוף לקחת את ליגת האלופות בלא מעט פעמים.
אני לא חושב שאף אחד מנסה להוריד את הכבוד שסימואנה צריך לקבל. או מתכחש לזה שהוא מאמן מצוין. אני הערכתי אותו מהשנה שהוא לקח לנו אליפות, הוא אכן אגדה של אתלטי ואחד המאמנים הכי טובים שהיו פה בעשור האחרון. יותר מזה, לדעתי מאז שפפ עזב את ברצלונה, ומוריניו את ריאל, סימואנה הוא המאמן הכי טוב שהיה בספרד.
אבל מתישהוא מאמן ממצה את עצמו בקבוצה, מגיע לשיא. זה לא סתם שפרגי יש רק אחד.
זה גם לא שאני קובר את הקרירה שלו , ההפך, יקח שנה חופש ויחזור רענן לקבוצה אחרת ויצליח גם איתה.
אני חולק עלייך כי ריאל מדריד לא בעונה רגילה. לא הולך לנו, כמעט בשום מערך, יש הרבה דיווחים ששחקנים רבים סוחבים רגל ומשחקים באי נוחות - ראית את אנטוניו רודיגר? אני אולי דרמה קווין אבל זו אחת העונות המתסכלות ביותר עם פער עצום בין הציפיות למה שקורה, משחקים חרא. אתלטיקו כל פעם שנשפה לכיוון גם התקדמה לשער. מילאן הצליחה לעלות ליתרון שני שערים נגדנו לדוגמא, בטיס דחקה אותנו לפינה, ראיו וייקאנו בעטה מולינו 20 פעמים לשער. מה שאמרת, דייגו סימאונה כביכול תלה יותר תקוות במזל מאשר היכולת, הוא נתן למזל פתח קצת יותר גדול. הם יכלו להפסיד בפנדלים גם בלי ההזיה עם חוליאן אלבארס לצורך העניין.
אגב אני שונא את אנחל קוראה אבל לדעתי עצירת הכדור שלו הייתה פנטסטית והוא הוציא גם כדור רוחב לא כזה נורא, זה קשה לשחקן שרק עלה מהספסל כבר להיות הכי חד שיש.
הזכירו פה את אנטואן גריזמן ואת רודריגו דה פול. גריזמן בכושר די גרוע עכשיו, אני לא מרכיב אותו ב-11 של ריאל מדריד. דה פול? אני מעדיף את פדה ואלוורדה וג’וד בלינגהאם. התחרות מאוד-מאוד-מאוד קשה. הוא כן משחק לפני צמד הצרפתים ולפני לוקה מודריץ’. דני סבאיוס בפיק כרגע אבל ברור מי שחקן טוב יותר.
דורטמונד מובילה ב XG 2.73-1.98, אבל מפסידה 2-0.
החמצות על החמצות, לא ייאמן.
זה לא טוב לנו. הם מאבדים את הסיכוי להגיע לאירופה, הם ממש רחוק מהקו האדום, והם יוכלו לזנוח את הליגה ולעשות רוטציות כדי להתכונן למשחקים נגדינו.
אנצ’לוטי אחרי הנצחון על ויאריאל:
Today is the last time we’ll play a game with less than 72 hours of rest. If it happens again, Real Madrid won’t be there
MD בדק ואמר שבחוקים של פיפ"א אין בכלל התיחסות לזמן מינימלי של מנוחה. זכור לי המקרה של ליברפול שקבעו לה 2 משחקים יום אחרי יום בתחרויות שונות. קלופ ממש התעצבן אז, ואפילו לא טס לאחד המשחקים.
החוקים של לה ליגה לא מדברים על שעות, אלא על מינימום של 3 ימים. כלומר משחק ברביעי ומשחק בראשון זה בסדר.
עוד מהחוקים של לה ליגה - אם הקבוצה לא מופיעה פעם אחת היא מקבלת הפסד טכני. פעם שניה והיא מורחקת מהתחרות.
MD גם הצביע למקרים דומים אצל קבוצות אחרות, ששיחקו עם פחות מ 72 שעות בין המשחקים.
לא יודע למה הם הלכו כל כך רחוק, כשיש את בטיס ששיחקה ביום חמישי ב 10 בלילה בקונפרנס ויש לה משחק ליגה ביום ראשון ב 15:00.
פרז פתח פה חזית נוספת, אבל לפי האתר הרשמי של ריאל ממחזור 31 והלאה התאריכים והשעות עוד לא נקבעו. נראה לי טבאס ישמח להכניס לו אצבע לתחת ולהראות מי הבוס. יקבעו 71 שעות בין צ’מפיונס לליגה ומה ריאל תעשה אז?
מה השחקנים אשמים בכל המשחקי פוליטיקה המפגרים האלה?
לקבוע משחק 3 ימים אחרי ששיחקת 120 דקות בפאקינג שמינית גמר ליגת האלופות זה לא ספורטיבי בעליל. כדורגל זה לא NBA.
לא מספיק שכל העונה הזאת עמוסה לעייפה במשחקים בגלל תאוות בצע (אי אפשר לייפות את זה, מתנצל) של אופ’‘א ופיפ’'א אז גם הופכים ברמה האישית את השחקנים לפרה חולבת?
בריאות השחקנים היא מעל הכל- מעל יריבות ספורטיבית מרה ומעל גחמות של פוליטיקאים.
הבעיה של דמיטרי היא שזאת ריאל שהעלתה את הנושא, אם בטיס הייתה מעלה אותו הוא היה תומך בזה.
יש הבדל בין לשנוא את ריאל ולבקר אות המועדון על דברים מוצדקים כמו למשל נושא השיפוט והסרטונים לבין לדעת גם לחזק את הדברים החיוביים שהמועדון עושה, אף קבוצה לא אמורה לשחק פחות מ 72 שעות אחרי משחק קודם, לא משנה אם קוראים לה בני יהודה ברצלונה או ריאל מדריד.
יש מקרים שאין יותר מדי מה לעשות איתם (כמו שהיה אמור להיות לנו נגד אוסאסונה), שבתכלס היו פחות מ-140 שעות בין שני המשחקים נגד בנפיקה. ויש מקרים כמו היום, שלא הייתה שום סיבה לא לדחות את המשחק של ריאל למחר, או לפחות לתת להם לשחק בסלוט של 10 בלילה.
מה שכן, הבעיה היא יותר עמוקה ממקרה אחד ספציפי. בכל נוקאאוט של האלופות תמיד יש קבוצה שמשחקת ברביעי ואז בשלישי, ובין לבין יש לה עוד משחק ליגה.
הלוז צפוף מדי, התחרויות לא מסונכרנות זו עם זו, והרגו את הסופרליג על טמטום. לאופא אין אינטרס לבוא לטובת הקבוצות כי הרגו לה את המתחרה, והליגה הספרדית מנסה להרוג את עצמה.
בסוף אצ’לוטי ויתר על אימון לפני משחק, אני לא חושב ששלוש שעות לפה או לשם היו משנות משהו. המשחק מול אתלטי, מעבר לעובדה שנקלע להארכה, היה מאוד מתיש. אם זה היה טיול כמו של בארסה מול בנפיקה אף אחד לא היה מדבר.
אני בא בטענות לאנצ’לוטי. בסוף הוא נתן לאמבפה לשחק 210 דקות בשלושה ימים כשהיום הוא יוצא לנבחרת. כרגע הוא (ומאמנים נוספים) טוחנים את השחקנים שלהם ובוכים. אם אכפת לך מהבריאות של השחקנים שלך, תעשה רוטציות. תבסס את זה מתחילת העונה, כי הרי העומס ידוע. אבל הוא מעדיף להישאר תחרותי ע"י טחינת ההרכב הראשון מאשר לנהל סגל רחב ולעלות לחלק מהמשחקים עם הרכב לא אופטימלי. לא פחות ציני מבחינתי.
הבעיה של דמיטרי היא שריאל חושבת שזה קורה רק לה. ככה היא מציגה את זה.
אם ברצלונה הייתה מציגה את זה ככה, הייתי יורד על ברצלונה.
הפתרון צריך לבוא מארגון השחקנים, הם כבר איימו בשביתה והתקפלו. אבל ריאל עושה את זה כאילו זה משהו נגדה ספציפית, אז אני מראה שזה נגד כולם.
וזה לא עניין של הליגה הספרדית, הראיתי שזה קורה גם בליגות אחרות עמוסות לא פחות.