ת’רד היריבות :: המקום להתעדכן

בחיי הוא איש מעיק.

אפשר לתת לו מחמאות כמה שרוצים, בסוף הבן אדם מגיע למשחקי כדורגל בשביל לא להפסיד. מבחינתי זה שם הכל בפח.

אני מחבב את סימואנה. אבל זמנו באתלטי הסתיים. וכתבתי את זה לפני שנתיים או אפילו יותר.

אבל זה אחד החסרונות הכי בולטים שאגדות של מועדון הופכים להיות מאמנים. אי אפשר לבקר אותם. וכל הנהלה שתפטר את צולו או תרמוז לו לסיים את דרכו תוכתר בתור אויבת העם…

הוא פשוט לא מסוגל לצאת מהאנדרדוג הניצחי.

אתם חיים בסרט שמאמן אחר מוציא יותר מאתלטיקו. גם הזאת עם הסגל המעולה. הוא מעולה רק ביחס אליהם.

בעונה הבאה נראה אתלטיקו שונה לגמרי. העונה זו עונת מעבר שבה התחלף מנהל מקצועי, צוות כושר, סקאוטינג ועוד. חוץ מהנשיא והמאמן באמת עשו שם מהפכה.

יהיה מעניין לראות את הקיץ שלהם.

עוד עונה של ‘‘אתלטיקו החדשה’’.

האמת שזה היה שינוי מתבקש, אבל זה עדיין נראה שישנו הכל מסביב צ’ולו בגלל החוזה הכבול שלו.

יהיה מעניין לראות איך יגיבו שם אם זה ייגמר באותה צורה.

הנזק הכי גדול מהמשחק אתמול זה לנגלה. עד הפנדל הוא הצליח לגרום לאתלטי לחשוב שהוא מתאים להם. רק שלא יתעוררו…

חייב לומר שהרמתי גבה על צירופו עוד בקיץ, גם אמרתי את זה בלא מעט פרקים בפוד קלאסיקו. זה הרגיש לי סיכון לשחק איתו. קשה לעצור את קיליא אמבפה באחד על אחד כשיש לו שטח, אבל למשל בברצלונה הוא היה בלם מזעזע. רובין לה נורמד צריך לשחק על חשבונו. אבל באתלטיקו מדריד בסגנון שלה ובמטרות שלה - כל בלם ייראה קצת יותר טוב ממה שהוא באמת.

הסגל של אתלטיקו רחוק שנות אור מזה של ריאל או בכלל מהטופ של אירופה.

חוליאן אלבארז באמת שחקן מצוין, אני אוהב אותו ורציתי גם שיגיע אלינו, אבל שם הוא נראה כמו אלוהים ביחס לשחקנים שמשחקים איתו.

אין אף שחקן חוץ ממנו ואובלק שיכול להכנס להרכב של בארסה, ריאל, סיטי, ליברפול, באיירן, פריז וכו.

עבורי סימאונה מועמד לגיטימי ביותר לתואר המאמן הכי טוב בדור האחרון. אין אף מאמן שמשפיע על הקבוצה שלו ברמה הזאת.

עוד נתון די מדהים: אתלטיקו לא הפסידה אף משחק בית אחד בנוק אאוט של ליגת האלופות מאז שהחל העידן שלו לפני 13 שנה. בודדות הפעמים שהם בכלל ספגו שם שער. מסי, ניימאר, סוארז, אמבפה, סלאח, לבנדובסקי, כריסטיאנו, בנזמה, כולם בשיאם ובכמה פעמים לא הצליחו לכבוש במגרש הזה בנוק אאוט.

הפנדל שגרם לנגלה הוא גבולי. על חלוץ לגאנס לא היו שורקים .
גם אני לא מבין מדוע לנגלה מועדף על פני לה נורמנד, אבל אם סימאונה אוהב אותו, פנדל רך על חלוץ כמו מבאפה לא ישנה את זה.
מקווה שבארסה תהנה ממנו שוב במשחק הקרוב

חייב לציין שראיתי את ההתגרויות של שחקני ריאל באוהדי את׳. וואו. 0 קלאס. זאת לא ריאל מדריד שאני מכיר וזוכר כילד. זה באמת חטאפה עם כסף.

לא יעזור מה שיגידו, ויניסיוס זה קוף. אין קשר בכלל לצבע עור, הוא פשוט מתנהג כמו קוף-0 מוח, רק אמוציות. מגיע לו כל קללה שהוא מקבל במגרש, מצטער. בעבר ריחמתי עליו, היום אני חושב שזה דמעות תנין והוא חלאה קטנה שאפילו נהנה מזה.
אני לא יודע איך בכלל אפשר להשוות אותו לניימאר במשהו. ניימאר מבחינת קלאס ובגרות 700 רמות מעליו.

שביט שחקני ריאל הלכו לחגוג מול הקהל שלנו שהיה בפינה העליונה במגרש, לא חושב שהם הלכו דווקא לחגוג מול אוהדי אתלטיקו, החריג היחיד הינו ויניסיוס, שיעשה הכל כדי לקבל קללה ולריב עם כל העולם.

טל עדיין חושב שזו הגניבה הכי גדולה בהיסטוריה או שהוא נרגע קצת?

שמע, אל תזלזל באינטיליגנציה שלי ואני לא אזלזל בשלך.

טל לא בחור רגוע באופן כללי, אבל אנחנו אוהבים אותו ככה.

חייב לחזק ולהוסיף על זה עוד נקודה. סימאונה הביא את אתלטיקו לגדולות עם סגנון משחק מאוד מסויים. כדורגל נוקשה, טקטי, מכונת מתפרצות ו1-0ים. הסייקל הקודם נגמר, ולקבוצה החדשה שהוא בנה הוא בנה מערך חדש לגמרי, כדוגל אחר לגמרי, הרבה יותר מתקדם ומתאים לשחקנים שלו. אתלטיקו החדשה משחקת כדורגל סופר מתקדם, התקפי מאוד, איפה זה ואיפה סימאונה של פעם. טוב אולי ספציפית לגבי אתמול סימאונה הישן חזר להופעה קצרה אבל בסך הכל אתלטיקו מאוד מרשימה.

אני לא חושב שאפשר להגיד את זה על אף מאמן אחר, שהוא שינה בצורה כל כך קיצונית את האני מאמין שלו והחזיק מועדון בינוני מטבעו בטופ האירופי שניים שלושה סייקלים ברציפות. בדרך כלל מאמנים שמגיעים להצלחה עם סגנון מסויים, ואפילו מערך מסויים, דובקים בו לאורך כל חייהם ועוברים מקבוצה לקבוצה עד שפורשים. הוא לא, הוא לומד ומתקדם ומשנה את עצמו ואת הקבוצה שלו.

הבנאדם אגדה.

לראות אותם מתנהגים ככה כואב לי יותר מהרביעייה התקופתית שאנחנו מקבלים מבארסה.

מסכים ומחזק, אבל לפני שאני מחמיא לו גם כן: אתה לא חושב שדייגו סימאונה לא היה קצת חסר תעוזה אתמול? הוא תמיד חיי את המשחק ומדרבן ודוחף קדימה אבל אני מדבר על שינויים טקטיים או על לנסות כן להפעיל לחץ כבד יותר על ריאל מדריד שבמומנטום לא טוב ובפיגור מהיר. הוא אולי נתן למקריות קצת לשחק תפקיד. והוא שיחק במשחק בית. בגדול שיטת המשחק היא להעמיס שחקנים בצד ימין, דאבל על פרלאן מנדי כי אף אחד לא עוזר לו ועוד. ההתקפה לא מגוונת.

דיברת על הרקורד שלהם בליגת האלופות וזה אכן מטורף ודווקא ה-0:0 ב-2014-5 זכור לי כמשחק מצוין שלנו עם לא מעט החמצות ויאן אובלק גדול אחד - בעיקר קארים בנזמה. אני תמיד אזכור איך הם העיפו את באיירן מינכן וברצלונה המדהימות ב-2015-16.

אמרו על סימאונה שהוא גמור אבל הוא בנה שם שלוש קבוצות מוצלחות וזו הקבוצה הגדולה השלישית. אף מאמן לא יעשה את זה טוב ממנו. הוא שינה את ה-DNA של המועדון לנצח. כדי להפחית ממנו אני כן אגיד שאנטואן גריזמן מאכזב מאוד לאחרונה. הסגל של אתלטיקו הוא עמוק אבל לבטח לא איכותי משתי הגדולות, הרבה פחות שחקני הכרעה. אני חושב שיאן אובלק העונה שווה לטיבו קורטואה שקצת בירידה. פשוט סימאונה מוציא מכל אחד את ה-120% אז זה נראה שיש סגל שהוא באמת כל כך טוב. הוא מרגיש מי בכושר ומי לא, יודע מתי אנחל קוראה יבקיע, מתי זה זמן אלכסנדר סורלות’ וכדומה.

לזכות אתלטיקו ייאמר שאחרי שנתנו לסימאונה יותר כח בבניית הסגל והביאו מנהל מקצועי בובה, והניסוי הזה כשל, הם איזנו הכל. אני מת לראות מי בסוף יהיה המנהל המקצועי בקיץ, כי ניסו להביא את מטאו אלמאן אבל זה לא הסתדר.

אני חושב שהניהול סיכונים של סימאונה היה מאוד סביר. כן, בדיעבד הוא הפסיד בפנדלים אז זה יותר קל לומר שהוא היה צריך להמר יותר, אבל הוא מודע לגמרי למגבלות של השחקנים שלו מול אלו של ריאל, במיוחד בפן האתלטי וראינו מה קרה בפעם היחידה בשני המפגשים שאמבפה קיבל קצת שטח.

אם הוא היה מהמר על שער, הוא בסבירות גבוהה יותר בעיניי היה סופג. בסוף גם לקוריאה היה מצב מצוין והוא חרבן אותו כמו השחקן הממוצע שהוא. לאתלטיקו פרט לאלבארז שהיה כבר גמור יש שחקני התקפה בינוניים ביותר, ללכת על משחק מצד לצד מול השחקנים של ריאל בעיניי זאת התאבדות.

בסוף ריאל קבוצה איכותית הרבה יותר מאתלטיקו, ובהנתן ההנחה שפנדלים זה 50-50, מבין למה סימאונה לא מהר להסתכן לוותר על האופציה הזאת.

בגלל שממשיכים לצפות מאתלטיקו לכל-כך מעט הם ימשיכו עם מאמן שהגישה שלו היא כזו.

לפנה שנה אמרו גם על בארסה שהסגל שלהם לא שווה כלום. יש גם כאלה שטוענים את זה היום.

גריזמן? דה פול? שני שחקנים אנדרייטד שהיו יכולים להוסיף להרבה קבוצות שציינת. אני יכול גם להגיד הספציפית בארסה הייתה יכולה להרוויח אם היו אצלה שחקנים כמו מולינה וגם סורלות’. אני אומנם מעריך מאוד את סימאונה ובאמת שהוא עשה שינוי ענק באתלטיקו בזמן שהיה שם, אבל כל ניסוי התקפי שלו לא צולח ללא קשר את מי הוא מנחית בקבוצה. המצב של בארסה ואתלטיקו ובטח הפערים בין הסגלים (כי הם קיימים על הנייר בטח אם הייתי שואל פה את כל האוהדים מה חושבים לפני שהעונה התחילה) ממחישים לי שלפני הכל כדורגל התקפי הוא קודם כל גישה, לפני סגל התקפי ולפני חלוצים יקרים. סימאונה ענק, אבל הוא מתקשה לייצר דינאמיות באתלטיקו מדריד, ולדעתי זה מה שמנע מהם בסוף לקחת את ליגת האלופות בלא מעט פעמים.

חימנז? לינו? באריוס? לה נורמנד?
עשו מהם קבוצה של מסכנים.