ת’רד היריבות :: המקום להתעדכן

אני לא חושב שאף אחד מנסה להוריד את הכבוד שסימואנה צריך לקבל. או מתכחש לזה שהוא מאמן מצוין. אני הערכתי אותו מהשנה שהוא לקח לנו אליפות, הוא אכן אגדה של אתלטי ואחד המאמנים הכי טובים שהיו פה בעשור האחרון. יותר מזה, לדעתי מאז שפפ עזב את ברצלונה, ומוריניו את ריאל, סימואנה הוא המאמן הכי טוב שהיה בספרד.

אבל מתישהוא מאמן ממצה את עצמו בקבוצה, מגיע לשיא. זה לא סתם שפרגי יש רק אחד.

זה גם לא שאני קובר את הקרירה שלו , ההפך, יקח שנה חופש ויחזור רענן לקבוצה אחרת ויצליח גם איתה.

אני חולק עלייך כי ריאל מדריד לא בעונה רגילה. לא הולך לנו, כמעט בשום מערך, יש הרבה דיווחים ששחקנים רבים סוחבים רגל ומשחקים באי נוחות - ראית את אנטוניו רודיגר? אני אולי דרמה קווין אבל זו אחת העונות המתסכלות ביותר עם פער עצום בין הציפיות למה שקורה, משחקים חרא. אתלטיקו כל פעם שנשפה לכיוון גם התקדמה לשער. מילאן הצליחה לעלות ליתרון שני שערים נגדנו לדוגמא, בטיס דחקה אותנו לפינה, ראיו וייקאנו בעטה מולינו 20 פעמים לשער. מה שאמרת, דייגו סימאונה כביכול תלה יותר תקוות במזל מאשר היכולת, הוא נתן למזל פתח קצת יותר גדול. הם יכלו להפסיד בפנדלים גם בלי ההזיה עם חוליאן אלבארס לצורך העניין.

אגב אני שונא את אנחל קוראה אבל לדעתי עצירת הכדור שלו הייתה פנטסטית והוא הוציא גם כדור רוחב לא כזה נורא, זה קשה לשחקן שרק עלה מהספסל כבר להיות הכי חד שיש.

הזכירו פה את אנטואן גריזמן ואת רודריגו דה פול. גריזמן בכושר די גרוע עכשיו, אני לא מרכיב אותו ב-11 של ריאל מדריד. דה פול? אני מעדיף את פדה ואלוורדה וג’וד בלינגהאם. התחרות מאוד-מאוד-מאוד קשה. הוא כן משחק לפני צמד הצרפתים ולפני לוקה מודריץ’. דני סבאיוס בפיק כרגע אבל ברור מי שחקן טוב יותר.

דורטמונד מובילה ב XG 2.73-1.98, אבל מפסידה 2-0.
החמצות על החמצות, לא ייאמן.
זה לא טוב לנו. הם מאבדים את הסיכוי להגיע לאירופה, הם ממש רחוק מהקו האדום, והם יוכלו לזנוח את הליגה ולעשות רוטציות כדי להתכונן למשחקים נגדינו.

אנצ’לוטי אחרי הנצחון על ויאריאל:
Today is the last time we’ll play a game with less than 72 hours of rest. If it happens again, Real Madrid won’t be there

MD בדק ואמר שבחוקים של פיפ"א אין בכלל התיחסות לזמן מינימלי של מנוחה. זכור לי המקרה של ליברפול שקבעו לה 2 משחקים יום אחרי יום בתחרויות שונות. קלופ ממש התעצבן אז, ואפילו לא טס לאחד המשחקים.
החוקים של לה ליגה לא מדברים על שעות, אלא על מינימום של 3 ימים. כלומר משחק ברביעי ומשחק בראשון זה בסדר.
עוד מהחוקים של לה ליגה - אם הקבוצה לא מופיעה פעם אחת היא מקבלת הפסד טכני. פעם שניה והיא מורחקת מהתחרות.

MD גם הצביע למקרים דומים אצל קבוצות אחרות, ששיחקו עם פחות מ 72 שעות בין המשחקים.
לא יודע למה הם הלכו כל כך רחוק, כשיש את בטיס ששיחקה ביום חמישי ב 10 בלילה בקונפרנס ויש לה משחק ליגה ביום ראשון ב 15:00.

פרז פתח פה חזית נוספת, אבל לפי האתר הרשמי של ריאל ממחזור 31 והלאה התאריכים והשעות עוד לא נקבעו. נראה לי טבאס ישמח להכניס לו אצבע לתחת ולהראות מי הבוס. יקבעו 71 שעות בין צ’מפיונס לליגה ומה ריאל תעשה אז?

מה השחקנים אשמים בכל המשחקי פוליטיקה המפגרים האלה?
לקבוע משחק 3 ימים אחרי ששיחקת 120 דקות בפאקינג שמינית גמר ליגת האלופות זה לא ספורטיבי בעליל. כדורגל זה לא NBA.
לא מספיק שכל העונה הזאת עמוסה לעייפה במשחקים בגלל תאוות בצע (אי אפשר לייפות את זה, מתנצל) של אופ’‘א ופיפ’'א אז גם הופכים ברמה האישית את השחקנים לפרה חולבת?
בריאות השחקנים היא מעל הכל- מעל יריבות ספורטיבית מרה ומעל גחמות של פוליטיקאים.

הבעיה של דמיטרי היא שזאת ריאל שהעלתה את הנושא, אם בטיס הייתה מעלה אותו הוא היה תומך בזה.
יש הבדל בין לשנוא את ריאל ולבקר אות המועדון על דברים מוצדקים כמו למשל נושא השיפוט והסרטונים לבין לדעת גם לחזק את הדברים החיוביים שהמועדון עושה, אף קבוצה לא אמורה לשחק פחות מ 72 שעות אחרי משחק קודם, לא משנה אם קוראים לה בני יהודה ברצלונה או ריאל מדריד.

ריאל צודקים לחלוטין. מסכים איתם.

צריך לזכור שאם המשחק של אוססונה לא היה נדחה גם אנחנו הינו משחקים כך. יום שבת ואז שלישי בשבע ומשהו

אבל כרגיל במקום שריאל תנסה לאחד כוחות עם ברצלונה ושאר הקבוצות שמתחרות באירופה אז להפעיל לחץ היא בועטת לעצמה בדלי. לא חכם.

מניסיון, עכשיו אני לא יתפלא אם יעשו לריאל בכוונה שנה הבאה.

יש מקרים שאין יותר מדי מה לעשות איתם (כמו שהיה אמור להיות לנו נגד אוסאסונה), שבתכלס היו פחות מ-140 שעות בין שני המשחקים נגד בנפיקה. ויש מקרים כמו היום, שלא הייתה שום סיבה לא לדחות את המשחק של ריאל למחר, או לפחות לתת להם לשחק בסלוט של 10 בלילה.

מה שכן, הבעיה היא יותר עמוקה ממקרה אחד ספציפי. בכל נוקאאוט של האלופות תמיד יש קבוצה שמשחקת ברביעי ואז בשלישי, ובין לבין יש לה עוד משחק ליגה.

הלוז צפוף מדי, התחרויות לא מסונכרנות זו עם זו, והרגו את הסופרליג על טמטום. לאופא אין אינטרס לבוא לטובת הקבוצות כי הרגו לה את המתחרה, והליגה הספרדית מנסה להרוג את עצמה.

בסוף אצ’לוטי ויתר על אימון לפני משחק, אני לא חושב ששלוש שעות לפה או לשם היו משנות משהו. המשחק מול אתלטי, מעבר לעובדה שנקלע להארכה, היה מאוד מתיש. אם זה היה טיול כמו של בארסה מול בנפיקה אף אחד לא היה מדבר.

אני בא בטענות לאנצ’לוטי. בסוף הוא נתן לאמבפה לשחק 210 דקות בשלושה ימים כשהיום הוא יוצא לנבחרת. כרגע הוא (ומאמנים נוספים) טוחנים את השחקנים שלהם ובוכים. אם אכפת לך מהבריאות של השחקנים שלך, תעשה רוטציות. תבסס את זה מתחילת העונה, כי הרי העומס ידוע. אבל הוא מעדיף להישאר תחרותי ע"י טחינת ההרכב הראשון מאשר לנהל סגל רחב ולעלות לחלק מהמשחקים עם הרכב לא אופטימלי. לא פחות ציני מבחינתי.

הבעיה של דמיטרי היא שריאל חושבת שזה קורה רק לה. ככה היא מציגה את זה.
אם ברצלונה הייתה מציגה את זה ככה, הייתי יורד על ברצלונה.
הפתרון צריך לבוא מארגון השחקנים, הם כבר איימו בשביתה והתקפלו. אבל ריאל עושה את זה כאילו זה משהו נגדה ספציפית, אז אני מראה שזה נגד כולם.
וזה לא עניין של הליגה הספרדית, הראיתי שזה קורה גם בליגות אחרות עמוסות לא פחות.

או שפשוט ריאל היא הקבוצה הראשונה שהעלתה את הנושא והגיע הזמן שקבוצות אחרות ירימו את הקול שלהם.
השחקנים ממשיכים לציין את זה כמעט בכל ריאיון אבל לא עושים כלום, בצורה הזאת הם לא יתקדמו.
לריאל יש את הדרך שלה והגישה שלה להתלונן, לפעמים זה מעצבן ולפעמים זה גם לא נכון, אבל לפחות אנחנו מנסים לשנות דברים וזה גם מועיל לקבוצות אחרות.

כן, אבל האיום הזה ריק וברור לגמרי שזה משחק צ’יקן שריאל לא יכולה לעמוד בו.

סתם אמירה עלובה שמתכתבת יפה עם כל הבכיינות הפאתטית של המועדון בזמן האחרון.

סתם עושים מעצמינו בדיחה השנה. נראה שהם לא יעלו למשחק…

הזוי בעיני שאתה מנסה לצייר את ריאל בתור לוחמת צדק. היא לא. היא דואגת לאינטרסים שלה והיא מדברת כשזה פוגע בה. כשזה לא פוגע שחקנים ומאמנים טוענים שאין מה לדבר על השיפוט (ראה ערך קרלו וקורטואה).

לא לא לא, אל תבין אותי לא נכון, אני יודע שהמועדון דואג לאינטרסים של עצמו בסוף, אבל במקרה הזה ספיציפית זה גם תקף לכל מועדון אחר שנקלע לאותה סיטואציה.

אגב, ההתכתבויות החוזרות ונשנות של טבאס בטוויטר ובעיתונים יותר מביכה מההתנהחות שלנו, הבנאדם אשכרה מחפש כותרות בכח.

אם ריאל רוצה להשיג באמת תוצאות, אז במקום לפעול באופן פרטני ולאיים במשהו שברור שהיא לא תעשה אותו (גם היא וגם הלה ליגה יודעים מראש שזה איום סרק). היא יכולה לפנות לשאר המועדונים בליגה ולנסות לשלב כוחות נגד טבאס . אותו דבר עם השיפוט.

היא לא…

לדעתי זה נובע מאיזה שתן שעלה לפלורנטינו לראש שאנחנו ריאל מדריד וכולם יתישרו לפי הדרישות שלנו. כשזו הגישה, אין באמת צורך לשתף פעולה עם מועדונים נחותים אחרים. אנחנו נוביל והם יזרמו אחרינו.

כבר שנים שמשחקים בליגה האירופית ובקונפרנס בימי חמישי ב 10 בלילה.
יכול להיגמר גם אחרי חצות בגלל הארכה ופנדלים.
מתי משחקי הליגה הבאים של הקבוצות האלה? בימי ראשון בערב. במקרה של בטיס ב 15:00.
אל תגידו לי שיש לקבוצות האלה פחות לחץ. הן משחקות אותה כמות משחקים בליגה, בגביע, ובאירופה.
הלוואי שיתקעו לריאל משחק עם הפרש של 70 שעות. נראה אותם לא מופיעים אליו.

אבל שוב אתה חוזר על אותה מנטרה של ליגה אירופית, ויש פה הבדל ברור, אתה לא יכול לתת לקבוצות בליגה האירופית כל פעם מנוחה של יותר מ 72 שעות כי כל המשחקים שלהם ייפלו על יום שני, מצד שני במקרה של אתמול הייתה אחלה אפשרות לשחק היום לא?
מה שגם שהרבה מהתסכול של ריאל הינו מזה שאתלטיקו וברצלונה קיבלו הרבה יותר זמן מנוחה מה שמבחינתה מעיד על חוסר ספורטיביות.

כן, יכלו לדחות את המשחק.
השעות נקבעו לפני חודש, ריאל מדריד ידעה את זה.
קרלו טען שריאל ביקשה לדחות את המשחק אבל לה ליגה התעלמה. בתגובה להליגה טענה שלא התקבלה שום פניה בעניין מריאל מדריד.
אז למי אתה רוצה להאמין? ריאל לא הציגה הוכחה שנשלח מכתב רשמי עם הבקשה.

אני חוזר על אותה מנטרה כי קבוצות משחקות ככה שנים. אז הפעם יש פגרת נבחרות ותאורטית היה אפשר להעביר את המשחק. אבל כשאין פגרה גם אי אפשר להעביר. מה עושים אז?
מכל זה אני מגיע למסקנה שזאת סתם בכיינות ואיומי סרק. אני לועג לזה.
לפני שאתה קופץ, הייתי לועג גם אם זה היה מגיע מבארסה. לעגתי מספיק כשצ’אבי התלונן שהשמש מסנוורת כשקבעו לו משחק ב 15:00 למשל.