ת’רד היריבות :: המקום להתעדכן

שוב, בפורום של ריאל מדריד ‘קטלו’ אותי, לא חושב שאתה ‘נקי’ כשאתה מדבר על ריאל מדריד, אבל בסדר. חאבייר טבאס הוא שקרן, לא מישהו שהייתי מאמין בו. פלורנטינו פרס לידו צדיק כמו האפיפיור. זה גם משעשע לראות את אספניול שקיבלה מתנה גדולה מה-VAR נגדו, תחליטו אתם אם זה פעם או פעמיים - מאבדת את העשתונות ומתלוננת עכשיו על מה שקרה. כשריאל מדריד פתחה את הפה קולה נדם והיא הייתה מהקבוצות שתקפו אותנו. ריאל לא צריכה להראות שום הוכחה, היא גם לא הוציאה הודעה רשמית. זה משהו שעלה בערוץ הטלוויזיה של המועדון ואחר כך קרלו אנצ’לוטי “אישר” אותו.

ריאל לא אלגנטית כבר הרבה זמן, מן הסתם. ו"האיום" שלנו הוא פאתטי. ברור שזה לא יקרה. אבל גם בטיס הייתה צריכה למחות, למחות זה בסדר, לאיים זה מפגר. אולי משום שזה משחק קשה נגד ויאריאל בחוץ אז זה דירבן את ריאל להגיב ככה.

אני גם רואה שהבדיחה שלנו שימשה פה חבר’ה יפה בפתיחת הת’רד למשחק. אחלה משחק היום אתלטיקו מדריד-ברצלונה, יהיה מעניין מאוד

נראה שיש הסכמה בינינו 80% בעניין.
לי פחות אכפת שלחו או לא שלחו את הבקשה. לי אכפת מה ריאל תעשה בפעם הבאה כשיתקעו להם משחק עם 70 שעות מנוחה.
יתקפלו ויגידו שאיימו סתם? או שבאמת יעמדו במילה וייתנו את האליפות לאחת היריבות?
כך או כך ריאל עושה צחוק מעצמה.

האיום שלנו מטומטם זה כמו להגיד ‘אין משחק’ ילדים בבית ספר יסודי, את מי אנחנו מענישים? ברור שזה לא מוסיף לנו קלאסה. עצם זה שמפריע לנו הלו"ז, להתלונן - אני לא אוהב את זה אבל מבין את הכעס שקיים. לפי מה שקראתי ב-AS אין חוק וזה לא חכם, ובעיקר יש ‘המלצה’ שלא לשחק בתווך של 48 שעות שוב. ארגון השחקנים שהכוח שלו הוא כקליפת השום - כן ניסה להתערב והוציא הודעה.

הייתי מהמר שכדי להרגיע את הרוחות בלה-ליגה כן ישימו עין על העניין בפעם הבאה. אפשר גם להגיד שהליגה הספרדית לא פתוחה מספיק לריווח הלו"ז ולא גמישה וגם להגיד שקרלו אנצ’לוטי חרא של מאמן ולא יודע כלום. זה לא סותר

דימה, גם אני מבקר את ההתנהלות שריאל מדריד סיגלה לעצמה לאחרונה, וגם אני חושב שזה מטומטם ופוגע בנו, אבל זה לא כזה חסר תועלת. האיום עצמו סרק, אבל אני בספק אם מישהו בריאל מדריד אמר את זה במטרה לעמוד במילה שלו כמו שאמרו את זה ליצור רעש כדי שלהבא דברים כאלה לא יקרו.

בסופו של דבר גם לליגה יש תדמית, והרעשים האלה שריאל מדריד עושה לא טובים לתדמית הזאת. בימינו, שהכסף הגדול חוגג ונכנס הרבה כסף מכמה רלוונטי אתה נתפס, הדבר האחרון שאתה צריך זה כותרות שמציירות את הליגה ככזאת שלא מתחשבת בקבוצות הגדולות שלה.

דבר נוסף, ריאל מדריד של העונה אוהבת לייצר כותרות שלא קשורות לכדורגל. על מה עדיף שידברו, שמדקה 15 אנצ’לוטי הורה להם להעיף כדורים? עדיף לייצר איזשהו ספין שעוד יומיים כולם ישכחו ממנו ולתת לאנשים להתעסק בזה. ככה אתם התנהלתם כמה עונות, וזה בדיוק גם מה שריאל מדריד עושה העונה.

ואגב, אתם צריכים להיות 100% עם ריאל מדריד בעניין הזה, הפעם זו ריאל מדריד ובפעם הבאה זו יכולה להיות בארסה.

ואז האירוניה ירתה לעצמה בראש.

בואו נעשה את ההפרדה: הריטואל הזה שכל שבוע השופט התורן על הכוונת עם סרטון הרגעים המביכים שלו בערוץ הטלוויזיה של ריאל מדריד זה הדבר בדרגה הנמוכה ביותר כי גם על כריסטיאנו רונאלדו אפשר להכין קליפ של שלוש דקות אפילו מעונות השיא שלו ולהפוך אותו לגרוטאה. זה לבטח לא עוזר לנו והרי מה לא כל השופטים גרועים עד כדי כך. התלונות על ה-VAR אחרי כמה משחקים רצופים - ועכשיו הרעיון על זה על העדר המנוחה נראה לי הרבה פחות חמור. מה גם שזה לא רק לבכות על העבר אלא גם שאיפה אולי - גם אם פונים בדרך מכוערת - לתקן להמשך.

לא חושב שיש מישהו אחד בפורום
וארחיק ואגיד שלא חושב שיש למעלה מ-5% מאוהדי הכדורגל בעולם
שתומך במשחקים תוך פחות מ-72 שעות
או תומך בכמות המשחקים המופרעת כדי לדחוף טורנירים מיותרים כדי לדחוף כסף
אז אפשר לנקות את הטיעון הזה מהשולחן

אלא אם כן זה דימה שאומר שהלוואי ויתקעו לנו משחק בפחות מ72 שעות כדי להראות לכולם שאנחנו לא יכולים לעמוד באיום הזה, והליגה יכולה לעשות מה שהיא רוצה. אז לא, זו לא אמורה להיות השאיפה, השאיפה אמורה להיות שלא יתקעו משחקים כאלה לאף קבוצה, בטח אם יש ברירה שלא לעשות את זה.

אבל אתם לא כאלה מיוחדים, וכמו שדימה הראה - תוקעים לקבוצות של הליגה האירופית משחקים בפחות מ72 שעות כדבר שבשגרה. אז הדבר האחרון שדימה צריך להיות בעדו זה שיתקעו משחקים צפופים לכל הקבוצות בליגה חוץ מריאל מדריד - גם כאדם מוסרי וגם כאוהד ברצלונה.

יש שני דברים שצריך לחדד.

ברגע שלא עושים את זה לריאל מדריד, לא עושים את זה לכל קבוצות הליגה. ובדיוק בגלל זה אני אומר שאתם צריכים להיות עם ריאל מדריד בקטע הזה, כי ריאל מדריד עושה את הרעש אבל גם אתם תרוויחו מזה. בפעם הבאה שתשחקו ברביעי וריאל מדריד תשחק מול קבוצה גדולה, באופן טבעי ירצו לשים אתכם בשבת כדי שבראשון המשחק המרכזי יקבל את הפוקוס. אתם לא רחוקים כל כך מהסיטואציה הזאת.

דבר שני, יש הבדל גדול בין קבוצות הליגה האירופית שמשחקות באופן קבוע בחמישי, כך שמנוחה של 72 שעות תגלוש למעשה ליום שני שהוא כבר בשבוע העבודה בספרד, לבין לתת מנוחה יום נוסף בין שבת לראשון, שזה יום משחקים רגיל.

ריאל מדריד מיוחדים באיומים לאחרונה, אבל התלונות על זה לא חדשות, לא מיוחדות לריאל, מדברים על זה הרבה זמן אבל כלום לא זז. בכדורגל, ובעיקר בכדורגל הספרדי, דברים משתנים רק ברעש ובאיומים. צריך את הגול של למפארד בשביל הוואר, צריך את הסופרליג בשביל רפורמה בליגת האלופות, וכן הלאה. עכשיו אני מאמין שדברים כן ישתנו.

זו האפשרות היחידה? או שזה wishful thinking שלך?

כי אני לגמרי רואה תסריט (לא אומר שהוא הסביר, לאור היחסים הגרועים שלכם עם טבאס לאחרונה), שיהיו קבוצות שיתחשבו בהן (בצורה לא רשמית, כמובן) בשיבוצי המשחקים, ויהיו קבוצות שלא יתחשבו בהן. בדיוק כמו שיש (תלונות על) שיפוט לא אחיד בין קבוצות, ככה קיימת האפשרות של (תלונות על) שיבוץ זמני משחקים לא אחיד בין קבוצות.

לסיכום, ברור שרוב אוהדי ברצלונה, כמו רוב האנשים עם שכל בעולם, לא שמחים על כמות המשחקים המוגזמת, שגוררת בין השאר זמני מנוחה מגוחכים בין משחקים. ובאותה נשימה, לא ברור בכלל שהאינטרס של ברצלונה הוא שהליגה תתחיל להתחשב בריאל מדריד.

נו ואתה חושב שבקטלוניה ישבו בשקט אם ריאל מדריד תקבל יחס עודף? אם “ידאגו” לריאל, וברצלונה תשחק בתוך 3 ימים הם יקבלו מברצלונה בדיוק מה שהם קיבלו מריאל עכשיו, רק עם קריאות לשחיתות. עם כמה שהספרדים לא הכי מחודדים, אני חושב שהם מסוגלים לעשות אחד ועוד אחד.

אני לא בטוח איך לענות לך, לאור זה שאחוז לא מבוטל מאוהדי ברצלונה חושב כבר היום שריאל מדריד מקבלת יחס מועדף…

אוהדים זה אוהדים, וכולם טוענים לקיפוח, כולל אוהדי ריאל מדריד שגם אני מוכן להודות שהיא הקבוצה הכי אליטיסטית בעולם בערך. בטח ובטח קבוצה שמייצגת את העם הקטלוני בתוך ספרד תטען לקיפוח. בסופו של דבר הטענות האלה נופלות על האוזניים של הציבור הכללי והוא זה שבוחר למה להאמין ולמה לא. חלק מהאוהדים תמיד יטען לקיפוח, גם אנחנו טענו לזה למשל במשחק מול אספניול והיה לנו קייס רציני שמה (לפני שנפתח את תיבת השרצים הזאת, אני רק אגיד שלדעתי אכלנו שם את הדייסה שבישלנו).

עם זאת, כשלקבוצה אחת נותנים 72 שעות ולקבוצה אחרת לא, אז אובייקטיבית יש כאן אפליה, וכאן הטענות שלהם יעשו באמת רעש. השטויות שכותבים באל מונדו וספורט סתם נועדות כדי למכור עיתונים.

אתה שאלת האם בקטלוניה ישבו בשקט אם מדריד תקבל יחס מועדף. התשובה שלי היא שבקטלוניה (יש ה)טוענים שמדריד מקבלת יחס מועדף כבר עכשיו, וזה (לטענתם) לא מונע ממדריד להמשיך לקבל יחס מועדף.

זה פשוט לא נכון, כי זה לא יהיה בינארי. בדיוק כמו עם טעויות שיפוט. כולם יקבלו מנוחה לפעמים, אבל חלק יקבלו יותר מנוחה מאחרים. גם מי שטוען שמדריד נהנית מטעויות שיפוט, לא טוען שכל פנדל שמדריד מקבלת הוא לא מוצדק, או שכל פנדל שברצלונה מקבלת הוא כן מוצדק. הטענה היא שיש הבדל מובהק סטטיסטית בכמות הטעויות, מה שגורם לאנשים לחשוד שלא תמיד מדובר בטעויות.

בכל מקרה זה דיון אוף טופיק ברמות, האם ברצלונה צריכה לתמוך בריאל מדריד במאבק שלה. אז פעם אחרונה, מה שאני אומר - כולם תומכים בזה שכולם ישחקו כמו בני אדם, וכאשר יש משבר אמון בין ברצלונה לריאל מדריד, אז נדיר שהאינטרסים שלהן יתלכדו בצורה כזו ש-“ברצלונה צריכה לתמוך פה בריאל מדריד, ואין שום דרך שזה יתהפך עליה”.

אכן הדיון הפך לאופטופיק, זה לא משנה. בסופו של דבר המטרה היא שקבוצות לא יעלו על הדשא ויראו כמו שאנחנו נראינו מול ויאריאל. זה לא בריא לשחקנים, זה לא בריא גם לתדמית של הליגה. אתה חושב שריאל מדריד נלחמת בשם עצמה ועבורה בלבד, אני חושב שההשפעה תהיה רוחבית. קשה לומר שזה מה שיקרה כי אף אחד לא מבטיח השפעה בכלל. בסופו של דבר אכן אין לי דרך להוכיח את זה, נטו שכל ישר.

אתה מפספס, שכל הליגה רואה שריאל מתלוננת על זה לבד ללה ליגה היא מבינה שריאל אכפת רק מעצמה ולכן האדישות.

עכשיו הלה ליגה תעשה הפרד ומשול ותעשה דווקא לריאל… ריאל לא תעיז לא להופיע למשחק ואז אף אחד לא יקח אותה ברצינות.

איך אני יודע? ברצלונה עוברת משהו דומה עכשיו עם הרישום של השחקנים.

אבל למישהו כן יתקעו את המשחקים האלה בגלל מגבלות לו"ז וטלויזיה בפריים טיים וגם בגלל שגופי שידור שונים מקבלים סלוטים שונים בכל מחזור.
אז אני מאחל שאלה יהיו ריאל לא בגלל שאני שונא אותם אלא בגלל ההודעה היהירה של ריאל כאילו דופקים אותם במיוחד.
כלומר, אני שונא את ריאל אבל לא בגלל זה.
וכדי להיות ברור, אני מנסה להיות אובייקטיבי בגבולות האוהד של היריבה, ואני מחמיא או כותב משהו בעד ריאל לפעמים. אני זה שהבאתי את הסרטון של אופ"א לגבי הפנדל של חוליאן וכתבתי שהשתכנעתי שאכן הייתה נגיעה כפולה.

לא הבנתי מה ההבדל. לא אכפת לנו מבריאות השחקנים שמשחקים בליגה האירופית? כאילו כאן אתה מקבל את הגזירה הכלכלית של משחקים ביום עבודה, אבל בליגת האלופות לא?
למה ליגת האלופות משחקים ביום שלישי-רביעי ומשחק ליגה אי אפשר לשחק ביום שני?

אם 72 שעות זה כזה קריטי לעומת 66 או 68 שעות, צריך לבוא בטענות נגד אופ"א.
הם שמים משחק ליגת האלופות ביום רביעי ב 10 בלילה שנגמר בחצות, ואז את הגומלין ביום שלישי ב 10 בלילה. מתי אפשר לתקוע משחק ליגה בסופ"ש שיהיה 72 שעות מנוחה? אי אפשר.
וזה שרירותי לחלוטין, הם יכולים להחליף בין שלישי לרביעי.

הדרך בה ריאל בחרה להעלות את הנושא בהחלט נראית כאילו היא נלחמת בשם עצמה ודואגת רק לעצמה. זה שורש העניין ומקור ללעג שלי כלפי ריאל בנושא הזה. אם היו בוחרים בדרך אחרת הייתי תומך בהם, כמו שאני תומך בסופרליג.

יותר מעניין:

אכפת מאוד, אבל להזיז את המשחקים של הליגה האירופית בלתי אפשרי מחמישי, ולשחק בשני יפגע בקבוצות שמשחקות באותן ימים כך שיש לדחיית המשחק ביום שני גם השלכות שליליות על הקבוצות עצמן. בנוסף, אני לא יודע מה המגבלות מבחינת גופי השידור. באנגליה למשל מראש נותנים לתחרות הזאת משקל נמוך בדיוק בגלל הבעיה הזאת, וקבוצות עולות לעיתים עם הרכבים משניים.

לעומת זאת, קבוצה שמשחקת ברביעי, אין שום סיבה שתשחק בשבת ולא בראשון.

אין לי בעיה עם הלעג על הדרך, גם אני לועג לה, רק שאותי בתור אןהד הקבוצה זה גם מביך. הרעיון להציף את הבעיה בכזו אגרסיביות אבל נכון, ויכול להיות שזה עשה מספיק רעש כדי שבפעם הבאה יחשבו פעמיים כשעושים את השיבוצים.