אז לפי דבריך, אם זה פוגע כלכלית בקבוצה, לא חייבים הפרש של 72 שעות.
אז בבקשה תחליט - או שהמאבק על 72 שעות הוא למען כל השחקנים שיהיו בריאים, או שרק לעשירים שמשחקים בליגת האלופות?
יש סיבות כלכליות. בספרד ובמדינות אחרות יש יותר מגוף שידור אחד שמשדר את המשחקים. הם קונים סלוטים של פריים טיים ורוצים שקבוצות גדולות ישחקו אצלם. אם הסלוט של יום ראשון תפוס על ידי בארסה, ריאל או אתלטיקו תשחק בשבת ולהיפך. אני גם לא בטוח שאותה שעה בשבת ובראשון מביאה אותה כמות של צופים, אז גם לזה יש חשיבות כלכלית.
ה"מאבק" הוא שאם ניתן לשחק בהפרש של 4 ימים בלי מגבלות והשלכות שליליות, אין סיבה לתת לקבוצה לשחק אחרי שלושה ימים. אם יש סיבות שמונעות את זה, ועיקר הסיבה פה שהליגה האירופית משוחקת בחמישי, אז זה כבר לא על הליגה.
זו אכן הסיבה ששמו את ריאל בשבת. עם זאת אף אחד לא מחויב לזה בליגה וכבר קרה לא אחת שריאל ובארסה שיחקו באותו היום. זה רק טריק של הליגה להיות רלוונטית בשני ימים בשבוע במקום באחד ולהגיע ליותר אנשים.
שוב, פעם הבאה זה יכול להיות אתם. אתה לא צריך להגן על זה.
אם אתה נותן את הסיבות למה זה קורה אתה בעצם מגן על זה. אבל עזוב, לא משנה. עיקר המחלוקת היא האם ריאל מדריד דואגת לעצמה בלבד. גם אם כן, אם תהיה השפעה היא תהיה רוחבית לדעתי. אתם חושבים שהיא תשפיע על ריאל מדריד בלבד. נראה.
בכלל בסוף אני חושב שהרעיון המרכזי סביב האמירה הזאת זה לזרוק ספין שלא ידברו על כדורגל. ואם זו הייתה המטרה אז וואלה הם הצליחו.
אני לא מגן על המצב הקיים, אני מקבל אותו כנתון. כשהכסף מדבר, כל השאר פחות חשוב. גם אתה מקבל את זה כשמדובר בקבוצות הליגה האירופית.
אני לא חושב שהמחאה הזאת של ריאל תוביל למהפכה. איומי סרק, עושים צחוק מעצמם. המצב ישתנה רק כשהרבה קבוצות או ארגוני השחקנים ייקחו את החוק לידיים. לא כשקבוצה עשירה תצעק שדופקים אותה.
לא יודע נשמה שלי לא השתכנעתי. קודם כל אני בחרם אינסטגרם בגלל הבחורות כבר יומיים והרסת לי אותו, אוף איתך. שנית, אתה באמת משווה בין מה שהיה לכם נגד בנפיקה לעומת לעבור את היריבה העירונית השנואה כשאנחנו שבורים ורצוצים ועוד בצורה כזו של מתח בדו-קרב הפנדלים ובמשחק חוץ נגדם? כשדייגו סימאונה אומר את מה שאמר לאחרונה לגבי ‘מאה שנה של שיפוט בעייתי’ לטובת ריאל מדריד? אוהדי אתלטיקו שתלו בובה של ויניסיוס על הגשר ההוא לפני שנה או שנתיים? ברצלונה ובנפיקה ‘חברות’. כמו שאני עכשיו אלך על המוטו שלכם “יותר ממועדון” ואציג מקומות שפישלתם.
-מוציא את ויניסיוס מהמשוואה, חסרה לו ‘הכנה למוח’ כמו שרון קופמן אומר. חוץ מזה כולם בסדר גמור אנטוניו רודיגר רץ את הריצה המצחיקה הזו גם אחרי הפנדל נגד מנצ’סטר סיטי אשתקד.
אני לא משווה כלום. כשבארסה ניצחו במגרש הביתי שלי בנוקאאוט אני כיביתי את הטלוויזיה. כשהם ניצחו את אתלטיקו בנוקאאוט, לא טרחתי לבדוק איך חגגו. האינסטגרם שלי מתרגט תוכן אחר כנראה.
קשה להשאר ענייני כשהטענה היא שבגלל ששחקני מדריד חוגגים מול אוהדי אתלטיקו (במגרש של אתלטיקו!!! רחמנא ליצלן) עלייה בפנדלים אחרי 120 דקות, הם חטאפה עם כסף או שאין זהות.
זו הטענה שלך? זה הדיון שלך?
וכשריאל זכו בתואר הזה לפני שנה, ראית את ג’וד רץ לחגוג מול האוהדים של בארסה?
אין לי כזה בעיה שהשחקנים יעשו מה שהם ירצו. לקחת שני מקרים נקודתיים ולהשליך מהם על האופי של המועדונים- רדוד. אני לא זוכר דיונים על סגנונות חגיגה בעבר ובצדק, למי אכפת?
קודם כל אני טוען שאתם חטאפה עם כסף כבר מלפניי-זה התחיל עם הסגנון משחק שלכם שהוא משעמם ובנוי על הברקות אישיות, ועם הבכיינות של המועדון שלכם על שיפוט בליגה הספרדית והחרם המביך שלכם בטקס כי ויני לא זכה בפרס. 0 קלאס. זה גם המשיך עם לדעתי חוסר במנהיג אמיתי של ריאל מדריד. חוץ מוואלוורדה אני לא רואה מדרידיסטה אחד בקבוצה הזאת כרגע.
דבר שני החגיגות שלכם היו במגרש חוץ, והן היו מופנות רק כלפי קהל הבית. וזה מבחינתי התנהגות של מועדון קטן, והכי חשוב-לא התנהגות של ריאל מדריד. זה לא אופייני לאופי הווינרי של ריאל מדריד. ווינריות זה לא רק מי מנצח, זאת התנהגות כוללת.
אני חושב שזאת תוצאה ישירה לכך שכבר כמה שנים ויניסיוס הוא הפנים של הקבוצה, הוא הגלאקטיקו והבייבי של פרס, ובהתאם כל הקבוצה סופגת את האופי של המושתן הזה.
ויני קובע טון של בכיינות, אז כולם מתבכיינים, אפילו ג’וד שהגיע והתרשמתי ממנו כשחקן מאוד בוגר הפך להיות פרימדונה בכיינית בעונה הנוכחית.
היכן אתה רוצה שיחגגו, בחזרה בברנבאו?
יש הבדל מהותי בין הבכיינות בתקשורת (מגמה מתמשכת וראויה לכל גינוי) לבין זה שחבורה של בני 23 חגגו אחרי משחק קשה שהצליחו לנצח בשיניים. אני דווקא מבסוט על האמוציה שהראו, גם אם חס וחלילה זה היה במגרש יריב. בפעם האחרונה שבדקתי, לגיטימי לחגוג בכדורגל.
כל הדיון בנושא בעיני הוא רדוד, ומזכיר ת’רדים בטוויטר. השלכת מקרה נקודתי וחריג לאופי של המועדון. רק לפני כמה ימים הגבת באיזה ת’רד למישהו שהוא מתבכיין ושריאל בניגוד לבארסה מעיפים את אתלטיקו מהאלופות בכל פעם (או משהו כזה), האם בפעמים האלו שחקני ריאל חגגו גם או שזה היה בתקופת זהות המדרידיסמו?
אתה מיתמם עם משפטים כמו ״בפעם האחרונה שבדקתי מותר לחגוג״.
כל הקטע הוא בדיוק זה-ריאל מדריד ניצחה את את׳ כל כך הרבה פעמים, אמרה תודה לקהל שלה וירדה מאושרת מהמגרש עם ראש למעלה. היא לא הלכה וחגגה דקות ארוכות והתגרתה בקהל של היריבה. אם אתה לא מבין את זה ומה הבעיה, כנראה זה באמת דיון עקר.
ואני אגיד לך יותר מזה-אין לי ספק שעם פרסונות כמו זידאן או ראמוס או ראול בעבר זה לא היה קורה. שתי סטירות ולחדר הלבשה.
אני לא מיתמם, בכלל. צורת החגיגה היא אינה חריגה או יוצאת מן הכלל- שלחתי כאן דוגמה של שחקן בארסה שמוצא בכח במגרש ניטרלי, מלא בקולרס, את אוהדי ריאל כדי להתגרות בהם. זה לא אומר כלום על הערך או האופי של בארסה כמועדון.
הדיון אכן עקר ויש לך יותר קילומטראז’ ממני בויכוחים מהסוג הזה באינטרנט אז אשאיר אותו לך, אם אתה מבסוט על רמת הדיון והסקת המסקנות מי אני שאתווכח עם מנהל. אחלה יום.
אתה משתמש בפורום בכינוי חסה ומותר לך ורצוי שתכתוב פה כמה שיותר עם טענות מבוססות וענייניות ושתתווכח גם עם מנהל שחושב שונה ממך. עד כה לא נתת טענה עניינית אחת, אני חושב שזה בגלל שאתה לוקח את זה אישית, אז אולי באמת עדיף שתפרוש ונחכה למשתמשים אחרים שיתנו את דעתם בדיון.
החגיגה מול אוהדי אתלטיקו היא לא מהות העניין ולא רלוונטית מבחינתי. אם מסתכלים על התמונה הכוללת המועדון איבד את האצילות שאפיינה אותו, ועם זה אי אפשר להתווכח. כמו שנכתב למעלה אני חושב שזה מחיר ההגנה על הטרלול של ויני, אבל גם זה שבעונה הקודמת ריאל לא רצתה להישאר פראיירית למופעי ההתבכיינות של צ’אבי ולא הייתה מוכנה להצטייר כמועדפת בעיניי השופטים. הם גררו את זה יותר מדיי.
אנחנו איבדנו את כל הקלאס שלנו. החרם על כדור הזהב היה מביך מאוד, כל כך מביך שאפילו ויני בעצמו הובך כשנשאל על זה ואמר שזו הייתה החלטת מועדון.
בעקבות הדברים האלה אנחנו חטפנו מכה תדמיתית קשה מאוד השנה, בין אם זה מול האוהדים של המועדון עצמו ובין אם זה בתדמית הגלובלית. המועדון לא מפסיק וממשיך להילחם ושלא יהיו ספקות - ריאל מדריד המפסידה העיקרית מהסיפור הזה למרות שהיא גם פוגעת במי שהיא רוצה לפגוע.
התקווה שלי כרגע היא שכל זה קורה בגלל שאנצ’לוטי מלטף את השחקנים שלו יותר מדיי, ואחרי אנצ’לוטי יגיע מישהו שירגיע את השחקנים דבר ראשון. אני מקווה שאם זה אכן יקרה אוהדי הכדורגל הניטרליים ישכחו את השנה הזאת ודברים יחזרו לקדמותם. אבל זו תקווה, בינתיים אנחנו בסחרור לא פשוט. אם להיות קצת יותר אופטימי מבחינתנו, לאחר המשחק מול בטיס הושמעה הרבה יותר ביקורת עצמית וגם החיכוך עם השופטים ירד, גם על הדשא וגם בערוץ הטלוויזיה של ריאל מדריד. אני מקווה שעם כדורגל יותר טוב השחקנים יהנו יותר מהכדורגל ויפסיקו להתעסק בשטויות. בינתיים, ריאל מדריד ראויה לכל הביקורות. התיאור של שביט כחטאפה עם כסף לא כזה רחוק מהמציאות, אם בכלל.