ת’רד היריבות :: המקום להתעדכן

מתי לריאל מדריד היה קלאס יוצא דופן? כשמוריניו חיכה לשופטים בחניון, או כשזידאן סירב לעשות לנו פאסיו?

אם כבר יש להם מאפיין ייחודי, זה המחויבות לנצח בכל מחיר - מה שהולך עם קלאס בערך כמו שמדינה יהודית הולך עם מדינה דמוקרטית. לא הייתי אומר שהם חטאפה עם כסף, כן הייתי אומר שהם מכבי תל אביב של אירופה.

אני אגב אף פעם לא הבנתי את הקונספט של לא לחגוג כשאתה כובש מול קבוצה ששיחקת בה או במגרש של היריבה, לא אומר להתגרות בקהל אבל לא לחגוג זה לא קלאס מבחינתי, זה דווקא דבילי.
השחקנים משקיעים, רצים, חוטפים ובסוף אם הם מנצחים הם צריכים לחגוג בשקט? למה? לאיפה הלכו האמוציות?
אף פעם לא היינו קלאס של מועדון, מה שמעניין את המועדון זה הגדולה שלו ולא כל מה שמסביב. השנה הגזמנו קצת בזה אני מסכים אבל עדיין, לקרוא לנו חטאפה עם כסף זה כמו לקרוא לברצלונה אספניול עם מסי…

יש שיגידו שתחת ואלוורדה וקומאן היינו אספניול עם מסי.

המעבר של בראת’וואיט לאספניול בעצם מאשר זאת.

הכל טוב ויפה, למה להתגרות בקהל של היריבה? אתה חוגג עם האוהדים שלך לא נגד היריבים שלך כל החגיגה.

לא הייתם אף פעם קלאס? איפה הוותיקים שידברו אלוהים.
ראול זה קלאס, היירו זה קלאס, קסיאס זה קלאס, זידאן זה קלאס, ראמוס זה קלאס. איך אפשר להגיד על הפיגורות האלה שהם לא קלאס? הם היו הפנים של ריאל, לא האסופת ילדים חרא האלה שהבאתם שמכתימים את כל ריאל מדריד, בראשות ויניסיוס. הם אשכרה גרמו לכם להאמין שריאל מדריד מועדון ללא קלאס, קצת כמו שמוריניו גרם לכם לחשוב שאתם אנדרדוג מדוכא.

אךך אתה לא מוערך מספיק בפורום הזה. התגובה הזו כל כך גמרה אותי… אם תגיע פעם למפגש אני חייב לך ולשביט בירה.

שביט אני בדיכאון מזה שאני מסכים איתך כל כך הרבה לאחרונה.

מה שמעניין שאנצלוטי תגידו מה שתגידו עליו, אבל הוא מאמן עם קלאס. אני באמת חושב שבתוך ליבו הוא לא אהב את זה.

אבל אני בטוח שמהצד השני יביאו לי דוגמאות של ברצלונה ששמתנהגת בצורה דומה. כך אנחנו בתור אוהדים לא אובקטיבים בגרוש.

דבר אחד בטוח, בגלל זה פויול ואיניסטה מבחינתי מעל כולם. לא היה ולא היה שחקנים כמוהם.

מסכים עם שביט מאד עם כמה סייגים קטנים שלא ממעיטים מההסכמה הכללית:

ליטרלי הלך מכות בקלאסיקו פעם אחת וכיסח אחושרמוטה + כמויות של דם רע לאורך שנים רבות. בעיקר בתקופת מוריניו, שגם בה לא כולם כולם איבדו את הצפון.

ראול, זידאן וקסיאס בשנותיהם האחרונות היו קצת יותר מדי קלאס - ״שטיח לבן״ מול הקבוצה של רייקארד ואח״כ של פפ. היה נחמד אם היו מתלכלכים קצת יותר (אם כי לא לרמות מוריניו/הקבוצה הנוכחית, וכמובן שרוב הכשלון שם בכל מקרה היה פער כשרון ולא ״אופי״).

@mos56 לגבי אנצ׳לוטי - זאת עוד הוכחה להיותו סוג של ואקום שנותן לשחקנים מקסימום דומיננטיות ושליטה, לטוב ולרע. ברור שזה לא מתאים לפרסונה שלו, ועדיין בחיים לא יעשה עם זה כלום.

פויול זה מקסימום קלאס שלידו גם אינייסטה מחוויר. בכל זאת שחקן הגנה סופר פיזי ומנהיג דומיננטי, ועדיין 0 עגול של לכלוך מקריירה ארוכה מאד. כמו מלדיני (שלא ראיתי מספיק מהקריירה שלו כדי לקבוע חד משמעית, אבל זה נראה די קונצנזוס).

הלך מכות, ועדיין ידע לחבק את פויול ופיקה ולהשאיר דברים על המגרש בלבד. לא ראית אותו חוגג אובר מול הקהל של סביליה, לא ראית אותו מתגרה בקהל נונסטופ. ראית קפטן אמיתי שמתמקד במה שחשוב, מתלכלך למען הקבוצה, ולא כל היום בוכה שתו לי אכלו לי מעודד החרמת טקסים או מתגרה בקהל בלי סוף.

יש הבדל בין להתלכלך לפעמים במסגרת הנורמה לבין לאבד כל קלאסה אפשרית. גם מסי בעט את הכדור על אוהדי ריאל מדריד, עדיין לא תראה אותו חוגג כמו ויניסיוס מול הקהל של היריבה. גם פיקה הבליט את החולצה אחרי הגול השישי, עדיין לא ראית אותו כמו רודיגר אומר לקהל בואו לריב איתי מכות. גם הנרי סימן שקט לקהל של ריאל (גם ראול לקהל של ברסה). כל הדברים האלה במסגרת הנורמה, מחווה קטנה וזהו. התצוגה נגד את׳ בעיניי חרגה מגבולות הנורמה, זה כל מה שאני אומר.

ליאו מסי לא הניף את החולצה שלו בקלאסיקו ב-2016/17 על הפרצוף של הסנטיאגו ברנבאו אחרי השער המדהים שלו בדקה האחרונה? הכל בסדר, מותר לו. אולי הוא ראה שם את ה-2,000 בלאוגרנה אבל זה לא מתאים לתזה.

לא יודע, ראיתי כמה אוהדי ריאל מדריד שזרמו, אז אני החרא. לא מבין מהי מטרת הת’רד. אנחנו חטאפה עם כסף? נו באמת. אף אחד לא עוצר פה את החגיגה. פה זה הת’רד לכתוב שטויות על ריאל מדריד?

אני לא “נעלב” אלא מתבאס מהדרך. אני לא אגיד אם אני אובייקטיבי לגבי הקבוצה שלי או לא, מלא אוהדי ברצלונה כתבו לי דברים מחמיאים בפודקאסט. אבל אני העברתי מספיק ביקורת על הכדורגל פח אשפה שלנו השנה, שיבחתי את ברצלונה מהרגע הראשון (גם על הכדורגל בעונה שעברה התמרמרתי למרות שזו עונה הישגית מאוד), לא אוהב את סרטוני ה-RMTV על השופטים, גם את זה שאחרי שמפסידים כל השחקנים בורחים הביתה ואף אחד לא מדבר עם התקשורת. להגיד שהתדמית של המועדון נפגעה זה בסדר, לגבי כל השאר זה מוגזם.

ראול היה מעבר לשיא כבר ב-2003 למעט פיק שחזר. אני לא יודע מה “ציפו” ממנו לעשות לגבי הדם רע. ואהבתי ששמר על התדמית שלו לאורך כל הקריירה למעט השקט הזה לקאמפ נואו והוא התנצל על כך. לא הרגשתי אף פעם שלא אכפת לו ושהוא לא ‘יתלכלך’ למען הקבוצה מה שצריך. הם היו קבוצה הרבה יותר טוב מקצועית ובעיקר מאוזנת. קרלס פויול מדהים-מדהים-מדהים. איקר קסיאס היה אובר חברמן.

אני חושב שאתלטי זה חטאפה עם כסף…

:wink:

שבית הדבר הראשון שכתבתי היה כל עוד לא מתגרים בקהל היריבה, על זה אני מסכים.
לגבי הפסקה השנייה, התכוונתי למועדון ולא לשחקנים, גם עם הרבה שחקני עבר המועדון לא ידע לתת כבוד ולהיפרד כמו שצריך.
ובסוף שכנעת אז אני יושב בשקט.

לא בכלל לא, אתה לא לוקח אישי בכלל את הדיון.

מטרת הדיון בפרק זמן הנוכחי זה לתהות על קנקנה של ריאל מדריד מבחינת אופי, זה דיון בפורום של אוהדי בארסה על היריבות שלנו. ריאל יריבה שלנו. אנשים מציגים פה דעות שונות ומנמקים את דעתם. שמחים שהשתתפת בדיון רומנו.

למען הסר ספק-גם ברצלונה הייתה לא מעט פעמים כמו אספניול עם טיפה יותר כסף.

כרגע אנחנו מתנהגים הרבה יותר גרוע מחטאפה עם כסף. בעצם לא רק כרגע, אלא כבר דיי הרבה זמן. אתה מזהה את המועדון שלך?

אני בכלל לא מדבר עלך הרמה של הכדורגל. אחרי 15 שנה או משהו כזה בטופ מותר שתהיה לנו עונה אחת מחורבנת ואף אחד לא יכעס. אבל למי אכפת בכלל כדורגל כשאנחנו מצטיירים בעיני כל עולם הכדורגל כקבוצה מפונקת שחושבת שהכל מגיע לה? אם במועדון לא היו מאמצים את המודל הזה הכדורגל שלנו היום גם היה הרבה יותר טוב. הרבה יותר פשוט לברוח מהמציאות מאשר להתמודד איתה ולתקן אותה.

כשהרגשתי שצריך להחמיא למועדון על ההתנהלות שלו אני החמאתי (גם כשאתה לא אהבת את ההתנהלות שלהם והתווכחת איתי על זה), אבל אני לא הולך להגן עליהם בכל מחיר ואם צריך לבקר אני גם הראשון שיעשה זאת ובלי רחמים. זה שעד היום לא העמידו את ויניסיוס במקום ועדיין מגבים את הטרלול שלו, נותנים לו לפגוע בקבוצה ולדרדר את מערכת היחסים עם כל גורם אפשרי בליגה, זה פשע בעיניי. הקבוצה לא מרוכזת כבר תקופה בכדורגל והמועדון עסוק כל היום בבית המשפט. הגיע הזמן להפסיק לחפש מלחמות ולהוכיח ששלנו יותר גדול.

מי שהכי מפתיע אותי זה פלורנטינו פרז. בעוד ניתקענו עם ברטו, וראינו איך הוא מתמודד עם רכש, התנהלות עם כסף, מועדונים ועוד ראיתי מה קורה בצד של ריאל ואיך הדברים מתנהלים יותר חלק. זה לא שלא שילמתם הרבה כסף על שחקנים, אבל תמיד המו"מ אצלכם נראה הרבה יותר חיובי וממקום מכובד לעומת הרבה קרקס שהיה אצלינו (מקרה וראטי מול פריז הוא דוגמא אחת לזה). פלורנטינו לטוב ולרע ידע לשדר ממלכתיות וקלאסה שגם שכשריאל באה לי ברע הוא מצליח להגיד את הדבר הנכון ביותר. עכשיו? ההתחנפות שלו לשחקן כמו ויניסיוס עם הגב ההזוי עם הבכיינות רבתי, כמו גם ההתעסקות המאוד טרחנית סביב השיפוט הזוייה בעיניי. זה האדם שהעיף שחקן כמו רונאלדו כי הוא לא מאמין שמישהו מעל המועדון? עכשיו הוא מתעסק בלרצות סמרטוט כמו ויני? זה לא ברור לי.

יכול להיות שהוא איבד את זה?

אני רוצה להאמין שהוא עדיין רואה צעד אחד לפני כולם כמו תמיד, ואולי יקח לנו קצת זמן אבל בסוף נבין הכל. אבל באמת שקשה לי להבין מה קורה פה. מרגיש לי שעלה לו קצת והוא מרגיש שריאל מדריד הגיעה לסטטוס משלה ושלא ניתן להתעסק איתה. אולי גם סתם מדובר בצירוף מקרים שאנחנו נלחמים בכל גורם אפשרי בליגה. באמת שאני לא יודע. נראה מה יהיה בעונה הבאה.

כתבתי בפורום לפני כמה שבועות על זה שהעונה סופית התחיל פרויקט הגלאקטיקוס השלישי עם הצירוף של אמבפה, והשילוש שלו, ויני וג’וד הופך אותם סופית לכוכבים הבלתי מעורערים.

יכול להיות שהוא רואה בפרויקט הזה תיקון של מה שנכשל בגלאקטיקוס הראשון. השאלה הגדולה אם זה יעבוד הפעם עם האגו שהמועדון פיתח ושחרר.

מעניין, המצב הנוכחי של פרישת קרוב ללא יורש והגעת אמבפה הופך לגילגול של הגעת בקהאם עם נאום המכונית המפוארת ללא מנוע (עם כמה הבדלים כמובן)

תפרט בבקשה למי שלא זוכר?