ת’רד היריבות :: חטאפה עם כסף ופנדלים

אין בעיה כל אחד והסגנון שלו, לא הסגנון שלי. הלוואי והייתי כה בטוח בקבוצה שלי כמו אחרים, באמת שהייתי רוצה להתנהל ככה.

לדעתי יש הבדל בין דעות שמזלזלות בצד השני שהן קצת מנותקות אולי מהמציאות או אפילו שמחה לאיד שסבבה היא מהות הספורט - לבין לבוא בטענות או לכתוב שזה מוזר לחגוג ניצחון בקלאסיקו במשחק גדול - כאילו השחקנים שלנו טיפשים שהם עושים את זה או יכולים לדעת מה יקרה בסיום העונה. על העניין הזה הביקורת או חוסר ההסכמה שלי. זה שהוא תפס אנשים עם תחזית שגויה לחלוטין - בסדר גמור. אני בכוונה מדבר גם על ניצחון במשחק צמוד ברמת התוצאה, הרי ברור לי שלפרק את היריבה זה משהו אחר ומביא לעוד יותר סיפוק [לא מכיר את זה יותר מדי לצערי אבל יכול לדבר על חצי גמר הגביע למשל]

חיפשתי דוגמא וזה היה פחות קל משחשבתי. הקלאסיקו של 2011/12, קארים בנזמה כובש אחרי 20 שניות בגלל טעות של ויקטור ואלדס. ריאל מובילה 0:1 בברנבאו ובסוף ברצלונה מנצחת 1:3. היינו קבוצה מצוינת באותה עונה. השחקנים לא חגגו את ה-1:3 הזה בסוף? הרי זה היה רק בסיבוב הראשון. משוכנע שכן. ובטח האוהדים, אם כי הסכמנו שיש הבדל.

לא רומז לכלום, באמת רוצה לעשות ניסוי.

סתכל ברור שמותר לשחקנים שלכם לחגוג, אבל מותר לנו לצחוק עליהם אם זה מתהפך.

אבל מה שהיה חשוב לי לכתוב פה, זה תסתכל איך אורי הגיב לשולה של שביט, שביט הטריל אותו על זה שהוא אמר שאתם באים לחגוג אצלנו בקאמפ אליפות, הוא כמו גבר לקח את ה L עם חיוך

כל הכבוד!

השאר פה הגיבו בטנטרם על שביט

image

אני חושב שאנשים לקחו את זה לגמרי קשה מידי ופיתחו דיונים נקודתיים על הציטוטים כאילו לשביט היתה כוונה לפתוח את זה מחדש.

מזכיר למי שלא היה בספורטאנטר שצוד היה ממציא השולה המיתולוגי וגם אז בהתחלה היתה על כך ביקורת ועליהום גדול מהפורום השכן, ולמי שיצא לו להכיר, צוד הוא בערך הכי דובון אכפת לי שקיים בעולם ולא כזה שמתכוון לפגוע באף אחד. אז אחרי כמה פעמים אנשים למדו לחיות עם זה ולקחת אותו בהומור ובקלילות.

כנ"ל כאן - אני לא מכיר את שביט מעבר לכותלי הפורום אבל חוויתי אותו מספיק שנים בספורטאנטר וגם פה כדי לדעת בוודאות שאף הודעה שלו לא מתכוונת לפגוע באף אחד אישית. כן, הוא ישיר ולפעמים זה לא עובר לאנשים בגרון, אבל חייבים לזכור שאנחנו בסך הכל בפורום כדורגל שמורכב אך ורק מאוהדי בארסה-ריאל (סליחה שארקי ורביע) וטבעי שתהיה אובססיה משתי הקצוות, ושמחה לאיד היא חלק לא מבוטל מהאהדה שלנו, וכן - ריאל מסתכלת כל הזמן על בארסה ובארסה מסתכלת כל הזמן על ריאל. זו מהות היריבות ההיסטורית ביננו. וכשיש הזדמנות חוגגים, צוחקים, עוקצים, מטרילים.

וכמו שמשה כתב יפה, זכותכם המלאה להטריל בחזרה כשתזכו בליגה או בהזדמנות אחרת כלשהי. בנינו פה קהילה שרצה כבר כמה וכמה שנים וחבל שבכל פעם שהרגשות מתלהטים זה מידרדר מאוד מהר והדברים לא נלקחים בפרופורציה הנכונה.

מילא מה ששביט כתב, אבל זה? מתחת לחגורה…

מצד אחד זה הרי נכון עובדתית (הגם שפעם אחת מה-6 לא ריאלית).

מצד שני בתקופה כזו זה כל כך מרגיש לי תגובה שויני היה נותן.

ברור לי שהכל כאן בהומור, ועדיין שביט כנראה לא התקדם מידי להבין שיש דברים יותר פוגעניים ואני לא מאמין שזה בכוונות טובות- את זה ניתן לעשות בפורום שלך ולא עם אצבע לעין (שלא לומר בחצי הגזמה לרקוד על דם רעך).

הם לא כועסים על שביט הם כועסים על המראה ששביט שם להם מול הפנים.

כמה דברים:

א. גילוי נאות: תיעבתי את ‘שולה הפנינים’ כבר אז, בפורום הישן (אני חושב שגם התבטאתי פה בנושא פעם).
עקיצות ידידותיות הדדיות, גם אישיות - זה דבר אחד, ולגיטימי בהחלט (ואני הראשון שאודה בזה, מן הסתם); שמחה לאיד כללית למצב הקבוצה היריבה זה דבר נוסף (לגיטימי אף הוא כמובן); אבל לבוא פרטנית לכמה וכמה אוהדים מהצד השני, בשעתם הקשה (השפלה בקלאסיקו, אובדן תואר וכו’), לצטט אותם בשמם - או על דברים שישבו והשקיעו לכתוב, ומוצאים לחלוטין מקונטקסט לצורך הבדיחה, או על דברים שאמרו מדם ליבם, תוך כדי משחק - ולעשות מהם ומהדברים שלהם צחוק - זה דבר אחר לגמרי. זה נמוך מאוד, ולא קול בכלל.
צוד יכול אחלה בנאדם, אני באמת לא מכיר. אבל גם אחלה אנשים עושים דברים דוחים לפעמים. זאת דוגמה לזה.

ב. לא יודע אם מה שהגבתי כאן נכנס גם-כן לקטגוריה של ‘אוהדי ריאל שהגיבו בטנטרום’, אבל כדאי לזכור שלשביט ולחלק מאוהדי ריאל כאן יש היסטוריה. אני אישית לא מתרגש ולא לוקח ללב את ההטרלות של שביט (ואפילו הגנתי עליו בעבר כאן בהקשרים האלה), והשתדלתי להגיב בהתאם.
אבל יש כאן גם כאלה שכבר נכנסו יחד עם שביט לפסים אישיים ונמוכים. ככה שהתגובות כאן לא מפתיעות, ולהיפך - אני די בטוח שזה חצי מהסיבה ששביט כתב את ה’שולה’ מלכתחילה.

ג. קונקרטית, לגבי ה’שולה’ הנוכחי של שביט:
מן הסתם אני כבר לא באותו מקום “נפשית” כמו אז, בפורום הקודם - גם מהבחינה הזאת שהתבגרתי ו’נרגעתי’ קצת, וגם מבחינת הציפיות ורמות הרגש שלי מריאל מדריד (מן הסתם אין מה להשוות את ההלם הנוקב ב-6-2 וב-5-0 בזמנו, לבין שיוויון הנפש היחסי לפאסיו שנתנו לכם ב-2-0 האחרון). ובהתאמה, היחס שלי לתופעת ה’שולה’ כיום התמתן משמעותית בהשוואה לאז, גם אם עדיין אני חושב שכדאי בהחלט שנסיונות ההחייאה שלו כאן בפורום ייפסקו.
אבל, במחילה, ואני יודע שאני קצת משוחד כאן כנראה - אני חייב להגיד שבכל מקרה אני לא חושב שהוא כ"כ מוצלח אפילו. מילא הלכת וטרחת ואספת ולעגת והסתכנת בערעור שיווי המשקל בפורום - לפחות שיהיה מצחיק :wink:

אם אתה אומר שאתם שלוש דרגות מעל ברצלונה ואתם באים לחגוג לנו על התחת בקאמפ נואו ובסופו של דבר זה מתהפך עליך תהיה מוכן לספוג טיפה אש ידודתית ובהומור אם בסופו של דבר זה לא יוצא לפועל. זה מאוד פשוט

אני לא מבין על מה המהומה אפילו.

תעשו לי באופן אישי ולנו בתור אוהדים של ברצונה אותו דבר. אם זה מתהפך עלינו.

מרדכי דוד הקטאלוני ממש.

השוואה מטומטמת שבאה בתגובה להשוואה מטומטמת,מודה.

שביט הוא כמו יתוש שאוהב למצוץ דם. הוא הריח דם ובא לרקוד עליו. יתושים זה אף פעם מצחיק.

אם אתה היית כותב את הפוסט הזה, או רבים וטובים אחרים מהפורום שלכם, אז אולי זה היה אפילו זוכה לכמה לייקים מאוהדי ריאל. בהינתן ששביט כתב את זה, זה הופך אוטומטית לסתם מעיק. הוא גם לא כתב משהו שנון או מצחיק, סתם העלה ציטוטים, בעיקר של טיטי שמשום מה אובססיבי אליו, כדי להתגרות.

בכל מקרה הוא קיבל את תשומת הלב שלו אז הכל בסדר, אפשר להמשיך הלאה.

אני רוקד רק בצ׳אטה, לא על דם של אנשים. אבל אם כבר תקפת אותי אישית, אולי תאסוף כסף נגד יתושים?

הכל נעשה בהומור, אני מבין שהשנה יותר כואב לכם אז אני אהיה הבוגר בסיטואציה ואגיד שאם מישהו נפגע לא התכוונתי. קחו בקלות. שנה הבאה אולי זה יתהפך :heart_hands:

אז…

1. פלורנטינו אמר שהתגרה בין פדה לצ’ואמני לא כזו נוראית כמו עצם ההדלפה של התגרה. יש כמה תגרות כאלה כל עונה בריאל, לדבריו. מה שמציק לו, זה מי הדליף. נראה שנמצא המדליף, כולם אומרים שזה סבאיוס. פלורנטינו גם חצי אישר את זה, כשאמר שזה מישהו שעוזב בקיץ.
  2. גולר נבחר לשחקן חודש אפריל של ריאל, והצטלם עם הפרס כשהוא לובש את החולצה של צ’ואמני. נראה איך פדה יקבל את ההתרסה הזאת כשהראש יפסיק לצלצל. אני מקווה שהריבים ימשיכו גם לעונה הבאה, ושום מוריניו לא יעזור.

בלי קשר לסבאיוס, איך הוא ציפה שאפשר להסתיר שבאור יום ארבלואה מלווה את פדה לבית חולים במדריד אחרי שפדה איבד את ההכרה ?

הוא באמת חושב שכזה דבר אפשר להסתיר מהתקשורת?

הוא גם העמיד את עצמו לתביעת דיבה. אני באמת מקווה שהמועדון יתבע אותו ואת ריאל מדריד. שילכו עם זה עד הסוף.

איבד את זה לחלוטין, בסרטים שמראים סרטי מלחמה יש כל מיני מצבים שמראים שקפטן של ספינה מאבד כושר פיקוד הסגן שלו מדיח אותו . אם הסוסיו של מדריד באמת שמים לב. פלורנטינו הגיע לנקודה הזו. הוא יגרום לריאל נזק לשנים קדימה בהתנהלות הזו.

מקווה שהם ימישכו להקשיב לבילבולי מח שלו.

הרבה יותר מהריבים בתוך הקבוצה מפחיד אותי שהמועדון מנוהל על ידי אדם שללא ספק איבד את זה. חששתי מהיום שאחרי פלורנטינו במשך הרבה זמן, התברר שהיום הזה הגיע אבל לא היינו מודעים לכך. זה לא אותו בנאדם.

מוריניו יוכל אולי לעזור אם הוא יצליח להעמיד גבול להנהלה שלא להתערב בעניינים המקצועיים. לפי הדיווחים הוא דרש את זה. אני לא יודע כמה הוא יצליח בכך ובכל מקרה אני מגיע לחלון ההעברות הזה ולעונה הבאה עם 0 ציפיות.

הנושא פחות או יותר נסגר אני רק אסכם מהצד שלי שהתייחסתי בעיקר לזה שכביכול הציגו את זה כמטומטם שהשחקנים של ריאל מדריד חגגו ניצחון בקלאסיקו או האוהדים. לא שמעתי טענות כאלה לפניכן וצריך לחיות את הרגע, הכדורגל דבר בלתי-צפוי, אין לדעת מה יקרה. זה הניצחון הכי גדול וחשוב שאפשר להשיג ברמת היריבה בליגה הספרדית. מקבוצות גדולות אולי מצפים לקצת יותר פוקר-פייס אבל באותה נקודת זמן אני יכול להבין למה הייתה התלהבות [שנה אחרי שאכלנו מרורים והושפלנו והיה נראה שאנחנו בדרך חדשה].

בתוך-תוכינו אגב אף אחד לא חשב שפלורנטינו באמת יתפטר, ידוע שהוא עקשן. לא חושב שהריאיון הזה שירת אותו אבל הוא דיבר אחרי הרבה זמן.אסור לו להתחבא וכמובן לא בגלל ‘נגריירה’ אלא בשל הכישלון העצום שלנו.
לא באמת ציפיתי שהוא יגיד “טעיתי בפיטורי צ’אבי אלונסו” או שהשחקנים הגזימו ושכחו את המקום שלהם בתוך הקבוצה ועלה להם לראש.

הוא נפל על השולחן, זוכר? פדה הכחיש שהיו מכות.

השאלה איך הסוסיוס במדריד רואים את זה, והאם יש להם אומץ לבחור במישהו “רק לא פלורנטינו” כמו הפוליטיקה בארץ.

פלורנטינו גם ירד על כמה עיתונאים שמסקרים את ריאל, וזה לא חכם לפני הבחירות. נראה שהוא מתגרה בכל העולם, כאילו “בואו נראה אתכם מדיחים אותי”

פורסמו תאריכים לבחירות : עד 23 למאי ניתן להגיש מועמדות. אם לא יהיו מועמדים מלבד פלורנטינו, הוא ממשיך אוטומטית. אם יהיו, הבחירות יתקיימו ב 7 ליוני.

לחגוג ניצחון בקלאסיקו במחזור ה9 או מה שזה לא יהיה, כשיש עונה שלמה בדרך, ולחגוג את זה ככה כאילו לקחת תואר זה בעיקר מביך. לא ניצחתם שום דבר, לא הייתה שם תוצאה היסטורית, מה אתם חוגגים כאילו לקחתם תואר? זה מרכב על מנטאליות מביכה, ובעיקר רגשי נחיתות.

זאת דעתי בעניין.

לא מסכים. הפסדנו את כל ארבעת הקלאסיקוס הקודמים ובשלושה הושפלנו. זה היה ניצחון לא מוחץ אבל היינו טובים והגיע לנו יותר מ-1:2 והיינו עם תשעה ניצחונות בעשרה משחקים. הרגיש שזה מקבל צורה.

אתם לא חגגתם כמועדון (השחקנים) וכאוהדים את קלאסיקו 04/05 בקאמפ נואו עם ה-0:3 בסיבוב הראשון? בטח שכן. דוגמא אחת מיני רבות. אז מותר לחגוג רק מאניטות וזכיות באליפות אני מבין.