לגבי המונדיאל אני מסכים, כלכלית מה קורה איתכם במידה ומשקיעים מעל מאה מיליון יורו בשחקן - אתה יודע יותר טוב ממני כמה נשאר לחזק את שאר העמדות (אני למשל חושב שכדאי לברצלונה להביא בלם על אף טורניר מושלם של פאו קובארסי). מה שכן אתה גם יודע ששחקני התקפה פורחים בברצלונה בגלל סגנון המשחק והרב להבקיע עוד ועוד שערים, ושלחוליאן יש את הקסם שלו והוא תקוע. כן חכם לדעתי להציב דד-ליין לעסקה ונראה שעשיתם את זה.
יחד עם זאת, אנחנו בעיקר סגורים בסגל כשחלוץ זה בערך כל מה שחסר לנו.
עם חלוצים פח כמו לבה (בגיל 38) ופראן סיימנו את העונה עם הכי הרבה שערים.
אתה צודק, סגנון המשחק שלנו מייצר הרבה הזדמנויות לחלוצים. לכן אני גם לא חושב שנחוץ לנו החלוץ הלא מוכח ב 150 מיליון רק בגלל שכרגע יש סביבו הרבה הייפ. מבחינתי הוא לא בשורה אחת עם האלאנד בינתיים. האלאנד זה חלום רטוב, אבל אני אסתפק בחלוץ נייד, עם כושר טוב שיכול לעזור במשחק הלחץ ושיש לו אפילו 50 אחוזי המרה בין מצבים גדולים לשערים. כל השאר יסתדר מעצמו.
לגבי שאר העמדות, דקו כבר עובד על זה. גם אני מקווה שיגיע בלם, אבל חלוץ באמת מסתדר לי יותר למעלה בסדר העדיפויות.
ואם לא הייתם מוכרים, זה היה מפריע לך במשהו?
אני התייחסתי בעיקר להיבט המקצועי, אבל אם אתה רוצה לגעת בהיבט הכלכלי, בבקשה: כל בר דעת יודע שהמצב הכלכלי שלכם טוב עשרות מונים יותר משלנו, בין השאר תודות להתנהלות פושעת של ההנהלה הקודמת שלנו. איך זה כבר שנתיים לא מתורגם לתארים רק אלוהים ופליק יודעים.
אני חושב שחוליאן שחקן מדהים, על בסיס התקופה שלו בסיטי. טורנירי נבחרות לא רלוונטים מבחינתי בניתוח שחקנים, ואת אתלטיקו לא ראיתי. אני לא נעול עליו, אבל צריך חלוץ הרכב טוב יותר מפראן (ובאופן הזוי אני לא בטוח שיש המון כאלה בעולם), ואם אפשר שהוא לא יהיה נגר שבעיקר חיי ברחבה כמו הלאנד (שוב, על בסיס התקופה שלו בסיטי) - אישית, אני מעדיף.
בעיקרון כמעט כל שחקני ההגנה שלנו חלשים מאוד אינדיבידואלית לטעמי, ואין מחליף אמיתי לפדרי, ולו בתפקיד (ביכולת כמובן לא סביר לצפות שיהיה מחליף). אין לי בעיה לצאת עם זה לעונה, אבל תמיד יש לאן להתקדם. אגב, המחליפים בכנפיים היו מאוד נחוצים בהיבט הזה, ואני מאוד שמח מההגעה שלהם.
המשפט האחרון נכון בלי קשר.
אבל התקדמות צריכה להיות הדרגתית, לאורך זמן, עם תכנון עתידי ובהתחשב במצב כלכלי.
גם אם הניתוח המקצועי שלך נכון, ברמת המועדון אין כוונה לעשות מהפך משמעותי כזה ובטח לא כמו בריאל שכבר שנתיים נמצאת בהדרדרות.
היעדים המרכזיים של המועדון היו חלוץ מרכזי, קיצוני שמאלי וקאנסלו למגן שמאלי. כשכל שאר העמדות הפכו לתלויות במכירת שחקנים/אפשרות רישום.
אני לא רוצה עדיין להעריך בדיוק את החלון בלי לדעת איך הוא יסתיים, אבל בהערכה שקאנסלו במו’’מ מתקדם, אנחנו נשארים תקועים עם אלבארז כי אלבארז הוא המטרה הגדולה והיחידה כרגע.
אם הוא יצטרף(ונניח שפראן יעזוב) אז הסגל שלם ב-99%.
כתבת שאין כוונה, ואני נוטה להסכים, אבל אני לא בטוח אם אין כוונה כי אין רצון, או אין כוונה כי אין כסף.
יש עסקאות שמפריעות לי, אני לא תומך בהבאת יאן דיומאנדה כתבתי מדוע. קשה לי עם קיצורי הדרך האלה, הוא רשם עונה פנטסטית אבל זו עונה אחת ובבונדסליגה שלדעתי צריך לקחת בעירבון מוגבל, נניח כמו הסיפור של ג’יידון סאנצ’ו אולי.
התכוונתי שכן מכרנו שחקנים הקיץ, הם פשוט לא היה חלק מהסגל הראשון, כל מיני בוגרי אקדמיה ואולי זה מאפשר לנו להשתולל קצת יותר. על ניקו פז כולם שמעו ויודעים אבל יש עוד שחקנים פחות מוכרים שהסתובבו בכל מיני קבוצות בליגה כמו אלבארו רודריגס. המהלכים האלה היו טובים של השארת 50% מדמי ההעברה אצל המושאלים. זה לא תורגם לתארים כבר שנתיים כי בברצלונה השלם גדול מסך חלקיו, היא קבוצה טובה יותר ורעבה יותר לדעתי. האנסי פליק פנטסטי ומגיע לכם כל הכבוד.
זה היינו הך אם הדיון הוא השוואת חלון ההעברות של ריאל מול זה של ברצלונה.
הם עושים חלון גדול כי הם מעוניינים במהפך בסגל, אנחנו לא עושים מהפך כי אין כוונה(בין אם בגלל מצב כלכלי או רעיון מקצועי) לבצע מהפך. בכל מקרה אנחנו מתקדמים יפה בהתאם למטרות המקצועית שלנו.
אני חושב שיש הבדל בתפיסת המציאות בין:
ריאל מדריד רוצה לשדרג את הסגל שלה ויכולה כי יש לה כסף.
ברצלונה רוצה לשדרג את הסגל שלה ולא יכולה כי אין לה כסף.
לבין:
ריאל מדריד רוצה לשדרג את הסגל שלה כי היא אחרי עונה גרועה.
ברצלונה לא רוצה לשדרג את הסגל שלה כי היא אחרי עונה טובה.
אבל בסדר. בתכלס אני סתם פגוע כי הם גנבו לנו שחקן, שהוא במקרה גם אחד השחקנים האהובים עלי ביותר, שככל הנראה העדיף אותנו, אבל הם הציעו לו שכר גבוה יותר למשך תקופה ארוכה יותר, והוא התרצה. קשה מאוד להתעלם מהכאפה הכלכלית כשדבר כזה קורה.
אני מבין. הטענה שלי שאם עושים השוואה צריך גם להכניס את הפקטורים האלה למשוואה, ולהבין שבין אם יש כסף או אין כסף, שזאת התכנית שלנו והיא מתבצעת, ולא שאנחנו ‘‘תקועים’’.
אם אתה רוצה לומר שאין כסף ולכן אנחנו תקועים וזה מבאס(ואולי לזה התכוונת עם הפסקה האחרונה) אז סבבה. אני פשוט כופר בטענה שאנחנו חווים איזה חלון רע/לא טוב/תקוע וכו’.
בנוגע לברנרדו, שוב מתחבר לכל, אנחנו לא באמת רצינו אותו ולכן גם לא נלחמנו עליו בשום שלב.
הוא הסכים לעשות הרבה מאוד כדי להגיע לבארסה, ואז קיבל הצעה הרבה הרבה יותר טובה מריאל מדריד.
אני ממש רוצה לשנוא את קוקורייה על זה שחתם בריאל מדריד, ממש ממש רוצה לשנוא אותו. מצד שני, כל וידאו שלו עם הילד האוטיסט שלו מוציא ממני דמעות ואני אוהב אותו.
כוס אמא שלו.
אולי דל”פ אבל מה יש לנו באמת לכעוס על קוקורייה?, המועדון ויתר עליו והוא בחר במועדון אחר שרצה אותו
הוא לא עזב במעבר ישיר… אם אתה רוצה לכעוס על מישהו, תכעס על מי שהחליט לותר עליו
אני כמובן מאחל לו רק כישלון ספורטיבי ותמיכה בו ובילד שלו
כן. גדלת בברצלונה יא חתיכת חרא, אתה לא עובר למדריד. אתה משחק בצ׳לסי, יש לך קריירה מעולה, זה לא שריאל שדרוג כזה מטורף. ושוב, גדלת בברצלונה. זה היה הבית שלך.
צ’לסי מועדון מפואר אבל ריאל מדריד יותר גדולה, והיא לא משחקת בעונה הקרובה בליגת האלופות ובעצם בכלל לא תשתתף באירופה. ואולי מארק קוקורייה רוצה לחזור הביתה לספרד ולשחק בברצלונה זה לא התאפשר. לדעתי אם היה מקבל הצעות גם מריאל מדריד וגם מברצלונה ונניח הולך לריאל כי כלכלית זה יותר טוב לו - אפשר היה לכעוס עוד יותר. זה מהלך שנרקם באיזה יום וחצי ולא כמו אנסו פרננדס שמטפטף שהוא רוצה ללכת. יש גם את עניין מזג האוויר לדעתי שעבור רבים בלתי נסבל באנגליה.
לפי הפורום השכן ויני וריאל ככל הנראה הגיעו להסכמה
אני באמת לא מבין איך נשיא שיכל ואמר לא לאגדות כמו איקר ראמוס ורונאלדו לא מסוגל להגיד לא לאיזה אפס קטן כמו ויני
@Bblanko תבוא לבקר ונחגוג את זה על בירה
![]()
כנראה לא זיהה אותו באבולוציה החדשה שלו.
הוא אמר להם לא בדמדומי הקריירה.
ויניסיוס רק נכנס לשיאה, ואם יש לו ביקוש היום גם יכול להיות לו ביקוש בהמשך אם ירצו למכור אותו.
רונאלדו עדיין היה שחקן טופ אבל זה לא הכוונה
שלושתם היו אגדות עם תקשורת אוהדת וקהל אוהדים תומך וזו היה אומנם לא פופולארי אבל בהחלט הדבר הנכון
ויני הוא לא כזה
מולם הוא עשה את הדבר הנכון אבל מול ויני הוא עשה במכנסיים
הכי מצחיק אם יסתבר שארסנל לא באמת רצתה את ויני והוא השתמש בארסנל בשביל להלחיץ את פרז..
השחרור של ראמוס ורונאלדו לא היה עניין מקצועי בלבד. לא חושב שהיה אישיו פרסונלי עם ראמוס למשל.
הדרישות הכלכליות בשילוב עם הירידה בערך(בגלל הגיל) הכריעו. אין פה ירידה בערך במקרה של ויניסיוס.