אני אנסה לתרום את השנקל שלי שכתבתי בקטנה גם לדויד (@Blu ) וגם בצ׳ט, וכמובן אשתדל להתעלם מהטרלות.
קודם כל אני אתחיל שלהגיד שאנצ׳לוטי מאמן רע זה פשוט לא נכון-התארים שלו והאחוזים שלו כמאמן מוכיחים שזאת טעות. מאמן צריך להעמיד קבוצה שתביא תארים ותתחבר. אנצ׳לוטי הוא מאמן עם 5 גביעי אירופה ואליפויות ב5 ליגות שונות. אז להגיד שהוא לא מאמן טוב בכלל זה פשוט לא נכון. זה לא וואלוורדה שאימן בקבוצה גדולה אחת, הוא אימן בקבוצות הכי טובות בעולם וזכה בתארים. הוא כבר 30 שנה מאמן בליגות הבכירות ועדיין לוקח תארים. קצת ריספקט.
אני אתחיל ואגיד שאני חושב שהכוח שאנחנו מייחסים פה למאמנים לפעמים הוא קצת שגוי. בסופו של דבר, מאמנים יכולים לעשות הכנות נכונות, התאמות, להתאמן על סגנון ואידיאולוגיה מסוימת ובסוף השחקנים שמוציאים לפועל פשוט לא יעשו את זה-או בגלל שהם לא ברמה מספיק טובה, או כי תפסו יום חלש, או כי אין כימיה קבוצתית, או כי השופט דפק אותם, או כי שחקן אחד חירבן הכל וכן הלאה והלאה. אז גם חשוב לנהל דיון על עד כמה ההשפעה של המאמן גדולה.
אני חושב שהאמת אצל ריאל מדריד ואנצ׳לוטי היא איפשהו באמצע.
אני חושב שאנצ׳לוטי לא מוציא לגמריי את המיטב מהקבוצה, אבל זה לא בהכרח בפן הטקטי, זה יותר בפן של המוטיבציה, המחויבות והתשוקה למשחק. סיבה אחת היא כי השלד שלו כבר לקח את התארים. ויניסיוס, רודריגו, רודיגר, ואוולרדה, קאמבינגה, אלאבה, ואסקס ועוד רבים כבר זכו בתארים שלהם בריאל. זה הזמן שלהם או ללכת למקום אחר או לעשות קפיצת מדרגה יותר משמעותית. כרגע זה פשוט נראה שנוח להם, הם לא מתאמצים, אין להם את הרעב שיש לשחקנים כמו אסנסיו, קיליאן, ג׳וד ואפילו אנדריק. האם זה כישלון של אנצ׳לוטי שהוא כבר זכה איתם בהכל? מאמן טוב יודע שצריך תחלופה של שחקנים בשביל להמשיך את גלגל התארים והמשחק. השאלה זה אם אנצ׳לוטי העלה את זה לשיחה מול הראש או שהוא האמין שקיליאן מספיק.
לדעתי האשמה היא יותר על פרז והאחראיים על הרכש והבנייה של הקבוצה. אחרי שריאל מדריד לקחה פעמיים ליגת אלופות עם השלד הזה וגם אליפות, היא הייתה צריכה לחתוך בבשר החי ולהביא דם חדש ורעב בכל מיני מקומות ולא רק בדמות חלוץ או קשר אחד. אין לריאל מדריד קוסם באמצע, ג׳וד הוא לא קוסם והמספרים שלו גם התאזנו משנה שעברה. אין לריאל מדריד מגן בטופ של הטופ. הבלם הכי טוב שלה הוא ילד שלא נספר בתחילת העונה. וההתקפה? זה מצחיק אבל יש להם מה ללמוד מניימאר-הוא היה יותר רעב ומחוייב מהם מבחינה טקטית. הם לא עושים הגנה בשיט ואכפת להם רק מהתקפה.
חוץ מזה, עוד נקודה-ריאל מדריד הוא המועדון שמתיימר לקחת תארים, והרבה, לא לשחק כדורגל יפה. זה הDNA של המועדון הזה, לטוב ולרע. בשורה התחתונה, אנצ׳לוטי עושה את זה, אז מה הבעיה בעצם?