ת’רד היריבות :: המקום להתעדכן

ברור, אם היו מביאים את האלאנד, את רודרי, את סלאח, את דייויס וואן דייק אז המצב היה שונה.

אבל השאלה אם מאמן צריך את הסגל שיש כרגע לריאל ועוד את השמות שציינתי כדי להצליח ?

קרלו קיבל את הסגל הכי טוב בעולם והוא מצליח הרבה פחות מקבוצות עם סגלים פחות טובים כמו ליברפול.

אתה מגזים פה. תגיד לי קרבחאל בן כמה הוא ולמה אין לו מחליף ראוי? מי רדף אחרי ראפיניה לגול ההוא?

או שבשביל להביא מחליף לקרבחאל צריך להביא את האלנד ורודרי…

בכלל קרוס עזב? אתה לא שם לב לבור שיש לכם במקומו?

מה עם מוריניו?
זידאן והמנוחה שרונאלדו קיבל בליגה?

מוריניו יוצא דופן וכולנו יודעים איך זה נגמר

זידאן בעצמו גלאקטיקו. אצל פלורנטינו זה או בובה בלי מעמד כמו אנצ’לוטי, פלגריני, לופטגי או סולארי או כוכבים כמו זידאן ומוריניו.

סבבה, אז הוא יודע להלך בין הקווים של מאמן מסוג זה או אחר. העונה אולי זה לא עבד, אבל לאורך זמן השורה התחתונה של ריאל מטורפת.

לאיזה קבוצה יש מחליפים יותר ראויים לעמדת המגן הימני הפותח מאשר לריאל מדריד ? אי אפשר גם קרבחאל וגם מגן ימני מחליף ברמה עולמית.

לא, שיחקנו חרא גם עונה שעברה, רק 3-4 שערים של ג’וד מדחיקות בדקה האחרונה הביאו עוד 12 נקודות יחסית לעכשיו, אין שינוי ברמת המשחק שלנו, היה חרא ונשאר חרא.

אני אגיב יותר לעומק בערב, רק אציין שלהגיד שאנצ׳לוטי קיבל את הסגל הטוב בעולם זה דמגוגיה והטרלה בפני עצמה.

טשואמני בלם, ואסקס מגן מחליף, מנדי ברמה ירודה מאוד, אין להם קשר אחורי אמיתי וגם לא קשר וורלד קלאס כמו קרוס שמנהל את הקצב של המשחק ובטח לא קוסם באמצע. כל הקבוצה הזאת לא מאוזנת והיא בנויה על התקפה בלבד.

קאלו מאמן ענק והרשימה שלו מוכיחה את עצמה. הסגל שלו ממש לא הטוב בעולם.

ג’וד בלינגהאם נחשב לעציץ מבחינתך ?

יש את אסנסיו המצויין, רק שקרלו לא משתמש בו.

למי יש מגן ימני מחליף יותר טוב ? חוץ מזה יש את פדה, המגן הימני הטוב בעולם אם צריכים אותו.

לאיזה קבוצה יש צמד מגנים שמאליים יותר טוב מריאל ? ויש לך את קמאבינגה אם צריך עוד אופציה.

אתם באים אחרי גל של פציעות שגומרות עונה וטוענים שהסגל לא טוב, הסגל העכשווי לא עמוק כי יש המון פציעות, הסגל שפתח את העונה סגל רחב מאוד שמתמודד על כל התארים למרות סדרת פציעות הזויה.

שיהיה בריא קרלו אנצ’לוטי שעם הסגל שהוא קיבל עדיין מצליח לנפק דיונים הזויים מהסגנון הזה שאנחנו מנהלים עכשיו.

תקח את הפועל חיפה עם ג’וד והצב ומאמן טוב ואתה לוקח אליפות בספרד, אני מגזים כמובן, תחליפו את הפועל חיפה בבטיס וזאת כבר לא הגזמה.

זו עדיין הגזמה. פרועה אפילו.

בלינגהאם + אמבפה זו הבטחה לאליפות בספרד? זה כל מה שצריך? סתם ריאל שופכת כסף על הגנה וקישור, מודריץ’ הוא טרמפיסט בכלל כי היה את רונאלדו שלבד לוקח אליפות יחד עם כל חטאפה…

אפילו בפיפא 99 לא היו כאלו הגזמות, והיו באגים למכביר.

בגדול כן, אם הם בבטיס הם לוקחים אליפות עם מאמן טוב.

בהנחה כמובן שקרלו מאמן את ריאל.

רונאלדו ובנזמה בחטאפה וזה כן שווה אליפות.

היתרון המכריע שיש לריאל וברצלונה על הליגה זה בעמדות ההתקפיות, שם עודף כישרון הוא קריטי, עם שחקני הגנה פחות טובים וקשרים פחות נוצצים עדיין אפשר לצמצם ואף להעלים לגמרי פערים עם מאמן ושיטת משחק נכונה, זה בלתי אפשרי מול יתרון איכותי התקפי, כי בסוף חייבים להבקיע כדי לנצח.

אוהב את מודריץ’ פי 10 מאשר את רונאלדו, אם צריך היה לוותר אז על רונאלדו או על כל השלישייה האגדית במרכז אז בלי לחשוב פעמיים בוחר להשאיר את רונאלדו.

למה זה חייב להיות שחור או לבן? קרלו טוב או לא טוב? לכל מאמן יש יתרונות וחסרונות. קרלו מאוד גמיש, יודע לנהל סגל כוכבים, היה שיפור גדול ביכולת של מספר שחקנים תחתיו כשבראשם כמובן ויניסיוס מהקדנציה האחרונה אצלינו. עם זאת קרלו לא טקטיקן גדול, והוא עצמו אפילו מתבדח על כך. הוא מפסיד פעם אחר פעם במצ’אפים טקטיים מול קבוצות אחרות, ואנחנו התרגלנו כבר שאנחנו מסריחים את הדשא אבל מנצחים בעקבות הברקות אישיות של שחקנים. יש פה מישהו שחולק על זה?

הסגל של ריאל כמו שהוא נראה לא הטוב בעולם בשום אופן. כמו שציינו חסר לנו לפחות עוד בלם אחד וורלד קלאס, מגנים, ומטרונום באמצע. לכן גם אנחנו נראים בהתאם. עם זאת, שאר הסגל מרכיב את אסופת השחקנים היקרה ביותר בעולם (עובדה, לא דעה). יש לנו שחקנים מאוד מסוכנים ולמרות שאנחנו מסריחים את הדשא בצורה כזאת אנחנו עדיין איכשהו בתמונה בכל המסגרות.

הסגל שלנו צריך חיזוק בעמדות ספציפיות, צריך מאמן שמצטיין ביכולת הטקטית שלו, גם צריך שינוי בגישה אבל זה נושא אחר. מעבר לכך, להחזיק בסגל אחד בויניסיוס ג’וד פדה ואמבפה זה בסיס מעולה. שאר הסגל בגדול גם טוב, רק צריך חיזוק. יש את הכסף, יש מטרות, אין סיבה תהומית שזה לא יקרה מלבד התעקשות של ההנהלה, אבל לפי הדיווחים עובדים על 3 מתוך 5 העמדות הבעיתיות אצלינו כרגע.

יותר משינוי טקטי כזה או אחר ריאל צריכה שינוי בגישה.
מאמן שידרוש מהשחקנים ללחוץ ולרוץ, מספיק זה וריאל תפרק את רוב קבוצות הליגה בלי בעיה.

יש 4 שחקנים שלא מתאמצים בכלל לעשות פעולות הגנה ולחץ מינימלי וקרלו משחרר להם את זה כי ככה הוא יוצא אחלה גבר איתם ושומר את האגו על אש קטנה.
מעל הכל הבעיה של קרלו זה שהוא מרשה לשחקנים לזרוק זין, ואז בהתאם כל הקבוצה זורקת זין.

לא מספיק לדרוש, אנחנו לפעמים מנסים ללחוץ אבל לא יודעים איך, אין ארגון ואין שיטה, בניגוד ללחץ של פליק לדוגמא שאתה רואה שעבדו עליו שעות על גבי שעות, קרלו הוא לא האיש המתאים לזה.

כולם מאשימים את השלישייה הקדמית שלא משקיעים מספיק, מה שמעצבן זה שעם ג’וד, פדה וקמאבינגה השלישייה הקדמית לא צריכה לעשות הרבה או לרוץ יותר מדי, עם תרגול נכון הם רק צריכים לעמוד נכון ולסגור קוי מסירה מסויימים ולתת לשלישיית האתלטים בקישור לעשות את השאר, גם רודיגר ואסנסיו מצויינים ללחץ גבוה.

אוף-טופיק אבל לדעתי טעות.

לא ראיתי את אמבפה בפריז (מעבר למשחקים גדולים ששיחק), אבל ממה שראיתי העונה מדובר בחלוץ לא פחות מכנף שמאל. הוא מהיר ויש לו טכניקת בעיטה מפלצתית, לאו דווקא דריבל או יכולות מסירה מרשימות. יכול להיות שעוד מוקדם להגיד אבל לדעתי יתברר כבינגו.

לגבי רודריגו - ברור שהוא עדיף בשמאל אבל גם בימין הוא אחד הטובים בעולם, הייתי בטוח שעזיבה שלו היא בלתי נמנעת אבל אם הוא רוצה להישאר שיהיה לו לבריאות.

אני אנסה לתרום את השנקל שלי שכתבתי בקטנה גם לדויד (@Blu ) וגם בצ׳ט, וכמובן אשתדל להתעלם מהטרלות.

קודם כל אני אתחיל שלהגיד שאנצ׳לוטי מאמן רע זה פשוט לא נכון-התארים שלו והאחוזים שלו כמאמן מוכיחים שזאת טעות. מאמן צריך להעמיד קבוצה שתביא תארים ותתחבר. אנצ׳לוטי הוא מאמן עם 5 גביעי אירופה ואליפויות ב5 ליגות שונות. אז להגיד שהוא לא מאמן טוב בכלל זה פשוט לא נכון. זה לא וואלוורדה שאימן בקבוצה גדולה אחת, הוא אימן בקבוצות הכי טובות בעולם וזכה בתארים. הוא כבר 30 שנה מאמן בליגות הבכירות ועדיין לוקח תארים. קצת ריספקט.

אני אתחיל ואגיד שאני חושב שהכוח שאנחנו מייחסים פה למאמנים לפעמים הוא קצת שגוי. בסופו של דבר, מאמנים יכולים לעשות הכנות נכונות, התאמות, להתאמן על סגנון ואידיאולוגיה מסוימת ובסוף השחקנים שמוציאים לפועל פשוט לא יעשו את זה-או בגלל שהם לא ברמה מספיק טובה, או כי תפסו יום חלש, או כי אין כימיה קבוצתית, או כי השופט דפק אותם, או כי שחקן אחד חירבן הכל וכן הלאה והלאה. אז גם חשוב לנהל דיון על עד כמה ההשפעה של המאמן גדולה.

אני חושב שהאמת אצל ריאל מדריד ואנצ׳לוטי היא איפשהו באמצע.
אני חושב שאנצ׳לוטי לא מוציא לגמריי את המיטב מהקבוצה, אבל זה לא בהכרח בפן הטקטי, זה יותר בפן של המוטיבציה, המחויבות והתשוקה למשחק. סיבה אחת היא כי השלד שלו כבר לקח את התארים. ויניסיוס, רודריגו, רודיגר, ואוולרדה, קאמבינגה, אלאבה, ואסקס ועוד רבים כבר זכו בתארים שלהם בריאל. זה הזמן שלהם או ללכת למקום אחר או לעשות קפיצת מדרגה יותר משמעותית. כרגע זה פשוט נראה שנוח להם, הם לא מתאמצים, אין להם את הרעב שיש לשחקנים כמו אסנסיו, קיליאן, ג׳וד ואפילו אנדריק. האם זה כישלון של אנצ׳לוטי שהוא כבר זכה איתם בהכל? מאמן טוב יודע שצריך תחלופה של שחקנים בשביל להמשיך את גלגל התארים והמשחק. השאלה זה אם אנצ׳לוטי העלה את זה לשיחה מול הראש או שהוא האמין שקיליאן מספיק.

לדעתי האשמה היא יותר על פרז והאחראיים על הרכש והבנייה של הקבוצה. אחרי שריאל מדריד לקחה פעמיים ליגת אלופות עם השלד הזה וגם אליפות, היא הייתה צריכה לחתוך בבשר החי ולהביא דם חדש ורעב בכל מיני מקומות ולא רק בדמות חלוץ או קשר אחד. אין לריאל מדריד קוסם באמצע, ג׳וד הוא לא קוסם והמספרים שלו גם התאזנו משנה שעברה. אין לריאל מדריד מגן בטופ של הטופ. הבלם הכי טוב שלה הוא ילד שלא נספר בתחילת העונה. וההתקפה? זה מצחיק אבל יש להם מה ללמוד מניימאר-הוא היה יותר רעב ומחוייב מהם מבחינה טקטית. הם לא עושים הגנה בשיט ואכפת להם רק מהתקפה.

חוץ מזה, עוד נקודה-ריאל מדריד הוא המועדון שמתיימר לקחת תארים, והרבה, לא לשחק כדורגל יפה. זה הDNA של המועדון הזה, לטוב ולרע. בשורה התחתונה, אנצ׳לוטי עושה את זה, אז מה הבעיה בעצם?

סקר עבור אוהדי בארסה - בעד מי אתם במפגשים ריאל - אתלטיקו בצ’מפיונס?
מצד אחד , נצחון מביא ליריבה הרבה יוקרה וכסף.
מצד שני, הפסד מוריד את העומס ונותן לה יותר מנוחה כדי להתמודד מולינו בליגה.

• ריאל
  • אתלטיקו
0 מצביעים

אני בעד אתלטיקו כי אני נגד ריאל לא משנה מה.

אמבפה הוא מספר 9. הסיבה שיש ספקות לגבי זה זה רק בגללו. הוא תמיד דרש לשחק באגף שמאל, אבל לדעתי זה הרבה יותר לרעתו.
במקסימום הוא חלוץ שני, אבל בחיים לא צריך להיות על הקו. יותר מדי גולר.

לגבי, רודריגו אני גם מסכים שהוא יכול להיות טוב בקו ימין, אבל הוא הרבה יותר טוב באמצע/שמאל ולכן ההחתמה של אמבפה יכולה להיראות כמיותרת על הנייר כשאתה כבר מכוסה בעמדות שהוא מסוגל לשחקן בהן.
גם אם אני יוצא מנקודת הנחה שרודריגו לעולם לא יתקרב לרמה של אמבפה, לא בכל הקבוצות המצליחות בהיסטוריה היו צריכים את השחקן הכי טוב בכל עמדה כדי להצליח.

בכל מקרה הנקודה שלי הייתה, שבכל מקרה זה משהו שאפשר לתקן לאורך הזמן ע’'י מכירה של שחקן או מאמן שיפתור את הסיטואציה בצורה יותר טובה.

אני בעד תיקו רב נפגעים.

זה מדהים השנאה שלנו לריאל מדריד-ברור לנו שמבחינת משחק יש לנו יותר סיכוי מול ריאל ממדריד, אבל אנחנו כל כך שונאים את ריאל מדריד שכולנו פשוט רוצים שהם יפסידו.

הפסד של ריאל מדריד רב נפגעים זאת הבחירה הנכונה.