אי אפשר להשוות בין המקרה של לבה למקרה של אמבפה.
גם בעולם האמיתי מי שזורק נעל על שופטת מקבל 3 שנים מול עבירות חמורות יותר שמתקבלות בסלחנות.
תמיד עבירות נגד המוסד נענשות יותר בחומרה.
לעומת זאת, מול העבירה של קוראה בהחלט יש מקום להשוואה.
קוראה בהחלט ניסה ללכת לכדור בניגוד לאמבפה.
אז אולי 5 משחקים היה מוגזם אצל קוראה ומוגזם היה לתת גם כאן אבל משחק אחד?! בושה.
אני בכלל מפרש את התנועה שלבנדובסקי עשה בזמנו כ"שופטים מתנשאים עם אף בשמיים", אבל זה לא הסיפור בכלל.
הסיפור הוא שמעבר לזה שהעונש שאמבפה קיבל הוא החלטה בזיונית, ואין כאן אוהד ריאל אחד שטען או יטען אחרת - מההחלטה הזאת כולנו מפסידים (כן כן, גם אוהדי ריאל), ובעיקר מהפער שנפער בינה לבין העונש שקיבל לבנדובסקי (או גם קוריאה, אם אכן העונש ניתן על קללות לשופט). פעם נוספת הוכח שהמערכת דואגת הרבה יותר לתחת של עצמה מאשר לבריאותם ולשלומם של השחקנים (=הגורם הכי חשוב בכל המערכת הזאת שמגלגלת מיליארדים), והמסר הזה ימשיך לחלחל הלאה לכל החטאפות ולכל המאיורקות. גם כל הילדים החארות עם השתן בראש כמו ויניסיוס ילמדו מזה שהם יכולים לעשות מה שהם רוצים למי שהם רוצים על המגרש, כל עוד ידאגו ללקק יפה לשופטים. ומדובר בהפסד הרבה יותר גדול בטווח הארוך, מאשר הרווח קצר הטווח של לקבל את אמבפה למשחק אחד (חשוב ככל שיהיה) בעונה מחורבנת כל-כך.
מה שכן, כל הרמיזות המפורשות יותר או פחות (ובגיבוי של כמה מהמשתמשים היותר איכותיים ומוערכים כאן) לכך שקיימת הכוונה מלמעלה “לתת” את האליפות במתנה לריאל - מיותרות ומגוחכות לחלוטין.
כפי ששביט כתב בצדק מוחלט - מה שמעניין את הנהלת הליגה הוא כסף ורווחיות ותו לא. לאבד את הסופרסטאר הכי גדול והכי יקר בליגה למשחק הנוקאאוט החשוב ביותר (בטורנירים המקומיים), זה פשוט לא כדאי כלכלית-שיווקית - אז לכן אונסים את המציאות ואת כל מה שצריך כדי שזה לא יקרה, וזה לא משנה בכלל אם קוראים לו אמבפה והוא לובש לבן, או אם זה היה קורה למסי בכחול-אדום לפני כמה שנים (או אם תרצו - לאמין ימאל בעוד שנה-שנתיים). ואפשר להרחיב את ההיגיון הזה אפילו ל"טעויות שיפוט" מגמתיות (במידה ואכן יש כאלה בכלל), שנועדו “לפתוח את התחרות” על הליגה.
זאת פשוט הדרך המחורבנת שבה מנוהלת הליגה שאנחנו צרכנים שלה.
תפסיקו להשוות הרחקה על עבירה להרחקה על קללות או זילזול בשופטים.
זה ביזיון בפני עצמו שאמבאפה הורחק רק למשחק אחד. לא קשור לנגיעה באף או לקללות. אם מישהו יירק על השופט או יתפרץ נגדו בראיון בטלויזיה, הוא יורחק גם ל 10 משחקים. זה לא קשור.
אם לוועדת ההרחקות אין עיניים והיא חייבת להסתמך על חוקה כלשהי, למה צריך אותם בכלל? על עבירה כזאת אמבאפה צריך לקבל יותר מעונש אוטומטי.
ושוב אני שואל, לא היו להם עיניים במשחק של אספניול? או במשחק מול סוסיאדאד בגביע?
למה אז לא ביקשת הרחקה של 5 משחקים או התלוננת על שיפוט?
מה שמעצבן בדיון פה זה שאתם בכח מנסים להטות את הכל לכיוון של ריאל למרות שהשיפוט בספרד גרוע ביותר גם למאיורקה, אספניול וויאריאל באותה הרמה…
דימה אני מתייחס יותר לקטע של לוועדה אין עיניים, אם היא לא התערבה במקרים אחרים למה דווקא עכשיו היא צריכה להתערב?
למה לא הופכים צהוב לאדום אחרי שמשחק כדורגל הסתיים? למה הם לא מסכימים לבטל צהובים הזויים שגורמים להרחקה ממשחק הבא?
אני לא יודע למה לא מתקנים טעויות שיפוט אחרי שהמשחק נגמר, ככל הניתן.
אולי לא רוצים לצאת נגד החלטת השופט במשחק.
אבל פה ניתן אדום, ואני מניח שלוועדה יש גמישות במספר המשחקים שאמבפה אמור להפסיד.
למיטב הבנתי, הדוח מאפשר להם בין 1 ל 3. העבירה הרבה יותר מכוערת מסתם אדום, אז ראוי שהיה מורחק ל 2 או 3.
(אין לי מושג אם זה נכון, ומסיבה כלשהי לא מחבבים פה את בארסה מאניה, שעם כל התלונות המוצדקות עליהם, הם כנראה עדיין עמוד האוהדים מספר 1 בעברית של כל קבוצת כדורגל לא ישראלית, אבל יחסית אין להם רקורד שקרים* מפואר)
ומאז שבמאניה הפסיקו להעלות כל 5 דקות פוסטים בסגנון “אמא של חבר של הכלב של דוד של האחיין החורג של ארסן ונגר אמרה שמסי הכי טוב בהיסטוריה ורונאלדו אפס” בהחלט הורגש שיפור דרמטי ברמה שם. שיפור שני בגודלו רק להחלפת המאמן מקיקה סטיין לקומאן.
זה שאנחנו בכיינים זה ידוע. זה שהם צבועים זה גם ידוע. מה שמעניין זה שהאובססיבים לא רואים את הדבשת של עצמם.
ומי ישב בוועדה כשבלינגהם הורחק לשני משחקים על פאק אוף העונה? או כשרונאלדו הורחק למאה משחקים בקלאסיקו סופרקופה של 2017 על דחיפונת לשופט?
כמה המקרה הזה חריג? כמה עבירות דומות שלא הסתיימו בפציעה גררו הרחקה מרובת משחקים?
לי למשל לא זכור שאי פעם הרחיקו שחקן בדיעבד אחרי שביצע עבירה של אדום שלא זיכתה אותו באדום תוך כד משחק, וזה די דומה.
בכ"מ, אפשר להסכים שהעבירה מכוערת ויחד עם זאת לומר שהווליום והסערה סביב זה בקרב ברצלונה מוגזמת.