היי היי אני כתבתי הודעה עניינית ואז כולם הספימו אחריה, אני רק באתי שכבר הכל היה מוספאם
חוץ מזה אין פה באנים אז פאק איט
היי היי אני כתבתי הודעה עניינית ואז כולם הספימו אחריה, אני רק באתי שכבר הכל היה מוספאם
חוץ מזה אין פה באנים אז פאק איט
בכללי החוק פה זה שחוגגים כמה שרוצים עד שדוד מגיע ומוחק את הספאם היותר מדי מוגזם (כמו ההודעה הזו, ככל הנראה).
הנה, בסדר, הגיע הזמן למצטיין חודש ושליש. לא יכלתם להתאפק, אז נכנעתי - שלא תגידו שאני לא נחמד.
אז מה היה לנו בטירוף הזה של אוקטובר-נובמבר?
בגדול - רכבת הרים. הדחה מהאלופות, מול המשך העקביות בליגה. הגרלה קשה באירופית מול יונייטד, מול יציאה למונדיאל מהמקום הראשון בליגה. הפסד בקלאסיקו, מול ניצחונות משכנעים מול ויאריאל, בילבאו ואוסאסונה.
1/10/22 - חוץ - ליגה - 1:0 על מאיורקה (לבנדובסקי)
4/10/22 - חוץ - אלופות - הפסד 1:0 לאינטר.
9/101/22 - בית - ליגה - ניצחון 1:0 על סלטה ויגו (פדרי)
12/10/22 - בית - אלופות - תיקו 3:3 עם אינטר (דמבלה, לבנדובסקי 2X)
16/10/22 - חוץ - ליגה - הפסד 3:1 בקלאסיקו (פראן)
20/10/22 - בית - ליגה - ניצחון 3:0 על ויאריאל (לבנדובסקי 2X, פאטי)
23/10/22 - בית - ליגה - ניצחון 4:0 על אתלטיק בילבאו (דמבלה, רוברטו, לבנדובסקי, פראן)
26/10/22 - בית - אלופות - הפסד 3:0 לבאיירן מינכן
29/10/22 - חוץ - ליגה - ניצחון 1:0 על ולנסיה (לבנדובסקי)
1/11/22 - חוץ - אלופות - ניצחון 4:2 על ויקטוריה פלזן (אלונסו, פראן 2X, פבלו טורה)
5/11/22 - בית - ליגה - ניצחון 2:0 על אלמריה (דמבלה, דה-יונג)
8/11/22 - חוץ - ליגה - ניצחון 2:1 על אוסאסונה (פדרי, ראפינייה)
כובשים:
לבנדובסקי - 7
פראן - 4
דמבלה - 3
פדרי - 2
פאטי - 1
רוברטו - 1
אלונסו - 1
פרנקי - 1
טורה - 1
ראפינייה - 1
מבשלים:
דמבלה - 3
ראפיניה - 3
לבנדובסקי - 2
אלבה - 2
פאטי - 1
רוברטו - 1
אריק - 1
גאבי - 1
בוסקטס - 1
פרנקי - 1
פצועים:
כחלק מנגררות החודש הקודם, אראוחו עדיין פצוע, אם כי יש שמועות (וחששות, מצידנו) שהוא כן יזומן לנבחרת אורוגוואי למונדיאל. אליו מצטרפים ממפיס, רוברטו, קסייה, וקונדה שבא והולך כתלות בצורך של צ’אבי ובזריקות של בניון.
זהו, המשחק הבא יהיה הדרבי מול אספניול השנואה, בבית, ב-31/12/22, ללא לבנדובסקי המורחק. עד אז? מחזיקים אצבעות, מפזרים מלח, מתפללים לאלים שונים ומשחדים את מי שצריך כדי לחזור מפגרת המונדיאל עם כמה שפחות נפגעים, ועם חזרתם של הפצועים הקיימים.
אז מי מצטיין התקופה האחרונה?
0 מצביעים
הצביעו והשפיעו.
בחרתי באלדה, פנתר-שטגן ופראן.
שני הצעירים הראו התקדמות החודש והיו משפיעים בניצחונות שלנו.
באלדה מתפתח למגן מצויין שיכול לשחק בשמאל וגם בימין, יש לו מהירות וטכניקה והוא פה בשביל להשאר אם נצליח לחדש לו חוזה, דבר שהמועדון עובד עליו במרץ לפי הדיווחים. אחרי כל כך הרבה זמן שאנחנו משוועים למגן נורמאלי, טוב למצוא אחד כזה אצלנו בבית סופסוף.
פראן יקירי הוא שחקן חכם שעושה הכל עד לסיומת. בתקופה הנ״ל הוא סיים עם ארבעה שערים ואני ממש מקווה שתפתח לו הצ׳אקרה ויתחיל לפרוע את השטרות ברצף ועם יציבות בהמשך העונה. אם נצליח ליצור ממנו מבקיע אני כן חושב שהוא יוכל להיות שחקן התקפה משמעותי עבורנו בשנים הבאות. אל תשכחו שהוא רק בן 21 ועדיין רחוק מהשיא שלו.
פנתר שטגן הציל לנו את התחת מספיק פעמים בשביל לקחת את מצטיין החודש לבד (אייל, יש מצב שאתה מוסיף סטטיסטיקת הצלות שלו לצד סטטיסטיקת הכיבושים / בישולים?) אבל לשמחתי אפשר היה לבחור שלושה שחקנים
אגב, עם 4 שערים בלבד ב- 14 מחזורים הוא מוביל את הזאמורה לא רק בספרד אלא בכל הליגות הבכירות נדמה לי. איזה כיף שכיף.
את ראפיניה לא סימנתי ועד אתמול הוא איכזב אותי ברמות. הגול אמש מול אוסאסונה הוא אולי מזליקי ואולי גאונות, אני עוד לא יודע איך לאכול את זה. על כל פנים, אחרי הגול הוא התרוצץ בצורה הרבה יותר מאיימת ונראה כמו שחקן אחר לגמרי. אם ביטחון זה מה שמפריד בינו לבין שחקן כנף מעולה אז יאללה שיצבור אותו כבר ויתחיל להאכיל אותי כובעים למה שלא דאגתי לי לצהריים…
הפעם לא היה אפשר לבחור ״צ׳אבי״ או ״אחר״, אבל למאסטרו מגיע כמה מילים טובות.
עם כל הביזיון בהדחה מהאלופות (שרשום על שמו ועל השחקנים באחריות משותפת לטעמי), בליגה הוא עם קצב צבירת נקודות מדהים גם במשחקי מוקש וגם במשחקי גארבג׳.
גם לפפ הגדול יש קושי לקחת את ליגת האלופות מאז אותם שני גביעים עם הקבוצה ההיסטורית ההיא, אז לצ׳אבי הטירון עם קבוצה היסטרית ולא היסטורית בטח ובטח שאני מוכן לתת הנחות.
רק שימשיך ככה גם אחרי המונדיאל.
צודק, היה אפשר.
לא משנה את ההצבעה בכל זאת
אתה בטוח?
פעם אחת אני יבחר בשטגן והוא גם יזכה. לעזאזל הכל זה יקרה פעם! אני לא יפסיק עד שזה לא יקרה. שימות העולם אני לא יפסיק לבחור בו.
באלדה נתן קפיצה משמעותית, בגרף השיפור שלו הפער הוא הכי גדול, אבל האם הוא היה החלק הכי חזק בבארסה החודש? הלב נוטה לטר שטגן.
מסתפק למי להצביע
אני הצבעתי לשניהם, ככה אני לא מרגיש רע כי באמת שלשניהם מגיע.
חזרנו.
ינואר לא נגמר תאריכית, אבל משחקית - לברצלונה אין יותר משחקים בחודש הזה. חוץ מזה שגנבתי משחק מדצמבר כי היה רק אחד והוא היה ממש ממש בסוף ואני קובע. תתמודדו.
ברצלונה בחודש של רכבת הרים ותנודות במצב הרוח, כרגיל. מצד אחד - זכייה בסופרקופה מול ריאל מדריד, מצד שני - נצחונות 1:0 אה-לה אתלטיקו מדריד. מצד אחד השעייה של לבנדובסקי, מצד שני השעייה של פראן. מצד אחד החודש נגמר בפציעה של דמבלה, ומצד שני - התבססות ההגנה. מקום ראשון, מול רצף משחקים קשוח מאוד בפברואר.
אז מה היה לנו בחודש ינואר 2023?
31.12.22 - ליגה - בית - 1:1 מול אספניול (אלונסו. אלבה הורחק).
4.1.23 - גביע - חוץ - ניצחון 4:3 על אינטרסיטי (אראוחו, דמבלה, ראפיניה, פאטי).
8.1.23 - ליגה - חוץ - ניצחון 1:0 על אתלטיקו מדריד (דמבלה. פראן הורחק).
12.1.23 - סופרקופה - בקיבינימט - ניצחון בפנדלים 4:3 על בטיס, אחרי 2:2 בסיום המשחק (לבנדובסקי, פאטי).
15.1.23 - סופרקופה - בחשבון הבנק של פיקה - ניצחון 3:1 על ריאל מדריד בקלאסיקו וזכייה בתואר (גאבי, לבנדובסקי, פדרי).
19.1.23 - גביע - חוץ - ניצחון 5:0 על סאוטה (ראפיניה, לבנדובסקי 2X, פאטי, קסייה).
22.1.23 - ליגה - בית - ניצחון 1:0 על חטאפה (פדרי).
25.1.23 - גביע - בית - ניצחון 1:0 על ריאל סוסיאדד (דמבלה).
28.1.23 - ליגה - חוץ - ניצחון 1:0 על ג’ירונה (פדרי).
סה"כ -
9 משחקים (4 חוץ, 3 בית, 2 בערב הסעודית).
8 נצחונות, 1 תיקו.
19:7 הפרש שערים.
2 אדומים.
כובשים:
לבנדובסקי 4X
דמבלה 3X
פאטי 3X
פדרי 3X
ראפיניה 2X
אלונסו
אראוחו
גאבי
קסייה
מבשלים:
אלבה 3X
ראפיניה 3X
גאבי 3X
קסייה 2X
כריסטנסן
פאבלו טורה
לבנדובסקי
אריק גרסיה
קונדה
פצועים:
דמבלה נפצע במשחק אתמול נגד ג’ירונה, אחרי רצף משחקים ארוך מאוד ללא פציעה (בטח בשבילו). כרגע הדיבורים הם על 7-8 משחקי היעדרות.
מושעים:
לבנדובסקי ופראן סיימו לרצות את עונשי ההשעיות שלהם במשחק מול ג’ירונה, ויהיו זמינים למשחקים הבאים.
מה הלאה?
פברואר האיום יכלול רצף משחקים לא פשוט בכלל, במיוחד לאור היעדרותו של המדמבל, ואימפוטנטיותם של חבריו להתקפה שלא עונים לשם “לבנדובסקי”.
בטיס, סביליה, ויאריאל, יונייטד (פעמיים) ומשחק אחד בחצי גמר הגביע מול ריאל/בילבאו/אוסאסונה. לא פשוט בכלל.
אז מי מצטיין החודש שלכם?
0 מצביעים
איכשהו יוצא שההצבעה סגורה…
פתחתי. איייייף…כמה תלונות.
טר שטגן ובקלות.
וואו איילוש חזרת רענן מאיי פעם מאז המונדיאל. מושקע רצח כל הכבוד.
אני שמח שהדיון הזה עלה כי לא הצלחתי לעמוד בקצב החודש של המשחקים והתגובות, ובכנות עדיין קשה לי להתניע מאז המונדיאל שגמר לי את כל האנרגיות.
ברצלונה הנוכחית היא עדיין סימן שאלה ענק עבורי. אפשר לדבר באמת שהסגל לא אידאילי בהינתן העובדה שאין לנו ממש מגן ימני טבעי וטוב, או שאין לנו ווינגר שמאלי אמיתי, אבל מעבר לזה, המשחק שלנו שוטף ברגעים מאוד ספציפיים, ואנחנו רחוקים מלהיות עקביים, אפילו במשך משחק שלם. זו עדיין בעייה מהותית, ואני שמח שאנחנו מצליחים להתמודד עם זה כשכל ההגנה בריאה (טפו טפו טפו) ושסוף סוף קו ההגנה שלנו והשוער הם אלו ששווים לנו נקודות (מלח מים), אבל זה שאנחנו שאנחנו כל כך מתקשים לכבוש זאת תקרת זכוכית מאוד בעייתית עבורינו, ואני כן הייתי מצפה שעוד שחקנים יצליחו לתת מספרים חוץ מלבנדובסקי במשחקים מול אספניול, חטאפה או ג’ירונה.
בצד החיובי, אני שמח לראות שיש לנו סוף סוף מערך שגורם לכולם להיראות טוב. המערך הדינאמי שהוא על פניו 4-4-2 שהוא לפעמים 3-5-2 שהוא לפעמים 3-4-3 או 3-2-2-3 גורם לנו לשטוף את המגרש כשאנחנו עם הכדור, וראינו את זה גם מול ריאל וגם מול סוסיאדד למרוד התוצאה המינימאלית מול הצ’וריאורדין. זה מערך שמצליח לשחרר את באלדה קדימה, ואת גאבי ללחוץ ולנצל שטחים, שאלו הנקודות העוצמה של השניים, בניגוד להנעת כדור ב 4-3-3 הדהוי שלנו עם ראפיניה ודמבלה באגפים. זה מערך שמנצל את העובדה שקונדה מצויין, אבל הוא קודם כל בלם ורק אז מגן, וזה גם בין היתר מערך שנותן יותר חופש גם לדה יונג במרכז השדה, והוא מרגיש בנוח כי לו ריבוי אופציות גם עם פדרי וגם עם בוסקטס. זה לא מערך או שיטה ללא רבב, אבל כרגע זו הדרך הכי טובה להוציא את המקסימום מהקבוצה.
המצטיין? נראה לי ראוי לפרגן לשחקן הגנה, כי החודש נראה שהם אלו שנתנו את הטון בעיקר, והפעם בחרתי בקונדה. שחקן ענק ומבחינתי שווה את ההשקעה וההתעקשות עליו. צעיר, מוכשר, ואני שמח שלקחנו אותו לפני האנגליות. כפי שזה נראה כרגע, הוא שנה שנייה ברציפות לוקח חלק בהגנה הכי טובה בספרד (בלי נאחס). גם הבישול לדמבלה מול סוסיאדד שווה התייחסות.
מה יהיה בפברואר? אין לדעת. כל ה שאני חושב עליו זה שאם ראפיניה רוצה להפוך את העונה שלו למשמעותית, וסוף סוף לבוא לידי ביטוי זה הרגע. אני מקוו שהוא ינצל את הפציעה של דמבלה בשתי ידיים והוא יראה שהוא היה שווה את ההתעקשות. לפחות לא נראהאת ה 4-3-3 הדהוי עד שדמבלה יחזור.
נתתי למאטס - אכן בקלות.
יחד איתו פדרי וגאבי.
לא כי הם הצטיינו מעל לאחרים כמו לבה ודמבלה, אראחו ובאלדה, הם ממש לא היו טובים יותר…
אבל הקישור המתהווה שלנו מתחיל להראות נוכחות. מתחיל להיות גורם משפיע במשחק. שני הצעירים שלנו לאט לאט ובשקט בשקט מביאים לנו נקודות במשחקים קשים, הולכים ותופסים יכולת מרשימה לשלוט במרכז המגרש - וזה כשאחד בן 20 והשני בן 18, ועושים זאת בלי בושה ומול כל קבוצה קטנה או גדולה.
אגב, צ׳אבי הוא עוד אחד מאלו שנדחקו מהרשימה החודש, למרות שמגיע לו קרדיט יפה על ה 4-4-2 שמעלים כמה מהמגרעות של הקישור הבוסרי בכל זאת שלנו, עד שהם יוכלו לשלוט באמת גם ללא העזרה של ההולנדי והתמנון.
אז כן, ליאור ימשיך להתלונן ובצדק, ימשיך ללמד את הצעירים מעל דפי האתר איך אמור להראות קישור, ואנחנו נמשיך לראות עוד הרבה משחקים משמימים של קבוצה בהתהוות עם עליות וירידות.
רק עוד דבר אומר, כל עוד ברגעים הפחות טובים שלנו אנחנו מצליחים לנצח נצחונות דחוקים אפילו של 1:0, אני מרוצה. הנצחונות האלו נותנים אוויר לקבוצה הזו והמשכיות למאמן. רואים היטב שעבודה נעשית, ומפעם לפעם המוח של דמבלה מתחיל להתחבר, גאבי או פדרי משחררים מסירות עומק שמפתיעות אותנו ועוד יותר את היריבה, באלדה לומד מתי לעלות ומתי לכסות וכהנה וכהנה שיפורים שעדיין לא נראים על המגרש רצוף כל מחזור, אבל בהחלט רואים שמתחילים לתפוס יותר מקום במשחק שלנו.
שאפו לקבוצה.
שיקום אוהד ריאל שבחר בקסייה ויזדהה בשמו.
בדיעבד, הייתי צריך לאפשר יותר מ-3 בחירות בסקר. מאטס היה באנקר להצבעה, מבחינתי, אבל ככה גם RFA, קונדה (מסכים עם נדב - שווה כל שקל, במיוחד בזכות הוורסטיליות שלו, וכשזו רק העונה הראשונה שלו והוא עוד צעיר), וכריסטנסן (איזה רכש! ועוד בחינם!), עם נטייה קלה להוספה של באלדה לרשימה. אז נכון, אולי זה קצת עצוב ש-4 המצטיינים שלי הם שחקני הגנה, בקבוצה שאמורה לקדש את הקישור, אבל היי…מתי בפעם האחרונה היה לברצלונה כזה שקט הגנתי, ולא רק בעמדה אחת?
בקישור אני שמח שפדרי זוכה להבקיע יותר ויותר, בזכות הכניסות שלו לרחבה, מה שמוסיף המון לסט היכולות והאיומים שלו, ואני מאוד רואה את השיפור שלו בכללי, וגם של גאבי. הבעיה היא שאנחנו מסתמכים יותר ויותר על הפולני כדי להבקיע, ועל הקבוצות היריבות כדי להחזיק בכדור ולשלוט במשחק. אני יודע, זו קבוצה בבנייה ובלה בלה בלה. הכל נכון. אבל מראות כמו אתמול, או מול אתלטיקו, חטאפה ואספניול, היו לעיתים מראות שקשים לי לצפייה - התבטלות מוחלטת, מבחינת שליטה במשחק, ברגעים לא מעטים, ומול יריבות נחותות. וגם כשאנחנו כן שולטים, זה מרגיש שחסר התכל’ס.
אנחנו חייבים חייבים שחקנים שיודעים לנהל, ויודעים למסור את המסירה לגול (שוב - לא בהכרח שחקנים מבחוץ, אבל גם לשפר כאלו שכבר אצלנו), ואנחנו חייבים שחקנים שיודעים להבקיע. מרחוק, מקרוב, לא משנה. אי אפשר להסתמך על דחיקה של פדרי פה, או התפלקות חיובית של ראפיניה שם. אבל אנחנו בעיקר חייבים לשנות גישה.
“גול אחד והולכים אחורה” לא יעבוד לנצח, כי זה פשוט לא יכול לעבוד לנצח. אבל גם בלי קשר לזה שזה לא ימשיך לעבוד - זה פשוט ממש לא מה שאני רוצה לראות מהקבוצה. כן, גם אם היא בבנייה, וגם אם ההגנה שלה עשתה קפיצה של כמה קומות בחצי שנה. זה נחמד שצ’אבי אומר שצריך לעבוד על זה, במסיבות העיתונאים שאחרי המשחקים, אבל…מתי זה ייצא מגזרת הדיבור ויעבור למעשה?
מי אמר שזה אוהד ריאל?
בלי טר שטגן ואף אחד פה לא היה כותב על כמה הגנה טובה היתה לנו החודש.
הוא אחראי לבדו, על לפחות 4 נקודות רק החודש (הצלות מול חטאפה וגירונה) . זה רק מדגים לנו, למה רק משוגעים באמת רוצים להיות שוערים בכדורגל. קרדיט על הופעות טובות הם לא יקבלו מספיק אבל חודש הבא הוא יעשה פלופ וכולם פה יזכרו לו את זה.
בלי טר שטגן ונראה לי שההגנה שלנו לא היתה נראית טוב מספיק. בלי קשר לזה שיש לנו הגנה סוף סוף. הוא צריך לקבל 100 אחוז מהקולות.
סטטיסטית, הפעם האחרונה (והיחידה החודש) שאיבדתם נקודות, הייתה בפעם היחידה שקסי לא שיחק דקה.
Coincidence?
התסכול יוצא בכל דרך אפשרית, מה לעשות.