לא רוצה להיות קטנוני אבל כבשתם איזה שתי דקות אחרי שהוא נכנס
חשבנו שינואר היה רכבת הרים? קבלו את פברואר. עולים לפער 8 בטבלה? מפסידים לאלמריה. לבנדובסקי חזר מהשעייה? אז הוא נפצע. ההגנה הכי טובה באירופה? סופגת 2+ שערים למשחק מול הגדולות. קסייה משתפר? קונדה מידרדר. פראן מצליח לעבור שחקן? באלדה מצליח להשמיד להקת אווזי בר. ראפיניה מתחיל לספק סטטיסטיקות? פאטי ממשיך לספק עבודה לצוות הרפואי.
באופן כללי, מדובר בחודש לא ממש מרשים מבחינת כיבושים (מסתבר שדמבלה יותר חשוב ממה שהיה נראה), עם ממוצע של 1.57 שערים למשחק, ושאומנם התחיל לא רע בכלל עם הגדלת הפער ממדריד, אבל הסתיים חלש עם הדחה מהאירופית, והפסד לאלמריה.
אז מה היה לנו בחודש פברואר 2023?
1.2.23 - ליגה - חוץ - ניצחון 2:1 על בטיס (ראפינייה, לבנדובסקי)
5.2.23 - ליגה - בית - ניצחון 3:0 על סביליה (אלבה, גאבי, ראפיניה)
12.2.23 - ליגה - חוץ - ניצחון 1:0 על ויאריאל (פדרי)
16.2.23 - אירופית - בית - תיקו 2:2 עם מנצ’סטר יונייטד (אלונסו, ראפיניה)
19.2.23 - ליגה - בית - ניצחון 2:0 על קאדיס (רוברטו, לבנדובסקי)
23.2.23 - אירופית - חוץ - הפסד 1:2 למנצ’סטר יונייטד (לבנדובסקי)
26.2.23 - ליגה - חוץ - הפסד 0:1 לאלמריה
סה"כ -
7 משחקים (3 בית, 4 חוץ)
4 ניצחונות
1 תיקו
2 הפסדים
הפרש שערים: 11:6
כובשים:
לבנדובסקי - 3
ראפיניה - 3
אלבה - 1
גאבי - 1
פדרי - 1
אלונסו - 1
רוברטו - 1
כובשים, רק הפוך:
קונדה - 2
מבשלים:
ראפיניה - 2
באלדה -1
אראוחו - 1
קסייה - 1
אלבה - 1
לבנדובסקי - 1
רוברטו - 1
קונדה - 1
פצועים:
דמבלה, פדרי ולבנדובסקי.
שלושתם אמורים לחזור במהלך חודש מרץ.
מושעים:
גאבי וצ’אבי מושעים ממשחק הליגה הבא, מול ולנסיה, עקב צבירת צהובים.
מה הלאה?
אוקיי, זה הולך להיות כיף.
כבר הערב בגביע יש את ריאל מדריד, בברנבאו, בלי 3-4 שחקני מפתח מהצד שלנו. שזה כיף.
בליגה יחכו לנו ולנסיה (בית), בילבאו (חוץ), ריאל מדריד (כן, שוב הם. ובית).
לאחר מכן - פגרת נבחרות, עד תחילת אפריל (ואז שוב קלאסיקו, אבל זו כבר בעיה של ברצלונה של חודש אפריל)
סה"כ 4 משחקים. לא הרבה בכלל. אבל 4 משחקים שיקבעו עונה שלמה - אם ברצלונה תמשיך ביכולת הנוכחית, בעיקר ביכולת ההתקפית הנוכחית (וביכולת ההגנתית מול הגדולות) - נקבל בעיטה בגביע, ופער 7 הנקודות בטבלת הליגה…אממ…כנראה לא יישאר 7 נקודות.
הרבה אופטימיות מצידי, אם לא שמתם לב.
אז מי מצטיין החודש שלכם?
- טר שטגן
- באלדה
- קונדה
- אראוחו
- כריסטנסן
- אלונסו
- אלבה
- רוברטו
- בוסקטס
- קסייה
- פדרי
- גאבי
- פרנקי
- ראפיניה
- לבנדובסקי
- פאטי
- פראן
- צ’אבי
- כולם, היה מדהים, אי אפשר לבקש יותר מזה
- אף אחד, הכל זבל, אני שונא הכל
0 מצביעים
בחרתי לתת את הכבוד לברזילאי שצ’אבי משתדל לתת לו מינימום כבוד.
מרץ זה האמאמא של המאני טיים בשביל ראפינייה להוכיח סופית את הרלוונטיות שלו עבורנו.
שכחתי לשים בסקר את אריק גרסיה.
לא שזה כזה משנה, כי גם צ’אבי שכח מקיומו.
אתה יכול לבחור גם את ראפיניה, אם בא לך לבגוד במורשת הארגנטינאית שלך ולבחור בברזילאי.
אפשר לבחור עד 3.
אחחחח פברואר, התקופה הזאת בשנה לראות את בארסה באופן מסורתי צונחת ביכולת שלה. פציעות, עייפות, כושר פרובלמטי, כל הפאקים של השנה מתנקזים ליום הזה, בשאיפה שנאסוף את עצמינו לפני יתר העונה עד הסוף במסגרות מהן לא עפנו. ממש חודש של התבוננות עצמית בצורה מסורתית עבור בארסה, משהו שהוא בין רמאדן ליום כיפור בקונספט.
בחרתי באראוחו ומאטס, הייתי יכול לבחור את ראפיניה שמנסה בכל כוחו להוכיח את עצמו, אבל הצמד הזה בהגנה עוזר לנו לפעמים להרגיש כאילו נפלנו, אבל לא התמוטטנו.
אין לי בעיה שנפסיד היום, ונעלה עם הרכב שמשלב את בארסה ב’ רק בשביל לייצר אוויר לנשימה. אני לא יודע כמה זה מורגש לצ’אבי, אבל להרגשתי ההמשכיות שלו תקום ותיפול על האליפות הזאת.
זה לא יקרה כי שראפיניה כובש הוא מוחלף ושראפיניה חלש הוא מוחלף ראשון. איך בונים לשחקן ביטחון בכזה יחס. הרי לצאבי יש חילופים מהבית וחס וחלילה הוא ישנה אותם…
חושב שמכל החודש ההזוי הזה הרווחנו את כריסטיאנסן בענק
נקודת אור אדירה בהגנה.
כדורגל משחקים 60 דקות.
אז מדובר על חודש קצר, אבל יחד עם זאת חודש משמעותי.
זה החודש בו ברצלונה הייתה בעיקר יעילה.
זה חודש בו בארסה הייתה מאוד (ובעיקר איטנסיבית) אינטנסיבית.
וזה אותו אנחנו מסיימים עם 12 נקודות פער בליגה.
אז מה היה לנו?
1-0 קטן גדול בחצי גמר גביע המלך בברנביאו. שער עצמיליטאו שכולו של קסייה
1-0 קטן גדול בבית נגד ולנסיה הקורסת משער של ראפיניוש
1-0 קטן גדול בסן ממס עם הרבה סבל משערשל ראפיניוש
2-1 לא קטן בכלל בבית בקלאסיקו משערים של סרג’י רוברטו וקסייה
- בכל החודש פדרי ודמבלוש לא היו זמינים.
אז מי היה המצטיין שלכם?
- דה יונג עם STEPPING UP בקישור
- קסייה מאכיל הכובעים עם שערים חשובים
- גאבי האנרג’ייזר שלוחץלב קו הגנה שלם
- ראפיניוש עם שערים חשובים
- באלדה עם מסירה אחת מדוייקת שבמקרה הפכה לבישול קריטי
- MATS שמראה קורלציה בין השתלת שיער למספר שערים נקיים.
- אראוחו שזכה לכיף מויניסיוס
- קונדה שלא כיף לו להיות מגן ימני
- כריסטיאנסן שאחרי כל משחק טוב שלו ימשיכו להגיד שהבאנו אותו בחינם.
- האהוב של איילוש סרג’י רוברטו.
- בוסקטס שהתחיל לבשל לעת זקנה.
- מישהו אחר בשביל הצחוקים כמו פראן או פאטי.
0 מצביעים
אופס בלי כונה הצבעתי לא טוב. לא ראיתי את ראפיניה אפשר לערער? אני יתלונן שזה מכור…
לדעתי אתה כל הזמן יכול לשנות את הבחירה. מקסימום תקדם רפורמה נגד מערכת הסקרים
דה יונג עם אחוזים נמוכים כי אתם מתכננים להצביע לו כשחקן העונה?
הצבעתי דה יונג כי הוא הראה מגמת שיפור מטורפת דווקא בתפקיד שאני חשבתי שהוא לא מסוגל להיות וכולם מייחלים שהוא יהיה.
וגם כי אם אצביע לכריסטיאנסן שוב יצטרכו להתחיל לחשוב על לשנות אח הכותרת למצטייו החודש על שם אנדרס כריסטיאנסן
הזוכה שלנו הוא ראפיניוש שנתן הופעה לא רעה, ויכול להסביר לפאטי מה זה אומר לקחת הזדמנות בשתי ידיים. השאלה היא מה יקרה עם דמבלה בהמשך.
אני חסיד של אנסו אבל זה טיפה לא הוגן. שפאטי יקבל את הדקות של ראפיניה יהיה אפשר להשוות.
הוא קיבל. מעל 900 דקות בליגה לעומת 1350 של ראפיניה.
יש לו 3 שערים ו 3 בישולים (חצי מזה במשחק אחד בתחילת העונה). האחרון היה באוקטובר 2022. מאז הוא שותף ב 14 משחקים, מתוכם פתח ב 7, ועשה 0 שערים ו 0 בישולים.
כמובן שסטטיסטיקה לא מספרת את כל הסיפור, כולנו מכירים את אינייסטה. אבל גם סובייקטיבית הוא חלש מאוד ולא מגיע לו כלום.
היו לו אולי 2 משחקים טובים כל העונה.
לא ספרתי את הגביע ואת ליגת האלופות כי רמת היריבות משתנה יותר מדי.
פאטי שיחק בעמדה הטבעית שלו, בניגוד לראפיניה כשדמבלה היה כשיר. כשדמבלה יחזור, בהינתן שצ’אבי יחזור ל 4-3-3 , אני מעדיף את ראפיניה בשמאל.
אתה די שוכח שראיפיניה לפני הפציעה של דמבלה גם היה מתוסכל וגם המספרים שלו היו בהתאם למיעוט יחסי של דקות.
הוא התחיל לפרוח שדמבלה נפצע.
תבדוק לא דקות אלא משחקים שהוא פתח ואיזה שלב הוא נכנס. בכל המשחקים האחרונים הוא מקבל איזה רבע שעה במקרה הטוב.
אני לא אומר שהוא משחק טוב ושנטפלים אליו. רק שהוא לא מקבל את אותם דקות כמו ראפיניה.
ברור שיש איתו בעיה ומאז הפציעה הוא חלש. אבל לדעתי להשוות אותו לראפיניה זה לא הוגן. הסיטואציה לא זהה.
פאטי פתח ב 5 משחקים ב 2023 בליגה.
כן, גם ראפיניה היה חלש בשמאל כשדמבלה שיחק בימין.
אבל לדעתי הסובייקטיבית הוא היה יותר טוב מפאטי, וזה למרות שזה לא העמדה הטבעית שלו.
וכשדמבלה יחזור, לדעתי הוא זה שישחק בשמאל, כי הוא יכול, וראפיניה ימשיך לקבל את הימין.
הנקודה שלי שזה לא הוגן להשוות אותו לראפיניה. “אם ראפיניה הצליח אז למה פאטי לא מצליח”.
אני משוחד לטובת פאטי … אבל אם הוא לא היה נפצע השמיים היו הגבול. אין צדק בחיים ואין גם אלוהים.
גדול שאנחנו מנהלים דיון על פאטי על פני שני דיונים שונים אולי שווה לפתוח לו משהו נפרד או לפחות לאחד בין שני הדיונים האחרונים עליו?