סיכום ומצטיין החודש על שם ליאו מסי:: אז מה היה לנו בספטמבר 2023?

FBL-ESP-LIGA-RAYO-VALLECANO-BARCELONA-14_1682570617841_1682570633267

חודש אפריל היה אחד החודשים המאכזבים, למרות היתרון הגדול בטבלה. מצד שני - הוא אולי החודש שסוף סוף חשף את פרצופה האמיתי של ברצלונה הנוכחית, במיוחד בתבוסה מול ריאל בקלאסיקו, בגומלין חצי גמר הגביע, ובהפסד לראיו. כשמוסיפים את 2 תוצאות התיקו הרצופות, נטולות השערים, אפשר לראות שב-7 המשחקים שבאפריל ברצלונה לא כבשה 3 פעמים. וכשמבינים שמתוך 10 השערים שהקבוצה כבשה החודש (1.42 למשחק) 8 היו ב-2 משחקים (מה שאומר שב-7 האחרים היו בדיוק עוד 2), כאשר 4 מהם היו נגד נועלת הטבלה - המצב נראה מאוד לא מעודד מבחינה התקפית.

אז מה כן היה טוב החודש, גם אם רק בסופו? דמבלה, פדרי, פרנקי וכריסטנסן חזרו מהפציעות הארוכות (יותר או פחות) שלהם, והתקווה היא שהם יעזרו לנעול את האליפות במחזורים הקרובים, על מנת שיהיה אפשר לתת לפאטי יותר מ-5 דקות במשחק במשחקים שעד סוף העונה.

אז מה היה לנו החודש?

1.4.23 - ליגה - חוץ - ניצחון 4:0 על אלצ’ה (לבנדובסקי 2X, פאטי, פראן)
5.4.23 - גביע - בית - הפסד 4:0 לריאל מדריד
10.4.23 - ליגה - בית - תיקו 0:0 עם ג’ירונה
16.4.23 - ליגה - חוץ - תיקו 0:0 עם חטאפה
23.4.23 - ליגה - בית - ניצחון 1:0 על אתלטיקו מדריד (פראן)
26.4.23 - ליגה - חוץ - הפסד 2:1 לראיו ואיקאנו (לבנדובסקי)
29.4.23 - ליגה - בית - ניצחון 4:0 על בטיס (כריסטנסן, לבנדובסקי, ראפיניה, גידו רודריגז [עצמי])

סה"כ -
7 משחקים (4 בית, 3 חוץ)
3 נצחונות
2 תיקו
2 הפסדים
הפרש שערים: 10:6

כובשים:
לבנדובסקי - 4
פראן 2
פאטי - 1
כריסטנסן - 1
ראפיניה - 1
שער עצמי - 1

מבשלים:
ראפיניה - 2
אראוחו - 1
פראן - 1
גאבי - 1
לבנדובסקי - 1
קונדה - 1
בוסקטס - 1

פצועים:
רוברטו.

מה הלאה?

חודש מאי הוא חודש המשחקים המלא האחרון לעונת 22/23, כאשר בחודש יוני ישוחק רק משחק אחד (מול סלטה ויגו, בחוץ).
על מנת להבטיח את האליפות, ברצלונה תצטרך להתמודד עם: אוסאסונה (בית), אספניול (חוץ), סוסיאדד (בית), ויאדוליד (חוץ), מאיורקה (בית).

אז מי מצטיין החודש שלכם?

• מאטס
  • באלדה
  • אראוחו
  • קונדה
  • אלונסו
  • אריק
  • בוסקטס
  • פרנקי
  • פדרי
  • גאבי
  • קסייה
  • ראפיניה
  • לבנדובסקי
  • פאטי
  • פראן

0 מצביעים

אני לא מצליח לאהוב אותו אבל בחודש אפריל ראפיניה קנה מבחינתי את מקומו בסגל של בארסה בעונה הבאה.

זה לא בהכרח מתבטא בגולים ובבישולים (שרובם דווקא קריטים) אלה בפעולות שתמיד הולכות קדימה, כמו שקיצוני של בארסה צריך לשחק.

אני שיניתי את דעתי על ראפיניה.
חשבתי שזה ויניסיוס לעניים, אבל למדתי להעריך אותו על העבודה הקשה בהגנה, התרוצצויות בלתי נגמרות, גולים, אסיסטים, דריבל.
הוא המצטיין שלי לחודש.

אם יש פה בפורום מישהו שהצליח לשרוד 90 דקות בכל 7 המשחקים ולא נרדם באף אחד מהם - הוא מצטיין החודש שלי.

“בראשית הייתה ברצלונה משחקת ב-4:3:3. ויאמר צ’אבי לפרנקי - ישחק הנער לפניך. ויתפסו האוהדים את ראשם. ויראה צ’אבי כי אין לו אף שחקן נורמלי לאגף שמאל, ויאמר בואו ננסה 4 קשרים. ויראה צ’אבי כי טוב, וייתקע על זה לנצח נצחים. וינטוש את פאטי המתוסכל ואת פראן המחמיץ בערבות הספסל, את קונדה בערבות הימין, וישחוק את הקוסם הקטן והבופאלו הגדול עד בלי די.
ותשחק ברצלונה כעדר ללא רועה. ואם תמשיך בקצב הזה, גם ללא רואה”

רק התחילה לה העונה, וחודש אוגוסט כבר נגמר לו (נו…לא מבחינת התאריך, מבחינת המשחקים של ברצלונה שמשוחקים בו. קטנוניים). ועכשיו, לראשונה העונה, הגיע הזמן לסיכום חודש, ולבחירת המצטיין, או בכינוי המתאים יותר: “ההוא שכיסה על שטויות של אחרים בצורה המוצלחת ביותר”. יש לי הרגשה שהפעם הבחירה תהיה די חד משמעית.

זה היה חודש עם שלושה משחקים מלאים באירועים: מכות, פנדלים שלא נשרקו, נגיעות יד שהומצאו, דמיאן סוארזים שלא הורחקו, שחקנים שלא נרשמו ואז כן נרשמו, בכורות ליגה לעונה ללאמין ופרמין, בצורת שערים קבוצתית ופולנית שנשברה, 2 יריבות צהובות, ומשחק מלא שערים ומהפכים בלה סרמיקה.

ממוצע של 2 שערי זכות למשחק, מי היה מאמין?

אז מבחינת נתונים היבשים:

13.8.23 - ליגה - חוץ - תיקו 0:0 מול חטאפה
כובשים: -
מבשלים: -
צהובים: גאבי
אדומים: צ’אבי וראפיניה.
20.8.23 - ליגה - בית - ניצחון 2:0 על קאדיס
כובשים: פדרי, פראן.
מבשלים: גונדואן, לבנדובסקי.
צהובים: פרנקי, טר-שטגן, פדרי, גאבי
אדומים: -
27.8.23 - ליגה - חוץ - ניצחון 4:3 על ויאריאל
כובשים: גאבי, פרנקי, פראן, לבנדובסקי.
מבשלים: לאמין.
צהובים: לאמין, לבנדובסקי, אריק.

3 משחקים (2 חוץ, 1 בית) -2 נצחונות, 1 תיקו.
הפרש שערים - 6:3.

כובשים:
פדרי
פראן 2X
גאבי
פרנקי
לבנדובסקי

מבשלים:
גונדואן
לבנדובסקי
לאמין

צהובים:
גאבי 2X
פרנקי
פדרי
טר שטגן
לבנדובסקי
לאמין
אריק

אדומים:
ראפיניה
צ’אבי

פצועים:
פדרי ואראוחו.

מה הלאה -
ספטמבר 2022 היה חודש נוראי, במיוחד באלופות, והשנה נגלה מה הוא מסתיר בחובו רק לאחר ההגרלה שתהיה ב-31.8 בערב. במונאקו, אם בא לכם לטוס.
מה כן ידוע?

3.9.23 - ליגה - חוץ - אוסאסונה.
פגרת נבחרות.
16.9.23 - ליגה - בית - בטיס.
19/20.9.23 - המשחק הראשון בשלב הבתים של ליגת האלופות.
24.9.23 - ליגה - בית - סלטה ויגו.
27.9.24 - ליגה - חוץ - מאיורקה.

אז מי שחקן החודש שלכם?

• מארק אנדרה טר שטגן קרפין סממה
  • קונדה
  • באלדה
  • כריסטנסן
  • רומאו
  • פרנקי
  • גונדואן
  • פדרי
  • גאבי
  • לבנדובסקי
  • לאמין
  • פראן
  • אריק
  • אבדה
  • פאטי

0 מצביעים

• לסקר נכנסו רק שחקנים ששיחקו ביותר ממשחק אחד, ולכן RFA ירום הודו בחוץ.
  • ניתן לבחור עד 3 שחקנים.

מודה שהיה לי קשה לבחור שחקן מצטיין, מעבר לפרנקי הברור מאליו.

בעיקר בגלל שבין לאמין, פראן, מאטס וקצת קונדה - היה לי קשה לבחור 2 ספציפיים. אומנם פראן כבש פעמיים, אבל שיחק יחסית מעט בשביל להיחשב כמצטיין מובהק. מאטס אחלה, אבל הוא בחירה די ברורה כל הזמן, אז בא לי לגוון. קונדה לא היה מושלם, אבל כן רואים שיפור יחסי מהעונה שעברה. ולאמין? קצת עצוב לי שהמצטיין הוא ילד בן 16.

אחשוב על זה.

פרנקי הראשון שעלה לי לראש כי זה הכי ברור מאליו.
אם זה כקשר אחורי, אם זה כקשר אמצע או בלם בשלישייה או בלם ברבעייה, פרנקי עשה בתחום שלו הכל טוב.

אי אפשר להאשים אותו במחסור בגולים ולפרגן לו על כל שעק ופעולה התקפית אבל בעיקר בשקט מאחורה, ההגנה הטובה ושחרור הלחץ והנעת הכדור שאנחנו כל כך מחפשים ממנו כל הזמן.

מקווה שהביטחון של פראן ימשיך לעלות ונראה ממנו דברים שלא חשבנו שנראה, בעיקר שההתקפה שלנו היא לבה השועל הזקן, ברזילאי פצוע, פאטי חסר הביטחון וילד בן 17 כישרוני ככל שיהיה.

פראן התחיל מסע של רדימפשן . אני team FREAN כל הדרך עד כדור הזהב!

אבל ברצינות, ואני יכתוב בשם עצמי פה, רצחתי אותו זילזלתי בו. צחקתי עליו. אבל הוא מחזיר בחזרה!

זה שיעור בצניעות מבחינתי. יכול להיות שהוא יחזור לסורו וזה יהיה חבל, אבל צריך להזהר שמבקרים שחקנים. אני מקווה שהוא יקבל על זה קרדיט.

דרך אגב במקרה שלו צאבי כן ניסה לתת לו לשחק. שנה שעברה אפילו חטף על זה פה בפורום. נראה לי השנה הוא התיאש ממנו.

הוא מושעה. לפחות היה מושעה.

אז איפה מר סימנוביץ’ aka סרג’י רוברטו? סקר המצטיינים לא יכול להיות שלם בלעדיו.

הוא לא שיחק אתמול, ושיחק רק נגד קאדיס. זה עונה לקריטריון שלי.

אני לא שוכח ולא סולח.
הדגש מבחינתי הוא על התחיל. הוא הסריח את המגרש כל כך הרבה זמן ובצורה כזו שהוא צריך להוכיח עוד הרבה מבחינתי לפני שיגיע הזמן לאכול כובעים.

מעודד מאוד מהאופן בו הוא פתח את העונה ומסכים שהוא הרוויח קרדיט לעוד דקות כדי להוכיח את עצמו.

אני רוצה לראות אותו פותח נגד איזה חירונה בבית ונראה איך הוא יסחוב.

כרגע, אני עדיין מעדיף לתת את הדקות לפאטי, גם אם הוא פחות טוב. אני עדיין מאמין בו יותר, הוא פשוט צריך להוריד את החלודה ולתפוס ביטחון.

אני לא פאנבוי של פראן אבל אולי “לא שוכח לא סולח” זה טיפה הגזמה חחחח זה לא דמבלה או ניימאר.

הרי אי אפשר להאשים אותו בחוסר נאמנות או מקצוענות…

:slight_smile:

משה, כמה משחקים טובים זה לא מספיק כדי לפצות אותי על הטראומה של לראות אותו משחק שנתיים והורס כל דבר שהוא מעורב בו פחות או יותר.

הוא לא דמבלה, פיגו או ניימאר, אבל הוא גם לא שחקן בית. הוא שכיר חרב שהגיע בהרבה מאוד כסף שהיינו יכולים לעשות איתו הרבה דברים יותר מועילים, ושעשה נזק רוב הזמן שלו על המגרש, שלא לדבר על להיות מועיל.

מבין שהיה לו איזה משבר נפשי, ומעריך את רוח הלחימה החדשה, אבל הוא חירפן אותי בכל כך הרבה משחקים בהם כל פעם שמישהו הסתכל בכיוון הכללי שלו הוא נפל, הוא החמיץ הזדמנויות שסבתא שלי הייתה מכניסה והראה יכולות דריבל של שקית במבה.

אחרי כל זה, הוא גם נדבק לספסל וסירב לעזוב למרות שהיו הצעות. הוא כרגע במינוס גדול מאוד מבחינתי, וצריך לעשות הרבה הרבה יותר כדי לאזן את הנזק שהוא גרם ולהוכיח שהוא לא בזבוז של כסף.

כפי שאתה רואה, זה נושא שבכלל לא מעצבן אותי באופן אישי (:

מצטער לצאת פאן בוי, ואני האחרון שיזלזל בפרנקי, אבל מה שאני רואה מלאמין לא ראיתי כבר שנים מהלה מאסיה. אני לחלוטין מדליק טלויזיה בשביל לראות אותו.

אני גם לא איזה מעריץ מס 1 שלו. זה לא קשור, אבל “לא שוכח ולא סולח” זה לשחקנים שבגדו או פגעו בצורה מכוונת בברצלונה. פראן במקרה הרע היה רק למל"מ.

זה דעתי…

בקשר לנדבק לספסל , כמו שאני בסופו של יום, אני מבין שלנגלה למשל לא עובר על החוק ורוצה לקבל את המגיע לו על פי חוק ולכן אני יכול לכעוס רק על ברצלונה אז בטח שאני לא יכעס על טורס. מה זה ? הוא סחורה בשוק? תעבור קבוצה רק כי זה בא לנו טוב בפייר פלי?

אין מה לכעוס על פראן , גם אם אני ואתה לא נשתייך לצבא מעריצים שלו.

אבל שמת לב שניסיתי להיות זהיר בקשר אליו לפני כמה שבועות, אבל מה לעשות הוא פורע שטרות ואפילו יותר מהפולני שאותו אני ממש אוהב.

רק תזכרו מי הראשון בפורום שסיפר לכם מי זה יאמאל.

אני מאוד התלהבתי בפעם הראשונה שראיתי אותו ומאז קצת ירד לי. ממש מפחד לתת כזה תכשיט לצ’אבי.

מחזק כל מילה. אני עוד זוכר את ההייפ סביב פאטי. אבל אצל פאטי דיברו על קילר אינסטינקט, לא על איזו חכמה או דריבל משגע. אצל לאמין זה דריבל מסחרר, חכמת משחק פשוט לא הגיונית מילד כזה, וזה ש’לכאורה’ הוא נראה משוחרר ולא משחק עם לחץ.

ראיתי ראיון שהוא אמר שאין לו לחץ, זה כולה כדורגל (לדבריו) והוא יודע איך לטפל בכדור…

כמה פשוט, כמה לא מסתבך. אני מאוהב.

ברצלונה אולי משחקת משעמם, אבל חודש ספטמבר שנגמר היום היה הכל חוץ ממשעמם. 6 משחקים (5 בליגה, 1 באלופות) מלאי שערים, מקום ראשון ל-3 דקות, ואז כבר לא. לעזאזל - רק המשחק מול סלטה מספיק בשביל להדגים את רכבת ההרים של ברצלונה בחודש הזה. הז’ואאואים נכנסו לסגל ולהרכב, והשפיעו לא מעט. בזכותם לבנדובסקי, בהיעדר קילומטרים של מדבר צחיח מסביבו, חזר לכבוש בכמויות הרגילות בשבילו. מהעבר השני - ההגנה שלנו חזרה לספוג בכמויות הרגילות בשבילה. לא עוזר שצ’אבי עולה בכל משחק עם רביעיית הגנה אחרת. אבל “לא עוזר שצ’אבי” הוא פתיח שמתאים להרבה דברים.
גורם משפיע לא קטן על הטלטלות במשחקים האחרונים הוא נושא ההיעדרות של פרנקי, שתפס את מקומו כשחקן שעושה הכל, מהכל, ובכל מקום, ובהיעדרו גם מה שכבר הלך טוב - מקרטע. לפחות יש קצת סימנים של כאלו שלוקחים קצת אחריות ומנסים לכפר על ההיעדרות של ההולנדי.

את החודש הזה אנחנו מסיימים עם 3 פצועים (פדרי, פרנקי וראפיניה), ואחד שחזר (RFA). כמה מהמושבתים יסיימו גם את החודש הבא על ספסל הטיפולים? בתקווה שבמקסימום 1, אבל בקצב שהם נופלים - לא בטוח שלא יצטברו עוד בדרך.

אז מה היה לנו?

3/9/23 - ליגה - חוץ - ניצחון 2:1 מול אוסאסונה.
שערים: קונדה, לבנדובסקי (פ).
בישולים: גונדואן.
צהובים: לבנדובסקי, פרנקי, באלדה.

16/9/23 - ליגה - בית - ניצחון 5:0 על בטיס.
שערים: פליקס, לבנדובסקי, פראן, ראפיניה, קאנסלו.
בישולים: רומאו, כריסטנסן, לבנדובסקי 2X.
צהובים: איניגו.

19/9/23 - אלופות - בית - ניצחון 5:0 על אנטוורפן.
שערים: פליקס 2X, לבנדובסקי, (עצמי), גאבי.
בישולים: גונדואן, פליקס, לבנדובסקי, ראפיניה.
צהובים: גאבי.

23/9/23 - ליגה - בית - ניצחון 3:2 על סלטה ויגו.
שערים: לבנדובסקי 2X, קאנסלו.
בישולים: פליקס, קאנסלו, גאבי.
צהובים: כריסטנסן, גאבי.

26/9/23 - ליגה - חוץ - תיקו 2:2 מול מאיורקה
שערים: ראפיניה, פרמין.
בישולים: ראפיניה.
צהובים: רומאו.

29/9/23 - ליגה - בית - ניצחון 1:0 על סביליה
שערים: (עצמי)
בישולים: -
צהובים: קאנסלו, גונדואן.

6 משחקים (4 בית, 2 חוץ) - 5 נצחונות, 1 תיקו.
הפרש שערים: 18:5

שערים:
לבנדובסקי - 5
פליקס - 3
קאנסלו, ראפיניה, (עצמי) - 2 כ"א.
קונדה, פראן, גאבי, פרמין - 1 כ"א.

בישולים:
לבנדובסקי - 3
גונדואן, פליקס, ראפיניה - 2 כ"א.
רומאו, כריסטנסן, קאנסלו, גאבי - 1 כ"א.

צהובים:
גאבי - 2.
לבנדובסקי, פרנקי, באלדה, איניגו, כריסטנסן, רומאו, קאנסלו, גונדואן - 1 כ"א.

מלכי השערים:
לבנדובסקי - 6.
פראן, פליקס - 3 כ"א.
גאבי, קאנסלו, ראפיניה, (עצמי) - 2 כ"א.
פדרי, פרנקי, קונדה, פרמין - 1 כ"א.

מלכי הבישולים:
לבנדובסקי - 4
גונדואן - 3
פליקס, ראפיניה - 2 כ"א.
לאמין, רומאו, כריסטנסן, קאנסלו, גאבי - 1 כ"א.

מלכי הצהובים:
גאבי - 4.
פרנקי, לבנדובסקי - 2 כ"א.
באלדה, פדרי, טר שטגן, לאמין, איניגו, באלדה, כריסטנסן, רומאו, קאנסלו, גונדואן - 1 כ"א.

מלכי האדומים:
ראפיניה - 1.

מה צפוי לנו באוקטובר -
הו הו, מה שצפוי לנו באוקטובר.
פותחים במשחק קשה מאוד מול פורטו בדרגאו, במסגרת המחזור השני של הצ’מפיונס. משחק שישפיע באופן ישיר על מאבקי המיקום בבית ח’. לאחר מכן מחכות לנו גרנאדה (ח), בילבאו (ב), שחטאר דונייצק (ב), ואז…קלאסיקו בהר היהודים.

בין המשחקים נגד גרנאדה ובילבאו, מחכה לנו עוד פגרת נבחרות כיף כיופית.

בקיצור - חודש שישפיע מאוד על גורל העונה קדימה.

אז מי מצטיין החודש שלכם?

• מאטס
  • אלונסו
  • באלדה
  • קונדה
  • כריסטנסן
  • איניגו
  • RFA
  • קאנסלו
  • רומאו
  • גונדואן
  • גאבי