הסכסוך הישראלי פלסטיני

Hamas has released a statement that they will be hunting down Palestinians in Gaza.

The list that currently sits at 380 names and growing will be executed by Hamas. You will not hear any media article on this, not “pro-Palestinians” condemn it.

https://x.com/EYakoby/status/1884544689170170274

אנשים סימפטים

חיות אדם

death cult
קשה לי להסביר כמה זעם זה מעורר בי.

לפי

@SuleimanMas1

ארבל יהוד וגדי מוזס הועברו לידי הצלב האדום. ישראל העבירה מסר זועם למתווכות על התמונות

זה כל כך פתטי. אני כבר מיואש.

שימו לב זה לא סתם מסר כועס זה מסר זועם! נראה אותם מתעסקים איתנו והמסרים הזועמים שלנו.

תמך ב-palestinian cause ואז הבין…
מחמם את הלב

https://x.com/i/status/1885337687759966233

3 פוסטים אוחדו לנושא קיים: תקשורת בישראל ובעולם

שוב חוזר לעניין הזה:
תקנו אותי אם אני טועה, אבל לפי פרטי העסקה ילדים ונשים קודמים. לפי זה, משפחת ביבס כבר הייתה אמורה להשתחרר.
הסיבה שזה לא קרה זה בגלל שחטופים חיים קודמים לחטופים מתים. :frowning:

בנוסף, אם הבנתי נכון ישראל כבר קיבל רשימה של מי בחיים ומי לא.

פשוט אני רואה ציטוטים של תקווה לגבי המשפחה, שהם קצת נשמעים לי מוזר(חס וחלילה לא בא להעביר ביקורת).

קיבלנו רשימה עם מספרי החיים והמתים. לא חושב שקיבלנו פירוט מי מת ומי חי.

כשהתחילה העסקה הנוכחית תהיתי איך ירגיש חטוף שיחזור מעזה ויגלה שהוריו התנגדו לעסקת חטופים. אמרו לי שאין אף חטוף חי שמשפחתו מתנגדת ושהמשפחות היחידות (והמעטות) שמתנגדות לעסקה הן משפחות שכבר יודעות שיקירם לא בחיים. מישהו יכול לאשש/להפריך את זה?

לדעתי אמו של אבינתן אור מתנגדת מאד ווקאלית למרות שאין שום אינדיקאציה חד משמעית לגביו. אבל אין לי שום מידע פנימי.

חיפשתי את השם שלה - היא מתנגדת לעסקה חלקית אבל תומכת מאוד בעסקה שתביא לשחרור כולם.

אני מעדיף את התכנית של טראמפ ליום שאחרי.

נו יש פה עוד כאלו שמתגעגעים לביידן? חוץ מליאור כמובן :wink:

טראמפ אמר וזה הכשיר את כולם להיות ממשיכי דרכו של כהנא? טראמפ מעולה בזיוני שכל. בין זה לבין מציאות עולם שלם.

מדינת ישראל, והאמריקאים, חייבים חייבים חייבים לבצע הסברה רחבה מדוע הצעד הזה הוא הדבר הנכון והמוסרי לעשות. בלי זה, אלו בלבולי שכל שלא יקרו.

צריך לפמפם בלי סוף שלא מדובר בשאיפות כיבוש אימפריאליות אלא בצעדי ענישה כלפי הטרור מחד, ושיפור המצב עבור כולם מאידך. שעזה הפכה למחנה מוות מכיוון שהם בחרו במלחמה להשמדת ישראל, ולא משום סיבה אחרת.

ללא ההסברה הזו שתצדיק את המהלך מבחינה מוסרית, העולם המערבי והערבי כולו יתנגד. וההסברה הזו לטעמי הייתה חסרה מאוד בהצהרות אתמול. אסור לפספס הזדמנות מטורפת שכזו.

להיפך. הדמוקרטים מעולים בזיוני שכל, ש"מגובים" בחוסר מעש מוחלט.
טראמפ דווקא מעולה במעשים (לטוב ולרע, בד"כ לטוב).

אני רק לא מבין את הכעס המרומז בדברים שלך, ליאור. הרי אתה זה שאומר כאן שוב ושוב שבסוף הבעיה היא שיש כאן 5 מיליון פלסטינים בין הירדן לים, ואי אפשר להתעלם מזה. אז הנה מתייחסים ישירות לבעיה, מנסים לתת פה פתרון פיילוט שלשם שינוי לא נוסה (ונכשל באופן קולוסאלי) בעבר, אבל גם זה לא טוב?
אני גם לא מבין את ה"חלחלה" העולמית הזאת מטרנספר, בעיקר כזאת שמבוצעת מרצון ובשיתוף של האוכלוסיה המקומית. טרנספר בוצע אינספור פעמים בהיסטוריה, בפרט בהיסטוריה הקרובה של המאה ה-20, והוא מעולה בפיתרון בעיות. Damn it, זה הפתרון שאפילו יושם עלינו - “בעיית” היהודים. ריכזו אותנו במחנות מכל רחבי אירופה (ולא, לא רק היטלר עשה את העבודה המלוכלכת, גם בעלות הברית שאחרי המלחמה המשיכו בתהליך), טיהרו אתנית את ארצות האיסלאם מיהודים (אבל טיהור אתני אמיתי, לא הדרדלה הזה שאנחנו כאילו עשינו בעזה), והביאו את כולם למקום אחר. וזה עוד בלי שטבחנו בשכנים שלנו במשך למעלה מ-100 שנה.
כל מי שעיניו בראשו מבין שטרנספר הוא הפיתרון המושלם לבעיית הפלסטינית, רק שלא היה לנו עד היום את הכוח והגיבוי למהלך אדיר כזה. ועכשיו מגיע המנהיג של המעצמה החזקה ביותר בעולם (ולא כגחמה של רגע, אלא עם גיבוי של עשרות ומאות פקידים ומומחים מאחוריו שהגו ועמלו על הרעיון, שלא יהיה ספק לרגע), ומציע לעשות ולהוביל בדיוק את זה - ויש כאלה בישראל שזה לא נשמע להם.

ואגב. גם אם כל זה הוא שוב “רק” כלי לחץ של טראמפ כדי לגרום לפלסטינים להתאפס על עצמם סוף-סוף, להבין שהזמן לשם שינוי לא עובד לטובתם, אלא לרעתם, ושיבינו שכדאי להם להתנהל אחרת ולהשקיע בבנייה ובצמיחה במקום בטרור ובמוות - דיינו.

בשולי הדברים:
“לא, אבל טראמפ נוטר טינה לנתניהו וירצה להתנקם בו”
“לא, אבל טראמפ חבר לפרו-פלסטיניים ולאנטישמים, שרוצים ברעת ישראל”
“לא, אבל טראמפ בדלן ולא ירצה להתערב במה שקורה במזרח התיכון, זה לא טוב לנו”

אגב, זה גם מושלם. ארה"ב כבר עם רגל משמעותית בעזה, בשל חברת האבטחה שהיא שלחה לכאן לשם בידוק העזתים בחזרה לצפון הרצועה, ועם המזח שהקימו. הדרך מכאן להשתלטות על הרצועה קצרה בהרבה.

אותם מזועזעים מרעיון של להעביר אוכלוסיה ערבית ממקום הרוס, גמור ובלי שום עתיד למדינה/מדינות בעלות השקפה דתית דומה, שם יכולה להיות להם בטעות תקווה לחיים נורמליים, הם התומכים הכי גדולים ב"להעביר דירה" יהודים.

אני גם לא חושב (עדיין) שהתוכנית שלו ריאלית. נחייה ונראה.

אני יותר מתכון בתמונה הגדולה. מאז שטראמפ נכנס לתפקיד:

הסיר את כל מגבלות הנשק

החריף את העיצומים נגד איראן

הוציא את ארהב ממועצת זכויות האדם של חמאס

הפסיק את המימון לאונרא

מקדם לחץ על בית הדין הבין לאומי.

השיח נגד ישראל של המימשל האמירקאי הפסיק לחלוטין.

אין שום דבר הומני בלכפות על מיליום פלסטינים לחיות תחת ממשל חמאס בהריסות של עזה.

ישראל צריכה להצהיר שאין לה כוונת לחזור לעזה לא מבחינה אזרחית ולא מבחינה צבאית. ואם התוכנית של טראמפ תעבוד היא תאפשר למי שנשאר לחיות שם בעצמאות. (אני מניח שהוא לא מתכון לכל אוכלסית עזה אלא בעיקר למי שגר בצפון עזה)

אגב, דבר נוסף, אני מהמר שבתקופה הקרובה חלקים נרחבים בימין והשמאל הקיצוני בישראל יצהירו הצהרות רבות שבסופו של דבר יעזרו מאוד להרוג את התוכנית הזו:

• בן גביר וסמוטריץ’ יתראיינו בכל מקום מדושני עונג וידברו על גוש קטיף ויישוב הרצועה.
  • יאיר גולן ודומיו ידברו בכל מקום על טרנספר ופשעים נגד האנושות.

הנזק שהצהרות הצד הימני דווקא של המפה יכולות לעשות גדול הרבה יותר. לישראל יש רק דרך אחת איכשהו להחליק כזו תוכנית לעולם, וזה להבהיר שאין לנו שום כוונה לספח וליישב את הרצועה. אני כמובן משוכנע שבן גביר לא מבין את זה והוא יעשה הרבה מאוד צעדים שיעזרו מאוד לפגוע בתוכנית הזו (וזה סתם כי הוא טמבל שלא מבין איפה הוא נמצא).

והערה נוספת: התוכנית הזו לא באמת ישימה. יישום מלא שלה כנראה כולל הרבה מאוד מהלכים שבעולם של היום נחשבים לפשעים (טרנספר וכו’). החשיבות שלה היא שהיא יכולה לאפשר מהלכים קצת יותר צנועים שיהיו להם השלכות אדירות על הביטחון שלנו, אבל זה לא יקרה אם נהרוג מבעוד מועד את העז.

בן גביר וסמוטריץ’, בבקשה אל תהרגו את העז. להפך, תצהירו שנהיה מוכנים לוותר על יישב הרצועה על מנת להוכיח את טהרת המניעים שלנו.

זה מאוחר מידי הסוסים כבר ברחו … בן גביר כבר פתח את הפה שלו…

לא להפך - במקביל. אני לגמרי מבין את הטענה הדי מוצדקת שהממסד השלטוני של 30 השנים האחרונות בארה"ב מאופיין בסטגנציה ובחוסר תעוזה מוחלט לכל דבר שעשוי לשנות במילימטר את הסטטוס קוו בכמעט כל הנושאים בעולם. ואני גם מוכן להסכים שזה בכלל מאפיין מאוד את השלטון המרכזי בכל המדינות המערביות.

אבל מכאן ועד לטעון שבגלל שטראמפ מילולית שובר המון פרות קדושות זה גם אומר שיש מאחוריו מעשים - זה קצת מרחיק לכת. אם רוצים דוגמה לפעולה ומעשים אפשר להסתכל על מיליי בארגנטינה שבאמת הגיע והפך סדרי עולם. טראמפ רק דיבר על להפוך סדרי עולם אבל לפחות בקדנציה הראשונה אני לא זוכר ולו סדר עולם אחד שנהפך.

כי זה נעשה במעמד צד אחד. הפטרון יעביר 1.5 מיליון בני אדם למדינות שלא רוצות בהם וישקם ויאכלס כרעות עיניו את החורבות. איך הוא מעביר מיליון וחצי בני אדם? איך הוא משכנע אותם? האם הוא מכריח אותם? לאן הוא מעביר אותם? באיזה כלי תחבורה? מי מקבל אותם? איך הוא משכנע את מי שאמור לקבל אותם? האם הוא מכריח אותם לקבל אותם? בעזרת איזה צבא הוא עושה את זה? הצבא שלנו או שלו? הוא יביא חיילים אמריקאיים שימותו כאן? אולי הוא יביא את הצרפתים? כמה זה עולה? מי משלם? מי בסוף שולט אזרחית בשטח? מי צבאית?

חוץ מאמירות - יש תכנית? מישהו ראה אותה? מישהו יודע פרטים?

אני אומר כך - אם הפלסטינאים והירדנים והמצרים יסכימו זה יהיה פתרון מושלם. ועכשיו בואו נחזור למציאות…

טרנספר בהסכמה הוא לא טרנספר - הוא הגירה. אני מאוד בעד פתרון הבעיה הפלסטינית אמצעות הגירה. החלחלה היא מטרנספר.

לגמרי דיינו - זה הדבר היחיד החיובי שעוד עשוי לצאת מזה.