הסכסוך הישראלי פלסטיני :: הפסקת האש קרסה שוב

מגע עם סוכן זר זו עבירה חמורה בעיניי. אני לא מקל בזה ראש בכלל אבל כפי שאתה אומר אני לא מדי מבין בחדשות ובדר"כ ניזון מהטלגרם בשירותים (שםזמן צריכת החדשות שלי…)

הוא עבר עבירה אבל מהתחלה רואים שהוא רק ניסה לעקוץ אותם ולא ניסה לפגוע במדינת ישראל.

לפי מה שאני מבין מהשרשור הוא גם הצליח טיפה… הוא מכר להם בולשיט וקיבל כמה מאות שקלים בתמורה. לפי כתב האישום, הם די האמינו לו…

בטח לא עונש מוות…

דרך אגב, אני לא צוחק, אם אני שבכ, אני הייתי בודק אולי יש עם מי לעבוד פה. הוא הצליח לסבן כמה מהם. אולי עם טיפה שיפשוף ואימון הוא יצליח יותר. הם אשכרה האמינו לו שהוא עובד בכור…

זה מדרון חלקלק, ואתה לא יכול לדעת אם הוא לא התחיל משם רק כדי “לבדוק את השטח” ושיהיה לו כרטיס יציאה.

ייתכן שאם היה מצליח להעביר את זה בלי להתגלות היה עובר למידעים אחרים. ייתכן ולא, אנחנו לא יודעים. אבל לגמרי לדעתי אי אפשר פשוט להחליק את זה והוא צריך להיענש על מגע עם סוכן זר. מה שכן, אפשר וצריך להמתיק לו את העונש ביחס לאחרים, זה אין ספק.

לגבי אלו שיצרו איתם קשר בוואטסאפ והציעו תשלום תמורת פעולות מאחה, האמת, כל עוד הם לא ידעו שאלו האיראנים, אני לא בטוח מה העבירה פה בדיוק. נשמע לי לחלוטין במסגרת הלגיטימי.

מה שחשוב פה זה העיקר שאנחנו מסכימים שהקריאות לעונש מוות היו ממש מוגזמות וזה בלשון המעטה.

בעיני על תנאי + עבודת שרות זה מספיק

מעניין אותי כמה הריאיון הזה מחדש משהו למישהו, וכמה משמעותי הוא:

טראמפ יורה

“I am sending Israel everything it needs to finish the job, not a single Hamas member will be safe if you don’t do as I say… RELEASE THE HOSTAGES NOW, OR THERE WILL BE HELL TO PAY LATER!” –President Donald J. Trump

“‘Shalom Hamas’ means Hello and Goodbye - You can choose. Release all of the Hostages now, not later, and immediately return all of the dead bodies of the people you murdered, or it is OVER for you. Only sick and twisted people keep bodies, and you are sick and twisted! I am sending Israel everything it needs to finish the job, not a single Hamas member will be safe if you don’t do as I say. I have just met with your former Hostages whose lives you have destroyed. This is your last warning! For the leadership, now is the time to leave Gaza, while you still have a chance. Also, to the People of Gaza: A beautiful Future awaits, but not if you hold Hostages. If you do, you are DEAD! Make a SMART decision. RELEASE THE HOSTAGES NOW, OR THERE WILL BE HELL TO PAY LATER!”

–President Donald J. Trump

רק אני חושב שלממשלת ישראל אין ביצים לממש את האיומים של נשיא ארצות הברית? הוא יכול לשלוח תחמושת מפה עד הודעה חדשה אבל מישהו צריך לירות אותה.

תסכול, יש ביידן שנועל חימושים - מתבכיינים, יש טראמפ שפותח ומפנק - מתבכיינים, איזו תמיכה אנחנו רוצים אם אנחנו דוחים כל אחת מהתמיכות?

לא מבין למה עזה לא הירושימה כבר, נתנו צ’ק, נותנים גב, ואת כל מדינות האזור הפלשתינים מעניינים עד שאתה דוחף להם אותם כפליטים.

וכן, אני מודע שאני חורץ גזר דין מוות של 25 חטופים, ולצערי זה מה שצריך לעשות לפני שטראמפ ירגיש ויגלה שביבי כוסית.

אני די בטוח שטראמפ לא בעד להפוך את עזה להירושימה כל עוד החטופים בפנים.

ואני די בטוח שזה מה שעוצר את ישראל - רק בגלל החטופים החיים.

כן, אני יודע. אני גם יודע שבתכלס אנחנו לא רוצים להפוך את עזה להירושימה גם אחרי שהחטופים יהיו בחוץ, עם זאת, בלי לחץ אגרסיבי כולל הרעבה מכוונת הם לא יתקפלו, אז למה אנחנו ישנים על האף?? מתי נקבל צ’ק כזה רציני שהראש של אירופה בכלל בקרב מול רוסיה ומול ארה"ב?

אנחנו יותר גרועים מהפלשתינים, לא מפספסים הזדמנות לפספס הזדמנות.

ואם לא היו חטופים ביבי היה נוקט בצעד דרסטי והחלטי? קשה לי להאמין. בתחילת המלחמה הפגזנו כהוגן בעזה למרות שהיו הרבה יותר חטופים ועכשיו אפילו רבע מזה לא עושים, למרות שנשיא ארה"ב אמר בגדול יאללה בלאגן.

אז מי יפציץ? לפיד? בנט? גנץ?

מרגיש שכל הנהגה תדפוק חזק ת’עם שלנו.

דופקים ת׳עם שלנו שנים בשם הדמוקרטיה והליברליות. שטויות של השמאל.

אני חושב שיודעים בערך איפה חטופים נמצאים… בגלל זה מחנות המרכז כמעט לא נפגעו.

בהתחלת המלחמה אמרו לי שיהפכו את עזה להירושימה זה לא קרה. אז עכשיו יעשו את זה?

זה פאטרן, כל פעם יש אשם אחר. עכשיו מתמקדים בשב"כ וביועמ"ש.

עזה לא תיהיה הירושימה. יש שני פתרונות אפשריים: שליטה של החמאס או שליטה ישראלית. הרשות לא מסוגלת, ראינו אותם מנסים להרים מבצע בג’נין שהיה מוצלח בערך כמו בארסה של קיקה סטיין. יבעטו אותם משם תוך יומיים.

כדי להחזיר את החטופים צריך משהו שישים אותנו בעמדת מיקוח טובה יותר וזה לקחת שטח. עכשיו עם טראמפ זה אפשרי, שיבינו שכל יום שעובר אנחנו מתקדמים חצי קילומטר שלא יחזור.

אה, אף אחד. התבוסתנות טבועה בנו עמוקות כעם.

זו נקודה טובה.

אני חושב שיש משהו אחד משמעותי שהשתנה מאוד מאז תחילת המלחמה, וזה לא עזה, לא טראמפ, ולא החימושים.

מה שהשתנה (לצערינו) זה הציבור בישראל. אם בתחילת המלחמה לכולם (למעט כמה הזויים) היה ברור שאנחנו הולכים למלחמת אין ברירה להבסת החמאס, גם במחיר של פגיעה בחטופים (אני עוד זוכר איך אפילו בערוצי התשקורת שלנו בזמנו היה ברור שאי אפשר לעשות עסקה חטופים תמורת הפסקת המלחמה), כיום, נדמה שיש רוב די ברור בעם לעצירת המלחמה תמורת החטופים.

אפשר (וצריך) לנתח את השינוי הזה, אבל אני חושב שכיום העם פשוט לא יהיה מאחורי ביבי, וזו בעיה. אתה לא יכול לצאת למלחמה ללא תמיכה רחבה מהעם. לדעתי, זו הסיבה היחידה שביבי פשוט מנסה בכל הכח למצות כל דרך אפשרית לשחרר את החטופים. זה לא בגלל החיים שלהם (שכמובן חשובים לכשעצמם), אלא מכיוון שהוא מבין אולי יותר טוב מכל אחד אחר, שהוא לא באמת יכול לחזור לפול פורס בלי שהעם מאחוריו.

בתחילת המלחמה שמעתי גם לא מעט ‘‘שמאלנים’’ בעיני רוחם שאומרים לי שצריך לקחת שטח בתור עונש.
זה גם כבר חלק מהאווירה שהתאיידה.

לצאת למלחמה כשהמטרה היחידה היא החזרת החטופים חייב להיות האפשרות האחרונה כי מדובר פה בחיים של אנשים. חיילים וחטופים.
אם יש עוד מטרות זה עניין אחר, אבל עושה רושם שאין.

לטראמפ יש תכנית שטובה לנו, אבל לא שווה חיים של ישראלים. זה שהוא לוחץ עלינו לתקוף לא אומר שצריך לקבל את זה.
נראה אותו שולח חיילים אמריקאים לעשות את העבודה בשבילנו.

אבל לקחנו שטח והחזרנו ע"י זה חטופים… כלומר, לא באמת חשבנו שנשאר בעזה, פשוט מכרנו את כל המינופים שלהו לפני שסיימנו להחזיר את כולם.

אני מדבר על לקיחת שטח קבועה, לא בתור מנוף לחץ.