זה לא יקרה בחיים, ונראלי שאף אחד לא חשב על זה באמת - לקחת שטח וליישב אותו. כי להחזיק את צה"ל בתוך הרצועה זה מלכודת מוות שלא תגמר לעולם.
בכל מקרה נתתי את זה בתור דוגמא לאווירה שהייתה והתאיידה. דברים שאני שמעתי מאנשים מהצד השמאלי של המפה הפוליטית.
אחד הדיונים האידיוטיים שיצא לי לקרוא פה אי פעם
למי שעוקב אחרי מה שקורה בשיחות בין ארה"ב לחמאס, נדמה שכמו שחששנו החיצים מתחילים להסתובב לכיוון שלנו.
זה מתחיל להריח מאוד מאוד לא טוב, ויש לי עוד הרגשה ש(שוב) כרגיל נתחרט שפספסנו הזדמנות היסטורית בגלל הפחדנות של ביבי (ולא פחות מכך - בגלל הלחץ הציבורי המטורף להציל את החטופים, שחייהם הפכו חשובים יותר מחיי אלפי ההרוגים שיבואו בעתיד).
ביבי רוצה שטראמפ יכפה עליו הסדר. לדעתי הכל מוסכם בנהם מראש.
ביבי רוצה הסדר עם סעודיה בשביל תירוץ להפסקת המלחמה ולדעתי זה גם יביא לו ממשלה עם לפיד וגנץ.
הוא כרגיל ימצא את האשם התורן ותמיד יהיו אלו שיבלעו את זה.
טראמפ גרוע לנתניהו כי הוא פעם אחת מאגף אותו מימין ופעם שניה משמאל. כשביידן מאגף משמאל נתניהו לא מאוים כי הוא יודע שביידן לא יפגע בישראל. טראמפ לעומתו מסוגל לכל.
הרבה הרבה הרבה פחות מכך. אסור בשום אופן להקביל בין לחץ ציבורי שאיפשר לו להילחם חודשים ארוכים בלי להגיע לעסקה לבין ראש ממשלת ישראל שנושא באחריות המנהיגותית ולא מגיע להישג שנה וחצי. יש גבול כמה אפשר לזרוק אחריות. וכמו שכבר כתבו כאן - כל חודש שעובר בו נתניהו רק מושך זמן עובד נגדו בויכוח הזה. אנשים מאבדים אמונה שהוא יביא להישג ומעדיפים לקזז הפסדים ולפחות לקבל את החטופים שלנו בחיים. מה אתה עונה להם, עוד מעט עוד קצת? עד מתי? מילא הוא היה אומר למישהו מה הכוונות שלו. אפילו טראמפ כבר התבלבל ממנו
ברור שבשמאל אוהבים לקפוץ על כל חצי מילה שנשמעת להם טוב, אבל מה אדם בוהלר אמר שלא ידענו עד כה?
בשביל להוציא את תכניתו לפועל, טראמפ צריך לשחרר את החטופים. בוהלר גם ציין שלחמאס לא יהיה עתיד פוליטי ולא יהיו נשקים או מנהרות.
נו ו…?
טראמפ בנתיים שיחרר חימושים הטיל עיצומים על בית הדין הבנלאומי כולל התובע. תומך בישראל הפסיק את usaid שבעקיפין מימן את חמאס, לא מפסיק לאיים על חמאס ולא זורק את ישראל מתחת לאוטבוס כל פעם שהוא פותח את הפה. ואפילו מגבה לחלוטין את ההפסקה של הסיוע ההומנטירי לעזה. ואני די בטוח ששכחתי עוד כמה דברים…
בכל מצב טראמפ יותר טוב מביידן או קמלה לישראל זה אפילו לא קרוב חברים.
אנשים עם זיכרון ממש קצר ישכחו מה ביידן והאחות קמלה עוללו לישראל. הם אחת הסיבות שהמלחמה נגמרה כך ביבי מס 1 ביידן מס 2
אני אף פעם לא יתגעגע לביידן…
מה שכן אני מאשים רק אותנו. מי שלא יודע לסיים מלחמה בשנה וחצי שלא יבוא לאף אחד בתלונות על זה.
כשונא ביבי מוצהר - זה קודם כל ביידן. 100% מתוצאות המלחמה הן בגללו. אפילו ביבי העלוב לא יכול היה להתנגד לרוח הציבורית תאבת הנקמה של סוף 2023, וביידן פשוט גמר אותנו.
המינימום הוא להביא את הטענה שלהם. אחרת אנחנו ערוץ 14
ככה בדיוק הם מצליחים. כשיש אנשים שחושבים שצריך לכבד את הטענות שלהם.
אין שום קשר לדעתי האישית
הבאת משהו שיתכנו לו השלכות מהותיות על מדינת ישראל אם אני אוהב את זה או לא. הטיעון, למשל, של פגיעה במרכזי IVF ובכך מניעת התרבות הוא משהו שיחסית קל להוכיח ואין לו שום קשר לאונס. אין לי מושג מה התוקף המשפטי של זה וכו’ - אבל זה בדיוק הדיון. אם זה היה צייצן סוג ז’ בטוויטר ולא האומות המאוחדות אז לא היה טעם להתייחס. במקום זה סתם העלת צילום מסך וביטלת לגמרי את הטענה. לכן זה ערוץ 14.
לא מבין את ההקשר של הדברים שלך למה שכתבתי.
https://x.com/ItaiReu/status/1900109036885860810
כוחה של עלילת דם “הוועדה “המיוחדת” למועצת זכויות האדם של האו"ם בנושא הסכסוך הערבי-ישראלי (שבראשה עומדים אנטישמים מוצהרים) פרסמה עכשיו דו"ח שקרי להחריד המאשים את ישראל ב"אלימות מינית שיטתית ופגיעה בפוריות” נגד הפלסטינים. כמובן, אותה ועדה לא פרסמה כלום על האונס והפגיעות המיניות ביהודיות ויהודים ב-7/10. בעבר, שיתפו פעולה עם הוועדה האנטישמית הזו מטורללים כגון ישראל פריי, נטע בן פורת, סלאח’ חמורי, עיסא אמרו, מנהל סניף ישראל בערוץ אל-ג’זירה, וארגונים פלסטיניים הקשורים לארגון הטרור החזית העממית לשחרור פלסטין. וכן - “האונס” בסרטון המבושל של שדה תימן מוזכר שם. בהרחבה.
לגבי פגיעה מינית - תראו, לא בלתי סביר שחיילי צה"ל סוררים עשו דברים כאלו. אלו דברים ש(לצערנו) קורים במלחמות. אני לא יודע אם זה קרה כאן או לא, אבל אני כן יודע שאני לא אפול מהכסא אם יסתבר שזה קרה (בדיוק כמו שברור לי שהיו פשעי מלחמה שנעשו על ידי חיילים בודדים).
הבעיה היא לא בזה, אלא בסטנדרט הכפול: באף מקרה אחר לא מאשימים את המדינה בנושא, אלא במקסימום את החיילים הבודדים שסררו. והרי אף אחד לא טוען ש"ארה"ב ביצעה פשעים מיניים במהלך מלחמת העולם השנייה". ברור שזה טיעון די מטומטם לטעון.
(אגב, לכאורה ניתן היה להגיד את אותו הדבר לגבי חמאס וה-7 לאוקטובר. ההבדל המרכזי הוא השאלה של האם זו מדיניות מכוונת או חיילים בודדים סוררים, וזו נקודה שדי קל להוכיח כשנכנסים לשאלת האחוזים).
לגבי הנקודה השנייה בדו"ח, אם אני מבין נכון הרגע האו"ם הוציא דו"ח שמאשים אותנו ברצח עם כי הפצצנו מעבדות פוריות. זה כאילו כבר. כאילו. די. באמת. זה פארודיה.
למה אנחנו מצפים? ערוץ החדשות המרכזי פרסם סרטון שמתעד כביכול אונס כשברור מצפייה בסרטון שאין שם אונס.
אם בפריים טיים שלנו אומרים שחיילי צה’'ל אנסים למה שהשונאים שלנו יגידו אחרת?
בערוץ 12 דואגים כל היום לספר כמה אמירות של אדם כזה או אחר פוגעות בחטופים ומשום מה שוכחים את תפקידם באירוע.
אם היה אונס מעל כל ספק סביר ברור שצריך לחקור, לשפוט, להעניש ולפרסם. זה לא המצב כאן ולראיה גם הפרקליטות לא מעמידה לדין על אונס. אגב, ראינו בלא מעט מקרים כתבי אישום מפוצצים שבסופם ההר הוליד עכבר (וזו חלק מהמשמעות של משפט צדק - הפרקליטות עשויה לטעות לפעמים, אישום לא שווה פסק דין).
מה רואים בסרטון?