הסכסוך הישראלי פלסטיני :: מה יהיה עם עזה?

אה סליחה. גם זהו זה זה גרוע. אנשי הימין מוזמנים להצטרף לגילדת הכותבים או מה שלא יהיה. הבעיה שכל פעם שהם ניסו זה היה גרוע ולא מצחיק. מצד שני גם זהו זה גרוע ולא מצחיק אז יש סיכוי.

ושוב ניסיונות לגמד ולהקטין את סדרת הפשעים הזאת של האמונה על מערכת המשפט הצבאית שלנו, תוך כדי מלחמה.

זה שהפצרית “תשלם על זה” לא הופך את כל הסיפור הזה לפחות מפחיד. וגם עצם העובדה שהיא “תשלם על זה” - לא מגיע מתוך טוב ליבה או בגלל היושרה שלה, אלא רק כי היא הייתה מספיק מטומטמת כדי לערב מספר דו-ספרתי של אנשים בפשע שלה (מה שעוד יותר מפחיד, שכנראה שהאווירה שם בפרקליטות היא כזו שהיא הרגישה בנוח לעשות זאת) + המזל שלנו הציבור שהיא שייכת לגוף שהוא חלק ממערכת הביטחון, ולכן אנשיו עוברים בדיקות בשב”כ מידי פעם.
מעניין מה היה מתגלה אם גם אנשי הפרקליטות, הייעוץ המשפטי לממשלה ושאר מערכת המשפט הישראלית היו צריכים לעבור בדיקות תקופתיות כאלה.

לא, זה לא האמאמא של שיבוש חקירה. עובדה שהחקירה עדיין ממשיכה כרגיל, והנאשמים עדיין עומדים למשפט.

אין מה להשוות בכלל בין זה לבין השמדת ראיות, או לבין הדלפת הסרטון, שעכשיו שכל העולם “יודע” ש”היה משהו” (גם אם זה לא נכון בכלל - ומכאן: שיבוש חקירה) - המערכת כמעט מחוייבת להרשיע אותם במשהו, אחרת זה ייראה שישראל מכתסחת.

נכון, כי רק באחד מהשלושה מדובר באחד הגורמים המשפטיים החזקים ביותר במדינה, עם כוח אדיר על החיים של כל אחד ואחת מאיתנו, וזה שאחראי בעצמו על עשיית צדק. כמו שדן כתב יפה לפני כמה ימים - עם כל הביקורת שיש לי על מערכת המשפט, עדיין הסטנדט והציפיות שלי מהם קצת יותר מאשר הח”כ השולי. בטח בכל מה שקשור לניקיון כפיים וליושרה. מה גם שח”כ שההתנהלות שלו לא מוצאת חן בעיניי אני (כציבור) יכול להחליף, בעוד פקידי מערכת המשפט חפים מביקורת ציבורית ישירה.

לגבי 2 השאלות ששאלת:

גם אם לא אענה לך באופן קיצוני יחסית כמו יוסי, אני כן אומר שחקירה של מקרה כזה, שאכן אמורה להתבצע במדינה מתוקנת - היא בתחתית סדר העדיפויות מבחינתי תוך כדי לחימה פעילה. מהיכרות אישית, לפרקליטות הצבאית יש כוח אדם מוגבל ביותר, והרבה יותר חשוב שיתעסקו באיסוף, מיון וחקירה של ראיות ותיקי חקירה לפשעים שבוצעו ב-7.10, או בהעמדה לדין של אלפי המחבלים שצה"ל לכד לאורך הלחימה. ואם זה אומר שהתיק הזה לא ייחקר כמו שצריך עד הסוף ולא ימוצה עד תום, ושאותו מחבל לא יקבל את ה”צדק” ש”מגיע” לו - so be it. בכל יום ויום במדינת ישראל (ובכל מדינה מתוקנת אחרת) יש אלפי אנשים, ראויים בהרבה מאותו מחבל, שלא נעשה איתם צדק בגלל מגבלות כוח אדם. אין לי דמעות מיוחדות עבור אותו מחבל.

עצם העובדה שהפצרית בכבודה ובעצמה החליטה להתעסק בתיק של התעללות בכלא במחבל (ואף עברה על החוק למענו!), כשיש עוד כ"כ הרבה עבודה פוטנציאלית (וחשובה לאין ערוך) לעסוק בה - מראה שמדובר בוונדטה אישית שלה ורצון לייצר מקרה דגל מהתיק הזה, מה שמצביע על סט ערכים עקום לחלוטין מבחינתי.

האמת, אידאלית אני עשוי להסכים עם ליאור, אבל הבעיה שלי היא שאין גורם מטעם חמאס, המורדים הסורים ועוד שישפט על מה שהם עשו ברמה המוסרית. כל עוד האיפה ואיפה הזאת קיימת ברמת הדין הבינלאומי זה ישאר משחק מכור ברמה המוסרית.

באסה שזה קרה, אבל אחיה עם זה.

האם ראוי שאנשי פרקליטות צבאית יעודדו עציר להתלונן על הסוהרים שלו על עבירה שספק אם בוצעה, ואחר כך גם לשחרר אותו לעזה כדי שלא יעיד?

האם ראוי לספק לממשל אמריקאי עוין, שצריך “הוכחה” לעבירה מסוימת, “הוכחה” בתזמון מושלם כדי לעמוד בחוק “ליהיי” לעצירת הסיוע הביטחוני?

אני האחרון שאפשר להאשים אותו באמונה במערכת המשפט הצבאית שלנו.

בדיקות פוליגרף הן לא אמינות. הסיבה היחידה שהן עובדות זה כי אנשים מפחדים לצאת שקרנים אז אומרים אמת. עם עבריינים זה פחות עובד.

זה שהם נכשלו בשיבוש לא אומר שהם לא שיבשו.

לא תשכנע אותי שהפצרית יותר חזקה מחברי כנסת ושרים

כי אתה טועה לחשוב שמטרת החקירה היא להגן על המחבל. החקירה נועדה להגן עלינו כחברה מפני תהליכי התבהמות. החיילים האלה, אם עשו מה שהם חשודים בו, יש להם משפחות וילדים. אין אלימות בואקום. אם הצבא מייצר בהמות הבהמות יהיו בהמות גם מחוץ לצבא.

לא חושב שיש פה השוואה לרצח ראש הממשלה אלא שימוש בדוגמה של השידור שכולנו מכירים כדי להמחיש את הנקודה. בנקודה הזו יש מן האמת: הפרשה הזו התחילה להיות בעייתית הרבה לפני עניין הפצ״רית:

1. המעשים עצמם
  2. מה שהפוליטיקאים עשו עם הפריצה לבסיס

@EJB אני מסכים איתך על רוב הדברים, ראה מה שכתבתי לדובי. אחד לא בא במקום השני. חומרת מעשי הפצ״רית ידועה, אני באותה עמדה שלך.

עם זה אני כמובן לא מסכים. כלומר, יש פה פגיעה, אבל היא לא ׳פגיעה אנושה׳ לבדה.

תמיד יש לנו סיבה למה לדחות ביקורת שמופנית פנימה. במערכון הזכירו לנו, נכונה, לא להתעלם מהאירוע הזה. אנחנו מתבהמים, זו לא קלישאה.

זה באמת השם שלו, בדקתי

העולם לצערי עובד בצורה דיכוטומית. או שאתה בעד ישראל או נגד, או בעד פלסטין או נגד. כל טיעון כרגע נגד ישראל פוגע בלגיטימציה שלנו בכמעט כל פעולה באשר היא. העולם אלרגי לקונטקסט וניואנסים. תרצה או לא, פעולת הפצרית פגעה במדינת ישראל.

זה מהכיוון שעם כל הכבוד הפגיעה בתדמית של ישראל מורכבת מהרבה אירועים שזה רחוק מלהיות החמור שבהם. כמובן שיש פגיעה, לא חלקתי על כך

הסיפור הזה של הטלפון של הפצרית מתחיל להרגיש כמו פרסומת לאייפון. איך דה פאק טלפון נדלק אחרי שיוצא מהים?

בינתיים לא שמענו שום פרט חוץ מצילום של מה שהוא כביכול הטלפון שלה. אני לוקח בערבון מוגבל

נשמע כל כך הזוי שנראה לי אפילו מופרך להמציא סיפור כזה.

מה ההסבר לכך שבכלל נתנו לה את הזמן להיפטר מהטלפון? וגם אם היא בחרה לעשות זאת איך היא לא פשוט דרסה את המכשיר?

נראה לי שאם רוצים להיפטר מטלפון הכי טוב זה לזרוק אותו לים. גם אין סיכוי שימצאו אותו וגם אין סיכוי שאפשר יהיה להציל אותו.

גם האישה שמצאה את הטלפון נשמעת כאילו זה מונולוג שהיא עשתה עליו חזרות. הסיפור הזה לא עושה הגיון.

אתמול היו באולפן שישי ציטוטים מישיבת הקבינט. למה לא חוקרים מי המדליף? אני חושד בזיני או במירי רגב.

לפי מה שהבנתי המכשירים החדשים יש להם הגנה מפני מים, אם המכשיר סגור אפשר לשחזר ממנו מידע גם אחרי.

אני חושב שזה תרגיל חקירה של משטרה, הם רצו למשוך שיגיע מישהו וינסה לאסוף את המכשיר.

כל הסיפור הזה באמת מוזר.

החזרת גופת גולדין בתמורה לסיום “משבר 200 המחבלים”. ואני חשבתי שגודלין חוזר כחלק מהעסקה שבה סיימנו את הפאקינג מלחמה, מבלי למוטט את חמאס…

אני לא יודע מה יותר גרוע, הממשלה הפתטית והעלובה הזאת או האופוזיציה שלא מצליחה להוריד את הזבלים האלה ל-20 מנדטים.

אני חשבתי על זה. המשפחה האצילית של גולדין הסכימה לשבת שבעה (יחד עם משפחת אורון שאול) ובכך מנעה מחמאס לסחוט את ישראל.

מגיע להם מקום קבורה לבן היקר שלהם . גם כך “שכחנו” אותם וגרמנו להם עוול כל השנים האלו.

אם מחבלי חמאס יצאו לא חמושים ו חזרה של כל הגופות של החטופים והשמדה של כל המנהרות והתשתית שם ובנוסף הקו הצהוב יתרוקן ממחבלים אני בעד העיסקה.

גם כך לפי סעיף שש של ההסכם שחתמנו עליו כל מחבל חמאס שיניח את נשקו יקבל חנינה .

תנו למשפחת גולדין טיפה נחמה.

ישן אבל מסכים הפעם עם אראל סגל

הגיע הזמן להחזיר את הדר גולדין הביתה.

2 פוסטים אוחדו לנושא קיים: פוליטיקה וזה :: שחיתות, מושחת, הושחתנו

עיוות מוחלט של ההצעה. החנינה למחבלי חמאס אמורה להתרחש במסגרת ההסכם הסופי כחלק מפירוק מנשק של החמאס כולה.

הרעיון להשית את זה על מחבל בודד שייתן את הנשק האישי שלו בתמורה לחנינה ואז יחבור חזרה לחמאס שלא התפרק מנשקו ויקבל נשק אחר… הזיה מוחלטת.

על פי ההסכם המקורי, החמאס צריכים לתת לנו את כלל החטופים החללים, הטעות הראשונה הייתה שהדבר הזה בכלל עלה לדיון כחלק מפתיחה מחדש של ההסכם. ישראל לא מחויבת לאפשר לאנשי חמאס הללו לחזור בחיים הביתה. הם מוזמנים להיכנע או למות.

הפכנו לבדיחה, באמת. לא רק שעוד לא החזירו את גולדין, הם עוד במסגרת איסוף הגופה שלו (מתוך השטח שבשליטה שלנו!!!) אספו גופות אחרות של מחבלים והחזירו אותם לקבורה בשטח שלהם. אבל חלקי הגופה של הדר עדיין אצלם.

משפחת גולדין לא לחצה על המדינה שתשחרר מחבלים תמורת הבן שלהם (יחד עם המשפחה של אורון) ישבה עליו שבעה ובכך מנעה מחמאס אפשרות לנהל סחיטה על הגופות של הדר ושאול תמיד הפגינו נגד ההקלות על הסגר, ולא נגד המדינה.

הם היו אצילים לגמרי לא עשו שום מניפולציות נגד המדינה ונגדנו ומה קיבלו בתמורה מהמדינה על זה? המדינה ניצלה את התמימות שלהם וכל פעם מחדש השאירה אותם מאחור.

אחרי זה, לך ותגיד למשפחות של חטופים לא ללחוץ על המדינה…

זה השיקול היחיד שלי. אני לא מתוכח על העובדות.

אם מדינת ישראל יכולה בכח או ע”י לחץ על חמאס להוציא את הגופה של הדר משם כמובן שאני בעד.

אם זה בלתי אפשרי. והאפשרות היחידה זה עיסקה מבחינתי זה מאוד פשוט הגיע הזמן להחזיר אותו הביתה.

היחס שגולדין ומשפחת אורון קיבלו מהמדינה זה אות קלון על המדינה. המסר הוא חד וברור “אם תתנהגו באצילות נתעלם ממכם, אם תשלמו מיליונים ליועצים פוליטים צינים תסחטו ריגשית מדינה שלמה ותפגינו נגדה ותסגרו את המדינה בהפגנות שלכם” נכנע לכל הדרישות שלכם.

הגיע הזמן לתקן את העוול שנעשה להם ולהחזיר את הדר הביתה.

בתוך כך הזרוע הצבאית של חמאס הודיעה שבשעה שתים הם מחזירים את גולדין הביתה

אני לא מאמין למילה שלהם, לא יתפלא אם זה עוד שקר ויחזירו גופה של פלשתיני… הם מסוגלים להכל.

אם זה נכון, מעניין מי נכנע חמאס או ישראל.

את גולדין צריך להחזיר כמו שמחזירים את כולם, לא יותר ולא פחות. אם משחררים מחבלים בשביל גופות אחרות אז מן הראוי לעשות כן גם בשביל גולדין.

לגבי אצילות וכו’ - מצד אחד נכון, מצד שני אזכיר שרוב חלקי הגופה בידיהם. מנקודת מבט חילונית - ואני מקצין בכוונה - חלאס לשגע את המדינה בשביל הראש של הבן שלכם. שוב אומר - הקצנתי מאד בשביל הרטוריקה

אני מציע לך להזכר מה המשפחות של גולדווסר ורגב עשו במצב זהה . זה לא מובן מאליו ההתנהגות שלהם

אני לא אמרתי לשחרר מחבלים בתמורה, אני אמרתי להחזיר את גולדין הביתה.

אם בכח או לחץ מדיני ואם הממשלה לא בוחרת בשתי האפשרויות הראשונות שזה שערוריה בפני עצמה, אז הסכם מדיני.

אבל גולדין ולא מענין אותי מה ההלכה אומרת, צריך לחזור הביתה