הדר גולדין ז”ל חזר הביתה.
מאז שהדר גולדין נחטף הפסיקו לשאול אותי אם שם המשפחה שלי נגמר בנון או במם והתחילו לשאול אותי אם אני קשור לחייל החטוף (אני לא). “שמח” שנגמרה הסאגה
חברי הפורום כרגע, מחברים אחד לאחד את פריטי המידע שנפלו לידיהם:
ספוילר: יש כמה וכמה תוצאות, אני אגב מהמר עליו:
כמה מפתיע, שמאלני בוגד ![]()
אגב אם כבר אני מגיב פה, אז אין לי הרבה דברים חכמים להגיד, אבל אשתף שלתחושתי השמאל אכל מכה תדמיתית קשה מכל הסיפור הזה עם הפצמרית ולא יצליח להתאושש מזה.
חחח זה לא אני😁
לא משווה להתנהגות של משפחות אחרות ואם הם התנהגו באצילות גדולה יותר אז מוכן לתת להם קרדיט בכיף.
אני מסכים שצריך היה להחזיר אותו כמו שמחזירים את כולם.
אני רק טוען משהו פשוט: הוא כבר די היה בבית. ראיתי לאורך השנים טענות על כך שהמשפחה חיה בחוסר וודאות וכו׳ - זה לא נכון. 90 אחוז ממנו היה, השאר הושב היום. שמח בשבילם על ה closure, רואים שהם אנשים טובים וערכיים.
אני לא חושב שזה עניין של אי-ודאות, כמו שזה עניין של הזוועה היומיומית של לחשוב על זה שהראש (כך ע”פ הפרסומים לפחות) של הבן היפה והמתוק שלך, שילדת והאכלת וגידלת וטיפחת - נמצא בידיים של המפלצות האלה שבצד השני, שכולנו ראינו לפני שנתיים למה הם מסוגלים. יש (כנראה, לא מדבר מניסיון ברוך השם) סוג של שקט שקשה להסביר, אולי גם לא ממש רציונאלי, בידיעה שהגוף של האהוב שלך נמצא במקום פיזי מוכר וידוע, שאפשר לגשת אליו. דומה אולי לשקט הנפשי הזה שגורם לאנשים, הרבה פעמים באופן לא רציונאלי ושאף מנוגד לאינטרסים ה”אובייקטיביים” שלהם, לרדוף אחרי חלום הבית משלהם.
זה מזכיר לי קצת את הפוסט שראיתי לא מזמן (ועצבן אותי נורא) של לינוי בר-גפן אאל”ט, שבו היא “מבקשת סליחה” ממשפחת גולדין כי היא לא הבינה כל השנים את החשיבות ואת המאבק שלהם להחזרת גופתו של בנם לקבורה בישראל.
זה עצבן נורא, משתי סיבות:
א. ברור לגמרי מהאמירה שלה, שהיא לא סתם “לא הבינה” את המאבק, אלא שהוא גם הפריע לה. ואני לא מצליח להבין איך אפשר בכלל להתעצבן על מאבק שכל כולו אצילות, ללא שום דרישות מהציבור או מחירים שאחרים יצטרכו לשאת, כפי שנהוג כ"כ במדינתנו (החל מ"למה המדינה לא מממנת x?" ועד “לשחרר עכשיו את כולם בכל מחיר”), אלא דרישת המחיר מופנית אך ורק כלפי אלה שאחראים לפשע הזה - החמאס ותומכיהם.
ב. ברור לגמרי גם שה"הבנה" הזאת שלה לא הגיע בגלל איזו חווייה של “הארה” פתאומית או איזה מקום נפשי מיוחד שהיא הגיע אליו לפתע, אלא כי הפעם המשפחות שדרשו את גופות יקיריהן היו מ"המחנה הנכון" ומ"המגזר הנכון", בניגוד למשפחת גולדין הדתית, ימנית כנראה, “משיחית” אולי, ושאפילו, רחמנא ליצלן - רשימת הדרישות שלה לא כללה בתוכה את ראשו של נתניהו.
אז לגבי הנקודה השנייה אני חלילה לא מאשים כאן אף-אחד מחברי הפורום ב”גזענות” מהסוג הזה, אבל לגבי הנקודה הראשונה באמת שאני לא מבין איך אפשר להתווכח. משפחה שהיא אות ומופת, שמסרו (לא מרצונם כמובן)את היקר להם מכל כדי שכולנו נוכל לחיות כאן, ואם הם אומרים שמה שחסר להם כדי לישון טוב יותר בלילה זה ציפורן בוהן שמאל של הדר - אז זה מה שמגיע להם (כמובן ללא סיכון חיי חיילים, והם הראשונים שיאמרו זאת).
ראשית - just to set the record straight - לא ׳האשמתי׳ או טענתי שמשפחת גולדין עושה משהו לא בסדר/תקדימי/שאחרים לא עושים. גם כתבתי שאני מוכן לתת להם, בכיף, קרדיט על אצילותם. לגבי מי שמפריע לו המאבק שלהם - לא שופטים משפחה במצב כזה. נקודה.
אחרי שאמרנו את זה, כמו שאמרת - האירוע הזה הוא לא רציונלי וטיעון אי הוודאות הוא לא נכון עובדתית. הדר גולדין נהרג בצוק איתן מעבר לכל ספק.
לגבי ימין ושמאל - בוא, לא כזה מובהק.
לא הבנתי, מי התלונן על המאבק שלהם? הם היו ההפך הגמור מכל מה שקרה עם שליט והמשפחות של הסבב הזה.
את הסיפור עם גולדין ז”ל היה צריך לסיים מזמן. היה צריך לסיים אותו בכח מול חמאס.
מעניין אם זה היה חד צדדי או שחמאס השיג הישג מולנו עם המחבלים ברפיח.
זה כתגובה אלישע, תקרא מה שכתב.
איך?
כל סבב שהיה סיימו אותו בלי שחמאס יחזיר את הגופה.
לא היה צריך להסכים להפסקת אש ובטח לא לחלק לחמאס סיוע או כסף קטארי עד שהם היו משחררים את הגופה שלו.
(לא היה צריך בכלל לתת לחמאס להתחזק אבל זה דיון אחר)
בסדר, זה שם אחר ללסכן חיילים
לא בהכרח. היו לך מנופי לחץ אחרים על החמאס.
אבל להחזיר למשפחה אבלה את הגופה של הבן שלה זה חלק מהחוזה של המדינה עם החילים. אם צריך בכח אז בכח.
שלא לדבר על זה שכל הסבבים והכסף הקטארי והשאר רק גרמו למוות נוסף של חילים.
המסר היחיד שהמדינה העבירה, שאם חס וחלילה קרוב משפחה שלך נחטף אל תסכים לשבת שבעה תשלם ליחצן תפגין ותעצור מדינה שלמה ואז אולי המדינה תתיחס אליך.
בעיני להחזיר חייל חי או מת מהקרב זה ערך מאוד חשוב. לא אומר בכל מחיר או תמורת מחבלים חיים, אבל גם לא הקצה השני של המשואה.
מתן צנגאוקר: “כשראו את אמא שלי בטלוויזיה אז התייחסו אליי יפה”?
יולן כהן: “פחדו ממנה?”
כאילו, באמת? זו עיתונאית במדינת ישראל? זה מביך ברמה של ערוץ 14.
זה שהתייחסו אליו יפה רק מוכיח שהם ראו בה כאחת משלהם.
לא ראיתי את הראיון אבל שמעתי חלקים ממנו כי אשתי ראתה בחדר ליד.
מצטער אבל לא נטפה ממנו המון אמינות (כמו שלא נטפה אמינות מהחטוף שאמר שהמחבלים אמרו לו שיוציאו אותו ראשון כי ההורים שלו לא עושים בעיות).
ערוץ 12 בעוד שפל של שטיפת מוח וניסיון ליצירת נרטיב והצדקת הדרך שלהם.
ישראל לפי הבנתי הגיעה להסכם עם ארהב ש200 מחבלים יוכלו לעזוב למדינה אחרת..
אף מדינה לא רוצה אותם, כולל טורקיה וקטאר שמעתי שגרטה מוכנה לקלוט כמה..
היום מסגד הצית את עצמו
היום בתים ורכבים הציתו את עצמם
תגיד, ליאור, גם בכל פעם שפלסטיני מבצע פיגוע אתה שולח עדכון כאן בקבוצה (גם כשלא מצליחים לעצור מיד את החשודים, מה שקורה לצערנו כל פעם)? או שזה רק כשיהודים עושים את זה, כי פלסטינים שמבצעים פיגועים זה צפוי, מוכר, ולא מעניין?
לא. את זה אתם עושים אז אין צורך.
בעוד 50 שנה - איך אתה רואה את יהודה ושומרון?