גיאופוליטיקה :: על הנעשה בעולם

אפרופו הילרי, תראה מה היא אמרה ב 2008 ואיפה אמריקה של היום שמוציאה על הנושא 150 מיליארד בשנה.

https://x.com/Geiger_Capital/status/1849854528751010096

הקשבתי לכמעט שלוש השעות המשמימות האלה ונהדר הוא לא יצא… שטחי יותר משטיח, שחצן יותר מזלטאן איברהימוביץ’. מי שיצביע לדבר הזה אידיוט. אין שום בושה לא להצביע.

האמת זו כבר התקדמות. חבל שמהצד ה"דימוקרטי" הם כבר מזמן כת ובחיים לא יחשבו על לא להצביע לה.

אפשר להגיד המון המון 'דברים על טראמפ, אבל לזוכותו עומד מבחן התוצאה: העולם היה מקום הרבה הרבה הרבה יותר טוב בזמן הכהונה שלו.
בקרוב גם אתה תודה לאלוהים שהוא חזר.

בוא… לאלוהים אני לא אודה… אין אלוהים כידוע.

תראה אני כבר נגמלתי ממחלת האידיאולוגיות של ה120. אני כבר מבין שמנהיג לא צריך להחזיק באידיאולוגיה הנכונה ושבאופן כללי אידיאולוגיה (מכל סוג) זה מסוכן.

אבל מנהיג כן צריך יכולות ניהול טובות, יכולות בינאישיות טובות. אין לטראמפ את זה. להפך.

הוא שלוש שעות מספר פה סיפור בתוך סיפור בתוך סיפור.
היא לא מסוגלת לענות על שאלה.

בטח שמעתם שהדמוקרטים ביאושם הגובר חזרו לטקטיקה מ2016 של “טראמפ הוא נאצי” “טרמאפ הוא היטלר”

אז הנה התגובה של היטלר:

https://x.com/i/status/1851062318941241679

זה גאוני…

היא טמבלית שלא מסוגלת לדבר בלי שילחשו לה באוזן:

אשכרה נתקעה על “32 Days” כמו NPC עלוב בגלל בג בטלפרומפטר… אשכרה בובה על חוט.

זה באמת מפחיד.

הוא שלוש שעות מספר לך שהוא טווה סיפור ואז אתה מסיים לשמוע ואומר שהוא טווה סיפור. הוא לא טווה שום דבר. יש לו חיים מעניינים והוא מכיר הרבה אנשים והוא מאוד קל בלשון שלו. הוא משעמם, הוא לא כן, הוא שחצן (בצורה ילדותית ומביכה ממש) והוא כל כולו מושקע רק בדבר אחד: באגו של עצמו.

אני לא יודע אם הפחד של הדמוקרטים מוצדק ומה מידת הסכנה הממשית בטראמפ כנשיא. אני כן יודע שזה הימור מאוד מאוד גדול לתת לאדם כזה כל כך הרבה כוח בידיים ואני חושב שהאמריקאים לוקחים הימור על עתיד הדמוקרטיה שלהם וזה הימור שלא אמורים לקחת.

הוא בעיני לא טווה סיפור, אבל העובדה היא שהוא מסוגל לדבר על רגל אחת בלי סוף, עניינית. וקמאלה היא כלי ריק של מפלגה, לכן לא מסוגלת לענות בכלל.

זה לא אומר כלום, זה רק האבחנה שלי.

את קמאלה לא ממש יצא לי לשמוע חוץ מבעימות שם היא הייתה הרבה יותר טובה בהשוואה לטראמפ. אבל כמו שאמרתי, אם היא כל גרועה פשוט לא צריך להצביע.

לא להצביע = קאמלה עלולה להיבחן, ולכן טראמפ הוא necessary evil. משמרות המהפכה מתפללים שהיא תיבחר, וזה לבד אומר הכל. אם היא תיבחר הם ימשיכו לתקוף אותנו על בסיס קבוע, מתוך ידיעה שאוסרים עלינו להפציץ להם את הגרעין או מתקני אנרגייה. הם כמובן יקבלו הסכם גרעין נוח ויוסרו מעליהם כל הסנקציות הכלכליות, ולא מן המנמע שתוך כדי קדנציה שלה הם כבר יחזיקו בפצצות אטום פעילות.

יש מצב שטראמפ לא יהיה טוב לישראל כפי שהיה בקדנצייתו הראשונה, אבל עדיין לוקח את זה בשתי ידיים בכל יום בשבוע על פני כהונה של אובמה החדשה.

אני מדבר על ארה"ב ואתה מדבר על ישראל… גם במקרה של ישראל טראמפ מסוכן. לא יודע אם יצא לך לשמוע את הסגן שלו מדבר היום.

תיקנתי.

אה כן, ועוד הבדל אחד ומשמעותי במיוחד בין ההימור על האריס לבין ה"הימור" על טראמפ - טראמפ כבר היה נשיא. אז האמריקאים יודעים בדיוק מה ה"הימור" שהם לוקחים כאן (וספוילר - מסתבר שזה היה דווקא הימור לא רע בכלל). וזאת בניגוד לחתול בשק האריס, שגורמת ליאיר לפיד להיראות ולהישמע כמו מועמד רציני, אינטילגנטי ועקבי.

שוב הסימטריה השקרית הזאת…

ליאור הדעה שלך על טראמפ די נעולה.

מה שמצחיק שבארגנטינה יש את הדור הבא של טראמפ שהוא גם יותר טוב ממנו ואם אני מבין נכון גם אחד שמצליח להוציא את הכלכלה הארגנטיאית מהגירעון שלה.

כך שאין לך לאן לברוח. :wink:

הוא ממש לא הדור הבא של הטראמפ ואני מחזיק לו אצבעות אבל בינתיים לא שומע על שיפור.

בכל מקרה זה לא עניין של דעה על טראמפ. אני מפחד מאנשים שנבחרים באופן דמוקרטי ומשוכנעים שדמוקרטיה היא אבן בנעל שלהם.

גם כישראלי אני מאוד מודאג. שמעתי אותו אצל ג’ו רוגן ובואו נודה על האמת: הוא די מעריץ את פוטין ואת שי ואת קים ג’ונג און. הוא משוכנע שאיראן פשוט תפחד ממנו ולא תעשה כלום אבל נוקט בגישה שהוא ממילא לא יתערב לטובת ישראל כי הוא לא מתעסק עם בעיות של אחרים.

זה כל מה שאנחנו צריכים, אחד שיש לו אינטרס בהצלחתנו (מדינה מערבית משת"פית בחלק בו רוסיה שולטת על כל האזור) מבלי להחליט לנו מה כן לעשות ומה לא לעשות. מבלי להגיד לנו Don’t!

זה אם אתה קונה את הספינים של הממשלה שרק בגלל האמריקאים אין תגובה יותר חזקה. ישראל לא יכולה לבד. ישראל תלויה באמריקאים לא (רק) ברמה הדיפלומטית אלא ברמה הצבאית.

אז עכשיו אתה מבין את הצורך בתמיכה מהעולם?

אתה מבלבל בין מושג אמורפי כמו “לגיטימציה” לבין תמיכה צבאית ממשית.