אם מחר בבוקר מתחיל בלאגן רציני, מי לדעתך משחק בקבוצה עם מי?
כשהאמריקאים החליטו לפלוש לעיראק כדי לחפש שם מצבורי קובה סלק (במקרה הטוב), מי הצטרף לקואליציה שלהם? ממי אירופה תקנה ותבקש נשק, מסין ורוסיה?
אלה לא דברים שנעלמים מהר כל כך.
שלא יובן לא נכון - אני מבין לגמרי את מה שאתה כותב. כמו כולם אני צופה בדאגלאס מארי מדבר וחושב שסוף סוף מישהו אומר את האמת המזוקקת כמו שהיא. אירופה נראית לי פאתטית בהרבה מובנים, נאיבית, חלשה וצבועה. אני פשוט חושב שכמו שאורי דרש יפה בנושא האנטישמיות - זה לא מסביר הכל וזו בטח לא תוכנית עבודה. אנחנו לא מתמודדים עם המציאות. הקרדיט שקיבלנו מהמערב היה גדול יותר ממה שכולם כאן דמיינו. הנרטיב הפלסטיני, אגב, הוא מראה: שוב כולם נטשו אותנו. לעולם לא באמת אכפת מאיתנו ועם כל הכבוד למחאות - ישראל ממשיכה לעשות כרצונה. האמת לא נמצאת באף אחד מהקצוות. האירופאים לא שוללים את קיומה של ישראל, אבל גם לא את של פלסטין. בינתיים הם מבינים מצויין לאן השותפים של ביבי מכוונים ואף מקבלים לזה עדות ברגעים אלה ממש. לא צריך להיות גאון. ביקורת על ההתנהלות שלנו בעזה יש גם מבית, והייתה הרבה יותר אם הציבור בארץ היה יודע יותר.
כאן נכנס עניין הרזולוציה. מבחינת הדרוזים אה שרע הוא רוצח מתועב. אם זה היה תלוי רק בהם, כנראה שצריך היה להגיב לעובדה שהוא רצח יותר דרוזים ממה שהחמאס רצח ב 7.10 באותו אופן שישראל הגיבה. מבחינת ישראל הוא כמובן איננו סמולן עם עיגולדים, אבל אם כל מדינות העולם מכירות בו ואם צריך לעשות איזו פשרה מוסרית כי זה האינטרס כרגע - אז זה יעשה. מבחינת אמריקאי ממוצע - פוטטו פוטטו. הרי הם לא מפסיקים לרצוח אחד את השני כבר שנים ואם יש מישהו שאולי אולי יתברר כדיקטטור נאור יחסית - נו, ננסה. אפשר לחשוב מה היה קודם ומה האלטרנטיבה. הוא רצח 2000 דרוזים? וואוו, באמת? מיד לשנות את כל מדיניות החוץ של ארצות הברית ולהעביר את הפוקוס מסין לפקיעין.
וזה ככה גם אצל האירופאים בבית. הספרדי הממוצע לא מאד מוטרד מרוסיה. הפולני כן. Geography still matters
תלוי מאיפה זה מגיע אני מניח. הקונוטציה של חליפה שחורה ומגבעת הוא הרבה יותר מסתם ״יהודי״ או ״דתי״ לרבים בישראל. כמו, להבדיל, אנשים שנרתעים משמיעת השפה הגרמנית למרות שהם לא ״אנטי גרמנים״, או שיסתכלו עקום על הודי שיסתובב באמצע ירושלים עם סווסטיקה (ואפילו מקרי פחות). החרדיות היא תנועה פוליטית במדינת ישראל לא פחות משהיא זרם דתי, ואחת עם השפעה מטורפת על חייו של החילוני הממוצע.
אמיתית ושקולה מבחינות רבות לשנאת המערב בחוגים מערביים ליברליים. עם זאת, אני חושב שברוב הפעמים כשמשתמשים במונח הזה מתכוונים דווקא לאנטי/פוסט ציונות, שהיא תופעה נפרדת וכמובן נפוצה בהרבה.
בדרך כלל הטיעון הוא שאנטי ציונות היא צורה של אותה אנטישמיות ישנה וטובה. כלומר, אם אתה ממש רגיש ובעד כל המיעוטים אבל חושב שהמיעוט היחידי שלא מגיעה לו מדינה הוא ממש במקרה המיעוט היהודי…
אני מסכים שזה מאד לא קונסיסטנטי, אבל כל התנועות הרעיוניות הבולטות של המאה הנוכחית, בהתאם לאבותיהם הרוחניים פוקו ודומיו, פשוט מפוצצות (יש שיאמרו באופן מכוון לגמרי) בסתירות מין הסוג הזה. הרי אף אחד לא אומר שום דבר לגבי ה-ethnostate היפני או ההונגרי, כפי שהתדיינו פה אני ואתה בעבר. אני פשוט לא חושב שאצל האדם הממוצע זו אנטישמיות או משהו שדומה לה. זה כמובן מנוצל על ידי אנטישמיים בעולם הערבי ומחוצה לו, אבל זה בערך כמו לטעון שכל מי שציוני הוא כהניסט כי חלק מהטיעונים הבסיסיים דומים וחלק מהנחות היסוד משותפות.
אידיוטים שימושיים נפוצים בהרבה מאנטישמיים, בקיצור (וזה אנלוגי לרוב הסוגיות החשובות בעולם).
לטעמי, הסיבה המרכזית לאירוע הזה היא הברית בין האיסלאם לשמאל שמובילה ללחץ פוליטי על מנהיגים. כמובן שזה מוביל לשאל ולהסברים שניתנו כאן באשר למדוע השמאל כל כך ממהר לרוץ לזרועות האסלאם. עם זאת מי שבכסא הנהג מבחינתי הוא האסלאם.
בסופ״ש הייתה לי שיחה עם מישהו שהסברתי לו שאחרי הכל אני פרו מערבי וחושב שההישגים והערכים שלנו במערב הם חשובים. אחרי הטיעונים ה׳רגילים׳ שארה״ב נלחמת והורגת וכו׳, שאלתי: בסוף עם מי אתה, סין או ארה״ב? מי אתה מעדיף כשכנה? התשובה שקיבלתי הייתה סין. יש לציין, השיחה לא כללה את ישראל כלל וכלל.
פיפ’‘א לא מתכוונת להשעות את ישראל מהמונדיאל. לא מתכוונים לדבר על זה אפילו בכנס שלהם היום.
אומרים שאינפנטינו הוא חבר טוב של טראמפ, והמסר של האמריקאים היה ברור מאוד.
A state department spokesperson told Sky News: “We will absolutely work to fully stop any effort to attempt to ban Israel’s national soccer team from the World Cup.”
בפיפ’'א ציינו שיש 80 מדינות שיש בהם קונפליקט כלשהו. דין ישראל שונה מדין רוסיה כי רוסיה היא תוקפן וישראל מגיבה על ה 7.10 .
יחד עם זאת, פיפ’‘א אמרו שאופ’‘א יכולים להחליט מה שבא להם כי ישראל היא חלק מאופ’‘א.
לא ראיתי תאריך מסוים מתי אופ’'א צריכים להחליט.
נתפס נתפס. אני צועק את זה כבר עשרים שנה ואנשים חושבים שאני מגזים. אבל זה חלק מהתהליך כנראה, כי חייב להיות גרוע יותר לפני שאנשים יבינו שצריך שינוי.
לפני כמה ימים ראיתי סרטון בו ווקיסט לבן בלונדון צועק, בקול הכי קוקסינלי שאפשר, בזמן תהלוכת מחבלים “אני בעדכם!” והמחבלים דוחפים אותו ועונים לו: “לא, אתה לא חלק מאיתנו”.
אני גם רואה את המלטדאון המרגש ברדיט ובפייס בו ווקיסטים לא יודעים את מי להאשים בריבים בין מוסלימים לטרנסים.
הם יתחילו להבין כשישחטו אותם לאט לאט.
בנתיים אני מחפש ולא מוצא שום תהלוכה נגד רצח העם בסודן.