גיאופוליטיקה ::

היה סקר אתמול או שלשום, 53% נגד המלחמה, 47 בעד.
משהו כזה.
אבל זה סקרים, אתה יודע. יש קוקלציה עם דעת המשלם על הסקר.

אני חושב שהמלצתי בעבר על הסרטון הזה:

מאז תחילת מלחמת איראן 2 אני רק מחכה לסרטון של הבחור בנושא, ואתמול יצא סרטון מצוין שלו, לא בדיוק על זה, אבל קרוב מספיק ומעניין מאוד לטעמי:

מקרון:

קיימתי אתמול שיחות עם הנשיא עאון, עם ראש הממשלה סלאם ועם יושב ראש הפרלמנט ברי.

יש לנקוט כל צעד אפשרי כדי למנוע מלבנון לשקוע בכאוס.

על חיזבאללה להפסיק לאלתר את ההידרדרות המסוכנת שאליה הוא מוביל.

על ישראל לוותר על מתקפה רחבת היקף ולהפסיק את התקיפות המסיביות, בשעה שכבר מאות אלפי בני אדם נמלטו מן ההפצצות.

הממשלה בלבנון הביעה את נכונותה לקיים שיחות ישירות עם ישראל.

כל מרכיבי המדינה צריכים להיות מיוצגים בשיחות הללו.

על ישראל להיענות להזדמנות הזאת, לפתוח בדיונים ולהביא להפסקת אש, למצוא פתרון בר-קיימא ולאפשר לרשויות בלבנון לממש את התחייבויותיהן למען ריבונותה של לבנון.

צרפת מוכנה לסייע לקיום הדיונים הללו ולארח אותם בפריז.

צריך לענות לו שאנחנו מוכנים למשא ומתן ישיר שאחד מתנאיו זו הכרה מלאה בישראל שהביטוי שלה זה פתיחת שגרירויות, אפשרות מסחר וכו’. יש להבהיר שפתרונות פילגש למיניהם עברו מהעולם.

על רוסיה להפסיק את התוקפנות באוקראינה ולסגת משטחה.
על אוקראינה לקיים בחירות חופשיות.
על סין להפסיק לזהם את כדור הארץ ולשחרר את כל הפעילים הפוליטיים.
על אירן להפסיק לירות לכל עבר.
על טראמפ להפסיק את מלחמת הסחר ולבטל את כל המיסים.
על אפריקה להפסיק לעשות ילדים ולנטוע עצים במקום.
על כל העולם ללמוד צרפתית.
על גרמניה להיכנע לצרפת.

נו, גם אני יכול ככה.

ולגופו של עניין?

הרי ברור לכל שאין פה ממשלה שיכולה לפרק את חיזבאללה בלי ישראל, שבינתיים עושה את העבודה לבד. באים הלבנונים ורוצים להיות חלק מהמהלך. מה שצריך לדרוש זה דמי רצינות: שלום נורמלי ו - skin in the game. לא רואה איך מקרון עוזר כאן מלבד עוד ערבובים.

אני צוחק על מקרון כי הוא לא מציע כלום.
סתם משאלות לב של שמאלן אירופאי. אף אחד לא מקשיב לו, רק טראמפ לפעמים צוחק שהוא מדבר שטויות.

אנחנו צריכים לעשות את שלנו עם התמיכה של טראמפ ושמקרון ימשיך לדבר.
ממשלת לבנון תעשה משהו מועיל רק כאשר הנזק מפעילות של ישראל יעלה על הנזק של מלחמת אחים מול חיזבאללה.

עמית סגל

מעניין

ראיתי את זה ושאלתי את עצמי:
האמריקאים מתחלקים למאגה או לא-מאגה, אז איך הממוצע המשוקלל בין 81% ל 61% מגיע ל 43% ?

המשכתי לידיעה הבאה. משהו שכל הטילים של אירן כבר הושמדו, ואז הגיעה האזעקה.

כמדומני הימין מחולק למאגה/לא מאגה, לא כל הציבור

לא הבנתי מה הטענה.

בכל אופן, אותי זה הפתיע, עם כל הדיבורים על הבדלנים בימין האמריקאי שעצבנים על המלחמה. והיו עוד סקרים כאלה אאל’'ט

אז אורבן בדרך להפסד בבחירות בהונגריה אחרי 16 שנה, ואפילו כבר התקשר לברך את היריב הפוליטי שלו על הניצחון.

כמה מחשבות אקראיות, בלי סדר כלשהו:

• מדינות מערב אירופה אפילו לא מנסות להסתיר את השמחה שלהם מהתוצאות, או לשחק אותה כאילו הן מכבדות באיזושהי צורה את העם ההונגרי על בחירותיו ב-16 השנים האחרונות. ‘הונגריה בחרה בערכים האירופיים’, ‘ניצחון לאירופה’.. לא יודע, עם איך שאירופה והערכים שלה נראים בשנים האחרונות, לא יודע עד כמה זה ניצחון.
  • כמה שהאירופאיים מביכים בתגובות שלהם לבחירות - זה עוד כלום לעומת חברי הקואליציה הנוכחית כאן אצלנו, שמיהרו להעלות תמונות מסתחבקות עם אורבן ולאחל לו הצלחה עוד לפני הבחירות עצמן. אין שום בעיה לסכן את יחסי מדינת ישראל עם שאר מדינות העולם, העיקר לקושש עוד כמה קולות של בבונים כאן אצלנו, על חיכוך עם המנהיגים ”הנכונים”. הבעיה העוד יותר גדולה היא, כמובן, שכל זה הוא רק פרומו למה שהממשלה הנוכחית עשתה לנו וליחסינו עם המפלגה הדמוקרטית בארה”ב.
  • בהמשך לנקודה הראשונה שלי - אני לא באמת מבין ו/או מכיר מספיק בפוליטיקה הפנימית בהונגריה, כדי לקבוע האם התוצאות האלה אכן ‘טובות’ או ‘רעות’ - בין אם בנוגע לסולם הערכים ה”נכון” בעיניי (מאבק בווק, מאבק בהגירה של האיסלאם הקיצוני (אבל מבלי לגלוש לשנאת זרים ואף לאנטישמיות), ועוד), ובין אם בפרט בנוגע ליחסים עם ישראל. לצערי, במצב הנוכחי של המערב (כפי שכתב גם @dkaro בת’רד המקביל) - צהלות שמחה של מדינות מערב אירופה, הן ממש לא אינדיקציה מספקת כדי לקבוע שאכן מדובר בתוצאה חיובית לעולם הדמוקרטי-ליברלי (אולי אפילו להיפך).
  • עם זאת, מה שאני כן יודע לומר - זה שפעם נוספת הוכח כאן, זה שיותר מאשר הדמוקרטיות המערביות הן עדינות וחלשות, ודורשות הגנה אקטיבית אגרסיבית - דווקא ה”דיקטטורות” הנוראיות הן השבריריות באמת, כאשר גם דיקטטורות שנבנו בעמל רב במשך 16 שנה - ניתן לפרק במחי יד, ביום אחד, של בחירות דמוקרטיות.

גם אני ממש לא מעורה בנבכי השלטון בהונגריה והתנהלותו בשנים האחרונות אבל דיקטטורה בוודאי שלא הייתה שם, לפחות לא במובנה המקובל, כי דיקטטורה לא מאפשרת בחירות הוגנות על כל המשתמע מול יריב ראוי ושקול.

השלכות של אירוע כזה, לטווח הארוך, מן הסתם אי אפשר לסכם כעת. עוד נלמד ונשמע הרבה פרשנויות כי מה שקרה בהונגריה תחת אורבן זה סוג של “קייס סטאדי” רלבנטי ביותר בתקופה זו. אבל מה שנראה לי בולט מאוד כפי שנאמר מעלי זה שבכלל לא ברור האם האירוע הוא חיובי או ניצחון לדמוקרטיה כמו שכבר הכתירו אותו.

להראות תחלופת שלטון זה חשוב ובריא בכל מדינה ומצב. אפשר לתהות לגבי הצרכים והמניעים, ועד כמה הבחירה החדשה משקפת שינוי תפיסתי בעם ההונגרי או תוצר של הנדסת תודעה ברמה זו או אחרת. לא באמת מבין את הלך הרוח שם.

אם לאיחוד האירופי היה חשוב להשפיע על תוצאות הבחירות שם, אפשר להבין לאן נושבת הרוח. הצפי הוא שהווטו באו"ם ילך לאיבוד והונגריה תקבל מהגרים כמו שאר אירופה.

איזו אירופה?
אירופה כמו פולין, או אירופה כמו צרפת?
גם בפולין היו חילופי שלטון, גם בסלובקיה נדמה לי, ומידיניות 0 מהגרים הייתה ונשארה.

אני חושב שאנשים פה מתבלבלים, גם מגיאר הוא ימני, הוא ימין מרכז, הוא לא הולך לקיצון כמו קודמו, אבל לא יהיה שינוי דרסטי לדעתי מבחינת מהגרים.

לא יודע אם יהיה שינוי קיצוני או לא, אבל הרי לא סביר שלא יהיה שינוי כלל, כי יש גם לחצים אחרים שתמיד באים עם סיוע כלכלי כמו זה שצפוי להתקבל במיליארדי אירו שנמנעו בשנים האחרונות עקב התנגדות המוסדות האירופיים למדיניות של אורבן.

בינתיים הוא כבר הכריז שהם יחזרו לבית הדין בהאג.

דיווח שראש ממשלת איטליה הכריזה על השעיית הסכם שיתוף הפעולה הצבאי עם ישראל. היא מהימין. המצב שלנו מדאיג. למה לא עונים להם שבמלחמה שהם מממנים נהרגו פי שלושה?

כי זאת פוליטיקה, כולם אינטרסנטים.
אם לא היית כותב, אף אחד לא היה יודע שיש לנו בכלל הסכם שיתוף פעולה צבאי. למי אכפת מאיטליה תכלס?
כל הנשק שלנו מגיע מארה"ב ומגרמניה. אני הרבה יותר מודאג ממה שאומר מרץ מאיטליה+בריטניה+ספרד+צרפת ביחד.