אני יותר כוונתי לזה שיצאנו בלי ‘מכות כואבות’ במלחמה ביוני.
כמובן שנהרגו אזרחים וכל אחד הוא עולם ונהרסו כמה רחובות אבל הצפי היה גרוע פי 1000 ושום מטוס שלנו לא נפל והישראלים יצאו בתחושה ש’קטן עלינו’.
זה נראה שמרגע הפסקת האש ביוני הם התכוננו ככל יכולתם לסבב הבא עם הצטיידות בלתי פוסקת מרוסיה וסין. אני מאמין שהמודיעין הישראלי (והאמריקאי ו/או האירופאי) יודע את זה גם ויודע להתכונן לזה.
אין דבר כזה. אלה סתם הפחדות משחקים פסיכולוגיים שהאיראנים מנסים להפעיל, כמיטב המסורת המזרח-תיכונית, והתקשורת אוהבת להדהד אותם כי פחד ופאניקה מוכרים עיתונים.
בשום עולם, מדינה במשבר כלכלי עמוק וחמור כמו זה שיש באיראן, משבר שרק העמיק בעקבות תקיפות נרחבות + לא פחות ממלחמת אזרחים, ואחרי שהרסו לה את פסי הייצור המרכזיים של תעשיית הטילים ושאר החימושים - מצליחה בחצי שנה להגיע למצב טוב יותר או אפילו כזה שמשתווה למה שהיה לה לפני כן, אחרי שנים של הצטיידות מסודרת.
לרוסיה יש מספיק צרות ובעיות משל עצמה, גם בלי שתצטרך לדאוג לבעיות המלאים של איראן (לפני ‘עם כלביא’ הדיווחים היו בכלל שרוסיה בעצמה מקבלת מאיראן כטבמים..)
וסין לא תמהר לספק לאיראן נשק ישירות, ולהסתבך עם ארה”ב ועם הסנקציות והלחץ שהיא מנסה לייצר על איראן (ועל הדרך גם להסתכן בזה שהנשק שלהם ייחשף במערומיו אל מול כל העולם - אם כי האיראנים לא ישתמשו בו כנדרש, ואם כי הוא אובייקטיבית לא שווה יותר מידיי). בוא נגיד שאפילו כשארה”ב הטילה מכסים עצומים על סין, סין לא הלכה לקנות ישירות מאיראן כחלופה זולה יותר למוצרים האמריקאים - ואז אפילו לא היה מדובר בנשק, אלא סתם בנפט וכדו’.
השאלה שנשאלת היא איך איראן יכולה לפגוע בישראל יותר מאשר במלחמה ביוני? איזה כלים נוספים באמת יש לה?
לאיראן אין חיל אוויר, אין חיל ים משמעותי והטילים שלה יחסית מדויקים עד לטווח מסוים, מה שראינו ביוני אנחנו נראה גם הפעם, השאלה היחידה היא האם הפרוקסי שלה מלבנון יצטרף למלחמה או לא.
דווקא חיל ים יש לה, וגדול בהרבה מזה של ישראל. בניגוד לחיל הים הישראלי שבנוי להגן באמבטיה קרוב לחוף, אצלם התפיסה ההתחלתית הינה טיפה יותר של הגנה רחוקה מהבית, בגלל כל האירוע של המיצרים. זו איננה ערובה לאיכות, כמובן. הצוללות הישראליות, שלא הרבה ידוע עליהן, אמורות להיות זרוע אסטרטגית. גם אם ששת הצוללות הישראליות יכולות לשגר טילים קטלניים מאד על פי מקורות זרים וגם לפוצץ כמה ספינות - אין בזה לטעון שחיל הים הישראלי בנוי כדי להזיז את כוחותיו למיצרי הורמוז ולהתחיל לנהל שם את העניינים כמו שהאמריקאים יכולים לעשות.
השאלה המעניינת היא האם הצוללות שלנו יכולות לעשות לחיל הים האיראני מה שחיל האוויר עשה למשגרים ולכורים, או שלא.
אם מישהו זר היה נוחת וקורא את ההודעות האחרונות בפורום פה הוא לא היה מבין אותכם .
אתם יודעים שהאירנאים לא יתמודדו מול ישראל לבד נכון?
בכל הכבוד לישראל ויש כבוד, אנחנו עדיין הבעיה הפחות חמורה שלהם באופן יחסי כמובן. יש איזה דוד סם בסביבה.
הכח אש שהאיראנים יתמודדו מולו אם תהיה מלחמה הפעם זה משהו שלא נראה לי שהם התמודדו מולו אי פעם
אני יחזור למה שכתבתי שכולם היו בטוחים שיפרוץ מלחמה אחרי הציוץ של טראמפ, הוא לא רוצה מלחמה ולכן לדעתי בסוף לא תהיה. יהיה איזה הסכם והוא יכריז שזה ההסכם הכי טוב אי פעם.
הסייג היחיד שאני שם לעצמי זה האם האיראנים יחליטו לבצע התאבדות מצידם ויתקפו ראשונים. והערת אגב, עצם זה שהם לא תקפו ראשונים למרות כל ההתגרויות שלנו (ואנחנו מתגרים בהם) והסיכוי למיסקולציה מצידם די מרמז על כוחם האמיתי.
זה לא שאין להם יכולת להכאיב ולגרום לנו נזק. יש להם וברור שימותו לא מעט אנשים, אני פשוט לא חושב שזה הארגמדון שהתקשורת מנבאה.
כולכם צודקים, כמובן, וגם כאן די נגמר הידע שלי. לא רוצה סתם להנפיץ. יודע שיש להם חיל ים מרשים יותר מחיל האוויר ומסכים עם משה שאנחנו שחקן משנה.
אתה נוגע בנקודה נכונה שנגעו בה קודם - אין פה התעסקות עם יישות רציונלית יותר מדי כך שהבלתי צפוי הוא הצפוי. ישראל צריכה להתמקד בלהכין את עצמה במקום לנסות להבין מה יהיה.
הבעיה הגדולה בהתנהלות של טראמפ (מעבר לעובדה שהוא תקע סכין בגב באלפי איראנים ומבחינתי יש לו דם על הידים) זה שהחוסר יכולת שלו לסתום את הפה רק תגרור את אירן לאיזה כמו שכתבתי לטעות וזה יגרור את ארהב למלחמה בתנאים הרבה פחות נוחים ממה שהיה צריך.
טראמפ פה איבד אותי. לצערי הוא עדין הפחות גרוע שם בפוליטיקה אמריקאית
אני מתקשה לראות את טראמפ ניסוג מתקיפה אחרי כל ההבטחות שלו, הבנאדם לא אוהב לצאת פחדן/ שקרן, הוא שלח לפה ארמדה מטורפת שעולה הרבה כסף למשלם המסים האמריקאי.
הדבר היחיד לדעתי שימנע ממנו לתקוף זה ויתור מלא של איראן על תוכנית הגרעין, שאר הנושאים יישארו תלויים באוויר( פרוקסי, טילים בליסטים).