גיאופוליטיקה ::

כמה קל לפתור הכל ב’זה גם ככה לא תלוי בנו’.

שמע אור, בגדול אני נוטה להסכים הרבה פעמים עם האמירה הזאת באופן כללי, אבל אני לא מבין איך אתה יכול לנסות להביא את זה כטיעון לענייננו כאן.

אנחנו מדברים כאן על אדישות/אנטיגוניזם/עוינות הולכים וגוברים כלפי ישראל באופן חוצה מפלגות בארה”ב - כולל עמוק בקרב אנשי ומצביעי המפלגה הרפובליקנית, שהמרחק בינם לבין הפרוגרס רחוק כמרחק מזרח ממערב. בפירוש אי אפשר לייחס כאן את המגמה המדאיגה הזאת (רק) לסט ערכים ווקיסטי מקולקל, יש כאן משהו עמוק יותר.

מה שכן, לגופו של עניין - אני מסכים עם נדב שלא צריך להתרגש יותר מידיי ספציפית מההצבעה הזאת על משלוחי הנשק, וכנראה שמדובר הרבה יותר בניגוח פוליטי פנים אמריקאי, מאשר בהצהרת כוונות רשמית של המפלגה הדמוקרטית (למי שהספיק לשכוח - אצלנו כאן בארץ ח”כים ‘ימניים קיצוניים’ הצביעו בעד איחוד משפחות פלסטיניות בשטח ישראל ונגד ביטחון המדינה, מטעמי תאוות שלטון בלבד..).
ולמרות ביקורות קודמות שלי בעניין (שעודן עומדות בעינן, למען הסר ספק) - אני גם לא חושב שזאת אשמת ביבי יותר מידיי במקרה הזה. אני לא חושב שיש כמות מספיקה של ‘הסברה’ בעולם, שתצליח לרפא אמריקאים מהאלרגיה (המובנת) שהם חוטפים כשהממשלה שלהם יוצאת למלחמה ביבשת אירו-אסיה, ובייחוד במזרח התיכון. בטח כשזה מגיע ממנהיג רפובליקני לא הכי אמין וגם לא צפוי, בלשון המעטה. מדובר באלרגיה חוצת-מפלגות, שטבועה עמוק בנראטיב המייסד של האומה האמריקאית, ושרק החמירה כתוצאה מההיסטוריה הצבאית שלה מאז מלחמת העולם השנייה.

מה שבכל זאת כן מדאיג אותי מאוד בעניין הזה, זה הדבר הזה:

דן בילזריאן, משפיען רשת עם עשרות מיליוני עוקבים שמפיץ כבר שנים תיאוריות קונספירצייה ועלילות דם על יהודים סטייל ‘הפרוטוקולים של זקני ציון’ על מלא - רץ עכשיו לקונגרס.
העובדה שדבר כזה בכלל קיים בארה”ב של היום, בצורה גלויה וחסרת בושה, פופולארי כל-כך, ועוד רץ עכשיו בגאון לקונגרס - זה פשוט מפחיד. וכשלוקחים בחשבון גם את ההקשר התרבותי הרחב יותר (אפרופו פרוגרס), שאנשים נמחקים ומבוטלים בגלל בדיחה אחת לא מוצלחת שכתבו לפני 15 שנה על המיעוט הלא נכון - זאת בכלל הזיה מארץ ההזיות.

כשגדלתי, וממש עד לפני 5 שנים, כשכדי לנסות לקבל קצת מושג ופרספקטיבה על התהליך שעבר על גרמניה ביחסם ליהודים בראשית המאה הקודמת, הייתי מנסה לדמיין התרחשות של תהליך דומה בארה”ב של ימינו - ממצב של היטמעות כמעט מלאה, דרך בעבוע של אנטישמיות גלויה, ועד השואה האיומה - הייתי מבין רעיונית שאולי זה אפשרי, אבל לא לגמרי האמנתי באמת בהיתכנות של זה.
היום? כבר לא צריך לדמיין..

זה לא סותר. אנחנו צריכים לפעול קודם כל לטובתנו, שזה אומר להראות עוצמה ולא להתרפס בפני העולם. בפועל כל הצדדים הפוליטיים דגלו בגישה הלוזרית הזאת.

היהדות היא האויבת גם של הפרוגרס ושל האיסלאם, זה לא מקרי שמנסים פה מתוכנו להחליש את הזהות היהודית של המדינה.

טראמפ קם עצבני היום ומפציץ בחשבון שלו ברשת טרות’.

מכריז שאירן וויתרו על המצור שלהם בהורמוז.
אחר כך מבהיר שארה’'ב משאירה את המצור שלה, על אירן בלבד.
לועג לנאטו. שהם מסכימים לשלוח ספינות עכשיו.
מכריז שאירן הסכימה להעביר את האורניום המועשר. ככה סתם, פתאום הם הסכימו.
מודה לסעודיה , אמירויות וקטר על העזרה שלהם. לא מזכיר את ישראל או את המדינות האחרות שחטפו גם הן.
מכריז שהדיל עם אירן לא קשור בשום צורה לדיל בלבנון. בניגוד מוחלט למה שאומרים האירנים.
כותב במפורש שהוא אוסר על ישראל להפציץ בלבנון.
מודה למתווכים הפקיסטנים, אבל לא לעומאן.
עכשיו הוא גם כתב שאירן התחייבה לא לסגור את המצר לעולם.

בקיצור, עולב לישראל, לאירן, לנאטו, לכווית, לעומאן, ומאיים על חיזבאללה.

אני מתחיל לחשוב שלטראמפ יש השגחה עליונה

ירו עליו הלילה שוב, היורה פגע באפוד של איש השירות החשאי וטראמפ פונה מהמקום.

לא ממש ירו עליו. היורה נעצר עוד בש"ג.
בא עם רובה ציידים לאירוע הכי מאובטח במדינה ומנסה לעבור עם זה בש"ג? לא נשמע רציני. כמו הזקן שהסתובב מסביב לאחוזה של טראמפ בפלורידה עם רובה.

קצת על טראמפ. בהמשך לדיון שניהלנו כאן.
(ממש בא לי עכשיו להיות דדי שמחי גנרי ולטעון שהעובדה ש @Uriah ואני הסכמנו היא ההוכחה שאין יותר ימין שמאל).

בשלושת החזיתות- עזה, לבנון, איראן אנחנו רואים דפוס מסויים של הנשיא: הפסקת אש כי אני אמרתי, לעזאזל העובדות, לעזאזל הגדרות. מה זה אומר בפועל? הפסקת האש היא בתכלס איפה שהפסקנו, מכאן אפשר להמשיך לברבר. אולי נגיע להסכם, אולי לא, מה שבטוח נגיד שניסינו, שלא לומר הגענו להסכם הכי טוב שמישהו השיג אי פעם בתולדות האנושות.

ישראל הייתה צריכה להבין שזה יכול לבוא, ולכן כל כך חשוב היה לנצל את המומנטום בלבנון. עובדות בשטח היו שמות אותנו בעמדה טובה יותר במשא ומתן. החשש הוא שממשלת לבנון תצליח לערבב כרגיל: תקבל נסיגה במזומן ותשלם באי פירוק חיזבאללה באשראי. ישראל יכולה הייתה לגרום להם להזיע באמת.

בגדול ככל שנמשיך להפוך את הכפרים שלהם לבלתי ניתנים לשיקום כך ייטב.

לצפות החיזבאללה להתפרק מנישקו זו המקבילה של לבקש מחתול לנבוח ולהתקלח פעמיים ביום, אם זה תנאי במשא ומתן המדומיין הזה מצידי שנמשיך לנצח ככה.

מצאתי שזה מעניין

הסיבה - באוקראינה החליטו לתת שמות של צבא ה UPA לשתי יחידות צבאיות חדשות.
UPA היו לוחמים אוקראינים בשנות ה 40 וה 50, שלחמו נגד הנאצים, נגד הסובייטים, בעד אוקראינה עצמאית.
מסתבר שעל הדרך, הם עשו ג’נוסייד לאיזור באוקראינה שהיה מאוכלס ברובו בפולנים אתנים. באוקראינה הם נחשבים גיבורים, ובפולין פושעים.
הפוליטיקאים בפולין ניסו למנוע מתן השם ליחדיות הצבאיות, ורואים באירוע יריקה בפרצוף אחרי שעזרו לאוקראינה וקלטו מיליוני פליטים שברחו מהמלחמה. יש גם איומים מצד פולין למנוע את קבלת אוקראינה לאיחוד האירופי. זה חייב להיות בהסכמה כל החברות, כולל פולין.

נשמע טמטום מוחלט והתגרות מצד זלנסקי.

מרקו רוביו על הסכם הגרעין עם סעודיה:
כל הסכם שנחתום עם מדינה כלשהי בעולם בתחום הגרעין האזרחי יכלול מנגנוני פיקוח וביטחון שיבטיחו שלא ניתן יהיה להפוך אותו לתוכנית לפיתוח נשק גרעיני.

וזה עוד ההוא שאפשר לסמוך עליו. הדבר הזה, אם יתברר כנכון, הוא אסון שאי אפשר להמעיט בערכו. שנים היה ברור שהעליונות של ישראל צריכה להישמר. זה היה משהו שלא מערערים עליו, גם לא אצל אובמה. גרעין אזרחי הוא מבוא לגרעין צבאי, אין פה אפשרות אחרת.

לצערנו, נראה שזה אפילו לא מותנה בכניסה להסכמי אברהם. אם כך יהיו פני הדברים אז ממצב של התקרבות לנורמליזציה לפני השביעי לאוקטובר, היום הסעודים כבר מקבלים את השלל מבלי לשלם את המחיר.

לא התיישן טוב ההודעה הזו…

מה שכן, אני מסכים עם העיקרון והכיוון הכללי שהעולם הולך אליו. דברים שעד ה-7 לאוקטובר היו טאבו, כבר אינם טאבו. סינואר לא יכל להיות מרוצה יותר בקברו.

מראש כתבתי מסוייג - אבל הנקודה העיקרית היא, כפי שכתבת, לא הסכמי אברהם. הסכמים יכולים להיות מופרים. גרעין ׳אזרחי׳ לסעודיה הוא דבר מדאיג הן כי אנחנו לא סומכים עליהם והן כי זו תהווה רק הראשונה שמקבלת בדרך למזרח תיכון מתגרען. רוצה לאמר: כל האסכולה האמריקאית לפיה לישראל צריכה להיות עליונות במזרח התיכון הולכת ונשברת, וזה מדאיג מאד. גם אם נקבל הכרה סעודית.

למה בעצם אתה לא מאמין למה שמארקו רוביו אומר על הפיקוח?
הוא גם אמר שאין באישורים האלה שום דבר שאין כבר לאירן ולאמירויות למשל.

אני לא מבין כלום בנושא, אבל לא הייתי חושש מסעודיה.
הרבה יותר מפחיד פצצות אטום טקטיות קטנות שרוסים או סינים או צפון קוריאנים ימכרו לכל אחד בעוד רגע.

טראמפ כופף בפומבי את הסעודים לחתום על הסכמי אברהם. אם הם רוצים לשמור על הגאווה שלהם, ולא להיראות כמו הסמרטוטים של טראמפ, הם צריכים לסרב ולנסות שוב בעוד שנה או שנתיים. אולי עד אז הממשלה בישראל תתחלף ויהיה להם יותר קל לבלוע את ההצטרפות להסכמים.

קודם כל, אני אפילו לא סומך על טראמפ שיתנה את הדיל בהסכמי אברהם. הניסיון מלמד שיותר מכל הוא אוהב כסף (לכאורה חלק מזה לעצמו). אבל זה סיפור אחר.

בעניין ההעשרה, סעודיה היא לא האמירויות. זו מדינה מוסלמית קיצונית עם אוכלוסיה גדולה ששואפת להיות בעלת השפעה גדולה באזור. אם איראן בדרך אז גם היא רוצה. ואם היא אז גם ארדואן. להפוך אותה למדינת סף גרעינית, שזו המשמעות בפועל של ׳גרעין אזרחי׳ (אלא אותן צנטריפוגות, הרי) - נשמע לי רעיון רע מאד. לא גרוע כמו איראן גרעינית, אבל רע. עם כל הכבוד לרוסים או לצפון קוריאני - יש גיאוגרפיה. ישראל מוקפת ערבים והסעודים הם ערבים. את סעודיה אף אחד לא יתקוף, זו לא איראן שנתפסת כמדינה אלימה וקיצונית. כל דבר ששוחק את העליונות של ישראל הוא רע.

עריכה
@dmitrys

עיתונאית: האם קיבלת מסעודיה איזושהי אינדיקציה בנוגע להצטרפותה להסכמי אברהם?

טראמפ: לא דיברנו על זה.

כדי להגיב לכתבה לחצו כאן

ספרד בדרך למאות אלפי מהגרים לא חוקיים שיכנסו אליה בחודש הקרוב.
ממשלה שהורסת את המדינה ובקרוב גם תישאר בודדה.

מתישהו אנשים בעולם יבינו שלתקוף את ישראל זה רק בגלל שהם רוצים להסתיר את הבעיות שיש אצלם בבית.
ה Virtù signaling החדש.

בינתיים bbc אומר שכ 50 אלף פולשים חזרו למרוקו.
58 מתו, רובם טבעו במהלך השחיה ממרוקו לסאוטה. אבל הם חזרו כי בסאוטה אין כלום. הספרדים סגרו הכל, אין אוכל, שתיה או צל.

הרשויות בספרד מדווחות על 60 אלף שנכנסו ו-25 אלף שחזרו למרוקו.
זה אןמר שעדיין 35 אלף בסאוטה

א. הזיה שלספרד בכלל יש מובלעת בצפון אפריקה כיום. קולוניאליסטים מסריחים שאח”כ עוד מעזים לבוא בביקורת על אחרים.
על הדרך, אגב, יצא לי לראות גם איפה בדיוק נמצאים האיים טנריפה, לאס פלמאס, ושאר האיים הקנריים. פשוט הזיה.

ב. לא מבין למה משרד החוץ שלנו ושאר ‘מערך ההסברה’ לא מנצל את כל האירוע הזה, עם המוות של עשרות מרוקאים וה’הרעבה’ שלהם ע”י הספרדים שרוקנו את סאוטה מאוכל ומים - כדי להכריז שממשלת ספרד מבצעת רצח עם במרוקאים.

חכה שתשמע איפה נמצאים איי פוקלנד