מונדיאל 2022- הדיון המלא, כל העיניים לקטאר

עוד 50 ימים זה קורה! טורניר הכדורגל הגדול בעולם יוצא לדרך! אי אפשר שלא להתרגש! נכון שכיום עולם הכדורגל נשלט ע"י טורנירי הקבוצות והליגות שם גם נמצא הכסף הגדול אבל הקסם של כדורגל הנבחרות, אחדות לאומית, לשחק למען הסמל והדגל, את זה שום דבר לא יחליף.

הרבה דיברו על מונדיאל 2022 שבמקרה הוא גם טורניר גביע העולם ה-22 של פיפ"א, כי הוא טורניר מיוחד לטוב ולרע.
זהו המונדיאל השני שמתקיים באסיה אחרי יפן וקוריאה ב-2002 והראשון של העולם הערבי והמפרץ הפרסי בפרט.

הדיבורים מתחילים כמובן מזהות המארחת קטאר שכולנו יודעים שקיבלה את האירוח בזכות פוליטיקה ושוחד ובנתה תשתית שלמה על גבם של עבדות מודרנית.
זה ממשיך עם שינוי הקונצנזוס של טורניר קיץ והזזתו אל אמצע העונה, אל החורף הקטארי היחסית יותר סביר (למרות שכל האיצטדיונים יהיו ממוזגים).

הטורניר בקטאר יהיה הטורניר הקצר ביותר שכן בדרך כלל אנחנו רגילים לקבל טורניר של 30 יום מ-12 ביוני ועד 12 ביולי והפעם נקבל טורניר של 28 ימים מה-20 בנובמבר ועד ה-18 בדצמבר, מה שאומר קצת יותר לחץ ללו"ז הצפוף בכל מקרה.

ולסיום הטורניר בקטאר למעשה יהיה הטורניר האחרון בסגנון שאנו מכירים של 32 נבחרות שהתקיים כך מאז צרפת 98 מהמונדיאל הבא ב-2026 נזכה לראות בקנדה-ארה"ב-מקסיקו כבר 48 נבחרות ופורמט שונה לחלוטין.

אז מי הן הנבחרות שהגיעו לקטאר?

32 נבחרות חולקו ל-8 דרגים ומשם ל-8 בתים כאשר המגבלה היחידה היא אינה נבחרת מאותה יבשת ולא יותר מ-2 אירופאיות באותו בית.

השנה נקבל בניגוד לשנים קודמות (תוצר של הטורניר הקצר יותר) 4 משחקים כל יום ולא 3 בשלב הבתים כאשר השעות יהיו מגוונות ואף קשוחות עם 12:00, 15:00, 18:00 ו-21:00

האיצטדיונים שיארחו את הטורניר:

8 איצטדיונים יארחו את הטורניר (הכי מעט אי פעם) ב-5 ערים שונות, 6 מהם חדשים מהניילון ו-2 שופצו לצורך הטורניר ורק איצטדיון אחד יהיה מעל קיבולת של 45 אלף צופים.

האיצטדיון האייקוני בלוסייל: בעל 86 אלף מקומות, יארח 6 משחקים בשלב הבתים ומשחק אחד בכל שלב נוק אאוט כולל את משחק הגמר.

איצטדיון אל ח’ור בעל 45 אלף צופים, יארח את משחק הפתיחה ובנוסף עוד 5 משחקים בשלב הבתים.
בנוסף יארח משחק אחד בכל שלב נוק אאוט ואת משחק חצי הגמר השני

כל שאר האיצטדיונים יארחו גם כן 6 משחקי שלב בתים ולבין משחק אחד לשניים בשלבי הנוק אאוט.

איצטדיון עיר החינוך 45 אלף צופים
איצטדיון אל-וכרה 45 אלף צופים
איצטדיון אחמד בן עלי 44 אלף צופים
האיצטדיון הבינילאומי חליפה 40 אלף צופים (יארח את המשחק על המקום השלישי)
איצטדיון 974 40 אלף צופים
איצטדיון א-תומאמה 40 אלף צופים

שופטי המונדיאל

36 שופטים, 69 קוונים ו-24 שופטי וידיאו יגיעו לקטאר במונדיאל הקרוב ולראשונה גם 3 שופטות ו-3 קווניות שיעשו היסטוריה וישפטו משחק כדורגל גברי.

סטפני פרפטט הצרפתיה היא השם היותר מוכר מכולן והיא גם שופטת הגמר מונדיאל לנשים שנערך ב-2019 ובעלת הסיכויים הגבוהים ביותר לקבל גם דרגות משחק גבוהות בשלבי הנוק אאוט.

ב-18 בדצמבר אחד מ-32 הקפטנים יניף את הגביע הנחשב בעולם הכדורגל ויהפוך מדינה שלמה אחת למאושרת בעולם.
זה המקום שלכם לכתוב, לסקר ולדבר על כל מה שקורה לפני, תוך כדי ואחרי הטורניר הגדול של קטאר.

שיהיה לנו בהצלחה ו-Vamos Argentina Carajo!!! :argentina:

11 לייקים

אמנם הטורניר כולל 63 משחקים שאסור לפספס (ועוד אחד חשוב מאוד על המקום השלישי), אבל שניים מהמשחקים תופסים את העין בצורה מיוחדת, כבר בשלב הבתים:

המשחק הראשון הוא המשחק בין ספרד לגרמניה. על פי יחסי ההימורים יש 9 מועמדות ריאליות יחסית לזכייה בטורניר, והן ברזיל, צרפת, ארגנטינה, אנגליה, ספרד, גרמניה, הולנד, פורטוגל ובלגיה. לפי עקרון שובך היונים ידענו שלפחות שתיים מהן יפגשו כבר בשלב הבתים, אך לצערנו, המשחק בין ספרד לגרמניה הוא מפגש הקונטנדריות היחיד לפני הנוק אאוט. זה גם המשחק היחיד בשלב הבתים שיפגיש שתי אלופות עולם לשעבר.

המשחק השני הוא המשחק בין אנגליה לארה"ב. אמנם פחות מסיבות ספורטיביות, אבל עדיין מדובר במשחק אטרקטיבי מאוד בעיניי הקהל. למעשה, הוא אחד מחמשת המשחקים שקיבלו הכי הרבה בקשות לכרטיסים לטורניר הקרוב, לצד הגמר, ולצד שלושת המשחקים של ארגנטינה.

3 לייקים

מבחינת אטרקטיביות של שלב הבתים אז כמובן כרגיל הקהל הארגנטינאי כובש את המונדיאלים ואחרי הקהל הקטארי, ארגנטינה היא המדינה שתביא הכי הרבה קהל למונדיאל (היה כך גם ב-2014 ו-2018) ושלושת המשחקים שלה נגד ערב הסעודית, מקסיקו ופולין הם היחידים שהן כבר בסולד אאוט מלבד משחקיה של המארחת כמובן.

הייתי מוסיף גם את פורטוגל ואורגוואי כמשחק אטרקטיבי, איראן-ארה"ב כמשחק הפוליטי של הטורניר, צרפת-דנמרק וברזיל-סרביה

2 לייקים

הסגל הסופי של ברזיל למונדיאל.
דני אלבס בגיל 39 נוסע לקטאר

העדרות בולטת היא קוטיניו הפצוע, גביגול של פלמנגו ופירמינו של ליברפול

לייק 1

שבועיים לפני פתיחת הטורניר בקטאר, אוהדי ארגנטינה כבר הגיעו לדוחא ומציגים את ה-banderazo (תהלוכה לפני משחק) הראשונה בדוחא.
#הקהל_הטוב_בעולם :argentina:

https://twitter.com/gastonedul/status/1589624886947086336?t=QmdcSA9uPa2c_vAcZQnnqg&s=08

@Ganjo @Aimarito @Aragones מתייג אתכם שלא תפספסו, זה תרד אחר

3 לייקים

יש לי הרבה דברים לכתוב ולהגיד על המונדיאל, הבעייה היא שעדיין אין הרגשה שיש מונדיאל בפתח ואנחנו כולה שבועיים מהפתיחה.
מאמין שאני יתחיל להרגיש צמרמורות אחרי שהליגה ייפסקו.
את הנקודות והרגשות שלי אני יכתוב בהמשך, אבל בינתיים כמה הימורים לגבי המונדיאל:

נבחרת מפתיעה- מקסיקו, אוצואה עדיין חי!, אני חושב. גם קנדה מצויינת.

נבחרת מאכזבת- צרפת, הבעיב של צרפת שהיא כל כך איכותית שחות מזכייה זה כישלון. מרגיש לי שבצרפת כמו צרפת יש הרבה בעיות פנים בתוך הסגל. מה גם שאחרי הזכייה הקודמת אני חושב שחסר לה אש בשביל לזכות.

נבחרת מהנה- ברזיל, ברזיל בניגוד למונדיאלים קודמים מגיעה עם סגל נוצץ. פעם אחרונה שהיה סגל כל כך מוכשר זה היה בפיאסקו של 2006. (לדעתי, עדיין אסופת השחקנים הטובה בהיסטוריה). לא משנה אם היא תצליח או לא אני עדיין בטוח שהכדורגל יהיה פנומנאלי, כי אי אפשר אחרת עם סגל כזה.

נבחרת ששווה מעקב- אורגוואי, נבחרת שתמיד נלחמת מגיעה לטורניר הזה בסוג של העברת מושכות מהדור המבוגר לצעיר. אני לא חושב שהם יגיעו להישג פנומנאלי אבל היא עדיין שווה צפייה.

סקנדל או פסטיבל- בלגיה, השונות בתוך הסגל הזה די קיצוני. מצד אחד שמות גדולים מצד שני יכולת מאכזבת כמעט מצד כולם (להוציא את דה בריינה הנהדר). מרגיש לי שהעם עדיין זוכר טובות לסגל השחקנים הזה. אחרי המונדיאל אני בספק אם לא יהיה תהליך מוגבר לשינוי סגל מהותי. בכל מקרה, בטוח יהיה להם משחק אחד גדול שיעלה אופטימיות וכנראה הוא גם יתפוצץ מאוד מהר.

שחקן מפתיע- קובו, יפן מגיעה למונדיאל הזה באופן שונה מהותית מהנבחרת הנהדרת של 2018. יפן בנתה את עצמה די מחדש בארבע השנים האחרונות ונתנו הרבה דקות לצעירים. עד עכשיו זו נבחרת די מגמגמת אבל יש לה הרבה צעירים מוכשרים וטקה קובו הוא היהלום שבכתר של הדור הצעיר, שווה צפייה.

מלך שערים- אמבפה, צרפת כל כך מוכשרת שאני לא רןאה מצב שהיא לא תפרק נמושות. אמבפה יחגוג.

שחקן מצטיין- ניימאר, בנקודה הבאה הההסבר.

זוכה- ברזיל, כמו שכתבתי בהימור של הקבוצה המהנה. אני המשיך פה, שיש בעיות בסגל הברזילאי. אם זה הקישור שיראה כמו שנות ה90 עם הדאבל פיבוט מאחורה של פאביניו וקאסמירו. הבעיה העיקרית היא בעמדת המגנים, שנראה לא לרמה הנדרשת. אבל היא נהנית מחוליית התקפה סופר משובחת ובעיקר של שחקנים שעובדים מאוד קשה על המגרש (ויני, רודריגו, ראפיניה, גסוס) זה חוליית התקפה שתלחץ על כל המגרש. אני מאמין שעם היכולת העילאית של נאיימר הוא ינצח על החבורה הזאת ויצליח להוביל את ברזיל לזכייה ואותו לתואר שחקן הטורניר.

3 לייקים

ספר את זה לציפורניים שלי. ולשינה שלי.

לפני שנתיים הפסקתי לעשן. בהתחלה יש מין קוצר נשימה כזה שלוקח לו בערך חצי שנה לעבור. אז הוא חזר.

2 לייקים

אני לגמרי במוד מונדיאל
Vamos carajo!!! :argentina:

לייק 1

לפי פרסום של הלאקיפ (לא רשמי) סאדיו מאנה שנפצע אתמול במשחק של באיירן יחמיץ את המונדיאל.

סנגל שיש עליה דיבור ככבשה השחורה של הטורניר מאבדת סיכויים גדולים להיות כזאת עם הכוכב הכי גדול שלה כנראה מחוץ לטורניר

2 לייקים

https://twitter.com/benny_wol/status/1590847641973395466?t=uMaOMjWeKKzFNtN6GFggiQ&s=08

סרטון הצגת הסגל של אורגוואי הוא אחד הדברים היפים שעשו.
הסרטון עובר במקומות שהשחקנים גדלו בהם ולפי כל מקום מוצג השחקן שנבחר.

5 לייקים

אנטיתזה לנבחרת הספרדית שם הכל משעמם.

לייק 1

על סמך מה קוקה ויורנטה בעונה מזעזעת של אתלטיקו בסגל וקארבחל
חסר לי מרינו, מנדס, אלכס מורנו, סובמנדי, רואיז דה מרקוס אריץ

זה יותר טורניר פרידה מכמה שחקנים ותיקים. ספרד תהיה רלוונטית ומעניינת אולי ביורו.

נ.ב בכל זאת אספס לא זומן.

הסגל ההולנדי למונדיאל
הרבה “מקומיים” מהליגה ההולנדית וצעירים חדשים לצד דני בלינד וותיק אחד

דנזומה לא זומן?, נכון שהוא בתקופה רעה ועדיין החלטה מוזרה.

מת לדעת איך תיאגו לא מזומן, ושחקן שהוא אפילו לא הקשר הספרדי הבכיר בקבוצה הקטארית שלו כן.
או שהוא הספיק להיפצע שוב מאז שהשלים 90 דקות נגד ספרס לפני שבוע? לא פוסל.

אני חייב לשתף אתכם שאני לא ממש מרגיש ש"חג מונדיאל" מתקרב, מעבר לזה שזה כל כך מוזר לי ‘להיפרד’ עכשיו מריאל מדריד קרוב לחודשיים באמצע העונה. גדלתי על נבחרת ספרד, זו הלוזרית עם הכדורגל היפה שלא מביא למעל רבע גמר (“שיחקנו הכי טוב מאיי פעם - והפסדנו כמו תמיד”, אני זוכר שאלפרדו די סטפאנו אמר את זה פעם על הנבחרת), שראול הוא הפנים שלה, דווקא כשהפנו לו את דלת היציאה - זה היה הדור הספרדי המוצלח ביותר. בכל מקרה, תמיד היו שחקנים גדולים להזדהות איתם. איני אוהד הצלחות אבל יש לי מעין משבר מסוים עם הנבחרת שהחל עוד בטורניר הקודם. כמובן שסרחיו ראמוס חסר לי - דמות, פיגורה, שחקן שאני אוהב, לא נכנס אפילו לעניין המקצועי. דני קרבחאל ומרקו אסנסיו שאני באמת שמח עבורו - הם פירורים. זה מרגיש שאין היום שחקנים גדולים בכדורגל הספרדי, כאלו שכל העיניים עליהם. אומרים שכבר כמעט עשור אין לנו חלוץ - מאז דויד ויאה. גם אין אנדרס אינייסטה וצ’אבי ואיקר קסיאס ושחקנים שיש להם 50% מאותה ההילה.

כמובן שאשאר אוהד של נבחרת ספרד, עם חיבה קטנה לברזיל דווקא בגלל ויניסיוס ועושה רושם שברזיל במצב טוב, ויש לי אנטי מסוים לנבחרת צרפת שחיבבתי בעבר מימי זינדין זידאן - בגלל קיליאן אמבפה. מה שמוסיף הרבה עניין לפחות מבחינתי - מדובר בריקוד האחרון של כריסטיאנו רונאלדו שמסתמן כמו אלה שמוחאים כפיים במסיבות ולא יודעים לזוז, בעוד זה של ליאו מסי מרגיש הרבה יותר מוצלח. אני תמיד מעדיף שהנבחרות הגדולות יעלו גם אם גאנה היא סיפור וסנגל מודל 2002.

לגבי המונדיאלים והעבר - טורניר 2002 היה חוויה, התנגש עם הבית ספר היסודי והייתי ילד ממושמע, אבל היו אז את האסים של סופרגול בחידון בטלפון - כמה קלפים היו לי - וואו, הכל היה ‘חדש’ וטרי, מונדיאל ההפתעות והשיפוט המכור. זוכר את עצמי מוכה בהלם שדרום קוריאה מעיפה את ספרד ושואל ‘איפה ראול?’. רק במרוצת הזמן הבנתי עד כמה גמר 2002 היה גדול והסיפור סביב רונאלדו שזה כל כך הגיע לו, וכמובן התספורת.

לייק 1

15675355312915_b-600x400

8 ימים למונדיאל, אתחיל לסקר כל יום בית אחד עד שביום ראשון הבא הדבר הגדול ביותר יתחיל ויוצאים לדרך עם הבית הראשון, הבית של המארחת קטאר.

קטאר

Qatar_Football_Association

נוציא רגע את עניין פיפ"א ושחיתות האירוח וננסה להתרכז מקצועית בנבחרת שתארח את הטורניר
דירוג פיפ"א: 50 בעולם

מאמן

פליקס סאנצ’ס הספרדי בן ה-46 הוא בעצם נביא היסוד של פיתוח הכדורגל הקטארי והמוח מאחורי הכסף המושקע במיליארדים בפיתוח הכדורגל הקטארי
הוא הגיע כבר ב-2006 לקטאר כדי לעבוד באקדמיית הכדורגל של אספייר ובנה אותה לאימפרית ליקוט ופיתוח שחקנים שהיא היום.
לאט לאט הוא הצמיח את דור העתיד הקטארי שאסף בנבחרות עד גיל 17, גיל 19 וגיל 23 שאימן ועלה איתם לנבחרת הבוגרת, אותה נבחרת שהוא מאמן כיום החל מ-2017.

הסגל: מונה כרגע 30 שחקנים מתוך ה-26 שמותר לקחת לטורניר:

שוערים: סעד אל שיב (אל סאד) משאל ברשם (אל סאד) יוסף חסן (אל ע’ארפה) סאלח זאקריה (אל דוחייל)

הגנה: עבדל-קארים חסן (אל סאד) בועלם חוחי (אל סאד) רו-רו (אל סאד) טארק סאלמאן ( אל סאד) באסם אלראווי (אל דואייל) מוסאב קדיר (אל סאד) אומם חאמד ( אל ע’ארפה) מוחמד אמאד (אל וואקרה) חוסאם ג’יבר (אל ארעבי)

קישור: קארים בודיאף (אל דוחייל) עבד אל עזיז חאתם (אל ריאן) עלי אסאדלה (אל סאד) מוחמד וואד (אל סאד) עבדול ראחים מוסטאפה (אל דוחייל) אוסאמה אל טאירי (אל ריאן) אחמד פאדל (אל ווארש) טארק סולימן (אל סאד)

התקפה: חסן אל היידוס (אל סאד) אכרם עפיף (אל סאד) אלמועיז עלי (אל דוחייל) איסמאיל מוחמד (אל דוחייל) מוחמד מונטארי (אל דוחייל) אחמד אל אדין (אל ע’ארפה) יוסף אבדוריסאג (אל סאד) חאליד מוניר (אל ווארש) נאיף אל חדרמי (אל ריאן)

למי לשים לב

Qatar_-_Japan,AFC_Asian_Cup_2019_58-_Hassan_Al_Haydos

חסן אל היידוס בן ה-31 קפטן הקבוצה הוא גם הסקורר המוביל בתולדות הנבחרת, אם קטאר תרצה להיות מסוכנת ולהביא לקהל הביתי ניצחון מפתיע זה יהיה חייב לבוא ממנו.
תחזית: ילחמו מול סנגל ואקוודור ויוציאו נקודה או שתיים שתספיק להרבה כבוד אבל לא לשמינית.

הולנד

האורנג’ חוזרים אחרי 8 שנים לטורניר הגדול ואחרי שנעדרו מרוסיה 2018 החלפת הדורות הושלמה וכעת ההולנדים רוצים להסתער מחדש על העולם ולהציג לפחות הופעה טובה כמו הטורניר האחרון שלהם עם חצי גמר ומקום 3 בברזיל 2014.

דירוג פיפ"א: 8 בעולם.

מאמן:

623431129992100490489no

על הקווים של הולנד עומד המאמן המוכר לואיס ואן חאל בן ה-71 שחוזר לקדנציה שלישית בנבחרת ההולנדית ואחרי שבראשונה הגיע לחצי גמר היורו הביתי בשנת 2000 ובקדנציה השנייה לחצי גמר מונדיאל 2014 בברזיל, הפעם הוא ישמח להתקדם עוד שלב לפחות ולהגיע לפחות לגמר.

סגל

שוערים: רמקו פאסבר (אייאקס) ג’וסטין ביילו (פיינורד) אנדריס נופרט (הירנביין).

הגנה: וירג’יל ואן דייק (ליברפול) ניית’ן אקה (מנצ’סטר סיטי) דיילי בלינד(אייאקס) יוריין טימבר (אייאקס) דנזל דומפריס (אינטר) סטפן דה פריי (אינטר) מתיאס דה ליכט (באיירן מינכן) טיירל מאלסיה(מנצ’סטר יונייטד) ג’רמי פרימפונג (באייר לברקוזן).

קישור: פרנקי דה יונג (ברצלונה) סטיבן ברחהאוס (אייאקס) דייבי קלאסן (אייאקס) צ’אבי סימונס (אינדהובן) קודי גאקפו (אינדהובן) טון קופמיינרס (אטלאנטה) קנת טיילור(אייאקס) מארטן דה רון (אטלאנטה)

התקפה: ממפיס דפאיי (ברצלונה) סטיבן ברחוויין (אייאקס) וינסנט יאנסן (אנטוורפן) לוק דה יונג (אינדהובן) נואה לאנג(קלאב ברוז’) ואוט וחהורסט (בשיקטאש)

למי לשים לב?

הייתי הולך על שניים, 2 הילדים של אינדהובן.
הראשון קודי גאקפו מספר 9 החדש של הנבחרת בן ה-23 שכל אירופה כבר חמה עליו לאור ביצועיו הנהדרים בקבוצה ובנבחרת.
השני שחווה השנה סוג של רנסאנס מחודש לקריירה הקצרה והצעירה שלו.
צ’אבי סימונס אחרי הבריחה מברצלונה וכמעט סיום הקריירה בפאריס חווה השנה עונה מדהימה בגיל 19 תחת השרביט של רוד ואן ניסטלרוי והזימון שלו לסגל לגמרי מוצדק, עם אמונה מצד ואן חאל הוא יכול להיות אס רענן מהספסל.

תחזית: הגנה מאוד חזקה, התקפה מעט אנמית.
אם הולנד יצליחו למצוא את השחקן או שתיים שידע לשים את הכדור ברשת הם יכולים וצריכים לעשות לפחות רבע גמר.

סנגל:

Senegalese_Football_Federation

האריות מטראנגה, אלופי היבשת האפריקאית הגאה מגיעים בפעם השלישית והשנייה ברציפות לטורניר הגדול בעולם ויכולים להיות כבשה שחורה אמיתית שתעשה נזק לגדולות.
כמובן שכשירותו של סיידו מאנה תהיה פקטור משמעותי בשאיפות הנבחרת.
דירוג פיפ"א: 18 בעולם.

מאמןן: אליו סיסה

940819

האיש והאגדה בסנגל, שחקן העבר והקפטן לשעבר בן ה-46 שכיכב בנבחרת הגדולה ההיא של 2002 אשר הגיעה לרבע הגמר, מאמן את הנבחרת מ-2015 והחזיר אותה לגדולה עם 2 הופעות גמר באליפות אפריקה שאחת הסתיימה בזכייה בגביע ובנוסף העפלה לטורניר הקודם ברוסיה שהסתיים בהדחה השלב הבתים רק בגלל עודף כרטיסים צהובים מול יפן.
סגל:

1580773

שוערים: אדוארד מנדי (צ’לסי) אלפרד גומיס (ראן) סניי דיאנג (קווינס פארק רינג’רס).

הגנה: קאלידו קוליבאלי (נאפולי) יוסאף סבאלי (ריאל בטיס) עבדו דיאלו (רד בול לייפציג) פודה באלו טורה (מילאן) פפ אבו סיסה (אולימפיאקוס) איסמאיל ג’יקובס (מונקו) פורמוסה מנדי (אמיין)

קישור: אדריסה גאיי (אברטון) שייקו קויאטה (נוטינגהאם פורסט) קרפין דיאטה (מונקו) נמפליס מנדי (לסטר סיטי) פאפ גאיי (מארסיי) פאפ מאטר סאר (טוטנהאם) מוסטאפה נאם (פאפוס) לום אנדיאיה (רדינג) פתה סיס (ראיו וייקאנו)

התקפה: סיידו מאנה (באיירן מינכן) איסמאילה סאר (ווטפורד) פמארה דיידיו (אלניאספור) בולאי דייה (סלרניטנה) במבה דיאנג (מארסיי) אילימאן אנדיאיה (שפילד יונייטד) ניקולס ג’קסון (ויאריאל).

למי לשים לב?

את אדריסה גאיי חובבי הכדורגל מכירים, הקשר בן ה-33 ששיחק עד העונה בפאריס סן ז’רמן הוא כוח גדול ומנוע חשוב בקישור של הסנגלים אך מי שצריך להיות העזרה או במידת הצורך מחליפו של מאנה בהתקפת האריות הוא ניקולס ג’קסון בעל השם הלטיני שחווה עונת פריצה מוצלחת מאוד במדי הצוללת הצהובה.

תחזית: עם מאנה או בלי מאנה פחות משמינית תהיה אכזבה גדולה מאוד לסנגל, לטעמי הם יעשו לפחות את זה.

אקוודור

נבחרת הכדורגל של אקוודור חוזרת למונדיאל הרביעי שלה במספר במילניום הנוכחי ואחרי שנעדרה מרוסיה 2018 היא רוצה להציג את הדור החדש והכישרוני שלה בטורניר הקרוב בקטאר.
דירוג פיפ"א: 44 בעולם

מאמן:
gustavo-alfaro

גוסטבו אלפרו הארגנטינאי בן ה-60 הוא שם מוכר לחובבי הכדורגל הדרום אמריקאי בעל ניסיון רב בכדורגל הארגנטינאי המקומי כולל אליפויות עם ארסנל דה סארנדי ובוקה ג’וניורס.
הוא הגיע לפני שנתיים לאימון הנבחרת הראשון שלו כשחתם אצל הטריקולור.

סגל:

1200016

שוערים: אלחנדרו דומינגז ( LDU קיטו) הרנן גלינדז (אאוקס) מויסס רמירז (אינדפנדיינטה דה ואז’ה)

הגנה: רוברט ארבולדה (סאו פאולו) חוויאר אראיגה (סיאטל סונדרס) בראיין קסטז’ו (קלוב לאון) פראביס אסטופיניאן (ברייטון) פירו הינצ’פי (באייר לברקוזן) דייגו פלאסיוס (LAFC ) אנחלו פרסידו (גנק) פליקס טורס (סנטוס לגונה)

קישור: אלחנדרו אלוורדו (LDU קיטו) דיקסון אראוחו (אמלק) מוסס קייסאדו (ברייטון) חוסה ספואנטס (LAFC) אלן פרנקו (טאז’רס) קרלוס גרואיז’ו (אגוסבורג) ג’קסון מנדז (LAFC) ז’או רוחאס (מונטריי) ג’רמי סרמיינטו (ברייטון).

התקפה: לאנדרו קאמפנה (אינטר מיאמי) מייקל אסטרדה (קרוז אסול) רומאריו איברה (פאצ’וקה) אנחל מנה (קלוב לאון) גונזלו פלאטה (ריאל ויאדוליד) אנר ולנסיה (פנרבחצ’ה)

למי לשים לב?

כולם מכירים את אנר ולנסיה שגם מכבב באירופה אבל השם האקוודורי החדש לשים לב אליו הוא גונזלו פלאטה שכבר מראה ניצוצות בויאדוליד וכנראה שבקרוב מאוד יחתןם בקבוצה גדולה יותר.
טורניר טוב של הקיצוני ימני יגדיל את החוזה שלו וישים עליו עוד עיניים שיגדילו לקבוצה של רונאלדו את התקציב.

תחזית: אקוודור צעירה ורעננה, קבוצת אגפים מצויינת יעשו צרות לכולן אבל ישארו בבית אחרי השלב הראשון.

מחר בית ב’!..

14 לייקים

אתה מזלזל מאוד בכסף של הקטארים.

3 לייקים

תשמע ניסיתי לדבר מקצועית, לא תמים אבל מעדיף לקוות שאכן המקצועיות תנצח ולא הכסף המושחת.