מונדיאל 2022- הדיון המלא, כל העיניים לקטאר

מדוע אתה חושב שברוסיה או דרום אפריקה לא נהרגו אלפי פועלים? כי זה לא פורסם?
מה אתה יודע על התנאים של פועלים מטדג’יקיסטאן ברוסיה? או פועלים של מדינה בה האבטלה עצומה ואפשר לדרוש כל דבר מפועל שרק חושב שהילדים שלו רעבים ללחם?
הקטארים לא המציאו עבדות מודרנית, זה היה קיים גם קודם ופיפ"א שיתפה פעולה.
גם לא המציאו מונדיאל במדינה טוטליטרית ששוללת זכויות מאוכלוסיות שונות. כל זה כבר היה ברוסיה.

אני לא מגן על קטאר לרגע. אני אומר שמי שלא קפץ כשהמונדיאל הועבר למדינות כמו דרום אפריקה או רוסיה, שלא יקפוץ עכשיו. אם נבחרות ממדינות דמוקרטיות לא החרימו את המונדיאל דאז, אל תצפה מהם שיחרימו עכשיו.
החידוש היחיד במונדיאל הזה זה שהוא משוחק בחורף.

נ.ב.

מאיפה המספר? לפי גארדיאן זה 6500 מתים מאז 2010. זה מספר כולל של אבידות, לא בהכרח אנשים שמתו בגלל המונדיאל.
אני אגיד לך יותר מזה. לפי אותה כתבה, אותם פועלים שילמו כסף מכיסם כדי להגיע בכלל לאפשרות הזאת של לעבוד בקטאר. מה זה אומר על התנאים שלהם בבית? מישהו סופר כמה אנשים מתים במדינות האלה?
אתה צריך לצאת נגד המדינות שמהם באו הפועלים, כי הם מעדיפים סיכוי למות בקטאר מלהישאר בבית. קטאר רק מנצלת אותם, היא לא הסיבה למצבם.

זה לא שלזוכה תהיה כוכבית מעל הראש, או שיש קשר לכדורגל, אבל זה באמת צריך להיות מוגדר כמונדיאל המושחת איי פעם שמראה לעיני העולם כולו מה שבגדול כולם יודעים על פיפא. עצם קיום המונדיאל הזה מראה כמה פיפא מודעת למה שחושבים עליה, ופשוט לא שמה קצוץ על זה. זה קיצוני אפילו להם.

לשאלות:

ארגנטינה

1. נבחרת שאתם חושבים שתנצח.

פורטוגל. יש לי הרגשה שזה יקרה. נבחרת שלא מדברים עליה מספיק עם שחקנים מצויינים שבולטים בקבוצות שלהם.

ספרד או הולנד. לפחות מהרושם של הסגלים שמסתמנים כדיי אפורים.

רונאלדו הולך לנקום לדעתי ובגדול. אחרי שחילקו את החוזה שלו בקיץ כמו פלייר בקניון הפורטוגלי הולך להיות מונע מרצון להוכיח את עצמו, והפורטוגלי הראה שכשהוא רוצה הוא יכול לשלהב את השקחנים בחדר ההלבשה אחריו. פורטוגל נחשבת מוכשרת, אבל לא מאחודת, ויש לי הרגשה שנבנה פה נרטיב של “הריקוד האחרון” של כריסטיאנו רונאלדו. כל זה נאמר בצער רב מבחינתי כי אני רוצה שהמונדיאל יהיה של מסי.

אמבפה. הנבחרת הזוכה נוטה ליפול חזק במונדיאל, ועם כל הבלאגן ברקע סביב החוזה המנופח שלו נראה שזה רק הגיוני שהנפילה שלו תהיה החזקה ביותר מבין כל הצרפתים.

התלבטתי הרבה לגבי מי שאני הולך להכניס פה. לא יודע למה, אבל יש לי הרגשה שמרוקו יעשו משהו מעניין במונדיאל הזה. הנבחרת שלהן ממשיכה לגבש יותר ויותר נציגים בליגות הגדולות, ואני באמת חושב שהם בהדרגה יתחילו לנו משהו מעניין מאוד.

יש לי הרגשה שהמונדיאל הזה לא יתעלה להיות מהגדולים, ואפילו טיפה יאכזב בכל הנוגע לרמת הנבחרות. התזמון שלו באמצע העונה הולך להיות ISSUE רציני לגבי הכושר והיכולת שהנבחרות יציגו, כך שאני לא חושב שהוא יתעלה לרמה גבוהה מידי.

להוציא את נבחרת מרוקו, אני אשכרה מקווה שאני טועה לגביי כל תחזית שנתתי פה.

חג מונדיאל שמח!

במילים אחרות - כל מה שאנחנו צריכים לעשות כדי להעביר את ליאור לצד “שלנו” (אם לא בנושא הזה, אז לפחות בנושאים אחרים), זה לארגן מונדיאל ברחבי יהודה ושומרון, בסימן ‘פסטיבל עקירת עצי זית, וסיפוח שטחים ללא מתן זכויות’.
אם נדאג לזה שארגנטינה גם תיקח אותו, ליאור עוד יצביע לבן-גביר :slight_smile:

1. נבחרת שהייתם רוצים שתנצח.
    :argentina:!!!:argentina:

2. נבחרת שאתם חושבים שתנצח
    :argentina:!!!:argentina:

3. נבחרת שצפויה לאכזב
    לדעתי צרפת עתידים להתרסק ברמת בשמינית, אם היה להם בית קצת יותר קשה זה אולי היה אפילו ברמת שלב הבתים.

4. השחקן שלדעתכם יצטיין.
    :argentina:10​:argentina:

5. שחקן שהולך לאכזב.
    כל החוד הצרפתי

6. הסוס השחור.
    דנמרק נבחרת מצויינת ברמה שעם הגרלה טובה וקצת מזל הם בכיף עושים חצי גמר.

7. איפה המונדיאל הזה יעמוד בהסטוריה לדעתכם? יזכר מהטובים? הגרועים או במקום טוב באמצע?
    קשה לשקר ולהגיד שתוצאות הנבחרת שאני אוהב גם יתנו את דעתי על זיכרון המונדיאל הזה אבל מקווה שדווקא זה שהמונדיאל הזה יגיע באמצע עונת הכדורגל ישאיר את השחקנים בכושר וערים ופחות עייפים מבקיץ.

ארחנטינה

לא מעז לדמיין את זה אחרי הפעם ההיא שבכיתי כילד קטן עם דייגו בגמר של 1990.

מתפלל לאכזבות מרות של הצרפתים והברזילאים
( בגלל זה אקבל אותן בגמר כמובן)

הגוט כמובן.

(לא מגוויר אלא הגמד מרוסאריו שלאחרונה מתרקב ברמת המנהיגות לדייגו)

אמן אמבפה אבל אם לא, אסתפק בניימאר.

סרביה המעניינת, ווילס שתמיד נותנת עבודה עם סבא בייל או הנבחרת השנייה הכי מרגשת בעולם אורוגוואי.

אני כמובן אושפע מזהות הזוכה אבל אני מאמין שהשחקנים לא מגיעים עייפים ויתנו הופעות אגדיות. א י חושב שיהיה אחד הטורנירים הכי טובים אי פעם.

הולנד/פורטוגל

גרמניה

צרפת ואז ברזיל וארגנטינה כי לא יזכו

כמה שחקנים- לאוטארו, גאקפו, אנקונקו אם ישחק, האברץ, כריסטיאנו

בנזמה ואמבפה,ויניסיוס

קרואטיה, ספרד והולנד - לא פייבוריטיות אבל לא יהיו פראייריות בכלל ויכולות להגיע עד לשלבים המאוחרים (לדעתי הולנד תגיע לחצי וגם ספרד יכולה)

רונאלדו, אולי זה מכתב פרידה, אולי זה הריקוד האחרון, אבל אני מרגיש צורך לרשום את זה - אני כועס עלייך כבר כמה שנים. אני מרגיש שאיבדת את זה ושזה כבר ‘לא זה’, “נפרדתי” ממך בתור אוהד. אני רושם את זה כי אני רוצה שפורטוגל תזכה במונדיאל, כי אני מאמין בנבחרת הכל כך כישרונית הזאת, כי יש להם המנון ממכר, כי תמיד היו להם שחקנים שאהבתי (ויטור באהיה, מאניש, נונו גומז, אלמיידה, פושטיגה, פיגו, פינטו, וכ’‘ו וכ’'ו), וכי אולי סוג של מגיע לך, עם כל האובססיה וההשקעה האדירה שלך, לזכות במונדיאל, לחתום את השם שלך בכדורגל…ואולי אפילו להוריד רגל מהגז - פשוט להפסיק עם הדברים המביכים שאתה עושה כבר כמה שנים.

רונאלדו, לפורטוגל באמת יש פוטנציאל ענק לזכות בטורניר הזה, הבעיה בנבחרת הזו היא…אתה. אתה מרכז הבמה, אתה הפנים של הנבחרת, אתה אולי אפילו דיקטטור של הנבחרת הזאת, אבל אם ניקח את השחקנים של הנבחרת אחד-אחד ונרכיב מהם קבוצה שאתה לא נמצא בה, אז הקבוצה הזאת בהחלט תגיע רחוק. יש בה הכל בקבוצה הזאת, רק לא…אותך. אבל זאת לא המציאות, ‘אתה’ ו’אותך’ מאוד קיימים בנבחרת הזאת וכל מה שהייתי רוצה לבקש ממך זה שאולי רק פעם אחת לא תהיה מי שאתה, לא תחשוב על טובתך האישית, לא תחשוב על להבקיע עוד שער לאוסף שלך אפילו אם זה על חשבון הפסד או הדחה, אלא שתתגייס למטרה, שתהיה אחד מ… ולא ה’אחד’ - שתעזור לנבחרת שלך להגיע גבוה ואולי לזכות בטורניר הזה.

אני יודע שכנראה זה לא ייקרה כי אתה לעולם לא תסכים להיות בצל של או לא הדבר המרכזי של איפה שאתה נמצא, אבל אל תהרוס לעצמך. יש לך הזדמנות כנראה אחרונה לזכות בתואר היחידי שחסר לך בקריירה ועם כל האבסורד הצ’אנס הכי גדול שלך לזכות בתואר הזה הוא דווקא עם תיקח צעד אחד אחורה ותתמוך, תוביל, תנהיג, אבל לא תשתלט. :heart:

אז אני אסיים פה כי אין לי כוח לחפור יותר מזה, אבל אני הולך עם פורטוגל הטורניר הזה ואני מאמין שהיא תגיע מאוד רחוק, אולי אפילו תנצח, אבל זה בהחלט תלוי רק בבנאדם אחד - רונאלדו.

*חוץ מזה, אני תמיד אוהב נבחרות כמו יפן וגאנה.

אגב, מישהו בעניין של לפתוח פנטזי-ליג לפורום?

אני יצפה רק בארגנטינה במונדיאל ואך ורק בגלל מסי, אני מרגיש שלו הכי הרבה מגיע לזכות בין כל כל אלו שמשחקים היום .

לא מכיר את המילים של השיר אבל לא מצליח להוציא את זה מהראש… פאק איזה שיר! זה מברזיל תקוע לי בלופ אינסופי…

השיר מדבר על השמינית גמר במונדיאל 90 באיטליה. ארגנטינה ניצחה את ברזיל 1-0. השיר נכתב למונדיאל שהיה בברזיל ב2014

ברזיל תגידי לי איך זה מרגיש
לארח בבית את ‘אבא’ שלך?
אני נשבע שאפילו שהשנים עוברות
לעולם לא נשכח
שדייגו כדרר אותך
שקאני (קאניז’ה) נעץ אותך
שאת בוכה מאיטליה עד היום
את מסי עוד תראי
את הגביע הוא יביא
מראדונה יותר גדול מפלה

בית ג’ מסי מול לבנדובסקי, הירוק של מקסיקו מול הירוק של סעודיה.

מתקדמים לבית השלישי בטורניר, הבית הכי מעניין בטורניר :wink: האם סוף סוף החלום הארגנטינאי יתגשם, האם מקסיקו סוף סוף תעבור שמינית גמר או האם סעודיה תנצל את הקרבה לבית ותעשה את הפתעת המאה.

ארגנטינה

(הסיקור המלא של ארגנטינה יגיע בימים הקרובים לתרד הפרטי שלו)

פולין

נבחרת פולין חוזרת לטורניר התשיעי שלה וההשני ברציפות ואחרי הכישלון הגדול בהדחה בשלב הבתים ב-2018 הפעם הפולנים ירצו לתת שואו קצת יותר טוב לקהל שלהם ולעולם בכלל במה שעלול להיות הטורניר האחרון של דור הזהב הפולני של העשור האחרון.
דירוג פיפ"א: 26 בעולם

מאמן

צ’סלאב מיכנייביץ’ בן ה-52 מאמן מוערך ומצליח בליגה הפולנית מונה בינואר 2022 לאימון הנבחרת שנזעק להחליף את פאולו סוזה שהסתכסך עם הנהלת ההתאחדות הפולנית ועזב לפלמנגו בברזיל, כל זה 3 חודשים בלבד לפני שלב הפלייאוף של הפולנים במוקדמות המונדיאל לעלייה לטורניר בקטאר.
למזלו של צ’סאלב פולין הוגרלה מול רוסיה בחצי הגמר של הפלייאוף והשעייתה של רוסיה העלתה אותו ישירות לגמר מול שבדיה.
המשחק מול שבדיה, משחק גמר בודד בורשה אותו ניצחה פולין 0-2 ועלתה למונדיאל היה המשחק הרשמי הראשון של מיכנייבץ’ בנבחרת, משחקיו הבאים יהיו כבר בטורניר הגדול.

סגל

250px-Poland_national_football_team_Euro_2012

שוערים: וויצ’ך שצ’סני (יובנטוס) לוקאס סקורופסקי (בולוניה) ברטלומי דרגובסקי (ספציה).

הגנה: קמיל גליק (בנבנטו) ברטוש ברז’נבסקי (סמפדוריה) יאן בדנארק (אסטון וילה) ארתור ידז’ציק (לגיה ורשה) מאטי קאש (אסטון וילה) ניקולה זלבסקי (רומא) רוברט גומי (אוגסבורג) יאקוב קיביאור (ספציה) מתיאוש וויטסקה (קלמרון.

קישור: ג’זג’וז קריכוביאק (אל שאבב) קמיל גרוסיצקי (פוגון שצ’צ’ין) פיוטר ז’לינסקי (נאפולי) פז’מיסלב פרנקובסקי (לאנס) סבסטיאן שימנסקי (פיינורד) דמיאן שימנסקי (א.א.ק. אתונה) סימון זורקובסקי (פיורנטינה) כריסטיאן בייליק (ברמינגהאם) יאקוב קמינסקי (וולפסבורג) מיכאל סקורס (לך פונזן).

התקפה: רוברט לבנדובסקי (ברצלונה) ארקדיוש מיליק (יובנטוס) קז’ישטוף פיונטק (סלרניטנה) קארול סווידרסקי (שארלוט).

למי לשים לב?

)

את לבנדוסקי ומיליק אנחנו מכירים ויודעים את יכולת הכיבוש שלהם אבל מי שיצטרך להיות הערך מוסף מהקישור וגם נמצא בעונה מצויינת עם הקבוצה שלו הוא פיוטר ז’לינסקי שיצטרך לתת לפולין את הנעת הכדור, השערים והבישולים שיביאו אותה לשלב הבא.

תחזית: את הלב הלטיני של ארגנטינה ומקסיקו פולין לא תצליח לעבור ושוב תחזור הביתה אחרי שלב הבתים.

מקסיקו

המקסיקאנים חוזרים לטורניר ה-17 שלהם במספר אך המספר המפורסם ביותר של מקסיקו הוא 16, 16 הגדולות…שמינית הגמר
לא פחות מ- 7 הופעות רצופות שהמקסיקאנים נעצרים בשלב שמינית הגמר ולמעשה מלבד 2 הופעות ביתיות ברבע הגמר ב-1970 וב-1986 כאשר אירחו את הטורניר, מקסיקו לא מצליחה לעבור את המחסום המנטלי הגדול שלה.
דירוג פיפ"א 13 בעולם

מאמן

חרארדו “טאטה” מרטינו הוא שם מוכר לרבים מאיתנו והמאמן בן ה-59 הוא מאמנה של מקסיקו מאז 2019.
האליל מרוסריו חזר לבמה המרכזית אחרי שנתיים מנומנמות ב-MLS שנתנו לו שקט ואליפות היסטורית אחרי השנים בברצלונה ובאימון ארגנטינה והחזיר את מקסיקו לקדמת הבמה הלטינית עם זכייה בגולדן קאפ של 2019 והגעה לגמר בטורניר של 2021.
את המקום בקטאר הוא הבטיח די בקלות שסיים במקום השני עם אותו מספר נקודות כמו קנדה שסיימה ראשונה ומעל היריבה האמריקאית בבית הגמר של הטורניר הצפון אמריקאי.

סגל

מרטינו זימן 31 שחקנים בסוף אוקטובר אך בעקבות הפציעה של חסוס קורונה הסגל נותר על 30 שחקנים שכמובן ירדו ל-26 הסופיים בימים הקרובים.

שוערים: גיז’רמו אוצ’ואה (קלוב אמריקה) אלפרו טלאברה (חוארז) רדולפו קוטה (קלוב לאון).

הגנה: הקטור מורנו (מונטריי) חסוס גז’ארדו (מונטריי) נסטור אראוחו (אמריקה) ססאר מונטס (מונטריי) חורחה סאנצ’ס (אייאקס) חרארד ארטיגה (גנק) קווין אלבארז (טיגרס) חואן ואסקס (קרמונסה).

קישור: אנדרס גווארדדו (ריאל בטיס) הקטור הררה (דינמו יוסטון) אדסון אלבארז (אייאקס) אורבילין פינידה (א.א.ק. אתונה) אוריאל אנטונה (קרוז אסול) אריק גוטיירס (פ.ס.וו אינדהובן) קרלוס רודריגז (קרוז אסול) רוברט אלברדו (גוואדלחרה) לואיס רומו (מונטריי) דייגו לאינז (בראגה) אלכסיס ואגה (גוואדלחרה) אריק סאנצ’ס (פאצ’וקה) לואיס צ’אבס (פאצ’וקה).

התקפה: ראול חימנס (וולבס) הרווינג לוזאנו (נאפולי) הנרי מרטין (קלוב אמריקה) רוחליו פונס מורי ( מונטריי) סנטיאגו חימנס (פיינורד).

למי לשים לב

YLJ5Q4XEBNIADPTB2YTQ3YFOZQ

רוחליו פונס מורי בכלל ארגנטינאי, נולד וגדל בארגנטינה ופרח בריבר פלייט של צ’ולו סימאונה עד שהגיע לבנפיקה ולטורקיה שם פחות הצליח ועבר למקסיקו ב-2015
בליגה המקסיקנית הוא פרח וכבש 135 שערים ב-273 הופעות במדי מונטריי, ההצלחה הביאה לכך שמורי שלבש את מדי ארגנטינה בתור נער קיבל את האזרחות המקסיקנית ומקיץ 2021 הוא שחקן נבחרת מקסיקו לכל דבר ואף מצליח עם 5 שערים ב-15 הופעות.

אגב אם השם מצלצל לכם מוכר אז לפונס מורי יש אח תאום, רמירו שמשחק כמגן/בלם והופיע 26 פעמים במדי הנבחרת הבוגרת של ארגנטינה כאשר המאמן שלו היה לא פחות ולא יותר מטאטה מרטינו כאשר הוא אימן את האלביסלסטה בין השנים 2016-2014.

תחזית: שמינית שוב, כי השמיים כחולים, כי השמש צהובה וכי מקסיקו תמיד מודחים בשמינית.

ערב הסעודית

Logo_of_saudi_arabia_football_team

נבחרת ערב הסעודית היא הנבחרת המרוצה ביותר מהעפלה לטורניר הקטאר ולמה? המסע הקצר ליד הבית.
אין הרבה נבחרות שיכולות לקרוא למסע שלהן לקטאר קפיצה קרובה ליד הבית אבל יש אחת שכן יכולה, השכנה מעבר לגבול ערב הסעודית.

הסעודים מגיעים לטורניר השישי שלהם ולמעשה מאז ההפתעה של הטורניר הראשון שלהם ב-94 בארה"ב שם הגיעו לשמינית הגמר, התסריט הסעודי די ידוע, הדחה כבר בשלב הבתים, בדרך כלל מהמקום האחרון ואחרי 3 הפסדים ואיזו השפלה לתפארת.
מידי פעם מוציאים איזה תיקו ואפילו בטורניר האחרון ברוסיה סיימו עם ניצחון בודד אבל בסוף התסריט ידוע מראש 3 משחקים והביתה.
דירוג פיפ"א: 51 בעולם

מאמן

220px-Hervé_Renard

הצרפתי הרווה רנארד בן ה-54 הוא שועל נבחרות קטנות עם רזומה נהדר של 2 אליפויות אפריקה רצופות עם זמביה וחוף השנהב ששמו אותו כמאמן הראשון שעושה זאת בטורניר ועם העפלה היסטורית של מרוקו למונדיאל הקודם לראשונה אחרי 20 שנה.
עם הרזומה הזה הוא הגיע ב-2019 לערב הסעודית כמאמן הצרפתי הראשון שלה אי פעם ורשם קמפיין העפלה מצויין כאשר הוא הופך למאמן הזר המוצלח ביותר שלה עם 18 נצ’ ועלייה בסטייל לקטאר.

סגל

שוערים: מוחמד אל עוויס (אל הילאל) נוואף אלעקידי (אל נאסר) מוחמד א-רביעי (אל אהלי).

הגנה: יאסר אל שחרני (אל הילאל) עלי אל בולאיחי (אל הילאל) עבדאללה אל אמרי (אל נאסר) עבדאללה מעדו (אל נאסר) חסן טמבקטי (אל שבאב) סולטן אל ג’נאם (אל נאסר) מוחמד יאבריק (אל הילאל) סעוד עבדולחאמיד (אל הילאל).

קשרים: סלמאן אל פארג’ (אל הילאל) ריאד שרחילי (אבהה) עלי אל חסן (אל נאסר) מוחמד קאננו (אל הילאל) עבדאללה אל מלכי (אל הילאל) סמי אלנג’אי (אל נאסר) עבדאללה אוטאיף (אל הילאל) נאסר אל דווסארי (אל הילאל) עבדולרחמן אל עבוד (אתיחאד) סאלם אל דוסארי (אל הילאל) חאטן בהברי (אל שאבב) .

התקפה: פהאד אל מוואלד (אל שאבב) האית’ם עסירי (אל אהלי) סאלח אל שהרי (אל חילאל) פיראס אל בורייקאן (אל פתח).

למי לשים לב?

סאלם אל דוסארי כוכב אל הילאל והנבחרת הוא כמעט רוק סטאר במונחים סעודים וסקורר מחונן.
ההצלחה הקבוצתית עם אל הילאל ובראשה הזכייה בליגת האלופות האסיאתית ב-2019 אבל מעל הכל שער הניצחון ההיסטורי מול מצרים בדקה ה-95 במונדיאל הקודם שנתן לסעודים ניצחון ראשון מאז 94 שמו את מעמדו של אל דוסארי בנבחרת ובמדינה ככמעט שווה לאל.

ההצלחה האישית של אל דוסארי בעשור האחרון שלט ככדורגלן תרקיע שחקים אם גם במונדיאל הקרוב הוא יצליח להנפיק למדינה שלו עוד רגעי קסם על מגרש הכדורגל.
תחזית: 3 הפסדים וחזרה קצרה הביתה אחרי שלב הבתים.

מחר בית ד’!

רגע אז לרמירו קוראים רמירו פונס מורי? פונס זה חלק משם המשפחה? כי לא הבנתי איך מאזרחים שחקן ששיחק בנבחרת והייתי בטוח שפונס מורי שיחק…

בגלל השיח שעלה פה לגבי האם יש מה להתרגש מהמונדיאל הזה או לא, ועד כמה ציני המונדיאל הזה בקטאר (והוא אכן ציני), אני רוצה להעלות את הפיל הגדול בחדר לדיון: הפרישות הצפויות של כמעט דור שלם שדיי גדלנו עליו:

מארגנטינה: מסי, די מריה ואוטמנדי.

פורטוגל: כריסטיאנו ופפה.

ספרד: בוסקטס, אלבה וקרבאחל.

אורוגוואי: קבאני סווארז וגודין.

ברזיל: ניימאר ודני אלבס (?)

פולין: לבנדובסקי

בלגיה: כמעט כל הנבחרת.

לא הכל אושר באופן חד משמעי, אבל נראה שלא מעט מהשמות פה סחבו בכוח עוד חצי שנה לפני עונת פרישה בארה"ב כדי להיות רלוונטים למונדיאל הזה. לא ברור לי מי יקום להחליף אותם, או האם אנחנו נראה את סוף הכדורגל שכולנו מכירים עוד שנה, וכמו האבות של כולנו שנסתכל על הסגלים של הקבוצות נגיד “וואלה אני כבר לא מזהה אף אחד”. המונדיאל הזה הוא פרידה מדור של ענקים בספורט שהותירו בנו זכרונות בלתי נשכחים, וקיבלנו הזדמנות אחרונה לראות כמעט את כולם לפני שהם תולים את הנעליים.

תנו לי עוד קצת לפני שזה נגמר.

יש קשר למלך של העולם והגלקסיה - פרה פונס?

עריכה: התגובה מיועדת ל - @EHUD

איך הגעת למסקנה שזה מונדיאל אחרון של ניימאר? בן כמה הוא?

בפברואר הוא יהיה 31, ולא נראה לי שהוא יחזיק מחדוות המשחק כמו מסי נגיד. להרגשתי הוא כבר רואה את הסוף.

ואיך שמת את מסי באורוגואי? מה הוא חצה את ריו דה פלאטה בשחיה?

אני מקווה מאוד שלא. כיוון שהאבות האלו הם אותם אנשים שרואים כדורגל[תסלחו לי, אבל כדורגל ישראלי לא באמת נחשב כדורגל ביחס לרמות האלו] פעם בשנתיים או פעם ב4 שנים או פעם בצופים בגמר ליגת האלופות.

מסי וסווארז תמיד באים לי ביחד. התכוונתי לקאבאני, תיקנתי עכשיו.

בלבלת.
יש את רוחליו פונס מורי שהוא חלוץ ויש את רמירו פונס מורי שהוא בלםז/מגן.
רמירו הוא זה ששיחק בהגנה של נבחרת ארגנטינה ורוחליו זה מי שאוזרח ומשחק כעת במקסיקו.

הכל קשור אליו בעקיפין

מילא ניימאר, אבל דני אלבס? הבחור עוד לא בן 40 אפילו. התרוצץ כמה חודשים באימונים של בארסה ב’ עם הצעירים.