“A new era has begun,” Mourinho said on Tuesday. “Until now there were two groups of coaches. One very, very small group of coaches that don’t speak about refs and then a big group of coaches, of which I am part, who criticise the refs when they have mistakes – people like me who don’t control their frustration but also people who are happy to value a great job from a ref. Now there is a third group, which is only [Guardiola], that criticises referees when they get decisions right! There is a new meaning to [football] now.”
אני עדיין זוכר רק בשנה שעברה את ההתפרקות המוחלטת שריאל בהפרש משהו כמו 7 נקודות מברצלונה והטעות מול ולנסיה שלא רק היתה בפורום הלבן אלא נגררה לפורום שלנו
אני גם זוכר שאוהדי ריאל עדין לא שכחו את הטעות במשחק מול סביליה שאתלטי זכתה באליפות הקורונה…
אני יחזור, אני במשך שנים טענתי שבספרד שיפוט ספרדי גרוע ואין שום קונספרציה ואפשר לבדוק את זה, רבתי על זה עם טל מספיק פעמים ,טל יכול להעיד על זה. רק במשחק האחרון מול סוסיאדד למשל התוכחתי איתו על זה
י
אני לא זוכר בשנים האחרונות שיפוט כזה עוין וחד צדדי נגד ברצלונה. משחק אחרי משחק.
תקראו לי בכיין כמה שאתם רוצים, אני הפסקתי אחרי המשחק של שלשום לעקוב אחרי הליגה. מגיע ללה ליגה להפוך למקבילה של סקוטית, עונש הכי ראוי.
אני רוצה שהקבוצה שלי תקבל את כל הפנדלים שהיריבה מקבלת. על כמעט כל מקרה פרטי אפשר לטעון היה או לא היה, אבל הסטטיסטיקה אמורה להתישר.
אבל היא לא מתישרת, היא רק נהית עקומה יותר.
איך קבוצה שמייצרת פי 2 יותר התקפות מהשניה מקבלת רק חצי מהפנדלים?
איך קבוצה שמייצרת פי 5 או פי 10 יותר התקפות מהיריבה שלה באותו משחק מקבלת אותה כמות של פנדלים?
אני מדבר על הססטיסטיקה הזאת: ריאל קיבלה 9 פנדלים ונגדה נשרקו 0. בארסה קיבלה 4 ונגדה נשרקו 3.
זה כבר מתחיל להיות יותר מטעות סטטיסטית כזאת או אחרת.
יש אנשים שמתווכחים עם הקווים של נבדל, עם אדום לשסני לעומת לונין. אני יכול לקבל טעות פה ושם, אבל הסטטיסטיקה של 9-0 לעומת 4-3 כשבארסה מייצרת יותר התקפות זה כבר גובל בקונספירציה.
כדי שמה שתגיד יהיה נכון אתה צריך להראות מגמתיות בטעויות שיפוט, לא בתוצאה סופית שלחלוטין יכולה להיות מוצדקת (שזה בדיוק הלהתלונן על הפנדל המוצדק שריאל קיבלה אתמול כי “היא קיבלה פנדל בזמן שהיא בפיגור”. זה בדיוק הבכיינות שאנחנו מדברים עליה.)
אוף טופיק מנושא השיפוט, עם יד על הלב, רודריגו השנה מכדרר בתוך הרחבה? אמבפה עד שלוש השבועות האחרונים המעולים הוזכר כפלופ בין כותלי הפורום המדרידאי וויני בעיקר עסוק בלריב.
אולי עדיף ללכת לטיעון אחר…
אבל דויד, בשלוף אני כבר מביא לך 2. היה פנדל על פאו נגד לאס פאלמס, דחפו אותו בלי קשר לכדור, והיה פנדל על קונדה נגד חטאפה. היה גם פנדל על אולמו נגד ראיו אם אני לא טועה. אתה זוכר את המקרים או שללכת לחפש אותם?
האם הם לא היו פנדלים בעיניך? שחקן שנתפס ברחבה כמו קונדה זה לא פנדל? לא ראיתי שם דחיפות הדדיות, ראיתי שחקן שמנסה ללכת לכדור ושחקן שמחבק אותו ולא מסתכל בכלל על הכדור.
נמשיך עם האוף טופיק, אז לדעתך אנחנו מקום ראשון כי יש לנו הגנה ברזל ?
עם כל המריבות של ויני, פתיחת העונה הגרועה של אמבפה וההיעלמות של רודריגו בהרבה דקות עדיין מדובר בשלישיית המכדררים הכי טובה בעולם ובפער לא קטן, ופנדלים לרןב נעשים על שחקנים כאלה.
אתם במקום הראשון כי לקחנו בערך נקודה מ18 אפשריות בחודשיים האחרונים, אז לעומת ההגנה שלנו, כנראה שכן.
ויני מכדרר בחסד וכנראה גם סחט כמה פנדלים בתוך כל המריבות, עם זה אני מסכים.
אמבפה הוא לא שחקן שמבצע דריבל על שטח קטן ואף פעם לא היה, זה נאמר גם על ידי אוהדי ריאל, הוא שחקן של יכולות פיזיות מפלצתיות שחי על שטח.
רודריגו שיחק בכלל העונה ביותר מ10 משחקים? למיטב זכרוני שיחקתם ב4-4-2 במשך תקופה ארוכה.
סטטיסטיקה לא עובדת ככה ואני חושד בכבדות שאתה יודע את זה. במדגם נתון יכולים לצאת כל מיני דברים. האם היו טעויות נגד בארסה? ברור. האם היא ״קופחה״? להראות אי שיוויון בתוצאות לא מספיק לזה (אלא אם באים עם אג׳נדה מצחיקה מהבית כמוך, כמו משה, כמו שוסאקו וכמו שביט).
אני אומר שוב, כדי לחזק את הנקודה שלכם אתם צריכים להראות מגמתיות בטעויות. להראות “סתם” טעויות שיפוט נגד בארסה זה לא מספיק. אתה צריך להראות שבארסה סובלת מטעויות שיפוט קריטיות באופן מגמתי ומובהק יותר מקבוצות אחרות (לצורך העניין, יותר מריאל).
את זה כמובן לא עשיתם. מן הסתם אגב לא בהכרח כי זה לא נכון אלא כי אין סיבה שתשקיעו בזה את הזמן (ובצדק), אבל כל הטיעון שלנו הוא שאתם מבלבלים בשכל בלי באמת משהו להסתמך עליו, ובעניין הזה אנחנו צודקים לגמרי. זה למה אנחנו אומרים ש"אתם" (עד כמה שניתן להכליל) בכיינים.
ההימור שלי אגב? בארסה וריאל סובלת מטעויות שיפוט באופן יחסית דומה, מן הסתם עם איזושהי נטייה קלה לכיוון הקבוצה ההתקפית יותר בתקופה נתונה. השיפוט פשוט חרא (וקשה מאוד, צריך להיות הוגנים כלפי השופטים גם), זה הכל. כדי להוכיח קונספירציה אתם צריכים להביא ראיות רציניות, לא להגיד “ריאל קיבלה אתמול פנדל כשהיא בפיגור”. זה סתם טמטום, בטח כשהוא מוצדק ב-100% (בגלל חוקה בעייתית אגב. אני מאוד בעד שמקרים כאלו יהיו בעיטה חופשית מהרחבה ולא פנדל).
אחת ההודעות הכי הזויות שקראתי כאן, לא ציפיתי ממך לכזו הודעה. הגמל לא רואה את דבשתו מה שנקרא.
לי יש זוג עינים, אני רואה מה ברצלונה עוברת במשחקים מהתחלת השנה. אני לא נכנס לסטטיסטיקה. כי זוג עינים יותר חשוב מכל נתון סטטיטי.
שנה שעברה צאבי קיטר כל הזמן על שופטים. קראתי לו בכיין (וצאבי זה אגדת מועדון בעיני) קומאן קיטר על שופטים קראתי לו יותר בכיין. לאפורטה קיטר על שופטים אותו יחס קיבל ממני. אפשר לבדוק את זה. לא ערכתי שום הודעה… (יותר מזה, פליק על זה שהוא לא התלונן על השופטים קיבל ממני רק מחמאות)
במשך שנים כתבתי פה שאין קונספרציה. הכל זה שיפוט גרוע, גם השנה רבתי עם טל על זה. כולל במשחק אחרי סוסידאד. המהפך אצלי התחיל אחרי הקלאסיקו של חמש שתים. ברור לי שהשופט שם הגיע לדפוק את ברצלונה.
כל מי שרואה משחקים של ברצלונה יודע שכמעט כל משחק שהפסדנו יש שערורית שיפוט אחרת נגד ברצלונה.
כל הפסד שלנו היו מעורבים בזה טעויות שיפוט קריטיות נגדנו אומרים לי זה מתאזן, השנה שום דבר לא מתאזן…
אני הפסקתי לצפות במשחקי ברצלונה בלה ליגה או כל קבוצה אחרת. אין לי שום עניין יותר לראות את הפארסה הזו