#התחלנו
יש לו אחות?
לפחות יום ההולדת לא יוצא באמצע העונה.
מצד שני זה באזור התאריך של גמר הצמפיונס…
לפחות היא גרה בספרד ולא ברזיל ![]()
לפחות יש סיכוי של 50-50 שבשנה-שנתיים הקרובות היא כבר תירצח על רקע כבוד המשפחה.
#סליחה
אני מקווה שהביא פתק מההורים
ונשאלת השאלה - WTF HAPPENED THERE?
שיפוט שזיין אותנו בעיקביות, ואם אני לא טועה לאמין היה בחוץ.
לא שולל נפילת מתח (אחרי הנצחונות הגדולים על ריאל מדריד ובאיירן מינכן), נפילת כשירות/כושר (מזכיר מה היה מצב הסגל בחודשים האלו, ובעיקר באלו שקדמו להם), או קומבינציה של השניים.
אני חוויתי את זה כמו שילוב של סרגל מאמצים ומזל רע (היו כמה הפסדים שבהם כלום לא נכנס).
מבחינת תזמון, אמנם הפסדנו הרבה נקודות, אבל זה היה בחלק הכי לא משמעותי בעונה. למרות הירידה באינטנסיביות היינו צריכים לנצח ולהשיג יותר נקודות כי כמות המצבים שלא הניבו שערים הייתה גבוהה ולא נורמאלית מבחינה סטטיסטית באותה תקופה.
אני חושב שאם מבחינת כושר היינו במצב יותר טוב אז גם היינו יותר חדים מול השער והיינו יכולים להשיג יותר נקודות. עם זאת, היינו מגיעים למאני טיים של העונה עם הלשון בחוץ ולא היינו יכולים לתת את הריצה המטורפת שעשינו בסוף העונה.
אני חושב שהצוות של פליק עשה בשכל ש״זרק״ את הסימסטר המרכזי של העונה תמורת התחלה מוחצת וסיום מוחץ.
ההתחלה חשובה בשביל לבנות את הביטחון של העונה ולהשיג מיקום טוב בשלב הבתים של ליגת האלופות (לא שזה נתן הרבה העונה), על הסיום לא צריך לדבר.
לא התרגשתי מהחודשים האלו בזמן אמת, למרות הבאסה מאבדן הנקודות, וגם עכשיו אני מסרב להתרגש מזה…
הבן הגדול שלי, בן 8, כל פעם שבאים אליו בטענות לגבי משהו - שהוא לא עשה משהו שביקשו ממנו, שהוא לא עשה בזמן, שהוא הציק, שהוא הרס משהו וכו’ - בכל פעם התשובה והתגובה האוטומטית שלו היא: “זה בגלל אדם” (האח הקטן שלו, בן ה-4). גם כשבבירור אין שום בדל של קשר לאדם - אדם לא יכל להגיע לזה / לעשות את זה בעצמו, אדם לא היה באיזור בכלל כשזה קרה, או לא היה ער אפילו (מה שמן הסתם משליך על אמינות הטיעון הזה גם במקרים אחרים, כשפחות מובהק שזה לא בגלל אח שלו).
אין ספק שתרחיש לפיו השיפוט החליט לדפוק אתכם באופן נקודתי במשך חודשיים מתוחמים, באמצע העונה, ולא לפני ולא אחרי (לפחות לא ברמה שגרמה לקצב איבוד נקודות היסטרי) - הוא תרחיש סביר והגיוני לחלוטין. מי צריך ניתוחים ופרשנויות מקצועיים כשיש הסברים משכנעים ורצופי היגיון צרוף שכאלה.
דובר על זה כאן בפורום כבר בזמן אמת, תוך כדי המשבר -
בכדורגל (ובכלל בספורט, שלא לומר בחיים) - יש חשיבות עצומה למומנטומים ולביטחון עצמי. עצומה. ברמות שקשה לנו להודות לפעמים בעצמנו על מידת ההשפעה שיש להם על כל אספקט, בגלל המידה המוגזמת, שנראית לא רציונאלית כמעט, של השפעה שיש להם על האופן בו אנחנו נראים ועל הרמה בה אנחנו פועלים. ואפשר להביא לכך אינספור דוגמאות - משחקן ש"תפס יום", ועד קבוצה קטנטנה שעושה עונה חלומית שלמה, בניגוד לכל תחזית והיגיון (או, לחילופין - קבוצת ענק שמשום מקום פתאום נותנת עונת בלהות).
בארסה נקלעה לחודשיים של מומנטום שלילי - קצת חוסר מזל של בעיטות שפתאום לא נכנסות, ראפיניה ולבנדובסקי שפתאום פחות פוגעים, מסירות ופעולות בסיסיות שפתאום פחות הולכות (ברמה האינדיווידואלית והקבוצתית כאחד), קצת פציעות - כשכל דבר כזה משפיע על משנהו, ויוצר כדור שלג של מומנטום שלילי שהולך וגדל. אגב, בניגוד למקרים אחרים ולקבוצות אחרות - המומנטום השלילי הזה לא כלל יכולת ירודה במיוחד ביחס לשאר העונה, אלא רק קצת. זה כנראה לפחות חלק ממה שסייע לבארסה לחזור למסלול חיובי בהמשך.
עם זאת, חשוב לזקוף לזכותם הגדולה של פליק ושל בארסה כולה, את העובדה שהם הצליחו להוציא את עצמם בזמן מכדור השלג הזה, באופן שאינו מובן מאליו כלל, והחזירו את הקבוצה אל מסלול חדש-ישן של מומנטום חיובי.
לא יודע אם עשו ישיבה והחליטו לדפוק אותנו למען המוצר, פשוט היה רצף החלטות שיפוט נוראיות. פנדל על פאו מול לאס פאלמס, פנדל על קונדה מול חטאפה, גול חוקי של לבה נגד סוסיאדד, שער של אוססונה שהיה צריך להיפסל…
אני יודע שבוער לכם לצעוק ״בכיינים בכיינים״, אבל זה לא בהכרח מגיע מהמקום הזה-ישנם המון משחקים שקבוצה פייבוריטית משחקת לא בשיאה, ובסוף מנצחת מאיזה פנדל בשיניים, מאיזה גול מזיליקי וכו׳. ברצלונה לא שיחקה טוב במשחקים האלה, אבל ההחלטות שיפוט היו לרעתה לא מעט ולדעתי הם היו ההבדל בין משחק של שיחקנו בינוני וניצחנו בשיניים לבין משבר.
מזל שהקבוצה היא לא כמו האוהדים שלה והיא שמה את זה בצד, לא הכינה קלטות ושלחה מכתבים, וניצחה על המגרש.
ההיעדרות של לאמין בזמן ההוא זה רק נתון סטטיסטי. בפועל, הנפילה הייתה בעיקר הגנתית. למשל המשחק מול סלטה ויגו בגליציה, כבר הובלנו 2-0 ואז ההגנה התפרקה.
אספניול נשארה ליגה ברצלונה ב ירדה לרביעית ועכשיו ברצלונה נשים הפסידו ועוד למי לארסנל…
תודה לאל שהיום הזה נגמר. יותר חרא כבר לא יכול לקרות.
למה, אתה רואה קוקיות?
בתמונה זה פאטי מקבל דקות סוף סוף
בטח שמתם לב ששתי אגדות של ריאל מדריד פרשו מכדורגל בסוף השבוע הזה. הראשון הוא מודריץ והשני הוא סוטו גראדו
שבוע קשה עבר על כוחתינו במדריד
https://x.com/JeffFcb14/status/1925899096256078006
מפה ההשראה
![]()
אז הוא פורש בסוף?
אמרו שהוא לא קיבל את גמר הגביע כי החליט להישאר עוד עונה.
יופי.
מה זה לא קיבל? הוא היה השופט בגמר גביע
https://x.com/atletiuniverse/status/1925875325608644920
זה הציוץ המקורי
REAKING: Soto Grado, González Fuertes and Melero López will all retire after La Liga’s last matchday this weekend.
לא משה, זה היה בורגוס בנגואצ’אה.
שבוע לפני גמר הגביע אמרו שסוטו גראדו ישפוט כמתנה לפני הפרידה, ואז החליטו להחליף את השופט כי סוטו גראדו החליט למשוך עוד עונה.
אם הוא פורש עכשיו , אז זאת הפתעה מבורכת.