אנקדוטות ושאר ירקות הגירסה הברסאית

מועמד, אבל לפרוטוקול בלבד. מסתבר ששחקן לא יכול לזכות בפרס הזה פעמיים (שזה קטע מטומטם - אם אי אפשר לזכות שוב, אז למה הוא מועמד? ואם הוא מועמד - למה שלא יהיה אפשר לזכות שוב?), ולאמין זכה בו בשנה שעברה.

קובארסי מקבל את מספר 5

את מספר 5 שפינה איניגו מרטינס שעזב - יורש פאו קובארסי (מספר 2 עד עתה), רק בן 18 וחצי אבל פותח את עונתו השלישית בברצלונה (לפי לה-ליגה והעיתונות הקטלונית). מספר עם משמעות מיוחדת כמובן - המספר שהיה שייך לקרלס פויול, אלילו. בריאיון בחודש מרץ סיפר שצפה בהם בלי סוף וניסה ללמוד מהם. אחרי פויול ולפני איניגו זה היה המספר של סרחיו בוסקטס. גם הבלם אבלרדו ובעיקר רונאלד קומאן ופפ גווארדיולה לבשו את החולצה האייקונית.
פויול על קובארסי בדצמבר: “הוא שחקן שלם מאוד, עם מסירה טובה ושליטה בכדור. במובן הזה הוא דומה יותר לג’רארד פיקה מאשר לי. לאחרונה יצא לי לדבר איתו. אני אוהב את זה שהוא לעתים קרובות לא טועה, הוא יציב, הוא מרשים, רציני ומקצועי. הוא חכם, תחרותי, מרוכז. לא קל לשחק עם שקט נפשי כזה בגיל כה צעיר”.

*אם דווח כבר בדיון אחר וכדומה אז לא שמתי לב, מחילה

שוב - אם יש דיון תקשורת כלשהו או משהו קרוב אצלכם וזה יותר מתאים לשם - מוזמנים להעביר:

כפי שכבר דווח קודם לכן - ז’ול קונדה האריך את חוזהו בברצלונה עד 2030, דיבר על כך שהוא מאוד שמח במועדון וליגת האלופות היא “יעד גדול עבור הקבוצה אבל לא אובססיה”. בן 26, עונה רביעית בקבוצה, 142 משחקים ואם לא יהיו תקלות הוא עד תום העונה יהפוך לשחקן הצרפתי שלבש הכי הרבה פעמים את מדיה של ברצלונה. ברור לכם גם על איזה רגע אייקוני מהעונה שעברה הוא מדבר בחיוך.

“זה נורמלי שהם מבקשים מאיתנו את ליגת האלופות כי יש לנו את האיכות לזכות בה. שמנו לב שהאוהדים אוהבים את הדרך בה אנחנו משחקים. הלחץ הזה לא מסוכן; ליגת האלופות היא מטרה בהתחשב בקבוצה שיש לנו. אנחנו לא אובססיביים לזה, אבל אנחנו לא צריכים לדבר על זה כל יום, אבל זו מטרה; אנחנו חולמים לזכות בה”.

בנוגע לעמדתו על המגרש, הוא ציין בצחוק: “השאלה הזו תמיד עולה. אני מרגיש יותר ויותר בנוח בתפקיד המגן. זה תלוי מה המאמן רוצה, אבל למען האמת, תמיד אגדיר את עצמי כבלם שעבר הסבה. זה מה שהייתי כל חיי. אפילו כשאיניגו מרטינס עזב, לא דיברתי עם האנסי פליק על שינוי עמדות. לשחק עם לאמין ימאל מקדימה זה לא מזיק; להיפך, יש לי מערכת יחסים נהדרת עם מישהו כל כך מבריק. הוא שחקן קבוצתי שעובד בשביל הקבוצה. הוא לא עושה הגנה כמו כל אחד אחר כי הוא צריך את האנרגיה הזו כדי לתקוף, ואני מבין את זה. לא אכפת לי להגן יותר אם הבחור אחר כך יכריע בשבילך את המשחק”. כשנשאל האם הוא ראוי לכדור הזהב - עצר רגע: " אתה שם אותי במצב קשה כי גם עוסמאן דמבלה שם מועמד, אבל הוא בהחלט ראוי לכדור הזהב".

“אני שמח מאוד לחדש את החוזה שלי. זה היה קל כי לשנינו היה את אותו רצון. אני שמח בעיר, במועדון ובקבוצה. באשר למטרה שלנו, השמיים הם הגבול. אנחנו מתחילים כל עונה בתחרות על כל תואר. בעונה שעברה נכשלנו (בליגת האלופות), ואנחנו שואפים ליותר”.

על אריק אבידאל לו 193 משחקים בברצלונה: “אני מכיר אותו כמובן, אני מקווה שאוכל לעקוף אותו, זה יהיה כבוד גדול. אריק אבידל הוא אגדה”.

“עד כה נשארתי עם זכייה באליפות הראשונה עם שער משלי בעונתי הראשונה, נגד אספניול. וכמובן בגמר גביע המלך נגד ריאל מדריד עם השער המכריע בדקה ה-116 בהארכה שהעניק לנו את הניצחון. אני מקווה שאוכל להביא עוד שמחה לאוהדים בחמש השנים הקרובות. השער הזה היה רגע יפהפה, זה היה גמר, נגד מדריד, והיה בו משהו מיוחד, אבל אני רואה את השער הזה כמגן שמצדיק את עצמו מול החלוצים, וזה נורמלי”.

“אני גאה מאוד להיות מסוגל להשלים שמונה עונות עם הקבוצה הזו (כמובן אם ימשיך עד 2030). זכייה בתארים תמיד הייתה החלום שלי, ואני מאמין שיש לנו את הקבוצה להתחרות נגד כל אחת. אני לא שואף להיות אגדה; זו משימה של האוהדים. אבל קיבלתי הרבה חיבה מהם וזה יותר חשוב מהגדרות”.

כשנשאל על כך שפתח על הספסל במחזור הראשון הוא אמר, “אני מעריך את התחרות עם אריק גארסיה, שהוא שחקן נהדר. אני מרגיש שהתאוששתי פיזית, אני מרגיש טוב. תחרות משפרת את כולנו, ואריק תמיד מצליח מאוד. אני תובעני מעצמי ומקווה להשתפר בהשוואה לעונה שעברה”. הוא דיבר גם על זה שהוא מתרגש מהמחשבה שעוד מעט הקבוצה חוזרת לאצטדיון קאמפ נואו ומחכה לשחק שם.

-אגב בנושא אחר קראתי כאן במארקה שזמן המשחק ב-מאיורקה נגד ברצלונה היה הנמוך ביותר בהיסטוריה של ברצלונה מאז בדיקת הנתונים: 48 דקות ו-38 שניות של כדורגל ‘בפועל’ ללא עצירות. הכי נמוך במחזור מן הסתם.

קונדה היה במרחק נגיעה מצ’לסי אם אני זוכר נכון בקיץ 2022. הוא סתם לי הרבה פיות, רכש מבריק של ברצלונה והסבה אדירה כמגן ימני. היו קלאסיקוס ש"אנטי ויניסיוס" כביכול היה רונאלד אראוחו. קונדה מעולה

האמת לא יודע אם מתאים לפה, אבל בכל מקרה:
נדב יעקבי, שדר ליגה ספרדית האגדי של ישראל, הוציא ספר על לאמין ימאל. שחקן בן 18 עם שלוש עונות בקריירה.

אני באמת מנסה להבין את הדבר הזה בכל צורה שהיא אחרת מסתם לנסות לעבוד על אנשים ולעשות עליהם כסף.

לרכוב על ההייפ ולעשות כסף ממכירות לכל מיני ילדים שהתחילו לראות כדורגל שנה שעברה. אין סיבה אחרת. נדב יעקובי מת על זה.

יש קופון הנחה של בארסה מניה :rofl:

אני באופן כללי שונא את הקטע של להוציא ביוגרפיות לשחקנים פעילים (ואז להוציא עדכונים שלהן מעת לעת אם הם פתאום זוכים במונדיאל או משהו), אבל זה כבר באמת שיא שפל חדש.

תירוץ טוב להוציא עוד ספר בעוד שנתיים עם עדכון קריירה.

מחפש איפה לפרוק מידע על שחקני לה ליגה. אני בטוח שהוא היה מדוכא ביום שוואן לקחו את הליגה מספורט 5

אני פשוט לא מבין את קהל היעד, אם זה צעירים טינייג’רס - לא יודע אם מישהו מהם יודע או רוצה לקרוא עמוד אחד, בוגרים יותר שראו דבר או שנים בחיים לא יקראו כי זה לא לעניין לסכם קריירה של שנתיים של ילד עם טיטול.

מאחל לו בהצלחה. אחד השדרים הבודדים שאני עוד מסוגל לסבול.
לא רואה שום בעיה בלהוציא ספר על כלום. אם יש מישהו שיקנה, זאת בעיה שלו.

לאמין ימאל מקבל נעליים על שמו בפעם הראשונה בקריירה.

נו באמת…

הוא הולך ללבוש אותם למשחקים של בארסה? מזעזע.

מטורף לגמרי

ילד בן 13 מקודם לקבוצה הראשונה של בארסה בכדורסל.
כמו שאומרים ברוסית, לאמין מעשן בצד בעצבים.

עוד קצת פרטים:
הוא סנטר(!) שמתנשא לגובה 2.10. אני מניח שאם המסמכים לא מזויפים, הוא עוד יגבה. בתמונה הוא נראה לי בן 20 ככה.
בכתבה אומרים שיש בעיות ביורוקרטיות כי בספרד אסור לעבוד לילדים מתחת לגיל 14, ואסור לחתום על חוזה מקצועני לפני גיל 16.
אני לא מתעניין בכדורסל בכלל, אבל זה מדהים.
אני כבר רגיל למתעמלות סיניות בנות 12 באולימפיאדות, אבל זה לא סין, וזה 2.10 .

מה עושים כשהיריב שלך מצליח ואין לך שום דבר להגיד? דוחפים את עזה.
Victor Font: “FC Barcelona must be a much more effective and powerful agent of change to help build a better world.”

“In cases like the current situation in Gaza, where there are polarized opinions, the members should decide whether we want the club to take a position and contribute to stopping the genocide. If the majority wants it, I’m sure that FC Barcelona’s stance would have an impact.”

הדעות שונות, אבל זה ג’נוסייד. הגיוני מאוד.

שיילך להתקעווד, הוא והתוכנית המטומטמת לשיקום המועדון.

וואו. לא, פשוט לא. תודה.

הו רק חכו. ימים מאוד מתסכלים לפנינו. אני מהמר שעוד נראה מחוות רשמיות מהמועדנים עצמם.

אצלכם בינתיים מונעים כניסה של דגלי פלסטין.

אכן, וכתבתי את זה כי ברגע שזה התחיל לעלות לכותרות אתמול, אני בטוח שהלחץ יכריע ויגיע “התיקון”. ויותר מזה זה לא מקרי שזה עולה בהקשר של שני המועדונים יום אחרי יום. בריאל בגלל הזיהוי עם הימין זו תהיה מחווה מינורית יותר אבל גם היא תגיע