אנקדוטות ושאר ירקות הגירסה הברסאית

מה חדש בדיוק, התלונות ל CTA זה דבר כמעט שבשגרה.
הרבה קבוצות נדפקו, התלוננו, ומקסימום השופט קיבל באן לשבוע.
למה לבארסה אסור, ומה הקשר למה שריאל עושה?

הוא מנסה להראות שאני בעל מוסר כפול כי אני מציע שברצלונה תשחק בדיוק לפי הכללים שריאל מדריד מכתיבה אותם.

(הרי זה ברור שלה ליגה לא באמת אכפת וריאל לא תחדול מזה בעצמה)

אני מציע שגם ריאל וגם ברצלונה לא ישתמשו בוידאו נגד השופטים ולא יאשימו את השופטים בשחיתות.

זה ההצעה שלי.

אני גם ימשיך ויגיד שאפשר לשלב ידים נגד ההתאחדות פה אם היה רצון טוב משתי הצדדים.

התלונה היא לא על שיפוט במשחק ספציפי או נגד שופט ספציפי, אלא על חוסר אחידות כללי. יעני ״השופטים דופקים אותנו״ כללי.

אורי מה שאתה מציע שריאל כל שנה תפעיל לחץ על שופטים כולל לחץ בלתי פוסק של ערוץ טלויזיה אבל אם ברצלונה רק תשלח איזה מכתב שיגרתי על זה אז זה מוסר כפול שלנו.

המצב הנוכחי לא יכול להימשך. זה לא בעיה רק של ברצלונה זה בעיה של כל הליגה. ואם לשאר הליגה לא אכפת אז ברצלונה צריכה לגרום לליגה להתחיל להיות אכפת מזה.

משה לא הבנתי בדיוק את הנקודה שלך - לטענתך אסור לעשות את זה לאורך עונה שלמה (נניח כמו מדריד למרות שזה לא בדיוק המצב) אבל כן מותר לעשות את פעם אחת? אם ריאל היתה מפרסמת את המכתב באותה הלשון בדיוק, אתה בטוח שלא היית מלגלג עליהם?

אנחנו לא אובייקטיביים והם לא אובייקטיביים, זו האמת המוחלטת וזה ימשיך להיות ככה כי זו המהות של להיות אוהד כדורגל. לכן אם ריאל הייתה מפרסמת מכתב כזה אוהדי בארסה היו קופצים אוטומטית כי לטענתם הרי ברור שריאל דווקא נהנית מטעויות שיפוט וזה אבסורד שהיא מתלוננת.

אני עם אנדר. לא אוהב את זה. לא את העיתוי - גם אחרי תבוסה שמביך להאשים בה את השיפוט וגם בתקופת מעבר שבה שלאפורטה כביכול לא קשור להודעה הזו ויכול להתנער ממנה - ובטח שלא כשגם ככה כולם בוחנים אותנו בהקשרי שיפוט וצועקים נגריירה ללא הצדקה.

גם פליק והשחקנים אגב התחילו לחטוא בזה ומזכירים את השיפוט בראיונות ובמסע”ת למיניהן. מבין את העצבים של פליק, מבין שהוא עדיין לא עיכל את השכונה שיש בספרד אבל זו לא סיבה להיכנע כל הזמן לשאלות העיתונאים ולספק להם כותרות.

בראייה רחבה יותר - מרגיש שהמערכת קצת בפאניקה לקראת הישורת האחרונה של העונה וחבל, כי יש בעיות והקבוצה פגיעה אבל בהתחשב בנסיבות אנחנו במקום הרבה יותר טוב ממה שהיינו יכולים להיות. הפאניקה והתסכול מחלחלים בסוף עד אחרון השחקנים וזה לא מה שיגרום לקבוצה לשחק יותר טוב ורגוע.

אני לא אוהב את זה בדיוק כמוך.

אני גם חושב שזה טיפשי וספין של ההנהלה.

אבל אני מצד שני רואה את ריאל מצפצפת על זה כל שבוע עושה דברים הרבה יותר גרועים כמו להפעיל ערוץ טלויזיה נגד שופטים לאיים על השופטים להגיע לרמה של לאיים לא להופיע למשחק גמר גביע ומה הם מקבלים בתור עונש ? אפילו לא מכתב נזיפה.

אז אוהדי ריאל מספרים לנו פה בפורום אוי אוי אוי זה לא יפה

יש פה משהו שאנחנו לא מבינים אותו , שנה שעברה במסיבת העיתונאים המפורסמת ההיא של השופטים, אותו קון אומלל סיפר איך כל ערב שהילדים שלו חוזרים מבית ספר הם חוזרים ובוכים ומספרים לו שקוראים להם “בנים של גנב”

מי שלא מבין את ההקשר, בספרד שופטים חיבים לגור במדריד והילדים שלהם הולכים ללמוד באזורים שריאל חזקה בהם.

אז סאשה יקירי. אתה חושב שזה נורמלי? אתה חושב ששופטים לא מושפעים מאוירה כזאת? ששופט ששומע את הילד שלו בוכה כל יום אז הוא לא ישאל את עצמו בברנבאו בנפילה 10000 של אמבפה “אולי לא שווה לי את הדמעות של הילד?”

אני באמת לא אוהב את זה. אבל מי שלא מבין הם שברו את הכלים ראשונים. הם ממשיכים לשבור את הכלים. מתי שהוא ברצלונה צריכה או לפחות לנסות לשים לזה סוף.

ושוב אתם די נופלים לספין של אורי, אין פה קשר למה שריאל עושה לבין מה שברצלונה עושה. מכתב לאיגוד זה טיפשי ולא מועיל אבל זה רחוק כמו מזרח ממערב לבין מה שריאל עושים.

שוב זה לא נכון לפחות מבחינתי, שפלורנטינו עשה כזה דבר (מה שהחל את מחול השדים) כתבתי שזה טיפשי לא היה לי שום דבר נגד הזכות שלו לעשות את זה. בדיוק כמו מה שאני חושב על המכתב של ברצלונה טיפשי אבל אין בזה שום דבר לא אתי.

זכות של מועדון לשלוח מכתבים ולהתלונן על שיפוט. אני חושב שזה טיפשי לא מועיל ובסה”כ מנסה להסיח דעה של האוהדים מהתבוסה אבל אין בזה שום דבר שהוא לא מוסרי.

ריאל מדריד עברה ועוברת כל שבוע על כל גבול בזה שהיא מנהלת ערוץ טלויזיה נגד שופטים, שזה דבר שברצלונה לא עשתה ועדיין לא עושה

אבל לי באופן אישי נמאס שלהם מותר ולנו אסור. לי פשוט נמאס מזה. אם ברצלונה תמשיך לשחק לפי הכללים זה רק יחמיר

פשוט צריך ללחוץ לחץ בלתי פוסק על הלה ליגה להתערב ולגרום לריאל להפסיק להפעיל את הלחץ הזה. זה לא יקרה אם ברצלונה תנסה את הדרך של “יפי הנפש”

אני עדין מחפש שיעמידו אותם לדין על הקללות הגזעניות נגד לאמין. גם אוהדי ולנסיה מחכים.

אני כן רואה את הפער פה בהקשר של ערוצים מקובלים כשבארסה פונה להתאחדות (כמו ערעור על כרטיס או הרחקה) דרך ערוצים מקובלים עם נימוק ענייני, אל מול שימוש בערוץ הטלוויזיה שלך המייצרת לחץ פרטני על כל שופט בלה ליגה.

תמיד יהיו תלונות על החלטות, אבל יש פה פער גדול ב”איך זה נעשה”.

משה, אתה מתעקש להיצמד להבדל בין האם מותר לעשות את זה לבין האם זה נכון וראוי. ברור שמותר לריאל לעשות מה שבא לה בערוץ שלה וברור שגם לברצלונה מותר לשלוח איזה מכתבים שבא לה, על זה אין עוררין. הנקודה שלי היא לא לצעוק שזה אסור/לא אתי אלא רק שאני בתור אוהד לא אוהב את זה שהמועדון שלי נגרר למלחמה הזאת ולא שומר על עצמו מעל הדבר הזה.

שריאל תמשיך לעשות מה שבא לה, מבחינתי זו לא סיבה להתלכלך גם. ושוב - המכתב הזה הוא באמת עדין ואם תקראו אותו תשימו לב שהניסוח לכל אורכו זהיר מאוד. ברצלונה ממש עוד לא שם אבל זה גם מדרון חלקלק באותה מידה. בכל מקרה לא אהבתי את המקרה לגופו ללא קשר למה שריאל עשתה או עושה, וההסתכלות התמידית על מה שהצד השני עושה היא בעוכרינו.

תתיחס בבקשה למה שכתבתי על הבן של הקון. הלחץ של ריאל טי וי משפיע על שופטים וזה לא נתון לויכוח.

אני לא מתעקש על כלום. אני לא חושב שזה ראוי. אבל כמה המועדון יכול להמשיך להתנהל בדרך הרגילה מבלי לרדת ולהתלכלך בבוץ?

אני לא מגן פה על המועדון. אני חושב כמוך שהמכתב מיותר. אני גם לא חושב שהמטרה פה היא איגוד השופטים אלא דעת הקהל בברצלונה.

אבל תאהב את זה או לא ריאל כופים את זה עלינו. אני מדבר על התמונה בגדול. מעבר למשחק במטרופלינו. יש פה חוסר אחידות משווע. זה לא פעם ראשונה ולצערי לא פעם אחרונה . אמבפה ודה יונג מול הפאול על באלדה.

שופט מסוים ששפט אותנו שנה שעברה שמשנה את דעתו מה זה יד ביחס לאם ברצלונה נדפקת מזה או לא. אם שחקן של ריאל נוגע ביד וצריך לשרוק לפנדל אז הוא ליברל חמש דקות אחרי פרמין נובע בלי כונה בידו בכדור אז הוא פתאום שמרן ולצד השני כמה חודשים אחרי אותו שופט נגד לבנטה (אני חושב ) פנדל לטובת לבנטה כי פתאום הוא עשה פליק פלאק למה זה עבירת יד….

אתה מבין את החוסר אחידות פה? אתה חושב שזה סתם קורה? אני לא

ושוב לכתוב מכתב תלונה לאיגוד השופטים זה לא משהו חדש כמו שדימה רשם, אני די בטוח שברצלונה זה לא פעם ראשונה שלה אז מה ההבדל הפעם?

חבל שאנחנו נגררים לספין הזה. אין קשר בין מה שריאל עושה במשך שנתיים שלוש למכתב שברצלונה שלחה היום.

זה מדרון חלקלק? כן מדאיג אותי שגם אנחנו נחצה קוים אדומים. רק שמבמקרה שלנו אם למשל נאיים לא להופיע בגמר גביע כולנו יודעים שזה יגמר רע…

זה כמו שהיריב שלך במלחמה מפר את החוקים וכופים עליך לשמור על אותם חוקים שהוא מפר, זה הוגן?

סאשה באמת זה לקבור את הראש בחול. ריאל מפעילה לחץ על שופטים סוחטת אותם ללא בושה ובלי שהרגלוטור שיכול להפסיק את זה אם הוא באמת רוצה,

אם זה היה תלוי רק בי ואני הייתי הרגולטור של הלה ליגה, אני הייתי דורש מריאל לחדול מהערוץ הסתה שלהם. יש ללה ליגה מספיק כלים בשביל זה. ואז עושה סדר שאף אחד לא יפעיל לחץ על שופטים.

הם צועקים נגרירה נגרירה נגרירה כל הזמן בזמן שבלשון המעטה אין להם שום זכות להתלונן, ואנחנו פה לא נעים לנו ממכתב (מכתב טיפשי כן ) לאיגוד השופטים.

קראתי עכשיו את התלונה.
דורשים שקיפות ואחידות, בלי להזכיר את המשחק מול אתלטיקו. בין היתר, מוזכרות שם נגיעות יד, מה שלא היה בכלל במשחק.
איך הגעת ל “יעני ״השופטים דופקים אותנו״ כללי.” ?
אם אלצ’ה הייתה כותבת את זה, היית אומר שאלצ’ה מתלוננת שדופקים אותה? כל קבוצה שדורשת שקיפות ואחידות זה “דופקים אותנו”?

אני לא מבין איך זה שריאל עושה בערוץ שלה יכול להיזכר בכלל איפשהו קרוב לזה.

מה זאת אומרת? איך עוד אפשר להבין את זה? יש טענה לחוסר אחידות בשיפוט שפוגע בבארסה, ולא בהתייחס למשחק ספציפי. כלומר זה לא קשור להשעיה של שופטים וכו כפי שכתבת בהודעה הקודמת, כי כאמור זה לא נוגע להחלטות ספציפיות או למשחק ספציפי.

המכתב לא מדבר על חוסר אחידות כלפי בארסה, אלא על חוסר אחידות כללי ודרישה לשקיפות ופרסום האודיו של ואר.
לא משחק ספציפי ולא רק לברצלונה.
גם אלצ’ה יכולה להעתיק את המכתב מילה במילה.
אני שואל , אם זאת הייתה אלצ’ה שפרסמה אותו, היית מפרש את זה כ “השופטים דופקים אותנו” ?

כאילו זה בכי ונהי. כולם רוצים אחידות ושיפוט טוב, אבל מי שמעלה דרישה כזאת דורש שיפור רק לעצמו?
מכאן ההשוואה שלך למה שריאל עושה. למרות שציינת שריאל עושה דברים חמורים יותר, עצם זה שהזכרת את מה שריאל עושה , גורם לזה להיות בר השוואה.
אין פה שום השוואה, המכתב של בארסה לגיטימי ביותר, מה שריאל עושה זאת בושה וחרפה.

עם זה אני מסכים לגמרי, וכמו שגם כתבתי - העיתוי שבו שלחנו את המכתב הוא הבעייתי מבחינתי ולא אהבתי שפשוט בחרו לנסות להפנות את האש מהקבוצה אל השיפוט. ולגבי כל מה שכתבת על ריאל אתה יודע שאין מחלוקת גדולה מידי בינינו, יש מגמת לחץ על השיפוט ובארסה מנסה בצורה זהירה להיכנס לזה גם. אני רק מקווה שזה לא יפגע בנו, זה הכל.

מסכים

אני פשוט לא קיבלתי את הניסיון להשוות את המכתב למה שריאל עושה.

זה בדיוק מה שניסיתי להגיד בתגובה הראשונה שלי להודעה שלך

יש לחץ פסול על איגוד השופטים מצד ריאל, הרגלוטור כנראה לא אכפת. ללחץ הזה יש פרות כמו שאנחנו רואים.

אז מה ברצלונה צריכה לעשות בתגובה? כלום? לשחק אותה יפת נפש או לכלך את הידים בתגובה.

ריאל זה לא אלצה בספרד , שהם עושים סרטונים במיוחד לאורך זמן זה משפיע.

אז השאלה מה ברצלונה צריכה לעשות כנגד זה?

בטח שמתם לב ש 4 משחקי ליגה הבאים כולם בשעה 17:15.
3 מתוכם בימי ראשון כדי לדפוק את הישראלים, זה ברור.
אבל יש גם רמדאן, והשאלה שלי מה עדיף ללאמין ומוסלמים אחרים - לשחק בערב אחרי הסעודה או ב 16:15 שעון ספרד לפני הארוחה?

יש שחקנים שהמשימות שלהם על המגרש דורשות יותר השקעה פיזית, ראיתי בשנה שעברה כמה שחקנים מוסלמים שבכלל לא שיחקו בתקופת הצום (אילאש מוריבה למשל).
יש שחקנים כמו לאמין שנחים על המגרש ושומרים כוחות (בשנה שעברה הוא היה טוב בתקופה של הצום).
אני מניח שנראה יותר את קנסלו בתקופה הקרובה.

בשנה שעברה רוב המשחקים היו בערב, אחרי הארוחה.
אני שואל אם המשחק לפני הארוחה, אם זה טוב או לא טוב לשחקן ששומר צום רמדאן.

נשמע שאלה קלאסית לצ’אט.

נו, אז דפקו אותנו שוב.
אני מבין שמישהו צריך לשחק בשעה הזאת, גם במהלך הרמדאן, אבל למה זאת חייבת להיות אותה קבוצה כל הזמן? למה לא קבוצה אחרת כל פעם, כמו תמיד?
מעניין מי החליט על השיבוץ הזה.

לא שאני חושב שהרמדאן היה שיקול, אבל יש מצב גדול שבארסה זו הקבוצה הכי פחות מוסלמים בקבוצה.
מה שעוד צריך לקחת בחשבון זה שיש כאלה שדוחים את הצום למועד אחר כמו פגרה.