ריבאלדו!!!
בסדר בסוף הוא נולד ברזילאי אי אפשר להתחמק מזה ועוד שהם ששמים את החולצה הצהובה המוזרה הזאת.
אבל יחסית לברזילאי ולתקופה שלו בבארסה, ריבאלדו אליל
עכשיו אתה בא?
הברזילאי עם הטכניקה הכי גרועה בהיסטוריה של הכדורגל האירופאי. ביחד עם פאביו ג’וניור.
מסביר את אורך הקריירה שלו.
קמתי בבית ומחאתי כפיים בזמנו ביחד עם כל הקהל בברנבאו.
לא חושב שמישהו יכול לשנוא את הבן-אדם הזה, התגלמות הכדורגל השמח ה”טהור”.
אם מישהו שונא את ריבאלדו בגלל ההתחזות שבסרטון, אז בטח שימצאו על מה לשנוא את רונלדיניו.
ריבאלדו גם רב עם ואן חאל ובגלל זה נזרק מבארסה.
רונלדיניו לפעמים היה עושה עבירות קטנות מכוערות, חגג כל הלילה, הגיע לכלא בפרגוואי ועוד. לא המועמד המוביל לברזילאי שאי אפשר לשנוא.
יש על מה לשנוא את פירמיניו? או את קאפו?
רוצים עוד?
אני חושב שרונלדיניו זכה לשחק בתקופה שהכדורגל היה ״אפור״ והמשחק שלו קיבל סוג של נרטיב חיובי. היום כששחקנים ברזילאים מנסים להשחיל או להקפיץ מעל שחקן זה נתפס כאקט של זלזול, לא מקצועי ולא שייך למשחק. זה בטח לא נתפס כמשהו שמח.
מדהים אותי לפעמים הנרטיב שרונלדיניו מקבל, ואיזה נרטיב ניימאר מקבל. שניהם פשוט שיחקו בשביל להנות-להשחיל, להקפיץ מעל שחקנים, לחגוג מחוץ למגרש כמו על המגרש ולהנות מהדרך. בראייה היסטורית, ניימאר שמר על אורח חיים פי 2 יותר מקצועי מרונלדיניו, היה בשיא כלול זמן ממנו ועדיין לא מקבל 10% מהאהבה שרונלדיניו קיבל.
האנשים פה לא מפסיקים לחפור על כמה ניימאר לא מקצועי שהוא הולך לחגוג עם אחותו כל שנה. רונלדיניו (ודקו!) היה מגיע לאימונים שיכור עם קוק בתוך האף. הבנאדם ליטרלי זיין את הבת של רייקארד. הוא שלשל על המגרש והגיע לא מחוייב לאימונים בזמן שהיה שחקן ברצלונה. ועם זאת, הוא נתפס כקדוש. בטח לא שחקן שהשתין על המועדון בקשת. ניימאר טס לחגוג לאחותו וזה הופך להיות פשע שדינו כלא.
מסכים. ניימאר נתפס כלא מקצועי בתקופה של מסי ורונאלדו שהיו מחויבים מאוד למקצועיות. רונאלדיניו היה זוכה לאותו יחס כמו ניימאר אם הוא היה משחק בתקופת השיא של מסי ורונאלדו.
ניימאר היה כינור שני לשחקן הטוב בעולם, או שלישי אם מסתכלים על ההתקפה שבה הוא שיחק בבארסה.
הוא קם ועזב בשביל להפוך לשחקן הטוב בעולם, ומשם הוא רק הלך וחרב לעצמו את הקריירה.
רונאלדיניו אשכרה סחב את הקבוצה על הגב שלו לשיא התהילה. איפה פה בכלל ההשוואה?
וחוץ מזה, אף אחד לא מבקר את ניימאר על התקופה שלו בברצלונה. ימי ההולדת של אחותו היו חשובים לו ממשחקים שאנחנו חווינו כקריטיים, זה נכון. אבל לא כעסנו על אורח החיים שלו ולא אמרנו שהוא הורס לעצמו את הקריירה כי הוא לא מקצוען. לפחות בהבנה שלי, הביקורת היא על מה הוא עשה עם הקריירה שלו אחרי שעזב את בארסה.
בנוסף לדברים שצוינו פה, שיחקו לרעת ניימאר ביחס לדיניו גם הגישה היותר confrontational שלו מול שחקנים יריבים ושופטים, העובדה שצלל יותר, ובשיא הרצינות - הפרצוף שלו. וגם ההעברה לפריז כמובן.
ההשוואה זה הנרטיב המקצועי ואיך רונלדיניו נתפס כקדוש למרות שעם הטוב שהוא הביא, הוא ממש זרק על המועדון והתנהג בחוסר מקצועיות מזעזעת. ניימאר היה הרבה יותר מקצוען ממנו, ומבחינת מספרים גם עבר אותו, כאשר הוא שיחק בפחות משחקים.
רונלדיניו הגיע בזמן שהיה צריך, אבל קשה לי להגיד שהוא עשה הכל. הוא הצליח להביא את ברצלונה לזכיה בגביע אירופה עם צוות מסייע מטורף. בקיץ אחד לאפורטה עשה 7 רכישות גדולות-דקו, אטו, לארסון, ג׳ולי, אדמילסון, סילביניו ובלאטי. רונלדיניו לא באמת סחב לבד, לאפורטה בנה לו קבוצת על. הוא הביא את אטו שהיה מלך השערים, זה לא היה רונלדיניו.
אני לא בא להוריד מרונלדיניו כי השינוי שהוא התחיל היה בעיקר תדמיתית וזה משהו שקשה לכמת במספרים. ועם זאת, אני חושב שמקצועית נטו עושים לו אובר רומנטיזציה. ניימאר סיפק מספרים יותר טובים ממנו.
עיצוב יפה של המארקה וכותרת על האתגר של ברצלונה - לחובבי המספרים - לשמור על מאזן מושלם במשחקי הבית וכמובן שזה יקרב אותה גם לאליפות שנייה ברציפות. בחודש מאי ממתין הקלאסיקו הביתי נגד ריאל מדריד.
ברצלונה עד היום היחידה באירופה שניצחה בכל משחקי הבית שלה - 14 במספר. במבט על 14 ניצחונותיה של ברצלונה בבית, רק שניים היו צמודים: 1:2 על ריאל סוסיאדד ועל ג’ירונה. הניצחון הגבוה ביותר היה 0:6 על ולנסיה, יש לה גם 0:4 על אתלטיק בילבאו, חמישייה על סביליה (5:2) וכן 1:4 על ויאריאל.
מאזן ביתי מושלם? ברצלונה כבר עשתה זאת בעונות קודמות אם כי לפני שהלו"ז כלל 19 משחקי בית - בעונות 1952-53, 1958-59 ו-1959-60, עם 15 משחקי בית, וב-1948-49 (13 משחקים). החל מעונת 1987/88 הליגה התרחבה ל-20 קבוצות. בעונת 2009-10 ברצלונה הייתה הכי קרובה לכך אבל ניצחה 18 משחקים ואחד סיימה בתיקו, רק ויאריאל במחזור ה-16 הצליחה לא להפסיד בקאמפ נואו. בעונת 2012/13, עונת מאה הנקודות, ברצלונה ניצחה את כל היריבות בבית למעט הקלאסיקו נגד ריאל מדריד (2:2 עם צמד של ליאו מסי).
בדקתי את המאזן של ברצלונה בבית בעונות גדולות:
-עונת 2008-09: מאזן 14-3-2
-עונת 2009-10: מאזן 18-1-0
-עונת 2010-11: מאזן 16-2-1
-עונת 2012-13: מאזן 18-1-0
-עונת 2014-15: מאזן 16-1-2
הקלאסיקו בקאמפ נואו נקבע ל-10 במאי, יום ראשון בשעה 22:00.
הלה ליגה מסרה את ההודעה היום לבעלות זכויות השידור.
19 פוסטים אוחדו לנושא קיים: לאמין ימאל: לראות ולא לאמין
2 פוסטים אוחדו לנושא קיים: פליקי פלאקה - דיון המאמן, הצוות המקצועי והסגל: אחרי אליפות, מבחן העונה השנייה בפתח
חשוב לעצור ולהריע לקבוצת הנשים, שבשונה מהגברים (אני מדבר אליך ראפיניה) יודעות מה החשיבות של מסורת, וכמובן, בונוס 2,000 נקודות על לעשות את זה מול ריאל מדריד (:
עכשיו שאני חושב על זה, 2026 זה שתי תוצאות הקלאסיקו ב 2009. 2-0 בבית (אטו ומסי) והטניס 2-6. 2026!
כאא”פ