אמבפה לא עשה כלום עד דקה 77. אמבפה לא עשה כלום נגד מרוקו. אמבפה לא היה משמעותי כמו מסי בכל הטורניר. מסי אשכרה בכל משחק חוץ מפולין כבש, וגם בישל את הגולים הכי חשובים.
אם נסתכל על חשיבות הגולים של אמבפה, אין פה בכלל בסיס להשוואה.
הוא לא כבש לא ברבע ולא בחצי נגד אנגליה ומרוקו. השערים שלו בשמינית נגד פולין היו השני והשלישי. גם בשלב הבתים חוץ מהמשחק נגד דנמרק, הגולים שלא היו פחות קריטיים.מסי לעומתו כבש את הגולים הכי מכריעים לנבחרת שלו. הגול שלו נגד מקסיקו זה גול של הוצאה מהקבר. זה הבדל בין עפה בבתים לבין רצה לתואר.
הגול שלו נגד אוסטרליה, הבישול האדיר נגד הולנד, ההופעה נגד קרואטיה, ולבסוף צמד מול צרפת. אני לא חושב שמאז מרדונה היה שחקן שהיה כזה דומיננטי בכל שלב במהלך טורניר מונדיאל.
למסי היו 2 משחקים רעים. פולין וסעודיה. בשאר ה5, הוא היה איש המשחק. בישולים וכיבושים.
אני מניח שטיטי יעלה בתגובה את הפנדלים של מסי, במיוחד לאור העובדה שחלקם הגדול היו גבוליים (ואני נדיב). יש בזה מן האמת. האם וכמה זה מתאזן עם העובדה שמסי היה אדיר מעבר למספרים + אמבפה היה מוקף בסגל הרבה, הרבה יותר טוב וגם בעט כמה פנדלים בעצמו? אולי לא כי לארגנטינה היתה דרך פחות קשה (על הנייר) לגמר, וכי דמבלה לא הופיע לטורניר? לא יודע, עניין של טעם. שניהם נתנו טורנירים לפנתאון. אני חושב שמסי היה טוב יותר, אבל לא כזה קל להכריע.
לגבי ההופעה הכי דומיננטית מאז מראדונה - ההופעה של רונאלדו ב-2002 היתה יציבה יותר מבחינת כיבושים (שער בכל המשחקים פרט לאחד), אבל גם הוא היה מוקף בסגל סופר חזק, ועשה הרבה פחות מבחינת ניהול משחק, מין הסתם. כנראה שאם אחשוב על זה אמצא גם אצלו כוכביות, כמו אצל כל אחד (טורקיה בחצי? שלב בתים די קל? טעות פטאלית של אוליבר קאהן בגמר + היעדרות של באלאק?). אני די בטוח שבימי חיי אלה שלושת ההופעות המרשימות ביותר, זידאן ולוקה לא בקטגוריה הזאת ואף אחד אחר לא ממש מתקרב.
אני לא אעלה כלום, אני רק אציין שוב את הדאבל סטאנדרט, כתבתי רק שלדעתי אמבפה היה יותר טוב ממסי בגמר, לא כתבתי כלום על מסי, ומיד התקפות, הם אפילו התחילו לבקר אותי על מה שלכאורה הייתי אומר אם מסי היה זה שמפסיד את הגמר, מה שמצחיק זה שכל מה שהאשימו אותי שהייתי אומר על מסי(לכאורה) הם כותבים בדיוק על אמבפה וזה בסדר גמור
כלומר בקיצור, על אמבפה(רונאלדו/מודריץ’/כל שחקן כלשהו שהצטיין במונדיאל) אפשר לכתוב הכל, על מסי יגידו לך שאתה טרול ויאשימו אותך על מה שהיית אומר(לכאורה) אם המצב היה הפוך, מצב די הזוי.
כפי שציינת, כל מה שכתבו על אמבפה והאשימו אותו אפשר להפוך ולכתוב על מסי, אבל אני לא אעשה זאת, שניהם נתנו משחק טוב, רק שלדעתי אמבפה היה יותר טוב.
תוסיף שכל זה אחרי שחזר משני ניתוחים אחרי שקרע פעמיים את הרצועות וכמעט ולא שיחק 4 שנים, כולם היו בטוחים שהוא גמור.
ואם יורשה לי להוסיף(ואני יודע מה יבוא עכשיו) מסי ברוב המונדיאל לא ניהל את המשחק, עשה פעולות מכריעות, אבל הרבה פחות ניהל.
עזוב אותי מדיוני מסי-אמבפה, אבל פשוט מעניין אותי למה מסלול שכולל את אוסטרליה, תוניסיה, דנמרק, פולין, אנגליה ומרוקו, נחשב קשה יותר ממסלול של ערב הסעודית, פולין, מקסיקו, אוסטרליה, הולנד וקרואטיה?
ב-2 המסלולים היו אוסטרליה ופולין, אז אם אני מוריד אותן מהמשוואה, מה שנשאר זה -
צרפת:
תוניסיה
דנמרק
אנגליה
מרוקו
ארגנטינה:
ערב הסעודית
מקסיקו
הולנד
קרואטיה
די מאוזן סה"כ, ויש מצב שאפילו המסלול של ארגנטינה היה (טיפה) יותר קשה.
בטח אם זוכרים שהמשחק האחרון של צרפת היה מול ארגנטינה, ושל ארגנטינה היה מול צרפת
יותר מזה, ארגנטינה נאלצה להתמודד בחצי הגמר ובגמר מול סגנית אלופת העולם ומול אלופת העולם שהביסו אותה 3-0 ו4-3 בגביע העולם הקודם. מעבר לעניין הסימבולי והפסיכולוגי של להתגבר על הנבחרות שפירקו אותך פעם קודמת - אני לא זוכר אלופת עולם שניצחה בדרך גם את אלופת העולם הקודמת וגם את סגניתה (שגם סיימו במקומות 2-3 בטורניר הזה).
עריכה: היחידה, עד ארגנטינה, שעשתה את זה - היא צרפת ב98. אחרי שניצחה ברבע הגמר את איטליה ובגמר את ברזיל. גם צרפת עברה בבתים את ערב הסעודית ובחצי הגמר את קרואטיה. משעשע.
לדעתי - אנגליה חזקה יותר מכל הנבחרות שארגנטינה עברה, ומרוקו משוכה הגנתית קשוחה בהרבה מהולנד וקרואטיה (בדיעבד ואחרי הטורניר, כמובן). זה בהחלט בנקודות ואני מבין מי שחושב אחרת.
@titi_camara - לגבי פנומנו - לגמרי מסכים. כנראה שאם מודדים לפי התגברות על אתגרים, נצחון הרוח על החומר וכו׳, זו התצוגה המדהימה ביותר בתולדות המונדיאלים. אבסולוטית אני חושב שאמבפה ומסי היו מרשימים יותר.
אמבפה של הטורניר הזה לא כזה אבסולוטי, מחילה. שחקן שלא כובש לא ברבע ולא בחצי, מה אבסולוטי בו? הוא כבש הכי הרבה גולים, אבל זה לא הכמות זה החשיבות. החשיבות, לא חושב שהוא היה כזה דומיננטי.
מסתכן פה בהליכה סחור-סחור, אבל עדיין: שלושער בגמר זה הרבה, ומול אנגליה הוא היה טוב יותר מכל אחד מהכובשים. את הבתים אכל בלי מלח וכנ״ל השמינית. אם מסי לא היה מבקיע פנדל או שניים, לא הייתי זוקף את זה לחובתו כי עשה המון כמעט בכל משחק גם בלי קשר. כנ״ל לגבי הנוקאאוט שלו ב-2014, בלי שערים אבל המון תרומה מסביב (לא ברמת השחקן המצטיין שקיבל, אבל עדיין).
אני כן חושב שהיה לאמבפה מונדיאל היסטורי, אבל עם כל הכבוד להשוואות - תוציאו אותו מצרפת והם עדיין מגיעים לגמר. פשוט מפסידים בו בלי כל הדרמה. תוציאו את רונאלדו מברזיל 2002 סביר להניח שברזיל עדיין לוקחת את הגביע.
תוציאו את מסי מארגנטינה, ומדובר בנבחרת שלא עוברת את שלב הבתים 3 מונדיאלים רצופים.
ממש לא סביר. בקושי עלו מהמוקדמות בלעדיו ואף אחד לא העמיד אותן בין הפייבוריטיות בטורניר הזה לפני שהוא התחיל. פנומנו היה מדהים ודומיננטי לחלוטין, לכל אורך הטורניר. אין לדעת כמובן, אבל אני חושב שאתה מגזים מאד.
לגבי המשפט האחרון שלך - כמובן שמסי שחקן יותר טוב מרונאלדו אוברול, ושהסגלים שלו היו חלשים יותר מזה של 2002. אבל זה לא בדיוק הדיון.