מי שרואה את החיבוקים שמסי מחלק לדיבו מבין שמסי מבין את מה שדוד אומר פה. מבין ומסכים. יש המון ארגנטינאים שצריכים לחבק את מסי. מסי צריך לחבק שלושה: דיבו, אנחליטו אל פידאו די מריה וסקאלוני. בלעדיהם מסי הוא פחות מסי. בזמן שהעולם חייב תודה למסי מסי חייב תודה לשלושתם.
כמה נק׳ שלי לגבי הגמר:
- אחד המשחקים הטובים שצפיתי בהם בחיי, קצב לא אנושי, אירוע רודף אירוע, תהפוכות וסוף פואטי- כל המרכיבים לאירוע אפי בכל קנה מידה. המשחק האחרון שאני זוכר שהתעלה לרמות כאלו היה מילאן-ליברפול. שינוי מרענן מגמרים משמימים בעבר הלא כל כך רחוק.
- אנזו פרננדס וחוליאן אלוורס הפכו משחקני רקע לדמויות מפתח, התעלו ברגעי האמת נתנו המון יציבות להרכב הארגנטיני ולגמישות הטקטית שעזרה לארגנטינה לאורך הטורניר.
- רודריגו דה פול לקח את מסי תחת חסותו, לא היה ניתן למצוא תמונה של מסי מהטורניר און אנד אוף דה פילד בלי דה פול ברקע. אם אני פריז אני נותן לאתלטיקו צק פתוח מחר בבוקר. זוגיות כזו מביאה תארים.
- סקאלוני- לוקו אמיתי, הוא הבין את מה שרבים לפניו לא הבינו- שפחדנים לא זוכים בתארים גדולים. בא לנצח ולא פחד להמר על הכל. ווינר אמיתי.
- מסי - מה יש להוסיף, הביא את התואר הכי גדול בבמה הכי גדולה ברגע הכי גדול ובדרך הכי קשה.
זה עולה לי בבריאות בתור אוהד ריאל לפרגן לו אבל אי אפשר אחרת. ווינר. - העתיד נראה ורוד עבור צרפת, יש להם עומק שאין לשום נבחרת והעובדה שהם הגיעו לגמר המונדיאל עם צרפת ב׳ אומרת הרבה. מפחיד לחשוב מה יעשו שם עם מאמן אחר.
- מקווה שלפרנקפורט יש גישה לפסיכולוגי ספורט ברמה הגבוהה ביותר, יש לי הרגשה שיש להם קליינט להרבה מאוד זמן.
- מחזיק אצבעות שנצליח להתקדם מהדיונים האינפנטיליים מי העז אחרי כל איוונט, זה מתיש מעייף ולא תורם שום דבר לאף אחד. מיצינו. בואו פשוט נהנה ממה שיש. בכל ענף אגב.
בנוסף לגלימה המוזרה שהלבישו על מסי, הדבר הבא מעצבן אותי :
חוץ מזה, אין לי איך לדבר על הגמר. אין לי מילים לתאר.
הדהירה עם הכדור ההטעיה ושיחרור כדור אלכסוני גאוני ומדויק לראשו של החלוץ שעמד לבד מול השוער ורק לגעת בכדור והגביע של צרפת, זה היה בדקה ה90
כל אחד זוכר מה שנוח לו או מה שדוחפים לו בכוח.
אמבפה היה יותר טוב ממסי במשחק הזה, אבל ההיסטוריה תזכור את המשחק אחרת, זה כבר התחיל להיכתב עכשיו, גם על ידך.
באמת שהגזמת הפעם.
אפילו אמבפה לא חושב ככה.
נכון, צודק, שכחתי את זה.
אמבפה יותר טוב ממסי במשחק הזה? טוב טיטי, סבבה. לפעמים אתה מכור מדי לטרולינג.
נשבע לך שבדקה ה-70 שאלתי את גיסי ‘למה אמבפה לא משחק?’
עד דקה 70 אמבפה נגע בכדור אולי פעמיים. הקטע הוא שהחל מדקה 70 הוא נתן הופעה של מייקל ג’ורדן פלייאוף NBA. מה שקרה שם היה לא נורמלי, ואפילו את מסי עצמו אני לא זוכר בכזה זון.
אבל ברור שברמת המשחק כולו מסי היה טוב יותר.
זה כן מפריע לי שקיליאן אמבפה לא נגע בכדור עד לשער הראשון שלו. במעמד כזה ולא מדובר בפריז סן ז’רמן נגד אנז’ה, לא היה קורה כלום אם היה יורד אחורה אפילו לבלטה של תיאו הרננדס. שום דבר בנבחרת לא עבד, כמובן שהוא לא היה לבד, אבל כל העיניים בצרפת אליו. הוא גם היה חלק מהגישה הצרפתית המוזרה בגמר הזה. היה לו מהלך אחד מדהים בהארכה כשהוא עבר כמה שחקנים והיה חייב לבעוט שנייה קודם. גם ליאו מסי רקד על הדשא, שניהם הציגו קור רוח מדהים בפנדלים. הפעם לדעתי לא חייבים לבחור…
אמבפה מבקיע שלישייה מחזיר פעמיים את צרפת מהקבר אז הוא רק בעט פנדלים, מסי מבקיע בפנדל אז מסי הכריע את המשחק והוא גם התחיל את המהלך שהביא למהלך שהביא לשער, ככה משכתבים הסטוריה. ובסוף אני טרול
נראה הטרלה כי אם אתה אומר שזה כל מה שמסי עשה המשחק אז או שלא ראית את המשחק או שהשנאה (אם קיימת) מעוורת אותך.
וכשמישהו כותב שכל מה שאמפבה עשה זה בסך הכל לבעוט פנדלים זה בסדר ולא הטרלה ?
שניהם היו במשחק טוב, אמבפה לדעתי היה יותר טוב.
הבעיה שאפשר לכתוב הכל על אמפבה או מישהו אחר כדי להאדיר את מסי וזה בסדר, אבל אם אני עונה באותו מטבע כדי להוכיח טענה אז אני מטריל.
חבל שאתה לוקח את זה אישית.
זה שאתה רואה כדורגל בצורה שונה ממני, משאר הפורום, משאר העולם, לא חדש לך מין הסתם וכמובן שדעתך לגיטימית.
אני רק חושב שאם היו חילופי תפקידים, כלומר - צרפת נראית כמו ארגנטינה 80 דק׳, אמפבה נראה כמו מסי 80 דק׳, ואז מסי היה כובש שלושער שמתוכם 2 פנדלים (וגם היה מגביה לראש של חבר שהיה מפספס), היית שופך פה אש וגופרית על ארגטינה בכלל ומסי בפרט.
אמפבה לא רק שמקבל ממך הנחה אלא גם בונוס.
עמוק עמוק בלב גם אתה יודע את זה.
לפני שנכנסים לעולם ה’‘מה אם’', נציג את העובדות, אמבפה נתן את אחד המשחקים הטובים(לדעת רבים הטוב ביותר של שחקן בגמר מונדיאל) ששחקן נתן בגמר מונדיאל, אוהד שלכם כדי להגדיל עוד יותר את מסי עשה בדיוק מה שכתבת, שפך אש וגופרית על אמבפה וכתב שרק בעט פנדלים, זה היה בסדר.
אני הגבתי לו וכתבתי שלדעתי הצרפתי היה הכימטוב על המגרש, מיד כתב שאני טרול, עניתי לו באותה צורה כדי להראות לו שמה שהוא כתב זה לא נכון(בלשון המעטה),ומיד כולכם קפצתם ואני טרול, לא כתבתי שום דבר רע על מסי, רק אמרתי שלדעתי אמבפה היה יותר טוב, דעה סופר לגיטימית אבל אסור לכתוב אותה כאן.
אלה העובדות, עכשיו נעבור לעולם המה אם שיצרת, התשובה החד משמעית היא לא ! לא הייתי שופך אש וגופרית על שחקן שהוציא את הנבחרת שלו מהקבר פעמיים במשחק הכי חשוב שהכדורגל יכול להציע, הייתי כותב שנתן משחק ענק אבל היה לו מזל רע.
אני לפעמים רואה דברים אחרת מכולם, אבל הכולם זה לא רק הפאנבוייז של מסי ופפ, אני רואה הרבה פעמים דברים אחרת כשזה נוגע לאגדות שלובשים או לבשו לבן ואדום, ככה אני.
אבל בחיים לא ‘‘אשפוך אש וגופרית’’ על שחקן שזה עתה נתן הופעה אולי חד פעמית בגמר המונדיאל רק כדי לפאר(עוד יותר) שחקן שלבש פעם לבן.
ואני אשמח אם בעתיד הדיון יהיה על מה שכתבתי בפועל ולא על מה שאחר חושב שהייתי כותב אם וכאשר המצב היה שונה…
אני לא חושב שלכתוב שאמפבה היה יותר טוב ממסי זו דעה שאסור לכתוב כאן ובטח שהיא לגיטימית.
רק לגבי זה:
נציג את העובדות, אמבפה נתן את אחד המשחקים הטובים(לדעת רבים הטוב ביותר של שחקן בגמר מונדיאל) ששחקן נתן בגמר מונדיאל
אני חושב שנכון יותר לכתוב “נציג את דעתי” ולא “נציג את העובדות” כי עובדה זה לא.
הוא נתן 10 דק’ (אולי עוד 10 דקות ± בהארכה למרות שלדעתי הוא די נעלם שם כמו ה80 הראשונות) של הופעה מרשימה שכוללת 2 פנדלים. לא מקטין מההישג וזה בהחלט מרשים כי הוא החזיר את צרפת מהקבר אבל אתה שוב ושוב מתעלם מ80 דקות שהוא לא עשה כלום ושום דבר.
אנחנו דיברנו על 120 דק’ אמבפה מול מסי, אתה טוען שאמבפה היה טוב יותר - דעה לגיטימית בעיני אבל עם זאת לא מתכתבת עם המציאות - שוב, בעיני.
לא חושב שיש מישהו (אובייקטיבי) שטוען שלמסי לא הגיע שחקן מצטיין על הגמר הזה למרות ההופעה של אמבפה באותו המשחק.
כמובן שלעולם לא נדע תודה לאל למרות שאולי עוד יהיו הזדמנויות בפריז.
אני חושב שאתה משקר את עצמך. כמובן שזו דעתי ואתה לא חייב להסכים איתי.
אל תלכלכו את הגמר הכי יפה במונדיאל הכי יפה עם השטויות האלה.
בגדול, אם אני מסכם את זה -
לגיטימי לטעון שלאמבפה היה משחק גדול בגמר, ולגיטימי לטעון שהוא שיחק טוב ממסי. בדיוק כמו שלגיטימי לטעון ההיפך.
התפקיד של אמבפה, כחלוץ/שחקן התקפה הוא טו פוט דה בול אין דה נט, ובשורה התחתונה - הוא עשה את זה 3 פעמים ב-120 דקות. האם זה משנה ש-2 מהפעמים היו מהנקודה הלבנה? כן. אבל צריך לזכור שגם הפנדל השני היה בגללו/בזכותו (לא נכנס שנייה לענייני שיפוט). ובסוף, גם אם לא עשה כלום על הדשא 120 דקות, וזה לא היה המצב, לכבוש 2 פנדלים בגמר המונדיאל (3, כולל הפנדלים בסוף) - זה לא משהו של מה בכך. בכלל בכלל.
מכאן והלאה - עניין של טעם/דעה אישית/נקודת מבט. זה שאמבפה כבש 3 שערים ומסי “רק” 2, זה לא אומר שאמבפה שיחק טוב יותר ממסי. ולהיפך. אין פה עובדות חד משמעיות ובלתי ניתנות לערעור. לא סטטיסטית, ולא הרגשתית - לא הייתה פה הופעת על של שחקן אחד, לעומת קריסת מערכות של שחקן שני. שניהם לא נתנו הופעות ב-2 קצוות של הספקטרום, אלא יותר “טוב” מול “טוב יותר”.
שחקן הבקיע שלושער בגמר, ובנוסף הבקיע את הבעיטה הראשונה בבעיטות ההכרעה, החזיר את הקבוצה שלו מ 2-0 בדקה ה 80, החזיר את הקבוצה שלו מ 3-2 כמה דקות לפני סיום ה 120, האפשרות היחידה שזאת לא עובדה שזה אחד המשחקים הכי טובים בהיסטוריה של שחקן בגמר המונדיאל זה רק כשאתה פאנבוי של מסי.
אתה מביא מצב היפוטתי שבו במצב הפוך אתה מנחש שהייתי מקטין את מה שמסי עשה ומבקר אותי, ומשפט אחרי אתה עושה בדיוק את אותו הדבר עם אמבפה ומקטין את מה שעשה(רק שזה לא במצב היפותטי, זה קרה בפועל), וזה בסדר מבחינתך, ההגיון שלך מוזר.
לא נידע, מה שאנחנו יודעים זה שיש סטנדרט כפול.
בדיוק, רק שאם מישהו כותב שלדעתו אמבפה היה יותר טוב בגמר למרות משחק טוב של מסי תוקפים אותו, ולא רק את דעתו אלא גם באופן אישי(לצערי).
אני מצטער אם הרגשת שתקפתי אותך באופן אישי, ממש לא זו היתה הכוונה ואני מתנצל.
לא אחזור שוב על כל הטענות כי זו טחינת מים.
לא הקטנתי את אמפבה ולא אמרתי שהוא לא נתן הופעה מרשימה בגלל הדברים שציינת, מה שכן אמרתי למרות כל הדברים האלה זה לא דומה למה שמסי עשה במשחק הזה - הדיון הוא מי היה טוב יותר.
זה לא שההגיון שלי מוזר אלא כנראה לא הבנת, או לא רצית להבין, מה כתבתי.
פאנבוי של מסי?! מודה באשמה (אפרופו תקיפה אישית) אבל אני חושב שאני מספיק אובייקטיבי וביקרתי ומבקר אותו חופשי כשצריך.
במקרה שלנו אני חושב שרוב העולם בצד שלי בשאלה מי היה טוב יותר מבין השניים.
אני בדעה שלך סך הכל, מסי בצדק מקבל את ההייפ סביבו. אבל להסתמך על ההייפ הזה זה פשוט לא נכון. ההייפ היה עובר במלואו לאמבפה במידה ודיבו לא היה מציל את
ההצלה ההיא בדקה ה123. אם לא ההצלה ההיא כל העולם היה מדבר על אמבפה שכבש שלושער בדרך לזכיה שניה ברציפות של נבחרת צרפת כשהוא בן 23 בלבד.
אז אני איתך בדעה לגבי מסי, אבל לא הייתי מתבסס על העולם עצמו בדעה הזו. כי זה אותו עולם שהכתיר את רונאלדו למלך רק בגלל שער של אדר כשרונאלדו בכלל לא על המגרש (רונאלדו נתן יורו מעולה ולא בא להוריד, אך ההערכה כלפיו לא צריכה להיות מושפעת מאותו שער), ואותו עולם שלא הסכים להשוות את מסי למראדונה למרות בגלל היעדר תואר אחד בודד, על אף שמסי מוביל בכל פרמטר השוואה אחר, ובענק.
אז אני לא חושב שצריך לבסס שום טיעון על ״מה דעת העולם״ בנושאים האלה.