על טכנולוגיה והעתיד

כמה דברים מעניינים (לדעתי) סביב הנושא:

1. אני משתמש ב- chatGPT בשוטף (גם באוטופיילוט שהוזכר כאן), חייב לציין שזה כבר עכשיו יודע לעשות בשבילי משימות טכניות שחוסכות לי לא מעט זמן. ההאצה האמיתית בביצועים תגיע (כרגע בחיתולים) ברגע שמפתחים יתחילו לשחק עם זה יותר ברצינות ולספק לציבור הרחב כלי no code שמספקים ערך אמיתי. כלומר, ברגע שיווצר אקוסיסטם של כלים שמקצרים למי שמייצר את הדרך, לפחות ההתחלתית, להרים מוצר מכמה חודשים לכמה ימים - אנחנו ניהיה במקום אחר.
  2. זה עוד רחוק מצד אחד, אבל מצד שני ההתקדמות פה תתחיל להיות מעריכית מהר מאד. אני לא רואה למה משימה כמו ‘תרים לי שרת באמאזון עם גישה לבסיס נתונים X ופתוח לבקשות מסוג Y’ זה דבר שאני אצטרך לעשות אותו בעתיד או לחילופין להיאבק עם קוד שמחולל אותו. ואם זה קיים, אז למה שלא אוכל להורות לו ‘תוסיף לי שדה כתובת לטופס ותעשה שזה ישמר בדטבייס’. ואם זה קיים אז למה לא עוד אלף דברים.
  3. חזרתי לדיון המעניין הזה מלפני מיליון שנה, והאמת שכבר אז כנראה שהיה ברור שלגוגל יש ביד מכונת מזומנים, אבל עם צדדים פגיעים. נשאלת השאלה האם גוגל מספקת לנו מוצר שמטרתו לתת לנו כמה שיותר ערך, או שמטרתו להקליק על מודעות. כמובן שהתשובה השנייה היא הנכונה, ולכן גוגל נמצאת באיזשהו קונפליקט מובנה: אם תספק לנו בדיוק מה שאנחנו צריכים, היא עשויה לכרות את הענף עליו היא יושבת. חברה קטנה ורעבה, לעומתה, יכולה להרשות זאת לעצמה כשהיא רואה הזדמנות אמיתית להיות הדבר הגדול הבא.
  4. בינתיים המניה שלהם ירדה. נראה שהייתה תקופת המתנה בה השוק חיכה לראות האם לגוגל יש את היכולות והיא פשוט לא משחררת אותן, או ש open ai הוא גם בעל יתרון טכנולוגי משמעותי.
  5. יהיה מעניין, בטח עם חזרתה של מייקרוספט לקדמת הבמה והתגובה שצריכה לבוא מגוגל ואמאזון