אני עם קלוד קוד. קרסר קצת מעצבן אותי, עניין של טעם מן הסתם. בנוסף, יש את הסיפור שלקרסר יש אינטרס מובנה לצמצם את הטוקנים/בקשות וכו׳ ולכן הוא כנראה מבצע מניפולציות בעצמו. זו אולי הסיבה שלי, לפחות, הוא מרגיש קצת פחות חכם. לקלוד קוד יש אקסטנשן נחמד ל VSCode הרגיל וזה הסוויט ספוט מבחינתי.
אנחנו מושפעים משני דברים שונים לטעמי, לטעמי:
- תעשיית ה-SaaS כולה
- אתה כמי שכותב קוד
בעניין הראשון, חשש אמיתי כידוע.
מנייה אחת וכו׳, אבל לפני כמה ימים פורסם שאיזה CEO קודד בסופ״ש מנהל משימות ואז ביטל חוזה במאות אלפים עם סיילספורס. גם אם זו קצת אגדה - משהו צריך לזוז פה. גט טקסי כמשל - התוכנית להשתלט על העולם הוחלפה במודל כלכלי של תחנת מוניות דיגיטלית. אין כאן technology first.
מתכנתים עדיין נמצאים בפוזיציה בה הרבה יותר קל לפתוח את אותו עסק שאנחנו מדברים עליו. בכל זאת, אם אני לא אשגיח על קלוד אז כמה שהוא נמרץ כפרה עליו, עדיין עושה טעויות גדולות בדרך ברמה שבלתי אפשרי לתחזק מוצר אמיתי לאורך זמן בלי לדעת קוד כלשהו. כאמור זה זמני מאד ככל הנראה, ומצריך שיפט רציני ליזמות, אבל עדיין זמן מעולה מתמיד לפתוח עסק דיגיטלי כלשהו. נוסף על כך, הגיוני לחשוב שגם אם התעשייה תשתנה אז מתכנתים הם מהנדסים ובאופן טבעי נמצאים בפוזיציה טובה מאחרים לעשות שינוי תעסוקתי.
יש כל מיני indie devs שמברברים את עצמם לדעת על איך שהם בונים עסקים, ההוא של remote ok היה מהראשונים, יתכן ואתה מכיר. לפתוח פרופיל סושיאל ולזיין בו את השכל זה מאד רחוק ממני, לכן אני לא מאד מתאים לתפיסה של build in public, אבל מי שכן - זה זמן טוב. עוד אפשרות זה פרטנרשיפ עם מישהו מעולם התוכן, ואז מרימים בחודש מה שפעם היה צריך בשבילו צוות שלם וכמה חודשים.
אני נוטה להאמין שעדיין יצטרכו מתכנתים וחברות למשימות של בנייה ותפעול שוטף. יש כאלה שמזמינים מישהו כדי שיתקין להם מדף. יש כאלה שקונים כל החלקים. יש כאלה שרק תולים. רהיטים יותר מורכבים כמו ספה - לא מכיר מישהו שבונה בבית. או למשל זה שמדפסות תלת מימד טרם גרמו לי להדפיס דברים בבית או אפילו בחנויות שכונתיות שעושות זאת עבורי. הכשל לדעתי טמון בזה שאנשים מערבבים שיפור טכנולוגי עם העובדה שעקרונות הכלכלה עצמה לא משתנים. למשל, זה שאני כחברה יכול לבנות CRM שהוא in house לא אומר שאני רוצה או שכדאי לי. מצד אחד tailored made ועלות נמוכה לכאורה. מצד שני אבטחה, בטיחות של דטה, אינטגרציות, אאוטנטיקציה וכו׳… כנראה שאני עדיין רוצה מישהו שיקח על זה אחריות, יפתור את הבעיות בעצמו, ישקיע יותר משאבים וקשב שיש לו כעסק שזה מה שהוא ממוקד בו וימכור לי - פשוט הרבה יותר בזול.
ריבוי הטיעונים בהודעה זו בוודאי מייצג את העובדה שקורה כל כך הרבה, כל כך מהר, ובלתי אפשרי לשים משקלים או לבצע חיזוי כלשהו.
ברמת האינטואיציה, קו המחשבה שלי הוא שהאיי איי רק יגביר את הביקוש לאנרגיה/חומרים ולכן צריך לשחק יותר בסיסי באזורים האלה. מה זה שווה אתה יודע בעצמך.